Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Moha13,
én ennyire nem néztem utána és a dokinál se kérdeztem, erre már nem volt idő...a fene se tud már kiigazodni az orvosokon...nyilván mindenkinek vannak kedvencei.
Moha13
2014-01-30 20:29:26
Plumeria
Köszi!:)
Azért érdekelne, miért nem jó a szelenorg, hiszen az is szerves szelén, és ha jól tudom, 80mikrogramm van egy tablettában.
A Béres szelén vital-ról ezt találtam:
"Dán kutatási eredmények bizonyították, hogy szervezetünk a szelént L-szelenomethionim szerves formában képes a legjobban felvenni és hasznosítani. Ezt a formát tartalmazza a Bio-Szelénium 50.
Hordozók: E 460 (cellulóz), E 464 (hidroxipropil-metil-cellulóz), E 551 (szilícium-dioxid), E 470b (magnézium-sztearát), maltodextrin, cink-glukonát, b-karotin, aszkorbinsav, d-a-tocoferolacetát, I-szeleno-metionin, piridoxinhidroklorid, kukoricafehérje felhasználásával."
Akárhogy nézem, a Béresnek van a leghosszabb összetevőlistája...tele színezékekkel, amikre igazán nincs szükség egy tabletta esetében...
Már nem vagyok biztos abban, hogy ezt választom. Egyelőre a bio-szelénium felé hajlok...a +vitaminok és a cink miatt.
plumeria14
2014-01-30 20:28:36
Moha13,
köszi, én meg is rendeltem a D vitamint, sőt Xillitet is, mert az is jó árban volt :)
plumeria14
2014-01-30 19:59:18
Dzsudzsa,
én a tejre is direkt rákérdeztem, mert én is tejeskávéval indítom a napot és csak annyit mondott (de erre nem is ő, hanem az asszisztens hívta fel a figyelmem), hogy a pajzsmirigy gyógyszer és a tejeskávé között teljen el 30 perc...ez betartom, de nem tudom, hogy tejeskávé nélkül hogy indulna a napom :)
Nyugodtan lehet már most is próbálkozni, mert a gyógyszer már megteszi hatását, így nem kell tartani vetéléstől...bár kérdés számomra, hogy amíg nem rendeződnek az értékeim (3-6 hónap), addig egyáltalán összejön-e.
Én ma azért zavarodtam össze, mert írtam a hormontanácsadónak, aki azt mondta, hogy a gyulladásra nagyon kevés az a D vitamin mennyiség, amit kaptam...sőt E vitaminból is a dupláját kellene szednem...és a premensben iszonyatosan kevés a barátcserje...na, most legyek okos, mi?
Moha13,
bocsánat, hogy eddig nem válaszoltam erre a kérdésre: Béres Vital Szelént javasolt a doki, napi 2 tablettát. Előtte a Selenorgot szedtem, de azt mondta, hogy az nem jó :(
Üdv az "újaknak"hajrá:)
Én ma így: