Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Inszemináció

Ebben a beszélgetésben 364 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mesterséges megtermékenyítés témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Flóra1995
2023-02-20 18:57:04
 
Sziasztok,

Most vagyok túl a 2. inszemnèl, és nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a papíron ajánlottan bele van írva a "kímèlet".
Ezt, hogy értelmezzem?
Mit szabad és mit nem ezeken a napokon?
Illetve én 3 műszakban dolgozik mellette. Ti is dolgoztak vagy elmentek tappènzre?

A válaszokat előre is köszönöm! ????
Puder
2014-12-09 11:43:19
 
Moha, nálad mi a helyzet?
Moha13
2014-12-09 10:37:28
 
Puder
Sajnálom. :(
Puder
2014-12-09 10:08:18
 
Pénteken este használtam el az utolsó progigélt, vasárnap reggelre pedig megjött :(
nagyon elkettyentem, semmi más karácsonyi ajándékra nem vágytam. azt hiszem most vesztettem el minden reményem. nagyon nem akartam ismét egy új évbe belevágni. elfáradtam :(
Moha13
2014-12-05 11:28:32
 
Puder
Dec. 5 van. :)
Mi újság?
Puder
2014-11-24 13:54:12
 
Sziasztok,

21.-én volt inszemem, és nagyon várom a december 5.-t, hogy pozitívat teszteljek :)
Januárban lesz 2 éve, hogy babát szeretnénk.
A nőgyógyászom azt mondta fél év sikertelenség után, hogy semmi gond, ha 1 éven belül nem jön össze, akkor lépünk a vizsgálatok irányába. Letelt az egy év, amikor is azt mondta, hogy most már nem tud velem mit kezdeni, irány a meddőségi.
Ettől egy kicsit tartózkodtunk. 27 évesek vagyunk, és valahogy nem kívántuk ezt a billogot a homlokunkra. Aztán 1-2 hónap után mégis elkezdtem nézelődni, olvasgatni, és úgy döntöttünk lépünk. Sok szépet és jót olvastam egy hölgy meddőségi specialistáról, így bejelentkeztünk hozzá egy magánkórházba. Nem kifejezetten engedhettük meg magunknak, de a babáért mindent. Az első konzultáción nagyon alapos volt, megvizsgált, ultrahangozott, kért labort az IR miatt, plusz a férjemnek spermiogramot. Megtörtént a terhelés, készen lett az eredmény, amivel visszamentem. Ott kezdett furcsa lenni, amikor a referenciaértékekhez kezdte el viszonyítani az eredményeimet. Azt mondta makk egészséges vagyok, nincs se cukorbetegség, se IR. Mindezt úgy, hogy az inzulin 0' 23 ; 60' 120 ; 120' 67 volt.
Szerencsére egy dietetikus barátnőm orra alá dugtam, és ő mondta, hogy itt gáz van, keressek másik dokit. Makacs voltam, és nem akartam még egyszer váltani, így maradtam, de mellette elkezdtem a 160as diétát. Volt két clostys hónapom, de mellette nem nézett ultrahangon, nem is lett eredménye. Ezután azt mondta hogy végigfutunk minden kötelező körön, és jöhet az inszem, és garantálja hogy augusztusra bab lesz a pocakban. Ez volt májusban. Idő közben sikerült 3 hónap várakozás után kapnom egy oepes időpontot júniusra. Nagy várakozásokkal mente, hogy mi lesz a következő vizsgálat. Azt a leteremtést amit akkor kaptam soha nem fogom elfelejteni. Mintha egy utolsó jött-ment lennék úgy kezelt, miután beléptem azzal kezdte, hogy "na mi a baja, miért jött?" Mondtam, hogy a terméketlenségen kívül más bajom nincs, de az ok amiért jöttem, hogy elkezdjük a vizsgálatokat, amik szükségesek az inszemhez. A válasz az volt, hogy egy fiatalnak fel kell adni, és majd akkor lesz babánk, ha már feladtuk mindketten, és beletörődtünk hogy nem lehet soha. Azt mondta, hogy majd ha októberig nem esek teherbe, akkor menjek vissza és majd akkor vizsgálgat tovább. Hát ekkor kezdtem el másik orvost keresni, és szerencsére meg is találtam :)
Vittem a papírjaimat, a terheléses leletemre rögtön mondta, hogy ez sanos IR, elküldött endokrinológushoz, akitől kaptam gyógyszert pajzsmirigy alulműködésre és az IR-re is. 2-3 hónap alatt végigzongoráztuk a vizsgálatokat, 2 ciklusomat figyelte végig az 5. naptól kétnaponta.
Most volt pénteken az inszemináció, és nagyon bizakodó vagyok. A peteéréshez nem kaptam semmi stimulálást, csak inozitolt szedtem, így lett egy 20x20 mm-es tüszőm, amit szurival repesztettünk. Szombat óta Crinone hüvelygélt használok, a megtapadás elősegítésére. Nem érzek nagyon semmit, néha fájdogál a derekam, és 1-1 nyilallást érzek a jobb petefészkem környékén.
Aviva tornázik valaki közületek? Én most csak nagyon óvatosan merem csinálni, és nem is minden gyakorlatot. Nektek milyen tapasztalataitok vannak? Mennyire kell hímestojásként báni ilyenkor magunkkal?
Kitartást mindenkinek :)
Adrienn830
2014-09-03 19:00:30
 
