Szakértőnk

Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna

Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

AvivaStudio.hu

Hidd el, hogy a tested maga a CSODA! És ha teszel érte valamit, bőségesen megajándékoz örömökkel és további reményekkel. Testmozgással sok baj orvosolható, illetve a rendszeres gyakorlással el tudjuk indítani testünk regenerálódását, gyógyulását. A módszer hatására fellépő fokozott vérbőség által a szövetek és sejtek oxigénfelvétele nő, a hormonháztartás szintjei javulnak, mivel a saját hormontermelésünket fokozza a torna. Így leszel nap mint nap egészségesebb, és kerülsz közelebb a gyermekáldáshoz vagy éppen önerőből léphetsz a gyógyulás útjára.

 
Kérdezni szeretnél? Kérdés feltevéséhez regisztrálj, vagy ha már megtetted, lépj be!

Korábbi kérdések és válaszok


Kedves Julianna!
Van már egy 7 éves kisfiunk. 3 éve szeretnénk kistesót. Két éve volt is egy kémiai terhességem,majd egy terhesség,ami a 7. Héten spontán vetéléssel ért véget. Azóta kivizsgáltak minket, igazán semmit sem találtak. Közben megtanultam az Aviva tornát és az utóbbi másfél- 2 hónapban tornáztam. Az utolsó egy hónapban rendszeresen heti 2x. Oly sok idő után végre pozitív lett a terhességi teszt. Belélni nem merem magam,de amit lehet szeretnék megtenni,hogy ez a terhesség jól végződjön. Szeretném megkérdezni,hogy terhesen folytatható-e az Aviva torna? Mire érdemes figyelni? Csak az alap 18 + 1 gyakorlatsort tudom. Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna,
Tegnap helyezték be a kifagyasztott, megtermékenyitett petesejtet. Kaptam 3 ösztrogéntablettát/nap a menstruáció 3. napjától. Hüvelybe való 400 mg progeszteront, reggel meg este, az embriófelhelyezés előtti 4 nap. Az embriófelhelyezés napján a progeszteron-nívó 26 nmol/l volt, 1 órával a felhelyezés előtt. Ez az érték alacsony, ezért most 4 progeszteron kúpot kell használjak minden nap. Még sohasem végeztem Aviva tornát. Ajánlaná-e, hogy elkezdjem most? Segítené az embrió fejlődését és a méhfalhoz való tapadást? Előre is köszönöm????

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna,
2 hónapja Aviva tornázom rendszeresen, 2-3 naponta. 42 éves vagyok, babáért tornázom 7 sikertelen lombik terápia után. Az embriók soha nem ágyazódtak be a beültetések után.
2 kérdésem is van a tornával kapcsolatban:
Mióra rendszeresen tornázom egyszerűen nem jön meg a menstruációm, ma van a ciklusom 53. napja és semmi előjele a menzesznek. Kb 2-3 héttel az Aviva torna megkezdése után elkezdtek hőhullámok és gyengeségi, ájulási rohamok gyötörni, de ezek elmúltak. Várandós sajnos nem vagyok, ezt tesztek és egy orvosi vizsgálat is alátámasztja. Normális, hogy a torna miatt ennyire elhúzódik a menzesz? Eddig mindig pontosan jött 28-29 naponta.
A másik kérdésem, hogy a torna mellett szabad-e gyógyteákat inni az ovuláció és a beágyazódás elősegítése érdekében? Vagy inkább hagyjam a szervezetemre a dolgokat és ne támogassam gyógyfüvekkel (málnalevél tea, palástfű tea)?
Válaszát nagyon szépen köszönöm.
Tisztelettel!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktornő!
Túl vagyok az első Clostylbegyt kúrán, mert nincs peteérésem. Október elején jön a 2. kúra, de már progeszteronpótlással (utragestan). Kérdésem az lenne, hogy hormongyógyszerek mellet is elkezdhetem-e az aviva tornát? Ha igen, a ciklus hanyadik napján kell kezdenem? (Átlag 32 naposak a ciklusaim) Illetve kérdésem még, hogy mind a 18 gyakorlatot csináljam, vagy elég csak a peteérés serkentésére leghatásosabb pár gyakorlatot? Heti 2 alkalom elég?
Köszönöm válaszát!
Üdvözlettel:
Andrea

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna! Egy éves külföldi tartózkodás során teljesen felborult a ciklusom, kb. ötször jött meg teljesen random időpontokban egy év alatt. Hazaérkezésem után elvégeztem az Aviva tanfolyamot, ami rövid időn belül helyreállította a ciklusom. Most, néhány hónappal később azonban 3 hétre jött meg a 4 helyett, illetve már eddig is, de most még inkább nagyon fájdalmas gyomor- és bél tünetek (nem a szokásos alhasi fájdalom) jelezték előre az érkezését. A kérdésem az lenne, hogy ez még a helyreállás része lehet, vagy aggódnom kellene? Heti kétszer csinálom a tornát. Köszönöm a választ!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna! A nevem Noémi, Marosvásárhelyen élek. Hat éve diagnosztizáltak nálam méhen belüli fibromat, ami négy év alatt nagyon nagyon kevesett nőtt. Hosszú bő vérzésekkel, 13-14 napos ciklussal, erős hasfajassal. Majdnem öt hónapja elkezdtem Avivazni, részt vettem vettem egy online tanfolyamon és online gyakorló órákon. A ciklusom lerövidult egy hétre, fele annyi vérzéssel, hasfájás nélkül. Nagyon jó közerzetem lett, közben vaspótlas történt és történik, mivel kisült, hogy veszélyesen vérszegény vagyok. Most már a hemoglobin szintem is majdnem normális. Nem kávézok hat hónapja, sokat gyalogolok, DE most visszamenve nőgyógyászati vizsgálatra, kiderült, hogy egy év és egy hónap alatt majdnem két centit nőtt, ami sosem fordult még elő és nagyon jó a vérellátottsága. A kérdésem az hogy emiatt az Aviva lenne a hibás? :-) valamint ön véleménye szerint mit tehetnék? Amúgy a doki azt mondta, azért javult minden mert hátra esett a miomám, eddig a hólyagom nyomta, most meg a súlya miatt, meg amiatt, hogy fiókák lettek rajta, emiatt hátra esett. Mit tehetnék? Annyi homeopátiás, gyógynövényes dolgot kipróbáltam, orvosi kanabiszt, stb... És nemhogy segített volna, rontott a helyzeten. Köszönöm előre is válaszát! P. S. 40 éves vagyok, van egy 15 éves fiam, természetes szülés. Tisztelettel, Noémi :-)

