Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Maryanne
2019-03-01 12:46:03

Andi, számomra is meglepő volt, hogy 2 év alatt változott a férjemnél a helyzet, én teljesen abba a hitbe voltam, hogy nála minden ok továbbra is. Viszont az elmúlt 1,5 éveben 2x sikerült teherbe esnem, csak sajnos mindkettő a 6-7. hét környékén elment. Ebből az egyik terhességem tavaly májusban volt, tehát lehet, hogy akkor akár még jobb lehetett a helyzet a férjemnél. Bár ez a 10 millió nem azt jelenti hogy terméketlen, csak az átlaghoz képest kevesebb, valahol meg kell húzniuk egy határt, ami alatt már csak a lombik jöhet szóba.
Azért próbáld meg a férjedet rávenni a vizsgálatra, tudom, nem egyszerű, a férfiak általában nagyon makacsok ezzel kapcsolatban, és komoly lelki stresszet okoz, hogy egy idegen szobában "teljesíteni" kell. De a szent cél érdekében ezt be kell vállalniuk, a nagyobb rész, a sok vizsgálat és beavatkozás mind ránk, nőkre hárul, szóval jó lenne ha általánosságban belátnák, hogy ennyit igazán ők is tehetnek az ügy érdekében.
A férjemnek volt egy kínosan vicces sztorija, mikor ment hogy mintát ad, a központban a recepción kell kulcsot kérni a szobához. A recepciós mondta, hogy azok akik már az inszemináció vagy beültetés miatt adják a mintát, elsőbbséget élveznek a szobára, de azt nem tudta megmondani, hogy most van e itt olyan. A férjem mondja neki, hogy de neki most kell produkálnia, mert utána andrológus várja időpontra, aki kielemzi az adott eredményt. Erre a recepciós kilépett a várakozó térbe és elüvöltötte magát, hogy vár e valaki kulcsos szobára??? Nem jött válasz, így megkapta a szobát! Ahogy a férjem elmesélte nagyon vicces volt, pedig gondolom ő legszívesebben elsüllyedt volna, de nekem az a színházi jelenet jutott eszembe, ahol Bodrogi Gyula óvszert vásárol a patikában..... megvan ez nektek? :D
ineeeez
2019-03-01 12:02:26

Sziasztok Lányok!
Azt szeretném kérdezni tőletek,hogy mi a véleményetek a méhpempővel kapcsolatban?
Andi198729
2019-03-01 11:05:02

Maryanne, nem semmi, a sok probléma, ami fennáll, viszont az mindenképpen pozitív, hogy lehet babátok, sőt lesz is, lombikkal :) Amit írtál a férjed spermaképéről, azon elgondolkodtam, hogy pár éve még jó volt ,most meg nem...lehet hogy az én férjemnek is ilyen jellegű problémája van, mindig azzal jön, hogy egyszer már sikerült a baba, de annak már 2 éve, azóta én is "elromlottam"a terhesség szövődményeként kialakult miómát laparoszkóppal megműtötték, na és IR-es lettem, így sokkal nehezebb a teherbeesés, ahogy észreveszem. De a férjemet sajnos nem tudom rávenni, hogy menjen el spermavizsgálatra, meggyőződése, hogy rendben van. Márpedig ha nem jön össze a baba még hónapokig, akkor el kellene gondolkodnia, hogy nála lehet a hiba, mert nekem az IR-n kívül nincs más probléma, az IR meg kezelve van. Próbálom ovuteszttel, hőmérőzéssel "elcsípni" az ovut, és ha így sem jön össze, akkor legalább gyanakodhatok, hogy nála van a baj.
Maryanne
2019-03-01 09:44:35

