Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
plumeria14
2014-01-29 08:36:05

capri,
amikor a pajzsmirigy problémám kitudódott, akkor én nagyon haragudtam a nőgyógyászomra, mert simán ajánlotta nekem a Femibiont úgy, hogy nem nézette meg előtte az Anti-Tpo szintemet...én a nőgyógyászoknak is beiktatnék a tananyagukba egy kis endokrinológiát, mert a kettő kéz a kézben jár...ajnos nem sok nőgyógyász-endokrinológust lehet találni a neten...viszont el kell fogadnunk, hogy a nőgyógyász az nőgyógyász és nem érthet mindenhez...ezért van minden területnek szakembere, csak ezzel az a gond, hogy a nődokik fel sem hívják az ember figyelmét arra, hogy az alaposabb kivizsgálás érdekében keressen fel egy endomókust és ez a nagy gond!
luciffer73
2014-01-29 08:29:31

Capri....nagyon hálás vagyok neked és a babádnak is...már előre is! :))))
Felkérek minden kedves anyucit, hogy azonnal kezdjenek nekem drukkolni és belémbeszélni a babát! :DDDDD
Csillka....nyugi...jó kezekbe kerültél és ez a lényeg...ne azon filózz, hogy miért nem mentél eddig máshová, vagy hogy azok miért nem tettek semmit...azon járjon az eszed, hogy a mostani viszont tesz érted...és ez a lényeg...legalábbis szerintem!
A másik...amit én kicsit furcsának tartok...én RH negatív vagyok...soha eddig senkitől nem hallottam, hogy a pozitívok is kapnak szurit...eddig én ezt csak a negatívokról tudtam...és én kaptam is szülés után. Anti D-t...még kártyát is kaptam róla, hogy ezt beadták nekem...azt mondták, hogy ezt a kártyát legalább egy évig hordjam magamnál....
plumeria14
2014-01-29 08:29:02

capri,
tényleg szépen fogalmazta meg, még meg is mosolyogtam :) Egyelőre nem szeretnék azzal foglalkozni, amit a hormontanácsadó írt, mert végül is az a lényeg, hogy elegendő progeszteron termelődjön...azért lehet, hogy a neten az endomókusomtól is megkérdezem, hogy ő mit gondol erről.

luciffer73,
végül is van benne némi igazság, amit a dokim írt ;)

csillka,
megdöbbentő, amit írtál és tényleg meglepő, hogy vannak olyan orvosok, akik egyszerűen nem ismerik fel a "problémát" és nem járnak utána semminek és más életével és idegeivel szórakoznak.
A pajzsmirigy probléma és a csökkent IQ kombójáról én is olvastam már, ezért semmiképpen sem szabad félvállról venni ezt a problémát. Örülök, hogy orvost váltottál és ilyen megbízható kezekbe kerültél!
Én is azon vagyok felháborodva, hogy amikor elmegy az ember dokihoz, hogy babát szeretne, akkor nem az az első, hogy alaposan kivizsgálják, hanem várni akarnak 1 évet és csak utána jut eszükbe, hogy akkor nézzük meg a hormonokat...sajnos itthon nincs benne a protokollban az Anti-TPO, amit viszont nagyon-nagyon fontos lenne megnézni ár az elején, mert sok szenvedéstől kímélné meg az ember lányát.
capri
2014-01-29 08:25:44

Csillka, nézd úgy, hogy eddig csak mászkáltál össze-vissza, de most megvan a helyes út, ami a célba visz! :-) Persze az eddigi céltalan bolyongást nem lehet elfelejteni, de előre kell nézni. Végre jó kezekben vagy, foglalkoznak Veled, ez meghozza a várvavárt babát is! :-)

Egyébként tegnap mondta pont egy ismerősöm, hogy barátnője 3 év próbálkozás után, 39 évesen végre babát vár. A pajzsmirigyével volt gond, persze a nőgyógyász nem foglalkozott vele. Részleteket nem tudok, nem akartam, hogy kiderüljön, én mennyire "képben vagyok" ezekkel a dolgokkal :-), de ez is egy jó (vagyis inkább rossz...) példa, hogy az orvos mennyiszer nincs a helyzet magaslatán...
csillka
2014-01-29 08:09:16

Jó reggelt!

KatakaManó, mindenképpen fújjuk holnapra! Csak pozitívan!