Sziasztok! Most este 6 kor összeszereltem gonal f szurit
már csak be kellett adnom, előtte összerándult a hasam remegni kezdtem mert féltem és rám jött a sírás hogy nekem ez nem fog menni, majd beszúrtam és nem is fájt hála égnek, de nem hiszem hogy holnap simán menne.... Komolyan hogy beadtam magamnak büszke vagyok magamra, tűt látok minden bajom van amúgy. Még 5 napig kell szúrnom magam és jövő hét kedden lesz UH megnézik majd hogyan is állunk
Adrienn830
2014-09-02 11:06:46
 
SZIASZTOK!

Tegnap voltam Debrecenbe Dr. Farkas Ágihoz. Reggel 8 előtt levették a vért alaphormont néztek majd meg kellett várnom eredményt 11 órakor megvolt, és a Dr nőnél du-án 14 óra 30 körül kerülhettünk sorra legutoljára. Kiállította a stimulációhoz lapot és receptet. Majd irány patika kiváltani és bevenni 3.cn om volt 1 szem clostyt bevenni. 4. cn-tól a 7. cn ig kell szedni mától napi 2 szemet. Majd az 5.cn-tól a 10.cn-ig hasba injekciót kellesz beadnom. És 11.cn-on kell mennem majd UH-ra.
mkinga
2014-09-02 09:03:43
 
Sziasztok lanyok!!! Irto reg nem irtam mar itt nektek, remelem jol vagytok es sokan sokan mar babaztok is.
Nekunk sajnos nem jott ossze :( , ezen a heten lessz a masodik inszeminalasunk, Menopurt kell beadatnom ma es holnap aztan csutortokon kontrol, mivel en a Clostyra csak 1 nem tul erett tuszot produkaltam. Holnap meg kapok Cotrodite, amit ha jol olvastam megallitja a tuszorepedest; de majd csutin kiderul mi a dorges :)
A mult honapi inszem.... hat az erdekes eredmenyt adott: A vervetel szerint pozitiv de inkabb negativ voltam. Vagyis valami elkezdodott de sajnos nem akart maradni. Remelem mostmar sikerrel fogunk jarni!

Mindenkinek , minden jot kivanok es minel gyorsabb sikert!!!
napsugar24
2014-08-26 19:31:40
 
Adrienn 830-akkor megy a drukk a szeptemberhez-ha valami kérdésed van-írj nyugodtan-sajnos van bőven tapasztalat.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!