Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Andi198729
2019-08-24 20:28:52

Edit a pszichológus jó ötlet biztosan tud segiteni feldolgozni a sikertelen babaprojektet mert lehet hogy ennek lelki oldala is van. Én is jártam de nekem nem tudott segiteni feldolgozni a gyerekem elvesztését. A beszélgetések jót tettek de a gyászt sajna nem tudta feledtetni. Már március óta nem járok mert eléggé drága volt.
Andi198729
2019-08-24 20:20:48

Sziszi gratulálok! Minden rendben lesz meglátod:)
Maryanne örülök hogy minden rendben a picurral :)
Mistimi akkor is pcos-d volt amikor Gréti fogant? Most is fennáll a pcos? De mellette van peteérésed? Mert irtad hogy volt pozi ovuteszted. Mostanában voltál dokinál? Ti mentek esetleg meddőségibe? Nálad fennáll esetleg ir vagy csak pcos vagy ir nélkül?
Sziszi259
2019-08-24 17:34:31

Lemaradt a második fele...
Szóval a pszichológus jó ötlet, ha úgy érzed segít! :)
Sziszi259
2019-08-24 17:33:49

Edit köszönöm szépen! :)
Edit90
2019-08-24 16:47:26

Csajok: megnéztem újra teljesen megszáradva a teszteket. A predictoron látszik valami nagyon halvány,talán csak száradási csík. A one step teljesen negatív. Attól tartok időn belül a halvány második vonalat èn kèpzeltem csak oda,mert annyira szeretnèk már. Elkezdtem járni pszichológushoz. Az első alkalmat vègig bőgtem,azt hiszem van mit kezelni.
Andi: ha meglesz a labor eredmény megyek vissza a dokihoz,ès kèrek ultrahangot. Remèlem megcsinálja.
Mistimi a labor után megírom az eredményeket,ha van pcos-szerű eltèrès,az látszódni fog.
Sziszi: nagyon szorítok nektek,ezúttal minden rendben lesz:)
Maryanne: nagyon örülök nektek:)
Vica: köszi,de tudom,hogy ez olyan kèmiai terhessègszerű dolog nekem. Ha azokat a ciklusokat számolom,ami rendesen látszódva pozitív,nem csak keresni kell a csíkot,vagy szétszedni a tesztet,akkor nekem már 2 ilyen volt. Ha a szétszedett predictorokat is beleszámítom,akkor mèg 2,az egyik most:(
Sziszi259
2019-08-24 16:34:02

Sziasztok!

Maryanne gratulálok, további jó egészséget kívánok nektek! :)
Jozsa örülök, hogy jobban érzed magad! :)

Nekem ez a ma reggeli tesztem. Jövő hét után megyünk orvoshoz, addig reménykedünk :)
http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/08/24/4771566656930708203878385.jpg
mistimi
2019-08-24 12:27:22

Sziasztok! Olvaslak benneteket de nálam semmmi extra nem is mértem máig csak néha beírtam egy egy értéket h majd berakja az ovut.
Maryanne nagyon örülök h szépen fejlődik a pici! Élvezd ki a pocakos időszakot mert hipp-hopp és már meg is születik.
Edit: sajnálom h megint megjött a pozi tesztek ellenére. Nálad egyébként ciszták nem lehetnek? Olyan fura ez h majd minden hónapban elindul a tesztek szerint valami aztán meg megjön. Kicsit nekem olyan hihetetlen h szinte minden hónapban megtermékenyül a petesejt...

Nekem is pcos-em van. Nekem a nődoki a 3. Napi vérvétel lh-fsh arányból egyből mondta. Mert 1:1 arány a jó de nekem az lh vagy 3 szor annyi volt mint az fsh. Nekem is tele vannak tüszőkkel a petefészkeim, szőrösödöm és rendszertelen a menzim. Amin most azért az inofolic sokat segített.
Lion86
2019-08-24 12:20:49

Jozsa, örülök, hogy jobb a kedved és jól megy a diéta.
Én az elején azt hittem vége az életemnek, ha nem ehetek többet azt amit csak szeretnék, de meglepően könnyen megszoktam. A Müllerben vettem nemrég nagyon jó kis cm. csokikat :D
Lion86
2019-08-24 12:17:10

Ezek a PCOS altípusai, a klasszikusba tartozik az I. és II., az ovulációs a III-as és a nem hiperandrogén a IV-es típus. Én a IV-es típusba tartozom. Nagyon enyhe IR-em volt, viszont ritkán ovuláltam (oligoovuláció), volt hogy több hónapig sem jött meg, ami nálam a tüszőrepedés hiányát jelzi. Van viszont, aki rendszeresen menstruál, annak ellenére is, hogy nincs peteérése, tehát alattomos dolog ez a PCOS :(

Klasszikus PCOS fenotípus

Tünetei: oligo- vagy anovuláció és magas androgénszint policisztás petefészekkel vagy anélkül.
Erre a típusra jellemzőek a menstruációs zavarok, a magas inzulinszint, a kifejezett inzulinrezisztencia, az elhízás és a magas vérzsírszintek, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának fokozott kockázata.
Nagyon fontos a megfelelő diéta és a rendszeres testmozgás, esetlegesen inzulinérzékenységet fokozó étrendkiegészítővel vagy gyógyszeres terápiával kiegészítve (pl. metformin).
Ez a fenotípus nagyon sokat profitálhat a fogyásból, ezért erre mindenképpen törekedni kell. Jó hír, hogy már 5-10%-os testsúlycsökkenés is jelentős állapotjavulást okozhat, így nem szükséges drasztikus fogyásban gondolkodni.

Ovulációs PCOS fenotípus

Tünetei: magas androgénszint és policisztás petefészek, de az az ovuláció normális.
Ennél a típusnál általában alacsonyabb az az androgén- és inzulinszint, mint a klasszikus fenotípusnál, így a szőrösödés és a túlsúly is mérsékeltebb.
Érdekesség, hogy egy olasz vizsgálat eredményei szerint ez a fenotípus gyakrabban fordul elő magasabb szocioökonómiai státuszú nőknél.

Nem-hiperandrogén PCOS fenotípus

Tünetei: oligo- vagy anovuláció és policisztás petefészek.
Ennél a fenotípusnál nem magas az androgénszint, így nem jellemző a férfias szőrösödés, a hajhullás és pattanásos bőr megjelenése. A hormonális és anyagcsere-eltérések is ennél a típusnál a legenyhébbek. Mivel többségüknél nem áll fenn inzulinrezisztencia, legtöbbször normál testtömegűek.
A menstruációs problémák és a teherbeesési nehézségek azonban ennél a csoportnál is jelen vannak, ezért a megfelelő kezelésre ebben az esetben is szükség van.
Jozsa85
2019-08-24 10:29:54

Maryanne! Gratulalok!
Jovo honapban veszek lh tesztet.Nem merek mert csak idegesit.Tartom a dietat.Nem is nehez.A ferjem is ezt eszi, semmi baja vele.Sokkal jobb a kedvem.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!