Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
A lefagyasztásért és tárolásért kellett nektek valamit fizetni?
KatkaManó
2014-05-19 13:36:09
Jniki,
vizsgálatok már nem kellettek, mert a régebbiek jók voltak.
Az endokrinológusom azért elküldött előtte egy reggeli cukor, inzulin és TSH ellenőrzésre, az IR-em miatt. De ez csak önszorgalomból volt az Intézet nem kérte.
A 2. lombiknál spontán ciklusban történt a beültetés, annyi volt a teendőm, hogy a ciklus 10-12. napja között kellett mennem hüvely UH-ra. Megnézték, hogy van-e domináns tüszőm volt egy 22mm-es és aznap este kellett beadnom egy tüszőrepesztő Pregnylt (11 ezer FT), hogy tuti megrepedjen és legyen sárgatest hormon. Akkor a doki kiszámolta, hogy mikor lenne a petesejtleszívás és ahhoz viszonyítva 5 nappal később volt a beültetés, mert ugye 5 naposan lettek lefagyasztva az embriók.
Utána az Utrogestant kellett használnom.
jniki82
2014-05-19 12:01:41
KatkaMano,
a második lombiknál is kellettek a vizsgálatok vagy jók voltak az első előtti eredmények?
Az injekciók akkor már nem kellettek ugye, mert volt megtermékenyített petesejtetek csak magát a beültetést kellett kifizetni mint ahogyan most a 3.?
Tegnap este óta barnázok.. Hő lentebb. Erre nincs mit mondani.
Én 1-2 napon belül kezdem MOHA a ligetszépét..:(
Adrienn830
2014-05-19 09:23:31
Sziasztok! Voltam is házidokihoz beutalóért enomókushoz és adott is és mondta hogy ad ultrahangra is. Kórházat felhívtam időpontért és jun 19-20 ra tudott volna adni na igen ám akkor nem leszek itthon akkor rá 2 hétre tudna adni mondom pff jó sokára, kérdi a nő telefonba sürgős lenne? mondom igen az mert a héten van nemvárt napja, mondja akkor jöjjön be holnap és megcsináljuk, na mondom szuper Ha minden kész lesz jövök eredményekkel
KatkaManó
2014-05-19 08:47:14
Még a támogatásról kérdeztetek.
A januári lombikunk állami támogatásos volt, így az 5 lehetőségből 1-et elhasználtunk. Miután lettek fagyasztott embrióink így ismét fel kell iratkozni a várólistára ami 10 hónap... :(
De ha kifizetjuk a fagyasztott embriós beültetés árát akkor az saját finanszírozásunak számít és "csak" a kötelező 3 hónapot kell kivárni.
Januárban úgy döntöttünk, hogy akkor megvárjuk a 3 hónapot és kifizetjük. Az ára 100 ezer Ft volt. De ez nem volt állami támogatásos.
MIután nem sikerült az áprilisi, és még vannak fagyasztott embrióink így ismét ha fizetünk érte akkor 3 hónap elteltével lehet megint beültetés. Csak júliusban zárva van az Intézet így augusztus lesz belül. Ismét 100 ezer Ft-ért.
Tehát az augusztusi a 3. lombikunk lesz, de ebből csak 1 számított állami támogatásosnak a többi saját finanszírozású.
Van decemberre egyébként állami támogatásos lombik időpontunk, de azt megint teljesen előlről kedződne ami a hormonkezelésket érinti. Ha ezt ki kellene fizetni akkor kb. 450 ezer forint lenne.
De erre nem lesz szükség, mert az augusztusi tuti sikerült !!! Ráadásul akkor 2 kapunk vissza, szóval ikrekre fel!!! :)))))
KatkaManó
2014-05-19 08:26:54
A beültetés az egy sima nőgyógyászati vizsgálatra hasonlít. Agy nagy Tv-n keresztül végig tudod nézni az egészet. Az asszisztens tartja a hasadon az UH-t a doki meg az embriológus pedig berakják az embriót és végig nagyon kedvesen és részletesen elmondják, hogy mit látsz a monitoron :))))
Aztán 1 órát kell feküdni és utána hazaangednek.
