Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
plumeria14
2013-06-04 20:19:17

csillka
Aranyos, amit írtál a korábbi hőmérőzéseddel kapcsolatban, mosolyt csaltál az arcomra :)

csera84
Üdv a csapatban! Szépen alakul a görbéd…
Mirmite
2013-06-04 19:20:12

Csera84

Üdv a csapatban!
Sok sikert Neked!
Megy a drukk!
csera84
2013-06-04 19:17:13

Sziasztok. Még elég új vagyok itt. Kb 1,5 hónapja vezetem a hőmet.jelenleg igy állok:
csillka
2013-06-04 14:32:16

DinaDarko
akkor a te eseted is egy pozitív megerősítés abban, hogy jó, hogy mérjük és vezetjük a hőmérsékletünket.
Most már én is a számban mérem, és normális 36 fölötti hőmérsékletem van, újra élek :))Az előző hónap így érvénytelen, valószínű a takaró, a pizsama, és a szoba peteérését sikerült csak kiderítenem, de lényeg, hogy volt nekik:))

maximail
2013-06-04 12:28:14

mumleszek!
Másfél éve próbálkozunk, egyenlőre ott tartunk, hogy a nőgyógyászom többször kért 3. és 21. napi vérképet, amiket rendben talált (IR-es, illetve PCOS-s honlapok alapján azért ez sem olyan biztos), így végül két hónapja eljutottunk Tapolcára a meddőségibe. Hatalmas csalódás volt nekem, de sokaknak meg bejön, így a helyet nem szeretném kritizálni. UH, vérvétel és kenetminta alapján a férjem és én is rendben vagyunk, de átjárhatóságit pl. nem csináltak még, a kettőnk esetleges összeférhetetlenségét sem vizsgálták, és az endokrinológiai részre sem nagyon fordítottak figyelmet. Pl. az állítólag normális, hogy menstruáció előtt napokig pecsételek. Pedig szerintem lehet, hogy nem termelődik elég sárgatest hormon. De ezt nem vizsgálták. Szóval a saját kezembe vettem a dolgokat, magán úton vetettem le a terheléses vért, de orvoshoz még nem jutottam el vele, mert a közelünkben nincs jó endokrinológus, fel kell majd mennem Pestre, csak kilométeres a várólista ott, ahova menni szeretnék.
Nálatok milyen vizsgálatok voltak?
DinaDarko
2013-06-04 11:24:52

Csillka, igen, első és harmadik zöld nap, 1-1 alkalom, és egész hónapban csak ennyi volt mert amúgy a férjem külföldön volt, pont a jó időpontban volt itthon :) Ezért is gondoltuk h bepróbáljuk, amúgy csak júlistól akartunk hozzáfogni, de közben jött hogy állandóra külföldre kell költöznie, szóval mostantól nehezebb lett volna dolgozni az ügyön. Viszont ha tényleg jön tesó akkor ürügyén hamarabb leléphetek én is hogy együtt legyünk jeee :) Úgyhogy sok szempontból reménykedem.

Ez az IR elég gyakori dolog szerintem, ismerőseim körében is többen küzdenek vele, egyik lánynál az első baba 7 évet váratott magára, viszont most a kistesó az 5. hónapra összejött! Nem semmi.
jarókriszta
2013-06-04 11:20:54

plumeria14! köszi :)Neked remélem baba van a dologban:)nagyo szép a göbéd.
mumleszek
2013-06-04 10:59:48

maximail

Értem, bocsánat, de itt nem találtam az előző írásokban, hogy neked mi a történeted? Szóval te hol tartasz most, és mit adtak az inzulinszintedre?

☺Baby Dust to everyone!☺
maximail
2013-06-04 10:54:19

mumleszek!

Nincs mit. Azért írtam, mert nekem sem igen vannak tüneteim, és én is hasonlóan élek, csak mondjuk én túl kevés ch-t vittem be eddig. Azért mentem el terheléses vérvételre, hogy ki lehessen zárni a PCOS-t, de a véreredmény végül inkább megerősítette, hogy valami mégsem stimmel az inzulinszintemmel. Minden esetre jó erről is tudni, mert a hagyományos orvosok nem foglalkoznak ezzel.
mumleszek
2013-06-04 10:49:24

maximail

most láttam h itt is van info az inzulinrezisztenciaról (https://tervezettbaba.hu/tudastar/inzulinrezisztencia) hát a leírtak szerint nincs semmi ami arra utalna, hogy nekem ez lenne a bajom, de ahogy írják néha nincs tünet, viszont megoldásnak írják ezt: (Mivel az inzulinrezisztencia nem betegség, hanem egy kóros állapot, kezelésére jobbára nincs szükség gyógyszerekre. Életmódváltással a tünetek megszüntethetők. Kardio mozgás mellett izomerő növelő edzésre is szükség van. A testsúly normalizálása mellett a helyes táplálkozásra való áttérés nagyon fontos. Az inzulinrezisztencia étrendben a háromóránkénti, napi hatszori étkezés bevezetése biztosítja, hogy a vércukorszint ne csökkenjen a normális szint alá. A jobbára lassú felszívódású, alacsony glikémiás indexű tápanyagokat csak napközben helyettesítsük gyors felszívódású szénhidrátokkal. Így például a gyümölcsöket a magas cukortartalmuk miatt csak meghatározott mennyiségben, és arányban lehet fogyasztani. Javasoltak a teljes kiőrlésű gabonafélék, a rostdús élelmiszerek, a köles, a hajdina, a burgur, a kuszkusz, és a hüvelyesek, emellett a telítetlen zsírsavak fogyasztása céljából az olívaolaj, olajos magvak és a halfélék, a zöld tea, a fahéj, és bizonyos inzulinhatású gyógynövények.
Az inzulinrezisztencia hosszú távú fennállása a súlyproblémák mellett 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához, illetve szív és érrendszeri betegségekhez vezethet.)

Én pont így táplálkozom és rendszeresen futok vagy tornázok, a súlyom is tökéletes, pont hogy régen nagyon sovány voltam, de ez már a múlt mióta nincs olyan kóros migrénem, mint régen. Szóval azt hiszem ezzel a vizsgálattal még várok kicsit, de tényleg köszönöm fejben fogom tartani ezt a lehetőséget is.

csillka,

én csak támogatni tudom a méhpempőt :)
A neten azt írják, hogy Meddőség kezelésére 28 napos kúrát tartsunk 1-2 grammm méhpempőt fogyasszunk reggelente, éhgyomorra, legkevesebb 30 perccel étkezés előtt. A következő 28 nap tartsunk szünetet, majd ismételjük meg. (bár nekem az ovulációmmal sincs gond... meg a ciklusom is 27napos átlagban és 4 napos a vérzés) azt hiszem én is veszek megint egy adagot az 'aranyból' :) ártani nem fog!!! csak ismétlem magamat.

☺Baby Dust to everyone!☺

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!