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Juli!
Férjemmel babát szeretnénk, még csak október óta próbálkozunk, utolsó nőgyógyászati kontroll alapján akadályát nem látta az orvos.
Januárban ismerkedtem az Aviva módszerrel egy alaptanfolyamon, ahol számomra a 4-6-7 gyakorlatokat írták elő a tanfolyamon, mint mint minden nap elvégzendő "házi feladat" heti 2-3 teljes gyakorlatsor mellett a menstruáció alatt is.
Jelenleg online gyakorló órákon is részt veszek - nem ugyanannál az oktatónál aki az alaptanfolyamon oktatott - heti 2 alkalommal.
A jelenlegi gyakorló órákon az oktató felhívta a figyelmem, hogy ha babára "gyúrunk" akkor a peteérést követő időszakban csak nagyon lágyan végezzem a gyakorlatokat illetve a menstruáció alatt ne tornázzak.
Kicsit most össze vagyok zavarodva, melyik is a helyes irány? Talán egy harmadik fél igazságot tudna tenni, Ön mit javasol?
Válaszát előre is köszönöm, sikere évet kívánok boldogságban, egészségben!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
27 éves vagyok és 16 éves koromtól 23 ig szedtem fogamzásgátlót mert egyszer csak eltűnt a menstruációm. A gyógyszert viszont abba kellett hagynom mert daganatot okozott a májamon.
Az elhagyása után egy évig nem volt menstruációm majd egy konditermes edzést és még aznap egy orgazmust követően megjött. Azóta 42 és 33 napra jön meg. Azt mondta a nőgyógyász hogy már ez is csoda mert progeszteron hiányom van vérkép alapján és nincs is tüszőrepedésem. A szám van mikor csökken de mikor azt gondolnám hogy beállt akkor a következő ciklus ismét később jelentkezik ami nem kis riadalmat okoz ugyanis nem tervezek gyereket. Avivázni nem tanítottak, a könyvet és videókat használok remélem jól. Beállítható a ciklus a tornával? Ha igen milyen gyakran végezzem.
Az elmúlt két ciklusom 33-34 napra érkezett pecsételő vérzéssel most viszont a 38 napon vagyok és semmi... ( a vérzés végét követően volt együttlétem még ovuláció előtt, az se mélyen, be nem került semmi és krémmel védekeztünk.) Tornáztam avivát 3 napig de csak 20 percet. Főleg a meghozó 7 est tudom jól csinálni.
Elég egy gyakorlat hosszan csinálva ahhoz hogy menstruációt vagy ha az a helyzet vetélést okozni? A könyvekben aviva azt írja hogy egyes lányok akik ezért keresték fel legalább 1 óráig intenzíven gyakoroltak majd naponta ismételték és legkésőbb a harmadik napon bekövetkezett a menstruáció. Ezek szerint nem elégséges 20 perc?
Már nagyon kétségbe vagyok esve... Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Hat hete volt sürgősségi császármetszésem részleges lepényleválás miatt.
Azt szeretném kérdezni, hogy az Aviva tornát császár után is lehet végezni? Mikortól? Segít esetleg a torna a szövődmények megelőzésében?
Válaszát előre is köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Miután elvégeztem az Aviva tanfolyamot, bebizonyosodott,hogy endomentriózisom van a jobb petefészkemen. Kérdésem az lenne, hogy emellett végezhetem-e a tornát és ha igen, milyen gyakorlatokat? 40 éves vagyok, esetleg szóba jöhetne még baba is... Köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
36 éves nő vagyok. Május 21.-én volt egy beavatkozásom elhalt terhesség és Mola gyanú miatt. Szeretném megkérdezni, hogy ebben az esetben is lehet végezni a tornát? Kell-e várnom, ha igen mennyit érdemes?Várjam meg a szövettan eredményét?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
44 éves nő vagyok, pajzsmirigy alulműködést diadnosztizáltak nálam,melyett azóta hormonpótlással kezelnek.Az alulműködés menstruációs zavarokat okoz nálam, hol kimarad, hol meg elhúzódó.Kérdésem, a fenti problémákra hatékony-e az Aviva torna és a menstruáció után mennyi idővel kell elkezdeni.Válaszát előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna! FET-re készülünk. Cyclo-proginovával készítenek elő, irányított ciklus ez, hétfőn újabb eko. Kérdésem folytathatom-e a heti 2tornát, vagy hadjam abba, esetleg hadjam ki a gyakorló sorból valamelyiket? Vagy több alkalommal tornásszak? Tanácstalan vagyok...Nyálka hártya kellő vastagságú kellene legyen ahhoz hogy vissza kapjuk a 2 kis pöttyünket. Előre köszönöm a választ!

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
41éves hölgy vagyok.Kisbabát szeretnénk.Páromnál minden rendben van. Nekem sajnos kicsit alacsony a progeszteron szintem de ami nagyobb gond,hogy az AMH-030.
Szeretném kérdezni, hogy a torna az AMH-hormont is tudja növelni? Hatással van a petefészek aktivabb működésére?
Heti hányszor ajánlja a tornát? Alap(18 gyakorlatos)tanfolyamot elvégeztem.
Válaszát előre is Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Csongrád megyében esetleg ismer Aviva-módszer oktatót? Csak azért kérdezem, hogy ne keljen elmenni messzebbre, ha nem muszáj. Köszönöm előre is a választ!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Júlia!
2 éve próbálkozunk a babával, tavaly májusban terhes lettem, de 5 hetesen spontán elvetéltem. Azóta folyamatosan próbálkoztunk, majd pont rá 1 évre megint most májusban terhes lettem, nagyon nagy volt az öröm, de kiderült, hogy méhen kívül van és a teljes jobb oldalamat el kellett távolítani. :( most csak a bal petefészkem és petevezetékem maradt meg. A kérdésem az lenne, hogy mikor kezdhetem el az Aviva-tornát? Megvan mind2 kötet. Május 31-én volt a műtét.
(A progeszteron szintem alacsony)
Köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna
42 éves vagyok, túl 4 sikertelen lombik beültetésen. Elkezdtem az AVIVA tornát (voltam tanfolyamon), hetente 2-3 alkalommal tornázok, mert még nem adtam fel, hogy édesanya legyek. Úgy néz ki, hogy korai petefészek kimerülésben "szenvedek". Az FSH szintem emelkedett (15-20 között mozog,) az AMH szintem alacsony (0,3-0,59 között váltakozik). A kérdésem az lenne, hogy az alapgyakorlatokat és az ovulációs gyakorlatokat a ciklus során lehet végig együtt csinálni, vagy az ovulációs torna csak a ciklus egy részén javasolt?
Előre is köszönöm
Tasenyka

