Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
krisztibaba85,
Nálam ez a módszer tuti nem vált volna be. :) A legrövidebb ciklusom:28, leghosszabb: 41. Tehát ezek szerint a 10. naptól (28-18) a 30. napig (41-11) lenne a termékeny időszakom... 20 nap kicsit soknak tűnik... Arról nem is beszélve, hogy a babánk a 10. nap előtt fogant meg... Persze valakinél ez beválhat (akinél nincs ekkora eltérés), de én jobbnak tartom a saját test megismerését (hő, nyák, ovuteszt, stb.), mint ilyen általános téziseket... A személyre szabottabb dolgok mindig pontosabbak, mert egy nőnek is vándorólhat saját magához képest a peteérése, változhat a teste, hormonjai, ezért szerintem nehéz egy általános jó megoldást találni ilyen módszerekkel.
krisztibaba85
2013-11-24 16:03:14
Bocsánat amiről én írtam az a Ogino-klaus féle naptármódszer'a billings az a nyák megfigyeléses módszer,bocsika:-)
krisztibaba85
2013-11-24 15:58:18
Moha,Antika tényleg milyen hasonló a görbétek:-) :-) :-) Hajrá:-)
Kukac ténylegnúgy néz ki hogy megfog jönni,de jó hogy már ilyen optimista vagy,és a köv.hónapra álltál rá:-) :-)
Monika80
Miért nem csinálsz egy tesztet,a görbéd alapján már mutatna valamit szerintem:-)
A hőmérős,ovus dologgal kapcsolatban,én olvastam erről a Billings-módszerről,biztos ti isolvastatok már róla,amikor a legrövidebb ciklusoból kikell vonni 18-at,ekkor kapod meg a termékeny napjaid kezdő napját,és a leghosszabb ciklusodból ki kell vonni 11-et,és megkapod a termékeny napjaid utolsó napját.
Pl az én legrövidebb ciklusom 26 napos,a leghosszabb 37.Tehát 26-18=8.naptól vagyok termékeny,és 37-11=26.ciklusnapig vagyok termékeny.
krisztibaba85
2013-11-24 15:58:02
Moha,Antika tényleg milyen hasonló a görbétek:-) :-) :-) Hajrá:-)
Kukac ténylegnúgy néz ki hogy megfog jönni,de jó hogy már ilyen optimista vagy,és a köv.hónapra álltál rá:-) :-)
Monika80
Miért nem csinálsz egy tesztet,a görbéd alapján már mutatna valamit szerintem:-)
A hőmérős,ovus dologgal kapcsolatban,én olvastam erről a Billings-módszerről,biztos ti isolvastatok már róla,amikor a legrövidebb ciklusoból kikell vonni 18-at,ekkor kapod meg a termékeny napjaid kezdő napját,és a leghosszabb ciklusodból ki kell vonni 11-et,és megkapod a termékeny napjaid utolsó napját.
Pl az én legrövidebb ciklusom 26 napos,a leghosszabb 37.Tehát 26-18=8.naptól vagyok termékeny,és 37-11=26.ciklusnapig vagyok termékeny.
Mirmite
2013-11-24 15:51:36
Adrienn830
Valószínűleg a rendszer a 36,5 adatot mérési hibának értékelte mert előtte nap 35,8 utána pedig 36 volt a mért adatod.Túl nagynak értékelte az ugrásokat ezért írt be számított értéket.
Ezt soha nem értettem miért csinálja,bár hozzá teszem ekkora ugrások nálam nem szoktak lenni.Esetleg kérdezz meg egy admint miért van ez.
Adrienn830
2013-11-24 14:46:41
Kedves Mirmite!
A fehér karikás napra ezeket az adatokat írtam be:
ébredési hő: 36,5 fok
együttlét: nem volt
ciklusom 8. napja volt
ennyi
Monika5
2013-11-24 14:45:03
monika80,
Nem teljesen értem a kérdésed, de azt tudom, hogy a terhességi hetek és napok számát először az utolsó menstruáció első napjától számítják. Később pedig az ultrahangos vizsgálattal ezt az időpontot modosíthatják, attól függően, hogy a mért értékek alapján mennyi idősnek becsülik a terhességet.
Moha13,
Az elfelejtettem írni az előző bejegyzésem végére:
Remélem, nem lesz szükséged a mostani gondolat menetedre, mert sikeres lesz ez a ciklus. :) Drukkolok!
Moha13
2013-11-24 14:03:09
monika80
A görbédet nézve a ciklusod 10. napjától a 16.-ig bárhol lehetett az ovud...
Moha13
2013-11-24 14:01:14
monika80
"ha teherbe is esshék akkor mikortol számithatom, mensi után 6-7-dik napjátol mert akkor volt normálisan,vagy az ovum napján amikor nem volt (sperma)?"
Ez a kérdést nem igazán értem. Mit számíthatsz a 6-7. naptól?
És honnan tudod, mikor volt az ovud napja, ha nem is mértél rendszeresen?
Nálam ez a módszer tuti nem vált volna be. :) A legrövidebb ciklusom:28, leghosszabb: 41. Tehát ezek szerint a 10. naptól (28-18) a 30. napig (41-11) lenne a termékeny időszakom... 20 nap kicsit soknak tűnik... Arról nem is beszélve, hogy a babánk a 10. nap előtt fogant meg... Persze valakinél ez beválhat (akinél nincs ekkora eltérés), de én jobbnak tartom a saját test megismerését (hő, nyák, ovuteszt, stb.), mint ilyen általános téziseket... A személyre szabottabb dolgok mindig pontosabbak, mert egy nőnek is vándorólhat saját magához képest a peteérése, változhat a teste, hormonjai, ezért szerintem nehéz egy általános jó megoldást találni ilyen módszerekkel.