Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
nikinokedli
2014-05-19 08:04:56

Sziasztok.
Az egyik közeli ismerősöm a káliban volt inszemen.
Csináltak neki elötte átjárhatóságit. A nő nem vezet görbét. Az orvos kiszámolta hogy mikor lesz peteérése, mondta hogy menjen pénteken, akkor megcsináljàk. Ment pénteken, mondta az orvos, hogy még nem érett, menjen vissza köv hét szerdán. Akkor ment, megcsinálták neki. Pozitív lett a tesztje, de a 7.-8. Héten nem volt szívhangja, úgyhogy missed ab. Lett a vége. Én kèsőbb tudtam meg a nőtől, hogy cisztái vannak a petefészkén már régóta, ráadásul korábban a terheléses cukorja sem volt jó. Lehet, hogy rosszul gondolom, de ezek ismeretében szerintem nem kellett volna még belevágni, hanem a dokinak további vizsgálatokat, kezeléseket kellett volna előírni.
Nem rossz szándékból írtam le. Ettől még lehet jó hely. A nő pedig továbbra is úgy látja, hogy végig korrekt volt velük a doki. Nekem más a véleményem.
KatkaManó
2014-05-19 07:50:05

Jniki, igazából úgy döntöttünk az Intézet mellett, hogy az andrológusonk ajánlotta.
Aztán interneten még utána olvastunk a Kaálinak és akkor megbeszéltük, hogy ez lesz.

Igazából most lassan 1,5 éve, hogy járunk oda, de nekem még soha nem volt negatív tapasztalatom (azon kívül, hogy nem sikerült 2 lombik:( ) Mindenki nagyon kedves, mindig van egy jó szavuk az emberhez. Ha nagyon levoltam törve akkor egy-két mondattal mindig felvidítottak.

De azt gondolom ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy kinek adja meg a bizalmat.

Maximail,

Azt kérdezted, hogy fizikailag mennyire viselt meg a lombik.
Azaz igazság, ha nagyon őszinte akarok lenni, amíg a szurikat adogattam befelé addig igazából semmit nem éreztem. A petesejt leszívás az egy kicsit megviselt, nagyon fáradt voltam kb. 2-3 napig, de mondták, hogy ez teljesen normális. Aztán a 2 hét várakozás januárban úgy telt, hogy sokat görcsöltem és minden olyan tünetem meg volt mintha terhes lennék. (Hányinger, hasfájás, derék fájás, álmosság, mellésfeszülés) De ezek mind-mind csak a hormonok miatt voltak, mert ugye a teszt negatív lett.

AZtán mikor abbahagytam az Utrogestant, hogy megjöjjön, akkor eltelt 5 nap. Aztán egy hétig volt meg az nagyon rossz volt. A következő ciklusom pedig 35 napra sikeredett ( ellenben a mindig pontos 28 napossal) De utána mintha elvágták volna semmi tünetem nem volt a lombik miatt. Ráadásul pontosan meg is jött.

KatkaManó
2014-05-19 07:41:04

Sziasztok Lányok!

Plumeria,

A Forgács Intézetben valóban ennyi a várólista...nekem is 10 hónapot kellett várnom az első lombikra az első konzultációtól...:( De a többi intézetben is van várólista, hogy milyen hosszúak azt sajnos nem tudom.

Az szurikkal nem volt gondom, mert a hasba a bőr alá kell, kibírható, tudod, mindent a cél érdekében :)

A gyógyszerek nagyon drágák. Receptre írják fel, de hogy mennyi állami támogatás van rajta azt nem tudom. CSak azt, hogy a gyógyszertárba sokat kellett értük fizetni!!!

A Gonal-f(Tüsző érlelő)= ez úgy néz ki mint egy inzulinos fecskendő. Előre töltött és van adagoló feje és nagyon vékony tűje !! :)))) ebből már nem emlékszem hány napig kellett de összesen 35.000 FT volt

Cetrotide (megakadályozza a petesejt megrepedését)ezt 4 napig kellett adnom ez is egy előlre betöltött injekció. Ennek darabja került 10.000 Ft-ba

Pregnyl ( tüszőrepesztő) ez 10.000 FT volt.

Pluszban az antibiotukom, a hüvelykúp, illetve az Utrogestan. Nekünk ez kb. 110 ezer Ft-ba állt meg.

Azt mindenképpen szeretném elmondani, hogy ez a Forgács Intézet és az én kezelésem. Természetesen lehet, hogy más Intézetben kicsit másképp történnek a dolgok illetve ha valakinek más baja van akkor nem feltétlenül ezeket a gyógyszereket, szurikat kapja hanem másfajtát, de a hatása ugyan az csak a hatóanyag tartlama lesz más!!!

PL.: Plumeria biztos nem kapna Betadinos kúpot a pm gyulladása miatt, de kapna más milyet. Nekem is más antibiotikumot adtak, mert az IR miatt nem lehetett amit először ajánlottak!
jniki82
2014-05-18 20:02:13

Sziasztok!

KatkaMano ti hogyan döntötték el hova mentek?
Intézet választásban nem igazán tudom mi lenne a jó!A dokim a Honvéd kórházat ill. SOTE I női klinikát ajánlotta.Nem tudom, hogy a töbi meddősgi klinikán foglalkoznak-e endó kezelésse, mert nekem elősszőr az kellene és utána a lombik!Én mondjuk kihagynám az endó injekciókat.Hát nem tudom.jó lenne, ha összejönne magától, de sajna a méhenkívüli terhesség is fenn áll.Én azért bizakodom.
plumeria14
2014-05-18 19:27:23

KatkaManó,
ma olyat olvastam a neten, hogy a Forgécsban a tb támogatott lombikra 10-11 hónap a várólista. Nektek mennyi idő telt el az első konzultáció és az 1. lombik között?
Fantasyc
2014-05-18 15:07:37

Sziasztok!

Mindenkinek olyan furcsa a görbéje, köztük az enyém is. Valahogy negatív irányban indultam meg én is és a hőm nagyon alacsony. A múlt hónapban átlagosan 36.7 volt ovu után. Talán a következő jobban alakul. :-)
Adrienn830
2014-05-18 11:22:42

Sziasztok! Én megyek megint lefelé :(
plumeria14
2014-05-18 10:45:59

MOha13,
igazad van, de nem szeretném magam hiú ábrándokba kergetni :(
Nálad lehet akár beágyazódás is :) Nyugi, nem vészes az esés, csak a görbén tűnik úgy.
Moha13
2014-05-18 10:06:15

Hát, én le vagyok sokkolódva. Most mondjátok meg, mi a fene történik a görbémmel??? :O
Eltévesztette az irányt vagy mi??? :(
Szerintetek ez most mi? Akik rég itt vannak, tudják, hogy nekem mindig szép a görbém, igaz, hogy eredménytelen, de eddig legalább normálisan nézett ki...

kedina
Én most megvárom a mensit és utána kezdek majd ligetszépét enni ovuig. :)

Plum
Sose add fel, szerintem simán összejöhetett még aznap este is, tudod, bármikor bármi lehetséges! :)
plumeria14
2014-05-18 09:59:56

Én mintha vonalzót nyeltem volna. Ehhez a hónaphoz semmi reményt nem fűzök, hiszen miután inszemre készülve és várva a 10. ciklusnapon kiderült, hogy már megrepedt a tüsző, így bár este összebújtunk, de szerintem az már későn volt...ki tudja, hogy mikor volt ovum...nem sok minden utalt most rá :(

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!