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktornő!
Minden hormonom rendben van, inzulinrezisztencia vizsgalat is tortent az is teljesen rendben. egyetlen egy dolog nem stimmel es az a magas AMH szintem. Tudom hogy alapvetoen ez PCOra utalhat de nekem ezen kivul semmi mas rautalo jel nincs. Avivazom mar fel eve rendszeresen, odafigyelek az etkezesre. 15 eve 60 kilo vagyok, nincs semmi sulyingadozasom. Továbbra is tornazzak? nem lehet hogy tulstimulalom a petefeszkem a tornaval? Koszonom a valaszt elore is!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
43 éves nő vagyok.1 évvel ezelőttig 24-25 napra jött meg a menstruációm, nem volt vele semmi problémám.1 év óta időszakos menstruáció kimaradásban szenvedek,hol 2 és fél, hol másfél hónapra maradt ki, ha megjött 5-6 napig tartott,teljesen normális volt. A nőgyógyász szerint nincs szervi probléma, kezelést eddig nem kaptam, egy hormonvizsgálatot csináltak vérvétellel,jövő héten lesz meg az eredménye. Kérdésem ,hogy az Aviva torna 18 gyakorlatát csináljam vagy a rövidített módszert, milyen gyakran tornázzam, ovuláció előtt és után is lehet-e csinálni a gyakorlatokat,nem kell attól tartani, hogy a 21.nap előtt jön meg a menstruáció. válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna,
nemrég írtam Önnek egy kérdés, mi szerint lehet-e oka a torna az ovuláció elmaradásának. Később kiderült, hogy nem maradt el, csak szokatlanul későn volt, és eddig úgy tűnik, hogy még baba is lett belőle:) Kérdésem az lenne, hogy hogyan folytassam és meddig a tornát? Most kétnaponta végzem az egyszerű módszerből a nem meghozó jellegű gyakorlatokat, és az ovulációs gyakorlatok közül az elsőt.
Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna,
32 éves nő vagyok, másfél év próbálkozás után sem sikerült teherbe esnem, ezért úgy gondoltam, megpróbálom az Aviva tornát. A rövid módszer gyakorlatait csinálom heti 2x, és emellett naponta ajánlották a 4,6,8 gyakorlatokat az egyszerű módszerből a petevezeték esetleges megnyitására. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e emiatt, hogy a torna első hónapjában nem volt ovulációm (egyébként mindig szokott), esetleg rosszul csinálok valamit, vagy csak véletlen egybeesés.
Köszönöm a választ!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna, 5 éve probálkozunk, de eddig sikertelenül. Avivazok is heti 2alkalommal, csoportba. Pénteken elindult a lombik programunk, stimulálással a kérdésem az lenne, hogy a program alatt is mehetek tornászni? Köszönöm a választ!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Szeretném a tanácsát kérni. Jelenleg van egy 6,7mm x 4cm-es cisztám az egyik petefészkemben.
Ebben az esetben is lehetséges a torna?
Ma szeretnék Aviva tornára menni, de azt olvastam, hogy nem ajánlatos ekkor méretű cisztánál.
Várom válaszát.
Köszönettel, Szofi

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Juli!
Kb. 3 hete végzem itthon a tornát az alaptanfolyam elvégzése után. Kérdésem az lenne, hogy tényleg iszonyú fontos, h ne zuhanyozzunk-fürödjünk, csak frottírozással és cicamosdással tisztálkodjunk? Ez engem nagyon zavar, holott még csak tavasz van. Nyáron ezt eléggé elképzelhetlennek tartom... Nem hagyható ez el? Babáért tornázok, szeretném, h segítsen a torna és ezért igyekszem mindent meg is tenni. De ez a csökkentett és körülményes tisztálkodás eléggé feszélyez.
Köszönöm szépen a válaszodat!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
13,5 évesen menstruáltam először, 16 éves korom óta rendszertelen a menstruációm. A PCO szindrómát 18 éves koromban, inzulinrezisztenciát 22 évesen mutatták ki. Jelenleg 25 éves vagyok, férjemmel kisbabát szeretnénk. Sokféle kezelési módban volt részem, de most teljesen tanácstalan vagyok. 3 éve a 160 grammos diéta alapelvei szerint étkezem, a szénhidrát mennyiségének pontos számolása nélkül. Ezzel az inzulinrezisztenciámat rendben tudom tartani. A ciklusom eleinte ( 16-18 évesen) gyakori ( 21-22 napos), hosszú pecsételő vérzéssel kísért volt; később 33-36 napos lett. Sokat hallottam az Aviva tornáról, amelyet októberben tanultam meg. Lelkileg feltöltött, a PCOS-sel járó szőrösödés tünete csökkent, a bőröm szépült! A ciklusom azonban 21 napos lett, s a 17. naptól pecsételő vérzés kísérte. Január végére a tornát nem tudtam folytatni, (kicsit meg is ijedtem, hogy a torna összekuszálta a dolgokat), az abbahagyás után, februárban 28 napos ciklusom lett. Február végén újra kezdtem a tornát, a vérzésem ismét 22. napra jelentkezett, megelőzve a pecsételő vérzéssel.
A kérdésem az, hogy van e összefüggés a torna abbahagyása és a 28 napos ciklus között; vagy mindez "véletlen történés". Túl gyorsan vártam javulást, s csak számomra tűnik ijesztőnek a pecsételő, s 21 napos vérzés; vagy egyfajta mellékhatása a tornának, mások is tapasztalnak ilyet?
Még kérdésem az lenne, mennyire tanácsos barátcserje kapszulát szedni; illetve Clostibegyt kúrába kezdeni a torna mellett ?
Köszönöm válaszát!
A 28 napos ciklusomban készült 3. és 23. napi vérvétel eredménye :
3.nap
LH: 17,9
FSH: 7,26
Progeszteron : 0,99
Ösztrogén : 240
Tesztoszteron : 1,36
Prolactin : 226
23. nap
Progeszteron : 4,93
AMH : 9,86

