Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65813 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Moha13
2013-06-21 09:37:11
 
capri

Igen, tudok a 25%-ról és nem mondom, hogy a 4 hónap már 100%, viszont az elgondolkodtató, hogy már 4. hónapja nem sikerül beleesni abba a 25%-ba...érted? :)
Egyébként ebben a ciklusban szerintem azért tolódott ki a luteálisom, mert palástfűteát ittam...és ugye az segíti a progeszterontermelődést, a hőm is fenn volt sokáig, szóval egyszerűen nem hagyta megjönni.
Tuti, hogy nem jött össze a dolog, mert teljesen jól vagyok, semmi görcsölés...pedig nálam előfordul mensi első napján, szóval ha összejött volna, gondolom, most rosszul lennék vagy ilyesmi.
Ebben a ciklusban málnalevélteát is ittam első naptól a 12-ig, mert az volt a tippem, hogy talán azért nem jött össze eddig, mert kevés a nyálkám...és tényleg...eszembe jutott, hogy múlt hónapban ovu előtt 1 héttel volt szép nyálkám, majd ovu alatt a nagy semmi...még párom is megjegyezte...hogy nehéz ez így...:X
És azt hiszem, most is fogm inni a málnalevelet,mert ebben a ciklusban nagyon szép nyálkám volt, már rég volt ilyen nálam...és előrébb is hozta a pémet 2-3 nappal.
plumeria14
2013-06-21 09:35:26
 
VeresSzilvia
Az ovu teszt maximum 2 napig lehet pozitív, amennyiben az LH csúcs fel- és leszálló ágát is elkapod…lehet, hogy az egyik napon még nem volt ugyanolyan erős a második csík, csak néha az ember szeme már káprázik…tegnap én is nézgetettem sokáig, hogy na, ez vajon már pozitív vagy még negatív, de egyszerűen nem tudtam egyértelműen eldönteni, így negatívat írtam be és majd összehasonlítom a maival. Én az ovu előtt 4-5 nappal szoktam elkezdeni a tesztelést, mert volt már ovum a 9. és a 11. napon
plumeria14
2013-06-21 09:23:01
 
Moha13
Nagyon örülök, hogy újra köztünk, sokat gondoltam rád…hiányoztál! Annyira azt éreztem pedig, hogy eltűntél, de ha jelentkezel, akkor szuper hírekkel jössz. NAGYON-NAGYON SAJNÁLOM! Sajnos én is így jártam 1 hete, 2 napot késett (nekem sem szokott), így az egyébként se rövid luteális fázisom még hosszabb lett. Teljesen átérzem a helyzetedet, nekünk ez a 8. hónapunk, de továbbra sem adom fel, nem csüggedek, nem keseredek el, mert attól nem lesz jobb. Egyszerűen el kell tudnunk fogadni, hogy nekünk sajnos nem jön rögtön, mert nem tudunk változtatni a helyzeten. Sokan ilyenkor rögtön magukban kezdik el keresni a „hibát”, mert biztos van valami, amiért nem jön és állandóan azon jár az agyuk, hogy mit csinálhatnak rosszul…Mivel én voltam már hormon.profil vizsgálaton, ahol mindent rendben találtak, folyamatosan azon dilemmáztam, hogy a párommal vajon minden rendben van-e, nem-e ez okozhatja a sikertelenséget. Aztán a párom elment spermavizsgálatra és szuper lett az eredménye…ez múlt hét pénteken volt, amikor még menstruáltam, de annyira örültem ennek a hírnek…úgy éreztem, hogy felszakadt bennem egy gát, ami lehet, hogy eddig blokkolt engem. Két teljesen egészséges pár estében is csak 15% az esélye annak minden hónapban, hogy a baba összejön…az is lehet, hogy már többször összejött a megtermékenyítés, de az embrió valami miatt nem tudott beágyazódni. Hidd el, idővel mindannyiunk büszke anyuka lesz! Nem mondom, hogy ne stresszelj ezen, mert az teljesen természetes, hogy egy babát akaró nő folyamatosan erre gondol, de tudjuk, hogy amit nagyon akar az ember, az nem mindig jön össze azonnal….

csera84
Ovu után egyértelműen negatív a teszt, de ha ott van halványan a második csík, akkor most fog erősödni…a leesés is megvan, úgyhogy szerintem még ovu előtt vagy! Robrtanak igaza van, mert az ovu tesztet délután kell csinálni, én úgy tudom, hogy 2 és 6 között a legjobb. Ma mindenképpen csinálj (ha javasolhatom) délután is egy tesztet és holnap délután is, mert reggel nem biztos, hogy ki fogja mutatni.