Jön a 2 hét várakozás. Én januárban 10 napot voltam otthon. Azt javasolják, hogy a beültetés napján és másnap sokat feküdj, de utána éld az életed. Nincs nagytakarítás és nagybevásárlás. :) De a többi mehet. Az első 5-6 nap a beágyazódás, ha addig nem történik meg utána már nem fog, ezt szokta mondani a doki. Na meg Plumerianak már van tapasztalata az Utrogestan hatásiban így még azt is mondták, hogy ne aggódjak megjönni nem fog mert az utro nem engedi !?
Hát nekem az embiró transzfer (ET) után 12. napon már barnáztam a 13. napon már rózsaszínes volt. Megcsináltam a tesztet de tudtam, hogy negatív lesz :(
Miután abbahagytam az utrot 5 nappal később jött meg.
Januárban pedig 2 hetet voltam otthon és 11. napon utrogestan ide vagy oda nekem rendesen megjött.
Tehát ha nem ágyazódik be akkor lehet akármit is csinálni és szedni akkor is meg fog jönni!!!
KatkaManó
2014-05-19 08:19:58
Otthagytam abba, hogy a ciklus 3. napján kezdtünk, az nap volt egy hüvely UH. Megnézték, hogy minden rendben odabennt és kezdődhet a stimulálás. Itt 5 napra előre megmondták mi a teendő. A recepteket felírták. Az utca végén van egy gyógyszertár azt ajánlják, mert ott mindig lehet kapni mindent amit ők felírnak a Forgácsban. Aztán kellett menni UH-ra hogy megnézzék hogy növögetnek a tüszők. És annak függvényében kaptam a többi instrukciót, de itt már 3 nap múlva kellett menni a következő UH-ra. Itt csináltak egy vérvételt, hogy hogyan állnak a hormonjaim.Az eredményéért délután kellett telefonálni és telefonba mondták, hogy melyik szuriból mikor mennyit kell még.
Az utolsó UH egy pénteki napra esett akkor már jó nagyon voltak a tüszők :) Ekkor írták fel a Pregnyl tüszőrepesztőt, amit megmondtak, hogy szombaton este 19:00-kor kell beadnom és hétfőn reggel 6-kor petesejtleszívás lesz :) Itt azért tudni kell, hogy én normál esetben is érzem mikor érik azaz egy tüsző, de itt egy kicsit több volt :) Nagyon feszített a hasam alig vártam a hétfőt :)
Reggel, kellett vinni hálóinget, papucsot, és az "örökítőanyagot" :) Altatásban történt a leszívás. Így arról mesélni nem tudok :) De mikor felébredtem nagyon fájt a hasam kb. egy fél órát. Utána elmúlt. Kellett feküdni kb 4 órát. Utána jöttek és elmondták, hogy 7 db petesejtet sikerült leszívni. Már az nap kellett az utrogestant elkezdeni. Aztán másnap telefonálni kellett, hogy mennyinek sikerült megtermékenyülnie. Itt dőlt el menetközben hogy 3 vagy 5 naposan kapom őket vissza. Azt is elmondták, hogy ne aggódjak, de a 7-ből ahogy telik az idő nem biztos, hogy mindegyik megmarad, de a lényeg, hogy egy biztosan legyen.
Másnap mikor telefonáltam azt modták hogy 6 db megtermékenyült :) Másnap azért kellett telefonálni, hogy hogyan osztódnak. Mikor telcsiztem mondták, hogy mind a 6 db rendben osztódik, nagyvalószínűséggel 5 naposan fogom visszakapni, de még a 3. napon is kellett telefonálni, hogy nem -e történt valami az éjszaka. Mindan a 6-an eljutottak végül az 5. napig.
A doki javaslatára, egy darabot kaptunk vissza. A többi lefagyasztották. 1 külön és 2-2 még.
szerintetek jo helyre tette az ovum?