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
31 éves vagyok és a férjemmel egy éve szeretnénk kisbabát. Az elmúlt pár hónapban a ciklusom lerövidült 26 naposra, annak ellenére, hogy peteérésem már van, a 14-15. nap körül (teszt szerint). Az orvos először tea keveréket irt fel illetve azt mondta, ha nem javul, akkor gyógyszeresen kell kezelni a ciklus második felét, amit én egyelőre nem szeretnék. Feltehetőleg nincs megfelelő progeszteron termelésem, illetve az egyensúly eltolódás következtében egy kis mióma is kialakult. (Korábban szörösödési és hajhullási gondjaim is voltak, ami a teaknak köszönhetően sokat javult). Az egyik kérdésem az lenne, hogyan végezzem az aviva tornát a ciklus hosszának rendbetételére, és a teherbe eséshez valamint ez segítene-e a miomán is? (Régebben voltam Aviva betanítón és I. kötet megvan.) A másik kérdésem az lenne, hogy a teák és a jam gyökér “kívülről bevitt hormon pótlásának” minősül-e vagyis aviva torna eredményét nehezíti vagy segíti? Köszönettel: FreVero

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna! Több év sikertelen próbálkozás után, férjem rossz eredménye miatt végül márciusban volt egy lombik beültetésünk, ami sajnos a 10. héten missed abbal ért véget. 39 éves vagyok, hormon értékeim jók (FSH:9,1, TSH: 1,99), kivéve az AMH-t, ami rohamosan csökken. Egy év alatt 0,4-ről 0,08-ra csökkent. Szeptemberben indult volna a következő lombik, amikor is a kapott hormonokra nem reagáltam (ezek más készítmények voltak, mint a korábbi lombiknál), leállították a programot. Viszont erős derékfájás és petefészek fájdalom kísérte. Ebből a jobb oldali petefészek fájdalom állandósult. A ciklusom 27-28 napos általában, de a szeptemberi stimuláció óta 35 majd 40 napos lett. És tegnap találtak egy 3 cm-es cisztát a bal oldalon. Mit tehetnék, hogy ez a ciszta gyorsan felszívódjon, hogy a januári lombiknak ne legyen akadálya? A jobb oldali fájdalom okát nem látják az ultrahangon... Rendszeresen avivázok, Jelenleg ezeket szedem: barátcserje krém (1 hónapja), folát krém, cickafark tea, ciklusbarát étrendkiegészítő (ciklus 1. felében), myo-inozitol, omega3, K2D3, Perfect prenatal terhes vitamin. Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna! :)
A történetem röviden ennyi : másfél év Dienille fog.gáló után a menzeszem ritkán jelentkezett... 3 havonta.
Kiderült enyhe PCO-s vagyok... de ezen kívül rendben van a párom...meg én js...
Az endokrinológusom Merckformin 500mg-ot írt fel napi 1x... emellé Inofoloc és D-vitamin.
Kisbabát szeretnénk..január óta.
Mióta szedem a Mercket megjött a vérzésem...ami nagy szó...
Elszeretném kezdeni az Aviva tornát. Megvettem az 1.kötetet.
Tudna adni ezen kívül még tanácsokat? Mikor várható hatás?
Válaszát előre is köszönöm : egy anyaságra vágyó nő :)

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna.Májusban jelentkeztem egy korai ciklus és eg 20×23 mm es mióma problémával.A tegnap voltam a féléves nőgyógyászati vizsgálaton ahol most megállapitották,hogy a mióma 20×26 mm nagyságura növekedett és a bal petefészkembe van egy 27×20 mm nagyságú ciszta.Rendszeresen Aviva tornászok ,hetente kétszer.A kérdésem az lenne:lehetséges hogy a torna által a vérbőséség táplálja a miomát ?A ciszta jelenlétét sem értem hiszen a torna megakadályozza ezek kialakulását.Továbbra is Avivázhatok ?43 éves 3 gyermekes családanya vagyok és eddig nem voltak ilyen gondjaim.Gondolom a hormonháztartás felborult ebben a korban.Igyekszem kevesebb cukrot és szénhidrátot fogyasztani.Szeretném elérni azt hogy a mioma ne növekedjen ugyanis a doktornő azt mondta ha továbbra is nő valoszinű műteni kell.Ezt szeretném elkerülni.Tisztelettel Kkati.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Autoimmun pajzsmirigy alulműködésem van, gyógyszerrel, jógával, és Gyuri bácsi pajzsmirigy teájával sikerült beállítani a TSH - t 1 körülire.
A többi hormon érték jó.
Kisbabát szeretnénk ezért beíratkoztam Aviva tanfolyamra.
Az utolsót menstruációm szeptember 17-én volt, szeptember 22-én részt vettem az Aviva tanfolyamon Kecskeméten. Másnap kezdődött egy tisztulási folyamat, ami napokig tartott. Ettől függetlenül végeztem a gyakorlatokat.
A menstruációt október 15-re vártam. Terhességi teszt ma reggel negatív. Kicsit aggódom, mert sosem késett még, mindig szabályos 28 naposak a ciklusaim.
Mi lehet a probléma? Nézessek vérképet? Eltilódhatnak az értékek rossz irányba?
A tornát heti kétszer végzem.
Köszönöm a válaszát!
Anita

