Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Köszönöm Maryanne, nagyon kedves vagy :) Én dicsérni nem dicsérem magam, de valóban, a barátaim, kollégáim mind így vélekednek rólam személyesen :) Várom már hogy mehessünk végre, beszámolót fogok majd írni, meg szükségem is lesz 1-2 jótanácsra, aki már túl van ezen. Igazából bevallom őszintén: félek :( Félek a vizsgálatoktól, és ha arra kerül sor, a hormonoktól, meg attól is, hogy mi van ha azt mondják majd, hogy nincs lombik az IR miatt? Vagy azt, hogy soha nem lehet gyerekem.... Mindegy, meg kell tudnunk, mik az esélyeink, hogyan tovább, mert így csak a sötétben tapogatózunk. Nem halogathatom a félelmeim miatt, mert tényleg elszállnak felettem az évek, és ezzel együtt az esélyek is. Mert ha belegondolok, sokkal súlyosabb problémák esetén is csinálnak lombikot, és még úgy is sikerül. És még az is lehet, hogy elsőkörben inszem lesz.
Van egy érzésem, aztán lehet, hogy tévedek, de úgy érzem, hogy neked Maryanne, pici lányod lesz, Melikonak meg fia.
Maryanne
2019-08-26 09:16:29
Zsuzsi, sajnálom, hogy így alakult, de jó, hogy így állsz hozzá, én is az elején kisírtam magam, szomorkodtam, mikor kiderült, hogy nem sikerült, de aztán előre tekintettem és nem hátra. Ott vannak még a fagyibabák, és hidd el sokaknak abból lesz sikeres beültetésük, hisz a fagyasztott beültetésnél nincs petefészek stimuláció, mint leszívásos kezelésnél, persze akkor is van hormon rásegítés, de sokkal kevesebb és egyszerűbb (nincs injekció, legalábbis nekem nem volt), és nyugodtabb a szervezet, mert nincs megterhelve egy ilyen leszívásos procedúrával.
Andi, olyan kis cuki csajnak tűnsz az írásaid alapján, kívánom neked is szívből, hogy eljöjjön a kis angyalkád, és igazad van, nem kell várni, menni kell előre a meddőségibe segítségért, mert csak eltelnek felettünk a hónapok, évek...Nagyon szorítok neked is! :)
zsuzsi09
2019-08-25 15:37:07
igen Andi a párom spermaszáma sem volt túl meggyőző és ami volt az meg elég lassú... mivel mindketten elmúltunk 35 évesek nem is kisérleteztek rajtunk egyből elindiltunk a lombik felé vezető úton. Csak azt sajnálom, hogy már nem hamarább. Mint ahogy te is irtad....de ennek most jött el az ideje, próbálom igy felfogni és pozitivan előre tekinteni. Rossz érzés volt persze mikor kiderült, hogy nem sikerült - neki is keseredtem rendesen, de mondtam, hogy most alaposan kisirom magam, de holnap már erős leszek - ehhez tartom magam...
Andi198729
2019-08-25 13:28:34
Zsuzsi jó hallani felőled azt viszont sajnálom hogy nem sikerült az első lombik:( de az nagyon jó hogy nem keseredtél el hanem előre tekintesz:) igy is kell ne adjátok fel attól hogy nem sikerült az első még nem azt jelenti hogy utána ne sikerülne ott van Maryanne pozitív példája:) teljesen igazad van hogy ne halogassuk az orvosi segitséget. Mi is kérünk időpontot szeptemberre mi sem halogatjuk tovább elég volt a sikertelen hónapokból próbálkozásokból.ha az ember csak azt várja hogy na majd a következő hónap akkor évek telnek el és sokszor már késő. Egyik kolléganőm 40-en felül van lombikra várnak és 1.konzultáción megkérdezték mire vártak idáig? 9 évig próbálkoztak. Pedig 30 éven felül 1 év sikertelenség után javasolják h.meddőségi szakemberhez kell fordulni 35 év felett viszont már félév sikertelenség után. Én is addig megyek mig fiatal vagyok és jók az esélyek 40-en felül csak 2% esélyt mondanak lombikkal.
Zsuzsi nektek végül mi volt az oka hogy lombik kellett? A férjed eredményei indokolták?
zsuzsi09
2019-08-25 12:27:13
Sziasztok!
Régen jelentkeztem, de követlek benneteket a háttérből szinte naponta.
Megosztanám veletek a lombik históriám, aki ezt tervezi jó tanácsként mondom ne halogassa.
Megkezdtem a stimulálást még júliusban - összesen 49 injekció - több ultrahang és vérvizsgálat - petesejtleszivás augusztus 2 -án volt - 20 petesejt, abból 15 érett - 10et sikerült megtermékenyiteni és összesen 6 élte túl az ötödik napot beültetésig. Egyet beültettek augusztus 7.-én - csodás érzés látni a monitoron, hogy ott van :) és jött a két hét várakozás a vérvételig. no az valami borzasztó, még az első hét rendben de a második....
