Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
KittyCat
2019-07-02 07:10:11

Sziasztok!
Tegnap megvolt a 12.heti enetikai UH, ahol mindent rendben talàlt a doki. ☺️
Kicsit ugyan megizzasztottuk, mert háromszor álltunk neki mire mindenr le tudott mérni.
KittyCat
2019-07-02 07:09:38

Sziasztok!
Tegnap megvolt a 12.heti enetikai UH, ahol mindent rendben talàlt a doki. ☺️
Kicsit ugyan megizzasztottuk, mert háromszor álltunk neki mire mindenr le tudott mérni.
Maryanne
2019-07-01 15:37:28

Edit, köszönöm a biztatást, remélem nekem is kapaszkodik a pici babám, azért még nem kenődtem el teljesen, csak hát aggódok azért mi lesz ebből, viszont nagyon jó pozitív eredményt is hallani a körülmények ellenére. :)
A doki az Utrogestan hüvelygyöngyöt napi 2x3-ról 2x4-re emelte, és a Lenzetto spray-t 3x2-ről 3x3-ra. Remélem ez segíteni fog.
Edit90
2019-07-01 12:24:35

Maryanne: Mennyire emelte fel a progeszteron adagot a doki? Lehet,hogy nem tett jót a 2 nap munka,meg hogy nagyon elfáradtál, most pihenj amennyit csak tudsz.Tudom,hogy azt írtad,hogy most dolgozni szeretnél,nem otthon agyalni,de úgy tűnik most a testednek pihennie kell. Lehet,hogy csak a méhszájat sértették fel a beültetéskor,vagy a beágyazódás miatt van a pecsételés.A barátnőm,aki lombikozott most a beültetés után pár nappal elkezdett barnázni,aztán rendesen vérezni a magas progeszteron adag mellett.Mire mennie kellett 2 hét után a vizsgálatra már biztos volt benne,hogy nem sikerült,mert rendes menstruáció szerű vérzése volt addigra,és már el is múlt,mire mennie kellett.Ott mégis magas HCG szintet mértek,és ott volt a baba az ultrahangon. El sem hitték! Bízz benne te is,hogy sikerrel jártok,és pihenj sokat! :)
Maryanne
2019-07-01 11:15:24

Andi, immunológiai gond nincs, legalábbis 1 fajta vérvételem volt rá. Endometriozisos ciszta van mindkét petefészkemben, egyszer már műtöttek vele, de ez egy visszatérő betegség, de van normál ciklusom és peteérésem, csak ez egy olyan betegség amivel nehezebb teherbe esni. Valamint itt a meddőségiben nézett spermaszám alapján csak a lombik jöhet szóba.
Én már nem értem, hogy mi van?? :( Előző kettőnél nem volt ilyen barnázásom, igaz az elsőnél még a teszt előtt 2 nappal megjött, de az úgymond már normális időnek számít, ha nem sikerül, a másodiknál egyáltalán nem jött meg a tesztig, most a harmadiknál pedig már 2 nappal a beültetés után elkezdődött a barnázás, ami a 3. napra erősödött és most a 4. nap is van, meg halvány vérzés, olyan húslé szerű...Hogy lehet az hogy ilyen hamar megjön, mikor nagy mennyiségű progeszteront adagolok?
Andi198729
2019-07-01 11:03:45

Maryanne, próbálj megnyugodni! Lehet, hogy ez a beágyazódás, az előzőeknél nem volt ilyen, hanem a szokott időben megjött a menzesz, de ahogy írtad, az még nagyon korai. Hátha ez most jót jelent, a beágyazódást. Kívánom, hogy minden rendben legyen, és ezúttal sikerrel járjatok! Annyira megérdemlitek, nem semmi, amin keresztülmentetek, végigcsináltátok ezt a procedúrát, nem lenne igazságos, ha most sem sikerülne, meg akkor ott lenne bennetek, hogy akkor már nem is lehet saját gyereketek, ha még lombikkal sem sikerül...tehát ennek most sikerülnie kell! Nektek van valami akadályozó tényező, ja, amit írtál, valamilyen immunológiai probléma, lehet azt kellene rendezni. De bízz ebben a babában, hogy ő most veletek marad!
Maryanne
2019-07-01 10:40:22

Beszéltem a dokival, emelte a hormonadagot....
Kérdeztem, ha erősödne a folyás akkor mi legyen, azt mondta akkor nincs mit tenni... :( pedig most meg már enyhe pirosas folyást is láttam mikor elmentem wc-re... :(
Maryanne
2019-07-01 09:17:14

Sziasztok!
A hétvégén dolgoztam, mindkét nap, jól elfáradtam, és sajnos a barnázás se múlt el, és mintha kicsit a hasam is görcsölni néha, de nagyon minimálisan. Menstruációnak ez még biztos hogy korai, még csak a 19. ciklusnapon vagyok, 4 napja volt a beültetés, nem tudom hogy ha megtapadt az okozhat e akár napokig tartó barnázást. Viszont jól kialudtam magam, ma szabadnapos vagyok, egész nap pihenni fogok az tuti, és megpróbálom telefonon elérni a dokit a meddőségiben.
zsuzsi09
2019-07-01 09:11:58

sziasztok

nem soká indulunk a dokihoz - remélem ma már okosabbak leszünk - és mivel nem volt meg az ovu lehet az átjárhatóságit is megcsinálja ma. izgulok. ...
az ovu teszt még negativ volt a hétvégén és a reggeli hőm is igazolja, hogy még nem volt ovu. most már csak az eredményeken múlik minden, hogy milyen eljárást választunk, választ a doki :)

mindenkinek szép napot

itt a görbém:
Andi198729
2019-07-01 07:58:34

ineeeez, igen, szerintem is az lenne a legjobb megoldás, főként ha az ember teherbe akar esni, muszáj gyógyszert szedni, mert az tudja legjobban lehúzni az inzulint, plusz, ha sikerül is a baba, az tartja meg a terhességet, megakadályozza a vetélést. A teherbeeséshez csakis kizárólag a merckformin ajánlott, az endokrinológus mondta, más szóba sem jöhet, mert nem szabad más gyógyszer mellett teherbeesni. Plusz ajánlom neked a babalesz.hu-n az inzulinrezisztencia csomag nőknek, najaforest gyógygomba csepp, és erdeiszederlevél tea. Meli írta még a kecskerutát, de azzal nem próbálkoznék, mert olvastam, hogy ösztrogént tartalmaz, nem akarom megbolondítani a hormonokat. Esetleg még a diazulin kapszulát fogom kipróbálni. Neked is az lehet, mint nekem, hogy van normálisan peteérés, a hiba a későbbi folyamatban van, hogy nem tapad meg, ez tipikus IR következmény. Szerintem a dokid nem jól döntött amikor felírta a clostit, az nem oldja meg a problémát, nekem is nem írt az endodoki gyógyszert ami segíti a megtapadást, mert mondta, hogy alapjáraton nincs hormonproblémám, hiába kezelné az IR tünetét, az okot kell megszüntetni, ha az IR rendeződik, akkor a megtapadásnak sem lesz akadálya. De ez a normális hozzáállás, az okot szünteti meg, nem tüneti kezelést alkalmaz. Ezért ajánlatosabb inkább endokrinológushoz fordulni, mert ő ért a legjobban a hormonokhoz, sokszor az a baj, hogy a nőgyógyászok ész nélkül írogatják fel a hormonokat, holott nem is értenek hozzá, nem az ő szakterületük, és csak bekavarnak az embernek. Nem tudom, hogy te hol laksz, de ajánlom neked dr. Rencz Ritát, ő kiváló endokrinológus.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!