Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
krisztibaba85
2013-11-13 19:40:07

Szia Mirjam:-)
Gondolj csak arra hogy a túlsúlyos nőknek,is azt tanácsolják az orvosok hogy tornázzanak,cardiozzanak mert az segíti a teherbeesést,azáltal hogy fogyaszt is a mozgás.Nézz meg egy Rubint Rékát,hmm szült 3 gyereket,és tornázott is pedig sokan támadták érte,pedig ő a szakember:-) :-) :-) és azért magához mérten nem tornázott úgy mint az állat...Szóval szerintem nyugodtan járj el edzeni,de ne görcsölj rá hogy jaj mi van ha emiatt nem leszel terhes,mert lehet az fogja gátolni,ne, az hogy edzel...A mozgás ráadásul hozzásegít majd a terhesség viselésében is,én olvastam erről pár cikket,keress rá te is.Én is tornázom,de nem hajtom annyira,mint mielött még nem akartam gyereket,szóval nyugi:-)
Mamma
2013-11-13 18:28:23

Sziasztok!

Áprilisban volt egy vetélésem 11 hetesen nemvolt szívhang :( azóta próbálkozunk újra. A vitamint szedését nem hagytam abba (Gravida már lassan két éve szedem, meg is látszik rajtam). Ezt az oldalt két hónapja találtam meg azóta olvasgatom a fórumokat visszamenőleg is :)) mindig merítek egy kis erőt :)) a pozitív leírásokból, ezt utólag is köszönöm.
most itt a görbém:
szerintetek?
mirjam
2013-11-13 18:19:30

Túlzásba semmiféleképp nem akarom vinni, csak folyamatosan mozogni egy kicsit, mert ez így elég gyászos, hogy két hét jóleső mozgás, aztán két hét tv-zés itthon :) Eddig volt olyan hónap is, amikor mentem, de olyan is, amikor nem.
mkinga
2013-11-13 18:16:35

Mirijam!
Na ez az , ahany ember annyi felet beszelnek meg tanacsolnak. En ugy vagyok vele , hogy semmit nem szabad tulzasba vinni. nem de?! ;)
mirjam
2013-11-13 18:11:58

mkinga
köszönöm a pozitív példát :) én a dokimat csak ezért nem akarom felhívni, nyáron voltam szűrésen, akkor meg még nem jutott eszembe, hogy ez probléma lehet. régebben jártam aviva-tornára, ott az oktató azt mondta, hogy aki babaprojekten dolgozik, még leguggolni se guggoljon, mert kiesik a kis pete... akkor nem volt ez fontos, de a szavai a fülemben csengenek. ezzel ellentétben meg látok én is sok nőt a teremben, akik kis idő múlva pocakkal térnek vissza, azaz teherbe estek edzés mellett és a 12. hét után visszajöttek kardiózni. Valahol azt olvastam, hogy 140 fölé nem mehet a pulzus, mert gátolja a beágyazódást :S Nem tudom, mi az igazság, barátnőmnek azt mondta a dokija, hogy ha a baba egészséges és jönni akar, akkor így is úgy is beágyazódik és megmarad... Így legyen okos az ember :)
mkinga
2013-11-13 17:58:23

Mirjam! Udv koztunk
Nekem van egy ismerosom , hat az egy olyan anyuka , most 4 honapos babaval hogy leakalappal. Kerdeztuk a titkat, o meg terhesen is sportolt, persze kismama sportot, terhesseg elott nagyon intenziven sportolt, mar sokan mondtuk , hogy annyira vekony hogy kettetorik de csupa izom volt. Na o is sportolt , csak kihagyta a nagyon megerolteto gyakorlatokat, foleg masodik feleben a ciklusnak. En szerintem jot tesz a mozgas de azert nem kellenne pld, spining...nekem a dokim eltiltott tolle, a tae-bo azt mondta elmegy de nem minden gyakorlat, sulyemeles, legyen has , kez lab, semmikeppen nem, cardio ami jo na meg az uszas . De en egy lusta no vagyok ebbol a szempontbol :p
Mindent mertekkel ;)
Sok sikert a babaprojektben
mirjam
2013-11-13 17:50:00

Sziasztok! Kb 4-5 hónapja olvasgatom ezt az oldalt és a fórumokat is. Mi augusztus óta szeretnénk, ha sikerülne a baba, de ő még nem akar jönni sajnos. EGyelőre még nem mentem semmilyen vizsgálatra, korainak tartom, bízom benne, hogy mindketten rendben vagyunk és megfogan hamarosan.
Viszont van egy dolog, amiben kiváncsi lennék a véleményetekre. Mielőtt elkezdtük volna a babavárást, aktívan sportoltam. Futás, aerobik, spinning, sokminden, amihez éppen kedvem volt, heti 3-4 alkalommal. Most viszont nem tudom eldönteni, hogy jót teszek-e azzal, ha elmegyek mozogni a ciklus második felében. Nem akarok maratont futni és nyilván hasizom erősítést sem végeznék, de vajon a megszokott 8-10km-es futás vagy az egy órás alakformáló edzések negatív hatással vannak-e arra nézve, hogy teherbe essek? eddig nem mertem menni a termékeny időszak után, de bevallom, nagyon hiányzik a rendszeres mozgás és hát az alakomon is meglátszik, na :)
Bocsi, hogy elsőre ilyen hosszút írtam, várom a tapasztalatokat, véleményeket! kösziiii!
mkinga
2013-11-13 16:55:05

Luciffer!! szoritok neked ! :D mikor tesztelsz vagy mar teszteltel_? kicsit levagyok maradva szerntem bocsi :p
arachnoidea
2013-11-13 16:51:48

Remélem jövő hét kedden kiderül végre hogy méhen belül e vagy kívül mert két hete ezt sem tudják eldönteniaz mellet hogy amit látnak az UH n az mi eddig 3 mm petezsák látszik és a hcg 2200 volt tegnap drukkoljatok
puszi
arachnoidea
2013-11-13 16:49:32

Sziasztok Lányok!

Nagyon köszönöm a jókívánságokat és a drukkot jól drukkoltok mert ma se görcs eddig se barnázás se vércsepp fekszem csak pisilni kelek fel most jövetbe ideszöktem írni Nektek!

Ölelek mindenkit és szorítok Nektek én is!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!