Úgy döntöttem 10 nappal a beültetés után csinálok egy tesztet, hisz öt naposat ültettek be. Reszkető kézzel szinte oda sem nézve, de kijött rajta a második csik 10UI/ml teszt volt. El sem hittem, hogy sikerült.
a 12.dik nap a beültetés után nem hagyott nyugodni csináltam egy 25 UI/ml tesztet kijött rajta a második csik, csak nem volt olyan erős, mint ahogy én vártam...
Jött a vérvétel, délután hivtak az eredményekkel hCG - 40 - sokkk, tudtam, hogy ebből már nem valószinű, hogy bármi is lenne. A nővérke berendelt még egy vérvételre három nappal későbbre, pesze aznap reggel ismét egy teszt, de már szinte semmi nem volt látható.
Szedtem a progit tablettában is + injekcióban is egyszerre- valamiért nem tudott feljődni, mert beágyazódni beágyazódott. Utasitásra pénteken abba is hagytam a progit és szombaton hat hét után meg is jött...
Van még szerencsére 5 fagyibabánk, aminek nagyon örülök, rosszabb lett volna a helyzet, ha nincs semmi. Meg kell várnom még egy menzeszt és október elején ha minden úgy alakul ismét beültetés.
Szóval ne halogassátok az orvosi segitséget, mert a hónapok csak telnek... előre kell tekinteni, hátra sosem- abból max tanulni vagy levonni a következtetést.
Csatolom a hőmet is, bár a vége felé már nem mértem- túl stresszes volt nem is úgy aludtam, ahogy szoktam....
Mindenkinek mihamarábbi babásodást, mert megérdemeljük-
a kismamáknak pedig csakis a legjobbakat
Sziszi259
2019-08-25 10:45:51
Sziasztok!
Jajj annyira aranyosak vagytok, köszönöm szépen! :) Igazából nem éltük még bele magunkat a múltkori miatt. Tényleg csak reménykedni tudunk.
Kívánom mindenkinek, hogy sikerüljön és minden rendben legyen! :)
Andi198729
2019-08-25 10:35:55
De látod Mistimi mégis sikerült Gréti mindezek ellenére! Most is bízz benne hogy igy lesz:) azt en is olvastam hogy minden pcos ir-es de nem minden ir-es pcos. Én se vagyok pcos szerencsére az ir ellenére.Ciklusom rendszeres és van peteérésem. De sajnos az ir befolyásolja a teherbeesést.
Maryanne én is éreztem hogy az a kis picur várja h.beültessék jól tettétek hogy ezt az utolsó beültetést bevállaltátok mert sikeres lett:) Várom már én is h.mehessünk konzultációra hátha mond valami biztatót a doki és nem lesz kizáró ok az ir az esetleges inszemre vagy lombikra mert már novembertől kezelve van. Mindenki könnyen beszél a családban és a környezetemben h.egyszer már sikerült teherbeesnem spontán nem kell lombik másodszorra. De az nem garancia arra h.másodszorra is sikerül.hiszen nem akar összejönni minden próbálkozás ellenére úgyhogy úgy látom orvosi segitség kell.de ez ad egy kis reményt nekem hogy majd segitenek nekünk hogy ismét átélhessem a babavárás boldog pillanatát és végre szülők lehessünk.
Maryanne
2019-08-25 08:17:33
Köszi mindenkinek :)
Sokszor belegondolok, hogy kérdéses volt, megcsináljuk e ezt a beültetést (anyagi okból), de én annyira azt éreztem, hogy nem szabad őt, az utolsó kis picikét ott hagyni egyedül, mintha éreztem volna, hogy ránk vár! :)
Sziszi gratulálok, kívánom, hogy minden rendben menjen! :)
Edit, jól tetted, hogy elmentél pszichológushoz, sokat segít a lelki feldolgozásban, és ezzel is még egy lépéssel közelebb kerülsz a leendő kisbabádhoz.
mistimi
2019-08-25 07:56:01
Gratulálok Szisz nagyon szép erős pozitív.
Igen Andi akkor is volt pcos-em meg ir-is. Elvileg akinek van pcos annak ir is minden esetben. Gréti előtt még szabálytalanabbak voltak a ciklusaim mint most, de ovu teszt alapjan van peteérésem meg a hőm alapján is.
Szeptemberben megyek vissza nődokihoz női hormonokat nézetni meg átjárhatóságira h netalántán a szüléstől el nem záródtak. Aztán férjemet is el akarom küldeni mert kb 3-4 éve volt ő is urológisnál. Aztán ha semmi akkor jövő év elején meddőségi.
Van egy érzésem, aztán lehet, hogy tévedek, de úgy érzem, hogy neked Maryanne, pici lányod lesz, Melikonak meg fia.