Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Mamma,
köszönöm a választ.Nagyon szép a görbéd.
Én a 33 napban járok, de volt már 35 napos ciklusom is. Csak most azon gondolkodom, hogy nem-e? :D
Mostanáig is mindig ezen gondolkodtam, a 30 nap után, de most, hogy már egyszer átéltem azt, hogy velem is megtörténhet jobban reménykedem.
Nagyon jót mosolyogtam azon, hogy a görbék ötven árnyalata :))( imádtam az árnyalat trilógiát :)
Nálam a mozgás is olyan mint a görbéink, hol fent, hol lent. Nekem olyan 1-2 kilo plusz van, de az a hasamon. Ezért is csodálkoztam amikor a doki azt mondta PCOS van.
Azon gondolkodtam, h külön topikot kellene létrehozni, ahol a vetéléssel kapcsolatos dolgokat megbeszélhetjük, mert lehet zavarja azokat, akiknek szerencsére nem volt részük benne.
Monika5
2013-11-22 19:50:28
krisztibaba85,
hehe :D
Egyébként tudom, hogy ezt könnyebb leírni/tanácsolni, mint végrehajtani. De a kezdeti nehézségek után már jó érzés, és a sikerélmények is jönnek. Rajtam nem volt plusz, de amikor pár hónapig alulműködött a pajzsmirigyem én is elkezdtem nagyon odafigyelni az evésemre, hogy ne szedjek fel (egyik tünete) pikk pakk x kilót... Jelenleg nem mozgok. A várandóság első pár hetében jártam túrázni (max 10km-ket hétvégén)és hétköznap időnként gyalogoltam az erdőben 5km-et, de aztán volt a vérezgetésem (nem ettől, progeszteron hiány) és ideiglenesen felhagytam vele. A doki nem tiltotta, de jobbnak láttam felfüggeszteni és csak pihenni. Most azt tervezem ismét előveszem a mozgást majd a 2. trimesztertől (a gyógyszert sem kell már szednem és az orvosm szerint szép a méhlepényem). Azért kedden rákérdezek, hogy szabad-e és ha igen, akkor ismét gyalogolgatok, ill. van egy Rékás terhes tornám is, lehet, hogy majd később azt is kipróbálom. Ez a terv részemről... :) Mindenkinek szép estét!
Archangel85
2013-11-22 19:45:13
zzzaola!!! Szívből gratulálok!! Jó egészséget nektek!!!
Csajok egy akkora pozitív LH teszt, hogy majd leugrott a tesztről!!! Lucifer!! Nyeregbe fel!!!!
Amúgy nekem azt mondta a doki tegnap , hogy tegnaptól 4 napon át legyünk együtt minden nap :) Házi feladat! :)
Én akkor is beteszem azt apozi tesztet a fa alá :)
Olyan hányinger kerülget egész délután pffffff.....
zzzaola
2013-11-22 19:40:59
Sziasztok!
Szeretném nektek elmesélni, hogy ma a ciklusom 33. napján(az előbb)egy gyönyörűen erős pozitívat teszteltem.Pedig majdnem feladtam.
Köszönöm az oldalnak is, hogy segített! Mindenkinek össze fog jönni, meglátjátok!
krisztibaba85
2013-11-22 19:35:25
Monika5:-)
Ámen:-) :-) :-)
Monika5
2013-11-22 19:09:49
Mamma,
szerintem, ha nem megterhelő mozgásfajtát választasz és nem kifulladásig csinálod, az csak jót tehet. A futást amúgy sem egyből futással szokták kezdeni, a neten található rá edzésterv hogy érdemes kezdeni. pl.: itt egy,én annak idején ezzel kezdtem el a futói "karrierem"
http://edzesonline.hu/edzesterv/5/
Ezzel nem terheled le hirtelen a szervezeted (keréngésirendszer, izületek, stb.),fontos a fokozatosság és a sikerélmény is nagyobb. :)Egyébként én először, ha előtte nem mozogtál, mondjuk 2 naponta 5km, gyaloglást javaslok, ha van pulzusmérő órád, akkor kb. 120-130 között tartva a pulzust közben. Vagy úszást (ha tudsz), esetleg aerobik órát, ha nem tél jönne,akkor bicajozást. Szóval sok lehetőség van. Egyébként a nem túl megerőltető mozgást (pl. sétát) terhesség alatt is ajánlják, szóval nem hiszem, hogy a várandóságra készülve nincs olyan sport, amit lehetne csinálni gond nélkül, még akkor is, ha most kezded el. Pár hét alatt hozzászokik a szervezet. :)
krisztibaba85
2013-11-22 19:09:07
Monika5-nek igaza van:-)
Természetesen ellehet kezdeni mozogni,csak ne maratoni táv lefutásával kezdj:-)
És lényeg hogy ne vidd túlzásba sem mert akkor meg az hátráltathatja a fogamzást:-(
Szóval nyugi tessék csak mozogni,kényelmesen,módjával,pont annyira hogy jól essen:-)
Én is rengeteg zöldséget,gyümölcsöt póbálok enni:-)
Mamma
2013-11-22 18:59:03
szóval akkor nem gáz ha eddig semmit nem mozogtam és most el kezdek egy kis tornát :)) futást vagy inkább csak sétát:))
mert ugye régebben még a védőnő is azt mondta ha eddig nem mozogtam ne most kezdjem el..