Sziasztok!
Szerdán voltunk újabb konzultáción a meddőségi központban az eredményeink kiértékelésére. A jó hír, hogy amitől féltem (hogy alacsony a progeszteron szintem) nem igazolódott be, sőt teljesen jó. Az AMH értékem is, vagyis bőven van még rejtett tartalékom. :)
A rossz hír, hogy mindkét petefészkemen újra elkezdett nőni az endometriozis, egyenlőre kicsit 1,5 cm körüliek, de hát minden egyes hónapban a menstruációval növekednek. 2 évvel ezelőtt már műtöttek ilyen problémával, akkor 4,5 cm-es volt a csokoládéciszta, ezt nem szeretném újra megvárni, remélem minél előbb sikerül a baba.
A másik rossz hír, hogy a férjemnek alacsony a spermaszáma, a normál minimum 15millió/ml helyett 10 millió. Pedig 2 éve is volt neki ilyen vizsgálat, akkor 25 millió volt.... Kérdés, mi okozhatja a csökkenést? Az orvos se tudott rá válaszolni...
Ezek után közölte velünk, hogy csak a lombik jöhet szóba, inszemináció nem! Mivel pont a ciklusom megfelelő időszakában voltunk, megvizsgált, és el is kezdtük a stimulációt. A 20. ciklus napon voltam és el kellett kezdenem lőni magam hasba inekcióval. Ez most előkészítés a következő hónapra, most így még meg fog jönni normálisan, amikor kell, akkor újra mennem kell a központba, vizsgálat, és adnak további hormonok, ahhoz hogy sok tüsző megérjen a petesejt leszívásra...Szóval hirtelen felgyorsultak az események, és amellett, hogy először kicsit sokkot kaptunk az egésztől, valamilyen szinten egyfajta teher ment le rólam az eddigi bizonytalanságból, hisz kaptunk kézzel fogható tényeket, hogy ez van, ez az út amin tovább tudunk lépni abba az irányba, hogy legyen egy kis szerelemgombócunk, akit már évek óta várunk. Persze ez se 100 % hogy sikerül, de próbálok pozitívan hozzáállni, és minden tőlem telhetőt megtenni, hogy sikerrel járjunk.

Erikasz, beírtam a ma hőadatot, és megint visszatette 17. napra az ovut...
Bár most hogy el kellett kezdeni inekciózni magamat, nem tudom ez mennyire befolyásolhatja, ha pont most sikerülne....?
Kira84
2019-03-01 09:38:16

Üdv lányok. Én ma így állok,elégé meglepődtem hogy megindúlt a hőm.
Sziszi259
2019-03-01 08:42:17

Sziasztok!

Dalma14 köszönöm! :) kipróbálom, jövő héten úgyis megyek uh.ra.

Jozsa jesszusom.. :O Tudatlan volt az asszisztens... :/

Vica bár én még nem voltam várandós, de olvastam más csoportban, hogy ott sem tud aludni egy-két kismama.

Nekem ma jött meg..
GőVica34
2019-03-01 08:17:45

Sziasztook.
Lenne egy kérdésem hozzátok. Azokhoz akik már voltak várandósok.. Az éjszakai alvás nektek is nehéz volt és/vagy nem ment? Nem jó se jobb oldalt, se bal oldalt, se háton nem kényelmes, hason meg aztán pláne nem. Egész éjjel csak forgolódok.. Ez normális?
erikasz
2019-03-01 06:59:56

Jozsa :Jézusom ...ilyen embereket nem tudja az asszisztens hova küldjön !:(
Jól tetted ...hogy megmondtad neki ..te nem tehetsz semmiről ..te ott voltál !
Kívánom ezután minden rendben menjen ...ne idegeskedj ...enged el magad ..tudom nehéz.... de próbáld meg !
Jozsa85
2019-03-01 06:49:02

Erikasz!
Kozbe kiderult.A rendelesnel a magankorhazba a recepcion mondtam hogy 17.30ra van idopontom az EKG.ra.Sdatlapot kitoltottem jott egy csaj es mentunk a vizsire.Mikor mar levetkozok es rajtam a tappancs akkor mondja hogy nincs orvos.Szerdan lesz lelet.
Haza jottem.8kor csorog a telom es a doktorno hiv, hogy nem jelentem meg vizsgalaton es elvettem a helyet mas elol..!!!
Jol felhuztam magam..Mondom itt az ekg gorbe a kezembe mirol beszel???

Kiderult hogy o berel egy rendelot ott es az asszitens rossz helyre kuldott.En nem tudhattam hogy szinkronban dolgoznak.. Szoval az elmult 2 hiper stresszes napomat meg megfejeltek.Kaptam egy szep emailt is amiben a dokino lebaszott..Persze a telefonba rogton mondta hogy vegyem targytalannak..Elkepeszto!!!
Angyal88
2019-03-01 06:41:36

Jó reggelt mindenkinek!
Nem tudom mitől, de a méhszájnál vagy a hüvelyembe tegnap egész nap szúrkálás éreztem.
Egyenlőre nyugis a görbém

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!