Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Akkor sajnos neked azért nem tudott hatni a szer,remélem jobban vagy és sikerült orvosolni a problémát.Köszönöm a hozzászólásod.
mirjam
2014-04-17 16:38:01
Pusza
Inofolic egy havi adag 12ezer.nekem azt mondta a gyogyszeresz rokonom,hogy nem mas,mint sima folsav.ennek ellenere ket havit ittam meg,de nem tortent csoda,mert mas problema akadalyozta a babasodast. Most ujrake dem a folsavat,de nem ezt a horrorarut! Amugy patikaban kaphato.
Napsugar
Neked mennyi ideig fajt a koldokod,ha fajt egylatalan? Mikor volt szabad probalkozni? Mikor kezditek a stimut inszemhez? Koszi
pusza
2014-04-17 16:06:41
Sziasztok Lányok!
Voltam nődokinál,Inofolikot és Premenset irt fel.Szedett már valaki ilyet,mi a tapasztalat,hatás??Hol lehet kapni?
Tudtok ebben segíteni?
Moha13
2014-04-17 10:51:25
Fantasyc
Na, ilyet se kért még senki, hogy a saját görbémet elemezzem már ki...:D:D:D
A mostani görbémet szerintem nem érdemes elmezgetni, mert szokatlanul magas volt a hőm az egész ciklusban. Nekem az a normális, hogy ovu előtt 36,4-6, ovu után pedig 36,8-37,1 között mozog. Ez a ciklus most furcsa, én sem értem, de az biztos, hogy a rendszer rossz helyre rakta az ovut, mert korábban volt. Szerintem a 16. vagy a 18. ciklusnapon lehetett, ott volt tojcsis nyákom is. Ovutesztet most nem csináltam, mert úgy döntöttem, azt abbahagyom.
Nem az a lényeg, hogy 37 legyen, hanem hogy a follikuláris szakasz (ovu előtti idpszak) átlaghőjéhez képest a luteális (ovu utáni) szakaszban legalább 2-3 tized fokkal magasabban legyen és fenn is maradjon a nemvártig (vagy 9 hónapig). Így a grafikon kétfázisú lesz, és ha ez szépen látszik, akkor az mindenképpen jó jel. Mármint valószínűleg volt peteérés és ovu, bár, sokszor ez sem biztos. A hőmérsékletből nem lehet megállapítani, hogy összejött-e a baba, gyanakodni akkor kell, ha a nemvárt napján sem esik le a hő, hanem továbbra is fenn marad és nem jön meg.
Itt sok hasznosat olvashatsz: http://babatervezok.otthona.net/hoemerseklet-alakulasa.html
Neked most szépen megemelkedett a hőd, reméljük, így is marad 9 hónapig. :)
ÉS végül milyen vizsgálatokat sikerült kirimánkodnod?
Fantasyc
2014-04-17 10:36:42
Sziasztok!
Sajna nem minden vizsgálatot írtak ki, de nem hagyom magam lerázni, megyek máshoz is.
Ha lesz eredmény, szólok.
Moha, kielemeznéd a görbédet??? Nem igazán értem. Felment a hőd, szép értéket mutat, még reménykeltő is lehet, erre most visszafelé kúszik. Nem rég figyelgetem, de nem értem. Ovu után a hirtelen emelkedés kitör a kezdeti és átlagos hőmérsékletből, akkor érdemes reménykedni, vagy csak valami érzéki csalódásnak kell felfogni??
A 37 körüli érték már jónak számít, vagy nem??
Az én görbémet mindig próbálom összehasonlítgatni a többiekével, bár tudom, hogy több tényező is befolyásolhatja ezeket az értékeket. De nekem csak úgy megy, ha valamihez viszonyíthatok.
Az én görbém is kiemelkedett a komfortzónából, de most kicsit visszaesett, bár az átlagosnál így is magasabb.
Van erre valami íratlan "szabály", hogy milyen értékkülönbségnél érdemes felfigyelni, vagy ez ovu után természetes???
Előre is bocsánat, ha nagy butaságot kérdezek!!! :-)
Moha13
2014-04-17 06:55:54
...
Moha13
2014-04-16 21:30:49
FAntasyc
Akkor már kérj egy teljes vérképet is...:D
Ezt bármikor lehet, nem ciklusnaphoz kötött, ebből látszani fog, ha pl. vérszegény vagy, meg egyebek... :)
Fantasyc
2014-04-16 16:42:41
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a segítségeket, el sem hiszitek, hogy milyen sokat jelent ez nekem, hisz nem kell a dokira hagyatkoznom teljesen, így nyugodtabban megyek. Sajnos ma nem tudott fogadni, mert konferenciára ment, de holnap reggel ott vagyok. :-)
Nagyon félek, mert még mióta az eszemet tudom, nem vettek vért tőlem, de itt az ideje elkezdeni.
Ezen nem múlhat és szerintem lesz ennél kellemetlenebb élményem is még az életben.
A görbém még felfelé halad, szóval majd meglátjuk. :-)
Az eredményekről pedig természetesen beszámolok majd.
Moha13
2014-04-16 14:58:40
Adry
Reméljük...:)
jniki
Nyugi, ne aggódj, ne gondolkodj...voltak már itt reménytelennek tűnő ciklusok pozitív végeredménnyel. :)
Egyébként meg ha ovu előtt voltatok együtt 1-2 nappal, az pont jó, mire kiszabadult a petesejt, már volt, aki várja. Szóval szerintem nincs veszve ez a ciklus. :)
jniki82
2014-04-16 14:21:07
Sziasztok!
Nem értem azt a ciklust!Teljesen bezavart.A hétvégi barnázás és mensi szerü hasfájás óta vannak napok mikor barnázgatok, ma pedig pár csepp vér.Teljesen megbolondul a ciklusom!Babára nem gondolok, mert adott héten nem voltunk túl aktívak, talán a 9. vagy 10. napon voltunk együtt, nekem meg általában 11-12. napon van ovum!Nagyon várom mi lesz a vége!!!!!!
Akkor sajnos neked azért nem tudott hatni a szer,remélem jobban vagy és sikerült orvosolni a problémát.Köszönöm a hozzászólásod.