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna! 45 éves vagyok, és azt hiszem változó korba léptem mert már két hetet késik. (És csak remélem hogy nem terhességről van szó.) Az utóbbi időben rendszertelen volt már . Volt hogy több napot késett. volt hogy két ciklus között is volt némi vérzés. Két hónapja voltam nőgyógyásznál, és méhnyak polipot találtak. A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben hatásos-e az Aviva torna, illetve szabad-e és milyen gyakorlatokat végezhetek.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Már van egy gyönyörű gyermekem, akinek a meglétében sokat köszönhetek az Aviva tornának. Akkoriban a ciklusom teljesen szabályos volt, de a méhnyálkahártya nem volt elég vastag. Ekkor találtam rá a tornára és a segítségével 1 hónap után sikerült is teherbe esnem.
Most szeretnénk újra babát, azonban még a nagylányunk sem olyan nagy, nincs lehetőségem eljárni tornázni és sajnos otthon sem tudom megoldani. A ciklusaim a korábbiakhoz képest rendezetlenebbek lettek, 25-30 nap közt változik a hosszuk és az ovuláció időpontja is 2-3 napot ingadozik (pár hónapja már mérem a hőmérsékletemet, hogy tudjuk majd már az elejétől, mikor érdemes próbálkoznunk). A szoptatást teljesen csak 3 hónapja hagytuk abba.
Úgy gondoltam, hogy a babaváráshoz leginkább az ovulációra van szükség, így ebben a hónapban minden nap csináltam otthon a két láblendítős (a 4. és a 6.) gyakorlatot, de csak ezeket. Azt vettem észre, hogy korábban a 13-15. napon volt az ovulációm, de most mintha a 12.-re került volna és másnap nagyon éles hőmérséklet emelkedést tapasztaltam. Elképzelhető, hogy a torna változtatta meg az időpontot? Nem érdemes így kiragadni 1-1 gyakorlatot? Van-e esetleg valami, amit "elfoglalt anyukaként" is be tudnék építeni a napjaimba, hogy a 2. baba érkezését is elősegítsem?
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Lassan két éve nem sikerül sajnos teherbe esnem.
A fogamzásgátló abba hagyása óta "jön-megy" egy ciszta a jobb oldali petefészkemben.
Az az oldal el is van záródva.
A bal oldal ép, hormonok rendben vannak, és a párom eredménye is szuper.
Azt mondták, hogy a ciszta elvileg nem lehet akadály, mivel a menstruációval el is múlt szinte mindig. A ciklusom 28 napos, ebben a hónapban fordult elő először, hogy 5 nappal hamarabb jött meg.
Január óta elvileg ott van egy ciszta a jobb oldalon, ami hol kisebb, hol nagyobb (4cm) .
Megnézett egy másik orvos is, aki szerint az nem ciszta, hanem az elzáródás végén található felgyülemlett folyadék (hidroszalpinx).
Ki akarnák emiatt venni a jobb oldali petevezetékem.
Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben is segíthet a torna? Tudom, hogy az elzáródásnál nagyon jó eredmények érhetőek el. :) Abban az esetben is segíthet a torna, ahol gyulladás is van, (ami már egy régebbi pl: felfázása okán maradhatott vissza, vagy ki tudja) vagy ellenjavallott?
Nagyon szeretnék meggyógyulni, teherbe esni, és ha még elkerülhetném a műtétet is, az maga lenne a csoda...:)
Várom válaszát,minden jót kívánok a további munkájához.
Üdvözlettel, Szofi

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna! 43 éves 2 gyermekes családanya vagyok.4 hónapja Aviva tornázok mivel felfedeztek egy sima nőgyógyászati vizsgálaton egy 22×20 mm miómát, semmi tünetem nem volt. Menstruációm rendszeres vagyis 25-28 napos ciklusaim vannak.Ebben a hónapban 17. napra jött meg és 9 napig tartott a havim Az első napokban normális mennyiségű volt utána a 6-ik naptól csak alig pecsételő vérzés.A múlt hónapban voltam nőgyógyászati vizsgálaton a mióma nem nőtt talán meszesedik azt mondta a doktornő. Fél éve igyekszem kevesebb cukrot és szénhidrátot fogyasztani.A citológia eredmény is rendben van. Kérdésem az lenne lehetséges hogy az Aviva torna hatására jött meg ilyen hamar a havim és tartott 9 napig? Folytathatom a tornát? Lehet ez már a premenopauza első jele? Köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna,
Jelenleg fogamzásgátlót szedek egy 40 mm-es petefészek ciszta eltávolítása érdekében. Minimum 3 hónapig tart a kezelés. Kérdésem az lenne, hogy lehet Aviva tornát végezni a kezelés alatt vagy csak a kezelés után kezdjek el tornára járni?
Válaszát előre is köszönöm,
Ancsa

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Tóth Julianna!
30 éves nö vagyok. Külföldön élek, itt járok orvoshoz. Több mint két éve diagnosztizáltak nálam erős endometriozist. Eddig volt két műtétem. Petevezeték átfujást nem tudták elvégezni nálam, mind a két petevezetékem össze van nőve. Januárban voltam ultrahangos vizsgálaton, az orvosom talált 3 cisztát. Azt ajánlotta ha babát szeretnék, akkor minél hamarabb vágjunk bele a lombikba. El is kezdtük, két hete jutottunk el a férjemmel az elsö megbeszélésig. Sajnos negatív véleménnyel jöttünk ki az orvostól, elkért egy halom pénzt és meg se vizsgált, hiába mondtam neki hogy fáj a hasam, csak vitaminokat irt fel (Elevit, Femibion). Ugy gondolom amíg gyulladásban van a szervezetem terhességi vitaminnal nem érek semmit, elöször a gyulladást kellene eltüntetni utána jöhetne a vitamin. A pajzsmirigyem is kicsit alul működik, de a háziorvosom azt mondta nem vészes az eredmény. (4,19) most foreveres vitaminokkal próbálkozom,(méhpempő, propolisz, abeta care).
Sokat olvastam a fórumokat, szeretném ki kérni a véleményét a tornával kapcsolatban. Esetleg tudna nekem ebben segíteni? Milyen gyakorlatokat kellene csinálnom, hogyan tudnám elérni a petevezetékek fellazítását.
Válaszát előre is köszönöm. Erzsébet

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Tavaly májusban hagytam el a fogamzásgátlót és a ciklusaim 40 naposra nyúltak, majd két hosszú ciklust követően meg sem jött a menstruációm. Nőgyógyászhoz fordultam, aki megállapította, hogy PCO-s vagyok, Norcoluttal és Clostilbegyttel "kezelt" sikertelenül (magától továbbra sem volt ciklusom és peteérésem sem). Elkezdtem az alternatív gyógymódok felé fordulni és megtanultam egy tanfolyamon az AVIVA tornát, amit kb. 3 hete végzek rendszeresen kétnaponta (az oktató javasolta, hogy amíg nem áll be a ciklus, addig tornázzak többet). Azóta még semmi változás nem történt, viszont sok jó tapasztalatot olvastam a Womens krémről. Az oktató nem javasolta, hogy torna mellett kenjem, viszont két természetgyógyász is azt mondta, hogy kenhetem. Így több oldalról különböző véleményetek kaptam. Szívem szerint én kenném a krémet is, csak legyen előre lépés, másrészről attól tartok, hogy nagyobb "kárt" csinálok azzal, ha torna mellett a progeszteronkrémet használom. Javaslatokat, esetleg mások tapasztalatát szívesen olvasnám!
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Egy 11-cm nagyságú mioma van a méhem hátsó falában és nagyon szeretném a méretét természetes úton csökkenteni.
Nincs még gyeremekem de lassan szeretnék majd.
Akupunkturát, különbözõ természetes gyógymódokat alkalmaztam, alkalmazok de eddig nem indult be a kívánt változás.
A kérdésem az, hogy ekkora méretnél mik a tapasztalatok az Aviva torna hatékonyságával kapcsolatban?
Milyen gyakorisággal érdemes végezni a tornát? Van valami amire jobban oda kell figyelni az én esetemben?
Az alaptanfolyamon voltam, egy hete kezdtem el otthon tornázni.
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Kistestvért szeretnénk az első gyermekünknek. Még szopizik, de megjött a menstruációm 5 hónapja. Viszont 36, 55 és 44 napokra. Peteérés van, mert vezetek hőgörbét, szépen megugrik a hő az utolsó 15 napra. A kérdésem az lenne, hogy van rá módszer az Avivával, hogy rövidebbek legyenek a follikuláris szakaszok? Kiakasztó ez a rendszertelenség, ráadásul így időzíteni is borzasztóan nehéz. Milyen feladatot végezzek?
Köszönöm előre is!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
A múlt héten szereztem be az Aviva oktató könyvet, melyből elkezdtem itthon magamnak végezni a gyakorlatokat, remélhetőleg sikeresen. :) Ma volt a második inszeminációnk, eddig a napig 2-3 naponta tornáztam, azonban most tanácstalan vagyok, hogy inszemináció után lehet-e tornázni vagy ez negatívan befolyásolja a beágyazódást? Most vasárnap lenne a városomban, ahol lakom egy 4 órás alaptanfolyam, nem tudom, hogy Ön szerint jó ötlet lenne-e inszemináció után 4 nappal elmenni erre az alaptanfolyamra vagy inkább hagyjam ki? Ovuláció megtörténte után (ami ugye bizonyítottan megtörtént az inszemináció előtti ultrahang alapján) ajánlott az Aviva torna?
Köszönöm, és várom válaszát!
Nóri

