Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Nashua, a progeszteronszintet nézik, abból derül ki, hogy volt-e peteérés. Ha nincs pé, nem termelődik progeszteron, a szintje 5 nmol/l alatt marad végig.
Olvasd el amit tegnap írtam, idézem, akkor nem kell visszakeresni :
"Azért is ovu után 7 nappal kell, mert akkor van a progeszteronszint csúcsa, utána, ha nem történik megtermékenyítés, a 7. nap után elkezd szép lassan csökkeni a szintje. És ezért van az is, hogy nagyjából a 8. napon ugrik a hő, ha sikerült, mert a beágyazódás általában a 7. napon kezdődik és ilyenkor újra beindul a progeszteron termelődése erőteljesebben. És ez azért érdekes, mert ha már a 7. napon is alacsony, akkor megnehezíti a beágyazódást, tehát ezért van kiemelt jelentősége ennek a napnak."
Nashua34
2019-02-27 18:27:44
erikasz:
meg kell várni a 21. napi vérvételt, annak 2-3 nap amíg elkészül, és utána kiértékelik. Ez kb. március 20 körül lesz. Ma újra rákérdeztem a dokinál, vagyis az asszisztensével tudtam beszélni, és azt mondta, hogy a 21. napinál csak annyit néznek, hogy megtörtént-e a peteérés. Nem értem, nem a progeszteron szintet kellene?
erikasz
2019-02-27 18:17:59
Nashua34 :Mikor lesz kész a hormoneredményed ?
Nashua34
2019-02-27 15:51:37
Sziasztok, én lassan kihűlök. És ez a mensi is érdekesen alakult, vasárnap, a harmadik napon gyakorlatilag semmi, hétfőn kellett tisztaságit cserélnem kétszer, ma pecsételés. Kiváncsi leszek a hormon értékekre.
erikasz
2019-02-27 15:49:29
Zsuzsi :Azért ugorhatott meg a hőd ott a 16 napon ..mert készülődik az ovu ..ne keseredj ..mert én látom ..mindig igy van megemelkedik ovu előtt és bumm meg is történik lehet már holnap !
erikasz
2019-02-27 15:45:00
Angyal :Hát persze ..hogy hosszabb lesz a ciklusod !:D
De a 13 nap az ovu az a legjobb ...mivel a méhnyálkahárlya vastagszik legalább !
Kira: Ezek nem nagy ugrások nyugi csak 0,2 tized ez nagyon jó !:)
Kira84
2019-02-27 13:55:00
Üdv lányok.
Hát az én görbém most még elég csúnya,remélem idővel szebb lesz vagy legalább átláthatóbb.
zsuzsi09
2019-02-27 10:29:50
erikasz - hát sajna nem ment feljebb ahogy reméltük :( mondom én hogy valami nem jó ebben a ciklusban...csak tudnám mi az...nem szedem csak a femibiont, igaz azt már negyedik hónapja, lehet szünetet kéne vele tartanom. máris rosszul indult a napom amikor megláttam, hogy ismét 36,5
egy hónap múlva megyek az immunológushoz teljes vérkép ilyesmi, remélem akkor már okosabb leszek, nem adom fel csak bosszankodom ilyenkor magamban
szép napot nektek
csatolom a csodás grafikont :)
Angyal88
2019-02-27 07:48:01
Erikasz szerinted a lutealis is kitólodik a késői ovu miatt?
Utoljára az októberi ciklusban volt ilyen "későn" ovum
Olvasd el amit tegnap írtam, idézem, akkor nem kell visszakeresni :
"Azért is ovu után 7 nappal kell, mert akkor van a progeszteronszint csúcsa, utána, ha nem történik megtermékenyítés, a 7. nap után elkezd szép lassan csökkeni a szintje. És ezért van az is, hogy nagyjából a 8. napon ugrik a hő, ha sikerült, mert a beágyazódás általában a 7. napon kezdődik és ilyenkor újra beindul a progeszteron termelődése erőteljesebben. És ez azért érdekes, mert ha már a 7. napon is alacsony, akkor megnehezíti a beágyazódást, tehát ezért van kiemelt jelentősége ennek a napnak."