Monika5
2013-11-22 18:54:14
Mamma,
Igaz nem engem kérdeztél, de szerintem lehet fogyni, ha nem drasztikus diétát választasz, akkor is. Gondolok arra, ha mondjuk kevesebb édességet, fehérkenyeret eszel és több zölsdéget,halat, soványhúst és a mennyiségre is figyelsz... Igazából ez nem is diéta (abban nem hiszek, hanem életmódváltásban) és mellette heti 3X mozogsz valamit kb. 1 órát. Ez azért is jó, mert jól hat az egészségre és a közérzeted is jobb lesz pár hét után. Szóval szerintem ez babára készülve is megengedett, sőt sok orvos ajálnja is... :) Hátgyakorlatoat is ajánlok, mert az később jól jöhet, ha már nagy pocid lesz, talán úgy nem fog majd annyit fájni. :) Aminek örülök (igaz az elején vagyok még csak) a doktornőm megdicsért az eddigi súlygyarapodásomért és persze felhívta a figyelmem, hogy mennyi az optimális a terhesség végéig.Persze nem diétázom, de igyekszem olyan kajával csillapítani az éhségem, ami tartalmas és nem csak cukor... Persze időnként én is bűnözök. :D Szóval szerintem a most elkezdett odafigyelésed a várandósság alatt is segíteni fog. :)
krisztibaba85
2013-11-22 18:50:08
Mamma:-)
Én annakidején is sportoltam atlétika,d versenyszerüen nem volt benne sikerélményem aztán késöbb megszerettem az aerobicot,mármint csakúgy lejárni fitnessterembe....
Mindig is küszködtem a súlyommal,vastagcsontu vagyok,szóval édességre gondolok és már hízok:-)
Szóval odakell figyelnem,meg végülis szeretek mozogni,meg imádom mikor csinos vagyok,csak hajlamos vagyok ellustulni.De ha elhatározom magam akkor nagyon odateszem magam.Amióta babát szeretnénk párommal,Leszoktam másfél hónapja a cigiről,és mivel valószínű nincs ovum,ujra elkezdtem edzeni hogy fogyjak és minden meglegyen ahhoz hogy teherbeesek:-) és szedem a Femibion800-t két hónapja
Szóval ne hagydd hogy kifogást találj,mert néha csak mozgásra és egy kis életmód váltásra van szükség,és megkímélhetjük magunkat kellemetlen vizsgálatoktól,és nem feltétlenül kell gyógyszer egyből.
köszönöm a választ.Nagyon szép a görbéd.
Én a 33 napban járok, de volt már 35 napos ciklusom is. Csak most azon gondolkodom, hogy nem-e? :D
Mostanáig is mindig ezen gondolkodtam, a 30 nap után, de most, hogy már egyszer átéltem azt, hogy velem is megtörténhet jobban reménykedem.
Nagyon jót mosolyogtam azon, hogy a görbék ötven árnyalata :))( imádtam az árnyalat trilógiát :)
Nálam a mozgás is olyan mint a görbéink, hol fent, hol lent. Nekem olyan 1-2 kilo plusz van, de az a hasamon. Ezért is csodálkoztam amikor a doki azt mondta PCOS van.
Azon gondolkodtam, h külön topikot kellene létrehozni, ahol a vetéléssel kapcsolatos dolgokat megbeszélhetjük, mert lehet zavarja azokat, akiknek szerencsére nem volt részük benne.