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Engem a méhen kívüli terhesség és az Aviva torna kapcsolata érdekelne.
Sajnos már volt egy méhen kívülim, és utána lombikkal sikerült egy terhességem. A méhen kívüli után elzáródott a petevezetékem. Két hónapja tornázok rendszeresen, és a petevezetékeim átjárhatóak, megnyíltak. Az esély megvan egy újabb méhen kívülire, hiszen nem tudjuk, hogy a funkcióját mennyire tölti be a petevezeték. Mivel van egy 1,5 éves kislányom, nem hiányozna most a kórház.
Amennyiben létrejönne a terhesség, és mivel az 5.héten kimutatható, hogy hol ágyazódik be, és kiderül, hogy méhen kívül... Az Aviva torna segít abban, hogy ez a terhesség elhaljon, és nem kellene műteni?
Tudom, kissé furcsa, de azt írja a könyv, hogy nem kívánt terhesség esetén is segít. Én nagyon vágyom már egy kistesóra, de ha méhen kívül lenne, akkor inkább tornázok, mint itt hagyjam a picit napokra, plusz a műtét stb.
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Julianna!
30 éves nő vagyok (nem szültem még) és január óta P3-as a citológia leletem. Azóta voltam két szűrésen, ami szintén P3. A hpv szűrésen a HPV16 ÉS 18 negatív, de egyéb magas kockázatú HPV-t ír a lelet. Hüvelygyulladást és baktériumokat ír még a lelet. Január óta csak Betadine és egy másik fajta kúpot írtak/javasoltak, de ezek nem segítettek.
Kérdésem, hogy ebben az esetben mit javasol? Az Aviva torna is hatékony ezen problémára? Ha igen, miként és mely gyakorlatok?
Köszönettel:
D.

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Szeretném tudni, hogy ha az egyik petefeszekben tojás nagyságú ciszta van, a másikban több kisebb van, lehet-e tornázni, és melyek azok a gyakorlatok, amiket feltétlenül végezni kell, hogy minél hamarabb kiürüljön? Esetleg egyéb jó tanácsot is szívesen vennék.Vitaminok stb.
Nagyon szépen köszönöm.
Tisztelettel

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Azt szeretném kérdezni, hogy az Aviva tornában vannak-e olyan gyakorlatok, amelyek elősegítik a beágyazódást? Illetve olyanok, amik gátolják? Ha igen, melyek ezek? Természetesen a babáért tornászok. :-)
Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
1,5 hónapja Aviva tornázom a kisbabáért heti 2x.
Kérdésem az lenne, hogy emellett melyek azok a gyakorlatok, amelyek segítenék a beágyazódást és a progeszteron termelést. Az ovulációval nincsen gond, inkább a ciklus 2. fele rövid egy kicsit.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!37 eves vok,3 hónapja műtöttek 3-4stadiomu (orvos mondta)endimetriozissal,jelenleg 6 honapos Gnrh injekció kezelést kapok,amiben a 2.-ik szurinal tartok,tunetek nem kellemesen,es találtam a városomba egy Aviva tornát oktató hölgyet.Az lenne a kérdésem,hogy injekció kúra mellett is elkezdhetnem a torna tanulását?Nem artok vele?Igy is van haszna?A tanfolyam most kezdődne vasarnap,es utanna heti 1-2-szer járnék hozza.Varom mielőbb válaszát,4 nap van a kezdesig.Koszonettel:Julo.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
30 éves vagyok, a férjemmel több, mint egy éve babát szeretnénk, de sajnos nem akart összejönni - így kivizsgálások útján IR-t állapítottak meg nálam (PCOS elvileg nem igazolt) tavaly decemberben, azóta tartom a diétát, 6 hónapja dietetikussal is egyeztetve a pontos CH mennyiséget. További panaszok: magas prolaktin, valamint pajzsmirigy alulműködés. A pajzsmirigy miatt L-Thyroxint (75 mg/nap) szedek (most a TSH 2 előtte 6 körüli volt az érték), az IR-re nem szedek gyógyszert, csak diéta és mozgás. Továbbá szedek INOFOLIC-ot (ezt cserélném a Myo-Inozitol készítményre hamarosan), szelént, E-vitamint, D-vitamint (ezeket több, mint fél éve) valamint eseti jelleggel magnéziumot. Nyár végén voltam kontrollon, az IR-em is sokat javult, de még mindig beesik az 120 perces vércukorszint az éhgyomri alá, illetve az inzulingörbém sem tökéletes még, de majdnem teljesen harangszerű (előtte az inzulinom 120 percnél is emelkedő volt). Az elmúlt egy évben minden hónapban volt LH teszttel igazolt peteérésem, illetve június óta a hőmet is mérem, ez is alátámasztotta ezt. Átlagosan 26-28 napos ciklusaim voltak, azzal, hogy csupán 11 nap körüli volt a lutális szakasz. Augusztus végén voltam egy AVIVA oktatáson, azóta rendszeresen tornázom, egyelőre még gyakorló órákra is mindig eljárok - hetente kétszer. Első hónapban sajnos a peteérés kitolódott a 19. nap környékére, illetve a luteális szakasz csak 9 nap lett (de LH teszt és hő igazolta a peteérést), most járok a második tornázós hónapban, volt egy peteérés "próbálkozás", de valószínűleg nem járt sikerrel, mert habár az LH teszt pozítiv volt, utána nem járt hőemelkedéssel, illetve a "klasszikus pms tüneteket" (mellfeszülés) sem produkálom (habár ezek minden hónapban az ovulációt követően elkezdődtek). Ezen változásokat a tornának tudom be, mivel több helyen azt hallottam, hogy 2-3 hónap kell, míg kifejti a pozítiv hatását (teherbeesésben bíztam, illetve, ha esetlegesen van letapadás, annak feloldásában -erre vonatkozólag még nem volt vizsgálat). Ezzel párhuzamosan a férjemnél csökkent mozgásúak spermiumok (mozgó 20%, progresszíven mozgó pedig csak 5%), így az endokrinológusom javaslatára bejelentkeztünk egy meddőségi centrumba, ahova október végére kaptunk időpontot. Első konzultációs alkalom lenne, így még nem kötelező friss hormonsort vinni, viszont én szerettem volna felkészülten érkezni (a legutóbbi teljes hormonsor tavaly decemberi). Mit javasolna, csináltassam meg a következő ciklus 3. napján a hormonvizsgálatot (így most el tudnám vinni az eredményeket), vagy várjak még 1 hónapot, hátha addig rendeződik a ciklusom a "szokásos"-ra? Illetve javasol-e esetleg a torna intenzitásában változtatást? (most a heti 2 alkalommal végzem a "babáért tornázóknak" való verzióját, azaz huppanások nélkül, illetve gyengébb lökésekkel). Előre is köszönöm! Zsuzsi

