Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Na áttettem a 14.-ét pecsételésre.... nekem ez az első görbém, nem is tudom mit nézzek így már.
yoggi
2013-06-20 20:40:40
VeresSzilvia,
Nem teszel fel görbét? Mikor volt ovud? Még mindig magasan van a hőmérsékleted?
Ha nem jelölöd be a menzit, vagy akármi is volt az pénteken, hanem csak pecsételést jelölsz be, akkor az "új" ciklusod pár napját is az előző ciklushoz teszi be, és akkor egyben lehet látni az egészet, és úgy talán könnyebb eldönteni, hogy mikor volt ovu, esetleg beágyazódás, és könnyebb számolgatni. Amúgy van akinek ovu után csak 16-18 nappal lesz pozitív az első terhességi teszt. És ugye az ovu napja sincs köbe vésve, még akkor sem, ha mérjük a hőt és nézzük az LH tesztek eredményét, 1-2 nap eltérés mindig benne van :). De egy esetleges ciszta is magasan tarthatja a hőmérsékletet, és az is igaz, hogy méhen kívüli terhesség során lassabban emelkedik a hCG hormon szintje. Szóval ha magasan van a hőd, de a következő napokban sem lesz pozitív a terhességi teszt, akkor szerintem érdemes felkeresni egy nődokit.
VeresSzilvia
2013-06-20 19:24:45
Ha 14.-én volt beágyazódás? lehetséges hogy a mai teszt még nem mutatja ki?
yoggi
2013-06-20 12:38:54
Szia maximail,
El tudnad kuldeni nekem is az avivas anyagot? En kulfoldon elek es itt nincs lehetosegem tanfolyamra menni, de nagyon kivancsi lennek ra. Elore is koszi :)
emil cimem: jakabnoe@hotmail.com
VeresSzilvia
2013-06-20 12:03:12
Negatív lett a teszt sajna, mondjuk ezt sejtettem... :-( Lassan egy éve semmi..... A páromnak is van gyerkőc, nekem is, de egy közöset szeretnénk!
plumeria14
2013-06-20 11:34:33
csera84,
azért kérdeztem, mert a tesztelést már néhány nappal az ovu előtt el kell kezdeni, így követni tudod a vonal erősödését...elvileg az ovuteszt hiszen az 24-36 órával előre mutatja a tüszőrepedést...mondjuk nálam csak aznap vált pozitívra, amikor az ovum van...
csera84
2013-06-20 11:19:02
plumeria14
igen ma csináltam az első tesztet.na majd kiderül mi lesz belőle.
plumeria14
2013-06-20 11:16:12
maximail
Igazad van, szerintem sem lehet következtetni (sajnos) semmire a görbe alakjából…sajnos sokszor félre is vezeti az embert, pl. ha a beágyazódáskor leesik, majd megemelkedik a hő….és ha a nemvárt napján is még 37 fokot mér az ember…én a múlt hónapban 37 fokkal kezdtem el mensizni…
csillka
2013-06-20 10:55:46
15.-én 36,2 és 17.-én 36,4 volt. Mértem minden nap, csak valamien oknál fogva, azt a két kiemelkedő értéket nem vette figyelembe.
Akkoriban kezdtem el szedni a méhpempőt, arra is gondolok talán az zavart meg annyira.
De azt is olvastam, hogy van akinek nem jó a digitális hőmérő, vagy nem csak a jelző hangig kell mérni, de mivel igy mértem eddig, a következő ciklusig már nem mérem másképp. Lényeg, hogy bármilyen oka lehet. Nem a grafikonhoz időzítettük az együttléteket. Aztán úgyis úgy lesz ahogy annak lennie kell. :)
maximail
2013-06-20 10:54:40
Jahh... Azóta nem is nagyon foglalkozok vele, hogy szép-e a görbém. Inkább csak azért mérem a hőt, mert a ciklus végén nem reménykedek feleslegesen az utolsó napokban. Ha látom, hogy leesett a hőm, akkor tuti megjön. Az elmúlt hónapok során pozitív és negatív példák alapján is arra jutottam, hogy a görbe alakjából jellemzően nem lehet előre következtetni a terhességre.