Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
jniki82,
tény, hogy a Budapesten élők előnyben vannak, mert több intézet közül választhatnak...ha csak egyszer kellene feljönni a lombik miatt, az nem lenne gond, de szerintem 3-5 alkalom biztos kell. Kíváncsian várom a konzultációt, hogy mivel próbál majd meg biztatni a doki a hosszú várólista miatt és hogy milyen egyéb vizsgálatokat ír majd elő...ja és mi az, amit elfogadnak (még).
jniki82
2014-05-19 21:40:03
Átérzem mit érzel,pedig én fiatalabb vagyok mint Te, de már én sem akarok várni!Utána olvastam az említett intézetnek és nem támogat semnmit atb, plusz nem túl jó tapasztalatokat olvastam!Csak azért gondoltam, mert van Székesfehérváron is az nekem jó lett volna!
Dzsudzsa
2014-05-19 21:39:46
Jniki82!
Pont valamelyik nap került a kezembe egy korábbi cikk. Ha jól amlékszem pont a Versys vezetőjét húzzák le benne. Valamilyen Attila (talán Veres, vagy Verecke, valami ilyesmi) aki a Nyírőben dolgozott, és pénzt kért olyan beavatkozásokért, amik akkor tb támogatottak voltak. Azóta is többféle eljárás folyik ellene. A neten biztosan találsz erre utaló dolgokat.
plumeria14
2014-05-19 21:29:32
jniki82,
első baba lenne, ezért is vagyok ennyire türelmetlen...
Hallottam róluk, de szerintem ott nem támogatott. Valamelyik nap megosztottam egy pdf linket, amelyben az intézmények lombikprogramjainak hatékonysága van benne, amelyben a Versys nem szerepel. Bár a Róbert Károly Magánklinika is benne van, mégsem támogatott ott az inszem és a lombik.
http://www.oszmk.hu/emki/bhdb4343234njnkj/40/osszevont_2010feb-masodik2.pdf
jniki82
2014-05-19 20:51:21
Lányok hallott már valaki a Versys Klinikáról?Nem tudjátok, hogy ott is ingyenes alombik tb által támogatott része?
jniki82
2014-05-19 20:32:48
Plumeria,
ha jól értettem amit KatkaMano írt akkor a fagyasztott petesejetek beültetésének csak egy tüszőrepesztő injekció volt a költsége, az Ő estében ez a Pregnylt-t volt az, melynek az ára 11 ezer FT.
Szerintem nincs más költsége!Azért ez nem semmi mennyi időt kell mindenre várni!Mennyi ilyen pár van az országban, ha mindenhol ilyen hosszú várolista van.
Lehet, hogy írtad már, de nem emlékszem.Van már babátok vagy ez az első?
plumeria14
2014-05-19 20:31:29
maximail,
igen elmúlt. Ma voltam a háziorvosnál is, de sejtése sincs, hogy mi okozhatta. Szerencsére azóta semmi és bízom benne, hogy nem is lesz, de azért rendesen megijedtünk. Most már minden ok!
maximail
2014-05-19 19:49:23
KatkaManó!
Köszönöm a részletes beszámolót!
Nem akarok okoskodni, de nem lehet, hogy Nálad az IR is bekavar? Tudom, mondtad, hogy kezelve van, de olyan sok olyat olvastam, akinél jó pár hónap 4-es kezelés után spontán jött össze a baba, pedig előtte nem sikerültek a lombikok. Mióta kezelik nálad?
Plumeria!
Elmúltak a rosszul léteid?
plumeria14
2014-05-19 17:50:39
KatkaManó,
köszi a beszámolót! ma én is bejelentkeztem konzultációra és június 4-re kaptunk időpontot. Kérdeztem a nőt, hogy igaz-e, hogy 10-11 hónap a várakozási idő a tb támogatott lombikra és azt mondta, hogy most már 12 hónap! Azt hittem, hogy kiejtem a telefont a kezemből :( Akkorra már 38 leszek…Már biztos írtad, de megkérdezhetem, hogy te hányadik évedet taposod?
Én azt olvastam egyébként, hogy 70-75% támogatás van a gyógyszereken. Mennyit kellene fizetni támogatás nélkül? Ez horror!
Olvastam olyat is, hogy a Dévai Intézetben rövidebb a várólista, de nem egyértelműen pozitívak a vélemények róluk, így azt elvetettem. A Kaáli nálunk a futószalag miatt nem jöhet szóba, ott is sok negatív tapasztalatot olvastam, mondjuk a győrit dicsérik, de az messze van.
Akkor neked is jól bekavart az utro…nekem is 6 nap után jött meg. A következő ciklusban tapasztaltál bármi furát az utro miatt? Nekem azon kívül, hogy a mensim is sokkal rövidebb és másabb volt, még a ciklus közepéig előfordult enyhe barnázás.
A Forgácsban hétvégén is vannak vagy mindent hétköznapra kell időzíteni? Te melyik orvoshoz kerültél a kettőből?
Mivel neked 6 petesejt megtermékenyült, amelyek lefagyasztásra kerültek, így ezeket fel tudod használni úgy, hogy nem kell többet stimulálni? A fagyasztásnak, tárolásnak és felengedésnek milyen extra költségei vannak?
Nálad egyébként melyik eljárást alkalmazták (IVF, ICSI, AHA)?
Nem igazán értem, hogy ha valaki zsebből kifizetni a következő lombik árát, akkor miért szabnak olyan feltételt, hogy ki kell várni a 3 hónapot? Ha én fizetek érte, akkor nehogy már megmondják nekem, hogy hány óra van délben! És a 3 hónap alatt mit csináljon az ember lánya, csak várjon türelmesen? Jó, értem, lehet próbálkozni, de nyilván az ember azért vesz részt egy lombik programban, mert természetes úton már elég sokáig próbálkozott – eredménytelenül.
A fagyasztott embriós beültetésnek vannak ezen felül költségei vagy azok spontán ciklusban történnek? Nem kérdeztétek meg, hogy ilyenkor miért kell 3 hónapot várni?
Jó fejek, hogy júliusban zárva vannak, ez + 1 hónap azoknak, akik mindent megadnának egy babáért!
Mit értesz azalatt, hogy a decemberit elölről kellene kezdeni?
Bocsánat a sok kérdésért, csak most nagyon beleástam magam a témába és szeretnék felkészülten menni a konzultációra.