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Összetett problémával fordulnék Önhöz. 31 éves vagyok, 1 éve borult fel a hormon háztartásom, lett a kis eltérésekből sok nagy eltérés. IR, PCOS jellegű tünetek, ösztrogéndominancia, magas prolaktin, csökkent pajzsmirigy működés. Letroxot és meforalt kell szednem, emellet barátcserje, progeszteron krém, és önszorgalomból szedek szelént, folsavat, egyéb vitaminokat, immunerősítőket, néhány hete kezdtem ezeket szedni.
Ami a leginkább aggaszt, 2 havonta jön meg, akkor viszont hetekig vérzek....Emellett hpv okozta méhnyak gyulladásom van, következő kontroll dönti el, hogy műtenek e. Kérdésem, hogy hogyan, mikor alkalmazzam az avivát? A tanfolyam elvégzésnek napján jött meg a legutolsó vérzésem, két hónap szünet után, és az tart 3 hete....
Köszönettel: Zita

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
1 év alatt három spontán terhességem végződött spontán vetéléssel. Ebből az első 2 terhesség 5 hetesen, ezután kiderült, hogy heterozigóta Leiden mutációm van. A 3 terhesség kiderülése után naponta vérhígítót kaptam a Leiden miatt de a 7 héten így is spontán elvetéltem.
Az első 2 esetben a Leident gondoltuk most viszont az ultrahangon a 7 héten megfelelő embrió méret mellett volt keringés és emellett az uh előtt volt 1-2 csepp vérzésem ami elmúlt a vizsgálatra de este visszajött és rá 3 napra elvetéltem. Emellett igazolt progeszteron hiányom van amire max dózisú utrogestant szedek ovulációtól. Emellett 3 éve diagnosztizáltak nálam inzulinrezisztenciát, amit diétával és sporttal kezeltünk, fogytam 30 kilót. A súlyom most 113 kg és egy éve stagnál. A sport kiemelt szerepet kapott eddig az életemben. Az orvosom nagyon lelkiismeretes és amit tud megtesz. Szerinte nem az IR és nem Leiden okozza.
A kérdésem az lenne önhöz, hogy a helyzetemben érdemes lenne Aviva tornát végeznem,hogy ki tudjam hordani a terhességet? A ciklusom szabályos, fájdalommentes, soha nem volt vele baj. PCOS- m nem volt. Válaszát nagyon köszönöm! Timi

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna,
Nemrég írtam Önnek, hogy elkezdtem az Aviva tornát két hónapja. Rendszeresen csinálom itthon, hetente kétszer. A babáért tornázok, sajnos 4 éve küzdünk érte, túl vagyunk több beültetésen is. A sikertelenség(ünk) oka ismeretlen. Az Aviva tornát az utolsó lombikunk óta csinálom, és bár nincs semmi problémám, se szervileg, se "hormonilag", mégis úgy gondoltam, hogy megpróbálom, ártani nem ártok vele alapon.
Azt vettem észre, hogy amióta tornázom, rövidebbek a ciklusaim. Először 26, most pedig 24 napra jött meg az amúgy mindig rendszeres, 28-29 napos menstruációm. Valamint sokszor érzek a ciklusom során (főként a második fázisban) enyhe nyomást a hasamban. Lehetséges, hogy valamit rosszul csinálok a gyakorlatok során? Esetleg túl erősen szorítok rá a dolgozó zónára? Arra is gondoltam, hogy mivel eddig teljesen elhanyagoltam a mozgást, és most elkezdtem rendszeresen tornázni, ez zavarhat be? Vagy a sok hormoninjekció hatására kezd már "romlani" a petefészkem? Az utolsó lombik előtti FSH-m 4, 5 volt, AMH értékem is jó volt. Olyan már volt, hogy beültetés után csúszott a havim, de hogy napokkal előbb jönne meg, ráadásul két egymást követő ciklusban, még sosem fordult elő. Teljesen tanácstalan vagyok.
Merjem folytatni azért a tornát (amit egyébként szeretek és szívesen végzek)?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna,
Ma akadtam a honlapjára olvasgatás közben. A történetem a következő: megszakításos módszerrel volt szexuális kapcsolatom a barátommal (ami tudom felelőtlen dolog...), hiába szeretnék majd egyszer babát, most sem anyagilag, sem lelkileg nem vagyunk rá felkészültek. Az utóbbi 2-3 évben nem is késett nagyon a menstruációm, az utóbbi egy évben pontos volt mindig. Szerdán kellene megjönnie, de picit aggódom. Elkezdtem csinálni a könyvben lévő gyakorlatokat menstruáció meghozására. Az lenne a kérdés, ha szerdán se jönne meg esetleg, akkor a pánikgyakorlatot (ami a könyvben található) végezzem el? Van e még más gyakorlat is, ami segítene? Mikor, hányszor, mennyi ideig érdemes elvégezni? Biztosan meghozza a menstruációt?
Köszönettel előre is!
Üdvözlettel
Veronika