Robrta
Akkor ma este még belehúzhattok!

capri
Szerintem a 16. vagy a 17. napon volt az ovud…bár, amikor nekem is hasonlóan alakult a hőm, vagyis amikor nem emelkedett meg rögtön, akkor az egyik program az első, a másik program pedig a második napra tette az ovut…ha résen voltatok, akkor ez az egy nap eltérés nem oszt és nem szoroz…ha jönni akar a baba, akkor úgyis jön!
capri
2013-06-21 09:07:27
 
Ja, és még valami, Moha. Írod, hogy a görbéd okés, akkor mi a probléma. Nincs semmi probléma, de még ilyenkor is, ha jól emlékszem, egy ciklusban kb. 25% az esély, hogy megfoganjon a baba. És erre nehogy azt mondd, hogy 4 cikusban az már 100%! ;-)) Próbálj türelmes lenni, itt a nyár, csináljatok programokat magatoknak, bújjatok össze, amikor jólesik, aztán lesz eredménye is! :-)
capri
2013-06-21 09:02:05
 
Moha, megértelek, azzal kapcsolatban is, hogy "majd jön, ha jönni akar". Én is eléggé reális beállítottságú vagyok. :-)
Amit belinkeltél, az meg mostantól az én "Bibliám" lesz! :-))) Köszi!
VeresSzilvia
2013-06-21 08:55:54
 
28.-án, 29.-én, és 1.-én volt pozi ovu tesztem.... Hanyadik napon szoktátok kezdeni az ovu tesztet? Én a múlt hónapban 3 körül csináltam, tegyem még későbbre?
Moha13
2013-06-21 08:36:26
 
sangria

Köszi.
Azt én is látom, hogy a görbém okés, de akkor mi a probléma? ez nem hagy most engem nyugodni...:X

Engem ezek a "majd jön ha akar" meg a "Lehet, hogy még adni akar Nektek egy kis időt" abszolút nem vigasztalnak...inkább nagyon idegesítenek...aki nincs, az nem akarhat! Ez akkora hülyeség...:X

Bocs, csak kicsit rettentes vagyok most...

Ja, a másik dolog meg, hogy "ne stresszeljünk a dolgon, mert akkor azért nem jön" gyakorlatban kivitelezhetetlen dologgal kapcsolatban meg találtam egy cikket, gondoltam, hogy majd belinkelem ide is, hátha valakit megnyugtat...mert tényleg teljesen felesleges egy gyerekért epedő nőnek azt mondani, hogy ne görcsöljön rá...csak arra jó ez, hogy aztán azon görcsöljön, hogy miért nem tud nem görcsölni...
Szóval cikk:
http://www.origo.hu/egeszseg/terhesseg/20130225-hogyan-hat-a-stressz-teherbeesesre-es-a-magzatra.html
Moha13
2013-06-21 08:27:52
 
capri

Köszönöm, aranyos vagy...
Igyekszem nem nagyon letörni...bár, ez szerintem nem befolyásol semmit sem...én nem hiszek ezekben a "majd jön, amikor jönni akar" dologban sem, mert túl reálisan gondolkodom...ami (aki) még nincs, az nem is tud akarni vagy nem akarni.

valaki1985

Köszi, jól esik, hogy gondoltál rám.

sangria
2013-06-21 08:27:51
 
Szia, Moha!

Örülök, hogy jelentkeztél, tényleg sokszor gondoltunk Rád.
Sajnálom, hogy most sem sikerült.
Tudom, hogy ez nem nagy vigasz Neked, de 4 hónap próbálkozás után még tényleg, de tényleg semmi okod az aggodalomra, ennyi idő után csak a kifejezetten szerencséseknek jön össze.
A görbéd tökéletes, fiatal vagy, Neked még azt se mondhatja senki, hogy ketyeg a biológiai órád, mint itt már többünknek sajnos..
Próbálj megnyugodni, lazíts, élvezd a nyarat, légy türelemmel, és a baba jönni fog, ha eljön az ideje.
Lehet, hogy még adni akar Nektek egy kis időt, hogy kettesben legyetek, kipihenjétek magatokat, esetleg nyaraljatok, utazzatok egy kicsit, mert ugye, ha már itt lesz, akkor jó pár évig ilyesmire gondolni sem nagyon lehet majd.

Azért néha jelentkezz be tényleg, csak hogy tudjuk, hogy jól vagy.
Ha meg nem, akkor meg azért, megpróbálunk valami biztatót írni :-)
valaki1985
2013-06-21 07:53:19
 
Moha13
Sajnálom :S Pedig itt izgultam, napi többször felnéztem, hogy hát ha csak azért nem vagy, mert te már tudsz valamit! :S

Kitartás és fel a fejjel! :D
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!