Virgácsa, sajnálom! Anyukád mondása mellé én is mondok egy okosat, "ami nem öl meg, az megerősít" És én ezt úgy szoktam folytatni, hogy én nagyon erős emberként fogok meghalni :D

Engem ismét megerősített valami. Tegnap voltam az új orvosnál :( Sokkal lelombozottabb vagyok, mint voltam.
A ciklusom második felébe volt vérezgetés, és azt gondoltam talán ovulációs vérzés. Hát nem, valószínűleg egy bevérzett ciszta, amit lehet, hogy műteni kell :((
A doki nagyon rendes volt, de kendőzetlenül mindent megmondott.
Azt mondta nem az a gond, hogy több mint másfél éve próbálkozunk, hanem, hogy ez alatt senki nem tett semmit (2 orvosnál is voltam ez alatt)
Hormonvizsgálat, 15-én endokrinológus, férjemnek sperma vizsgálat. Majd amikor minden megvan átjárhatósági, addigra kiderül mi lesz a "cisztával", majd miután beállítottak minden gyógyszert inszemináció.
Amiért még haragudott, hogy nekem nem néztek RH-t, mert ha pozitivos vagyok a vetélés után kellett volna kapjak egy szurit.
Azt mondta ha minden a legjobban halad karácsonyig terhes leszek! :D Ha nem, lombik :(((
Mostanába nagyon sok szó esett a TSH-ról. Azt mondta, sok orvos nem is veszi semmibe, pedig ha nem megfelelő az érték, akár meg is foganhat a baba, sőt meg is születhet, csak az inteligencia szintjével lesznek komoly gondok :(
Ezért nem vicc, mindenki nézesse meg!!!! Tegnap ugyanezt hallottam a Tv-ben is egy endokrinológustól!

Örülök, hogy végre valaki tudja mit kell tenni, és haragszom, hogy eddig mások miért nem tudták :(
Az este hatalmas volt a hangulat itthon, de megbeszéltük, hogy bármit is kell mi megtesszük!!!
capri
2014-01-29 08:08:45

Luciffer, épp ráérek, úgyhogy drukkolok Neked (is) ezerrel. Sőt, az enyém duplán számít már! :-))))
luciffer73
2014-01-29 08:05:59

Sziasztok!
Plumi akkor meg lehetsz nyugodadva nőiességed teljes tudatában! :DDDDD
Virgács üdv ismét itt :/ Remélehetőleg hamar elhúzol innen....és viszel minket is magaddal! :))
A többieknek fújok, szorítok, meg ami kell nekik :)))
Csak pozitívan, pozitívan....a gondolkodást hagyjátok a buddhistákra! :D
...én ma igy...kicsit emelkedett hangulatban :))))
...azért mégis van valami....semmi következtetést nem vontam le, és nem is akarok, csak leírom, amit furának találok....szóval nem fájnak a melleim...kicsit se. Ez azért rettentő furcsa, mert bizony én már az ovu környékén érzem őket, és ez a ciklus végére általában már majdnem elviselhetetlen...most viszont semmi...szinte semmi...pedig ovu már elmúlt, lassan jön a ciklus vége...szóval ennyi... :o
capri
2014-01-29 08:02:46

Plumeria, hű, milyen szép megfogalmazás az orvostól! :-) Akkor már nem foglalkozol azzal, amit az a hormontanácsadó írt korábban? :-)
plumeria14
2014-01-29 07:53:27

Dzsudzsa,
sajnos valóban mindenki máshogy értelmezi a laborértékeket, amibe bele lehet őrülni...az is igaz, hogy egyik-hormon hat a másikra, ezért van az általában, hogy nem csak 1 érték nem ideális...azért is néznek több értéket, mert nemcsak az érték, hanem az egymáshoz való viszonyuk, vagyis az egyensúly is fontos. Teljes mértékben egyetértek veled abban, hogy az embernek kell keresnie egy olyan orvost, akiben megbízik és együtt oldják meg a "problémát". Úgy érzem, hogy én megtaláltam ezt a dokit és bízom a szakmai tapasztalatában...egyébként ő nagyon sokáig laboratóriumi vezető is volt, úgyhogy tudja mitől dörög az ég :)

KatkaManó,
csak így tovább, fújjuk...

Virgács,
üdv újra köztünk, sajnos még sokan vagyunk itt a régiek közül, de nem adjuk fel.

Tegnap este a dokim már válaszolt a leletemre (meg voltam ijedve a magas ösztradiol szint miatt) és ezt írta: Ezek nagyon szép értékek. A magasabb ösztradiol a nőiességed záloga. Nem kóros. :)
capri
2014-01-29 07:52:13

Jó reggelt!
Kukac, teszteltél? Hozd a képet! :-))
NewHope, szívből gratulálok, és további gond nélküli babavárást! :-) Tudjátok már, hogy fiú vagy lány? :-)
Plumeria, ösztrogénszintre továbbra sem tudok mit mondani..
Krisztibaba, jó hozzáállás! :-)
Dzsudzsa, nehét ügy... Kívánom, hogy gyorsan megtaláljátok a helyes megoldást!
Virgács, üdv újra! Remélem, most már azért jobban vagy! Egyértelműen pozitív volt az ovuteszt? Nem vagyok benne biztos, hogy akkor meg is repedt a tüsző...
Katka, fújjuk Neked közös erővel, vissza, fel a magasba! :-)

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!