Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Moha13,
érdekes összefoglaló írást találtam a D vitaminról: http://www.melanomablog.hu/2010/12/16/d-vitamin-osszefoglalas/
Én már teljesen összezavarodtam az adagolást illetően...az endomókusom azt írta, hogy ne változtassak az adagoláson...ő 1000 Ne-t írt fel + az Elevitben van még 500 NE...de mindenhol azt írják, hogy a gyulladás csökkentésére nagy dózis kell.
plumeria14
2014-01-31 20:30:44
Moha13,
sajnos a 21. napi vérvétel eredményeit illetően én sem vagyok nagyon képben, referencia tartomány nélkül pedig nagyon nehéz bármit is mondani és ez laboronként változik. Nekem a progeszteron értékem 71,82 nmol/L volt, az ösztradiol 957,8 pmol/L, vagyis az arány 1:75-höz. Állítólag az 1:80 arány jó, de egyre több helyen olvasom, hogy 1:200-hoz. A hormonegyensúly tanácsadóm is ezt írta, bár nagyon kevesen produkálják ezt, ha egyáltalán létezik ilyen. A két érték között 1000 a váltószám, vagyis az arány így jön ki a te esetedben: 31500/470=67. Én más értékeket nem nézettem most, de azt eddig is tudtam, hogy van ovulációm, vagyis nem lettem okosabb :) Az én esetemben az ösztradiol tartományon kívül van, amire a nődokim azt írta, hogy ez a nőiességem záloga és nem kóros...
Én ma elaludtam, így elfelejtettem mérni, így lehet, hogy az elkövetkező napokat már kihagyom ;)
Archangel85
2014-01-31 19:06:48
Halihó lányok!
Bocsi a hülye kérdésért, de aggódom. Ugye tudjátok, hogy utrot használok reggel és este is. Most viszont úgy néz ki sikerült egy kis hüvelygombát összeszedni. :( Feltettem egy canestent és majd olyan 4 óra múlva felteszem az utrot. Szeintetek jó így? Csinálhatok vele rosszat? Semmit nem tudtam kiolvasni a netről :D
hm?
jniki82
2014-01-31 18:57:01
Hali Csajok!
Hát semmi hír nem tudom miért nem küldték az eredményt, remélem ez semmi rosszat nem jelnt!!!
Dzsudzsa
2014-01-31 18:48:58
Kelda!
Én csak annyit, hogy üdv a csapatban :D Én is már régi motoros vagyok, bár én abból a fajtából, aki gyűjti a pozitív teszteket, de egy bizonyos hét után nem jut tovább :( de talán már tudjuk miért. Holnap, az új teszt ismeretében ismét üdvözöllek!!!! Ha fenéken is, de holnap elcsúszni egy újabb tesztért :))
Én az első babánál 36,8-cal lettem pozi tesztes, és akörül is mozogtam, amíg mértem. Szóval! Nincsen kőbe vésve, hogy 37,00 fölött jöhet a baba!!! Tessék megjegyezni.
Mirmite!
Engem nagyon megvisel, ha egy szép görbét látok lekonyulni :( Moha és Plumeira is tudna erről mesélni :(
Hajrá Lányok! Ahogy Moha írta egyszer, leszünk mi még másik fórumban. Adjuk majd a tanácsokat hányás, lábvizesedés, hasfeszülés, székrekedés kapcsán :))
castellucchio
2014-01-31 18:16:22
Sziasztok! Aranyosak vagytok ,hogy így fogadtatok! Nálam annyi a helyzet hogy 2 napja szédülgetek meg hányinger is van egy kicsit.A hőm az maradt ma is 36.9...majd meglátjuk. Annyira izgatott vagyok már,alig tudom kivárni a vasárnapot,hogy hát jön vagy nem jön a "nem várt". Mindig fáj a hasam előtte 2 nappal meg a derekam,de most hál istennek semmi! Mindenkinek szurkolok én is! :)
Moha13
2014-01-31 17:11:14
Kelda
Üdv itt és...egyelőre nem mondok semmit...:):):)
capri
Hová mégy???????!!! Tessék visszamászni, de gyorsan!!!!!!!!!!
Dmonalizi
Hát persze, hogy emlékszem Rád! :)
Sajnálom, hogy még várnotok kell egy kicsit...de ami késik, nem múlik! Remélem, hamarosan Te is jó hírekkel jössz! :)
Nem tudom, miért vagyok itt még mindig, de végre túl vagyok a hormonvizsgálatokon, és úgy tűnik, a TSH-mmal lehet gond...ami elvileg referenciatartományon belül van, de állítólag babásodáshoz nem ezt a referenciaértéket kéne figyelembe venni...
Mostanában beindult itt a TSH-mizéria, és elemezgetjük egymás hormonértékeit, ugyanis a neten rengeteg cikk, történet van, miszerint a TSH-nak babavállaláshoz 2 alatt kell lennie. Nekem 2,956, szóval lehet, hogy én ezért vagyok még mindig itt...nem tudom, február 13-ára kaptam időpontot a dokihoz (Igen Capri, 13! :)), majd ott minden kiderül.
Ma vettem el a 21. napi eredményeimet, mutatom, hátha valaki ért hozzá, mert én próbáltam kinézni netről, de ott más a mértékegység, és így most nem tudom...
A nő, aki ideadta, megjegyezte, hogy "jó, mert volt peteérése!" hát, köszönöm, ezt én eddig is tudtam, hogy van nekem ilyenem, nem passzióból méregetek minden hajnalban félálomban...meg nem véletlenül vettem össze egy rakat LH-tsztet. Engem az érdekel most már nagyon, hogy eredménye miért nincs ennek a sok minden jónak (UH szerint minden szép és jó, ciklus rendben, peteérés csodálatos, hő 13-14 napig fenn, 20millió spermium/ml (3,5 ml-nél ez már egész jó szám)).
Szóval a 21, napi eredményeim:
FSH - 2,9 mIU/ml
LH - 1,8 mIU/ml
Prolaktin - 206,0 referencia: 40-530 (csak ehhez írták oda)
Progeszteron - 31,50 nmol/l
Ösztradiol 470 pmol/l
Kérek szépen elemzést az ehhez jobban értőktől...Plumeria? :)
Virgács
2014-01-31 16:59:36
Sziasztok!
Az sem mindegy hol méred, nekem a terhesgörbém végig 36,7-8 volt kb. ha a számban mértem, de néha kiváncsiságból mértem hüvelyben,akkor 3-4 tizeddel magasabb volt, persze ez sem mérvadó két külön hőmérővel.
érdekes összefoglaló írást találtam a D vitaminról: http://www.melanomablog.hu/2010/12/16/d-vitamin-osszefoglalas/
Én már teljesen összezavarodtam az adagolást illetően...az endomókusom azt írta, hogy ne változtassak az adagoláson...ő 1000 Ne-t írt fel + az Elevitben van még 500 NE...de mindenhol azt írják, hogy a gyulladás csökkentésére nagy dózis kell.