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Érdeklődni szeretnék, az Aviva torna elegendő-e önmagában sárgatest elégtelenség esetén (40 éves kor felett), vagy érdemes-e mellette természetes progeszteron krémet is használni?
Köszönöm szépen válaszát:
Szilvia

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Korábban csináltam 2 hónapig az Avivát, még 2011-ben, de mikor 2 hónap múlva terhes lettem, akkor abbahagytam. Tavaly október óta hormonos spirálom van, aminek feltételét követően a 2. havi UH-on még nem látszott, a 6. havin igen, az egyik petefészekben egy dermoid ciszta. Bár a melléhatások leírásában csak a folyadékos cisztákra való hajlamot írja és az orvos szerint sincs összefüggés, külföldi oldalakon találtam nem egy ilyen vonatkozású anyagot, -és a női megérzésem is ezt súgja-úgyhogy úgy döntöttem eltávolíttatom.
Kérdésem, hogy vajon a dermoid cisztára tudok-e hatni a tornával, ha igen, melyik gyakorlatokkal, hogy elkerüljem az esetleges műtétet, amit kilátásba helyeztek?
Köszönöm szépen a választ!
Anna

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Most ismerkedem én még csak az aviva tornával. Nemrég voltam alaptanfolyamon is. Sajnos eddig teljesen mellőztem a mozgást az életemből. Ügyetlennek is éreztem magam a tornán, sokat kellett segítenie az oktatónak, de ennek ellenére úgy gondolom, hogy a Dolgozó zónára "ráéreztem".
Sajnos a 4 óra alatt nem tudtam teljesen elsajátítani a gyakorlatokat, ezért itthon is még csak úgy megy a torna, hogy folyamatosan nézem a könyvet, és nem is végzek vele fél óra alatt, hanem dupla annyi idő kell nekem még. Ez a kezdetekben nem baj, ugye?
Igyekszem a gyakorlatokat helyesen csinálni, de mégis aggaszt, hogy mi történik akkor, ha valamit (testtartás, lábtartás) eltévesztek?
Egyáltalán tudom a gyakorlatokat olyan rosszul csinálni, hogy inkább ártok vele? Babáért tornászok egyébként, 32 éves vagyok.
Válaszát köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm,
Elég rendszertelen volt idáig a menstruációm.
Azt szeretném kérdezni, hogy az avia tornának mi a menete, és hogy vérzés zavarra segítséget tud-e nyújtani.
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Juli!
Korábban voltam alap tanfolyamon, de ott az oktatóval abban egyeztünk meg, hogy ő nem mer mióma témában nyilatkozni, viszont vannak aviva gyakorlatok, amik nem ajánlottak, és azt sem tudta megmondani, hogy melyik. Ezért aztán hanyagoltam a témát.
Ehhez képest az alap tanfolyamot ajánlja ön is.
Az a kérdésem, hogy akkor az alap gyakorlatok biztonságosak? Vagy mindenképpen keressek olyan oktatót, akinek van tapasztalata miómával is?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Juli!
Második terhességem során (is) elhalt a magzatom sajnos 6-7. hét környékén. Megszűnt a szívhang. Nem volt szükség műszeres befejésre. Mikor kezdhetem újra az Avivát? És milyen rendszerességgel érdemes? Teherbeesés előtt heti 2X3-szor csináltam, 1x pedig az ovulációs gyakorlatokat. 43 éves leszek. Köszönöm szépen a válaszod!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna,
36 éves vagyok, kettőzött- hüvely és méh rendellenességet állapítottak meg nálam. fél éve próbálkozunk sikertelenül. Menstruációm 27-28 napra jön meg rendszeresen, 3-4 napig tart.
Egy hónapja csinálom a 18 alapgyakorlatot hetente 2x, 3x, ill. a láblendítő gyakorlatokat naponta 10 percig.
Ezen a problémán segíthet a torna, illetve érdemes az ovulációs tornát is végeznem vagy csak 3 hónap után?
a gyakorlatokat erős beszorításokkal végezzem, hogy tisztuljon a szervezetem, vagy épp ellenkezőleg, hogy segítse a teherbeesést? (Ezt is azt is hallottam.)
(átjárhatósági vizsgálat még nem volt, illetve a Tsh-m : 5,4 amire gyógyszert szedek)
Köszönöm, előre is.
Andrea

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Érdeklődni szeretnék, hogy Székesfehérváron hol és mikor lesz Aviva torna tanfolyam vagy ilyen foglalkozás?
Köszönöm szépen
Horváth Mónika

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Az AVIVA torna tud-e segíteni alacsony (0,9) AMH szint esetén? A diagnózisom az, hogy a petesejtjeim nem jó minőségűek. Az egyéb hormonok rendben vannak, a ciklusom mindig 28 nap, van ovuláció is. Pár hete vagyunk túl az első lombik kezelésen. Magasra emelték a bevitt hormonmennyiséget, és így is csak négy kinyerhető petesejt lett. Ebből csak egy volt megtermékenyíthető, de sajnos az sem osztódott. Elvégeztem már az AVIVA tanfolyamot, csak kíváncsi lennék, hogy valamelyik gyakorlatok esetleg speciálisan az én problémámra valóak-e.
Válaszát köszönöm!
Ágnes

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Férjemmel 2 éve próbálkozunk, hogy végre mi is szülők lehessünk! 1 éve inzulinrezisztenciát, pajzsmirigy alulműködést és PCO-t diagnosztizáltak nálam! Azóta
gyógyszeres kezelés alatt állok (Merckformin, L-thyroxin)
Kérdésem az lenne, hogy gyógyszeres kezelés mellett is érdemes végezni-e a tornát? Vagy a kettő ellentmond egymásnak és csak ártok vele? Van rá esélyem hogy a gyógyszer mellett a tornával könnyebben teherbe essek?
Segítséget előre is köszönöm
Üdvözlettel,
Erika

A választ itt olvashatod.
 

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"4 hónap próbálkozás után ma reggelre halvány pozitívat teszteltem, nagyon köszönöm az oldalnak a segítséget és persze sok sikert kívánok mindenkinek :)"

vercsi27

Lájkolj minket!