Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Málna27
2019-08-24 10:06:15

Lion: Fura, hogy nálad a rendszertelen menzeszen kívül semmi tünet nem volt. Nekem a rendszertelen menzeszen és túlsúlyon kívül nagyon sok tünetem van (zsíros bőr, pattanásos bőr, folyamatos fáradtság, hajhullás, szőrösödés) pedig már voltam laborban és a cukor, inzulin, tsh, t3, t4 eredményeim tökéletesek lettek.. Nem tudom, hogy mi lehet a probléma.
Milla880529
2019-08-24 09:58:22

Lion, köszönöm, hogy leírtad, hát meglátjuk hogy mik lesznek az eredményeim :) Remélem a legjobbakat!

Jelenleg ilyen a görbém: (előzőhöz képest, sokkal másabb)
Lion86
2019-08-24 09:46:32

Maryanne, nagyon örülök :) További problémamentes babavárást kívánok :)

Milla, nekem nagyon enyhe IR-em volt kezdetben, ennek következménye viszont durva PCOS. Több típusa is van, az enyém a nem hiperandrogén fajta. Kezdetben a hormonjaimon is látszott a baj, a diéta alatt azok nagyjából rendbejöttek. Viszont a petefészkem tele volt kis éretlen tüszőkkel, "poliszisztákkal". Nekem gyakorlatilag a rendszertelen menstruáción kívül semmi tünet nem volt. Szőrösödés, pattanás, túlsúly és ilyesmik sosem.
GőVica34
2019-08-23 21:35:11

Maryanne szívből gratulálok! :) :)
Maryanne
2019-08-23 21:23:27

Sziasztok! Bejelentkezek, voltam ma a meddőségiben, ez volt a 10. heti UH kontroll, minden rendben van, szépen fejlődik a kisbabánk, már teljesen emberi formája van és 4 cm. :) Többet a meddőségibe nem kell menni, majd a baba születésekor kell jelentkezni a születési adatokkal. A hormonokat is szépen elkezdhetem napról napra csökkenteni és lassacskán végleg elhagyni. A következő nagyobb lépés a 12. heti genetikai UH, akkor még jelentkezek.
Közbe olvasgatlak benneteket, szorítok mindenkinek, kitartást!
Milla880529
2019-08-23 18:13:27

Lion, nem tudom mennyire törvényszerű, amit neten leírnak és mennyire lehet benne megbízni.

Szörnövekedés - nálam kizárható, mondjuk néha annyira örülnék, ha szőrtelen lennék:) nem kéne annyit szarakodni a szőrtelenítéssel :D

Ciszta - lekopogom, szerencsére nem volt, ha volt is, akkor távozott vagy felszívódott

Túlsúly - hát nálam a pajzsmirigy miatt alakulhatott ki, sajnos :(

Menstruációm - rendszeres, 30 - 35 napra szokott megjönni

Pattanásos, aknés bőr - pattanásos csak a menstruáció környékén szokott lenni, de ez természetes, azon kívül nincs problémám a bőrömmel

Bőrön elszíneződés (barnás) - kizárható

Emelkedett inzulinszínt - most majd kiderül, megyek cukorterhelésre

Úgy vettem észre, hogy egyre többet tudok meg tőletek, illetve olvasok, annyira nehéz kiszűrni mi a baj.

Például:
Akinek pajzsmirigy alulműködése van - annak lehet D vitamin hiánya: na erről tudok, hogy nekem van
Okozhat még progeszteron hiányt, inzulinreziztenciát, akár PCOS-t.

Annyira kihatással vannak egyes "betegségek" egymásra.

Most majd a véreredményeimmel megyek az endokrinológusomhoz, aztán nőgyógyászhoz is. Ha eredményeim alapján bizonytalan vagyok, akkor tovább lépek meddőségi klinikára. Reméljük minden rendben lesz :)

ui.: TSH értéke is meghatározhatja sikerül e, nekem sajnos 3-as volt júniusban, azóta felemelték 75-ről 100-ra. Ugye 2 alatt kell lennie, milyen apróságokra kell figyelni, azt gondolná az ember, hogy a gyerekgyártás a világ legegyszerűbb dolga...
Milla880529
2019-08-23 17:50:05

Lion, PCOS-nak mi a tünete vagy hogyan lehet kideríteni? Milyen vizsgálatok kellenek hozzá?
Lion86
2019-08-23 17:00:55

Nem ijesztgetni akarlak, csak ez a mi korunkban magas érték (33 vagyok). Ez a hormon azt jelzi, mekkora a petesejtállomány nagysága. Mert ez ugye adott a születéskor és folyamatosan csökken az életkor előrehaladtával. Olyankor magas, ha valaki pl. sokáig szedett fogamzásgátlót és ezalatt nincs peteérés, tehát nem csökken az állomány. Vagy mint nálam, a PCOS miatt ritkán volt peteérésem, emellett a félig ért kis tüszők is emelik az AMH-t. Remélem nálad nem lesz ilyen jelentősége a dolognak.
Milla880529
2019-08-23 14:08:41

Lion, hát kb. 10 éve már, hogy abbahagytam.

Miért?
Lion86
2019-08-23 08:49:37

Milla, fogamzásgátlót szedtél valamikor?

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!