Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Moha13
2014-05-20 21:28:08

jniki
Én ételekbe ha kell, belerakom, mert mi mást rakjak bele, nem fogok drága mandulatejeket meg rizstejeket venni, a szójatej meg szintén rossz, mert növényi hormonos, állítólag bezavar az ösztrogénbe vagy valami ilyesmi, már nem emlékszem pontosan.
Szóval sütikrémet meg ilyeneket tejjel csinálom, csak direktbe nem iszom tejet, meg nem eszek müzlit sem, pont emiatt, szerintem már ezzel is sokkal kevesebb jobb a helyzet.
Moha13
2014-05-20 21:24:42

Ja, lemaradt a meséből, hogy végül megrendelték nekem ezt a Lactomicroselt, holnap megyek érte, 1170 Ft lesz. Szóval van a patikákban...vagy tudnak rendelni. :)

Internetpatika.hu-n olcsóbb, lehet, hogy ha ez elfogy, bátor leszek és rendelek onnan...ingyen hozzák pick-pack pontra. :)
Moha13
2014-05-20 21:23:00

Plum
Én megtaláltam az internetpatika.hu-n is, de gondoltam, mégiscsak biztonságosabb normál patikában megvenni (lehet rajtam röhögni, de valamiért gyógyszert nem akarok netről rendelni), ezért ma bementem és rákérdeztem. Mondtam a nevét, és hogy ez egy probiotikus szelén, mire mondta a nő, hogy igen, a "lakto"-ból gondolta, aztán keresgélt, keresgélt és hozott nekem valami mást, és mondta, hogy ilyet talált, de ez is az. Mondtam, hogy én konkrétan ezt szeretném, mire (picit halkabban, mert mások is voltak a hátam mögött)megkérdezte, hogy ez ilyen nőgyógyászati dolog, probiotikus hüvelykúp? Mondom, nem, ez szeléntabletta...:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Szóval óvatosan vegyetek probiotikus szelént, nehogy probiotikus hüvelykúp legyen a vége...:D

Dzsudzsa
Én is csak sajtot eszem (azt jó sokat, mert imádjuk a sajtokat), na meg néha joghurtot, ez mostanában jött rám, mert tudom, hogy hasznos dolog. Amúgy nem szeretem a joghurtot, mert natúran nem ízlik, a mindenféle agyonreklámozott, gyümölcsösnek címkézett akármit meg nem akarom megenni...ezért kitaláltam, hogy veszek banánt, összenyomkodom villával, hozzáteszek egy kanál mézet, és egy natúr joghurtot (szigorúan olyat, ami csak tej és joghurtkultúra, és nincs benne tejpor, mert mostanában alig találni olyat, amibe ne raknák bele, nem értem, minek bele tejpor, ha alapból tejből van??? Lidlben találtam egyébként ilyen négyes csomagokban van és tök olcsó, azt veszem) és kész is a finom banános-mézes joghurtom, amiben tuti gyümölcs van...és semmi fölösleges adalék. :)
jniki82
2014-05-20 21:15:58

Moha,

nem tdom a lidl-ben nem néztem a kukorica lisztet a neten néztem utána gyorsan és ott a 40dk volt 150-200 ft között.Én elég sokt sütök tehát így drága,de megnézem a lidl-ben.A tej pedig nekem tényleg fogas kérdés, mert reggel 4-kor mikor kelek nem tudok enni.Iszom egy pohár tejeskávét azzal pedig kibírom 7-8 óráig.A tej egyébként ételekben sem jó?Gondolok itt palacsinta, puding, habarás stb...
plumeria14
2014-05-20 21:02:10

Moha13,
igen, szedem a szelént is, nekem napi kettőt kell, most éppen a Selenorgot (80 µg organikus szelént tartalmaz), amit azért szeretek, mert van belőle 60 darabos is. Olvastam, amit írtál, szerintem ki fogom próbálni. Azt lehet gyógyszertárban is kapni vagy csak a neten lehet rendelni?
Egyetértek KatkaManóval abban, hogy ha tovább is küldene, az csak egy ajánlás, nem pedig utasítás! Illetve, ahogy látod, magára a beavatkozásra elég sokat kell várni, addig akár spontán is teherbe eshetsz…közben ugyanúgy lehet próbálkozni, szóval bármi lehet és sietned sem kell.
Az igazat megvallva az inszemmel én nem próbálkoznék addig, amíg a TSH-d nem normalizálódik.

KatkaManó,
ha szombatonként is dolgoznak, akkor érthető a júliusi bezárás, ami engem csak abból a szempontból érint, hogy emiatt van most szerintem a 12 hónapos várólista.
De ha a fagyis beültetés spontán ciklusban van, akkor már nem kell stimulálás. Szerintem engem a 3 hónap várakozás jobban kikészítene, mint a lombikban való csalódás. Ez miben másabb, mint az inszemnél? Szerintem mindkettőnél ugyanúgy koppan az ember…bár, lehet, hogy nem tudom „még” mi vár rám.
Jól értem ezt a mondatodat? (A teljes lombik alatt azt értem, hogy a ciklus 3. napján kezdődik a stimu és van petesejtleszívás megtermékenyítés és úgy a beültetés (400-450 ezer FT körül van). Tehát ha nem tb támogatott az inszem, akkor 400-450 ezer körül van és a támogatottnál csak a gyógyszereket kell fizetni?

Dzsudzsa,
igen, mindent kell szednem továbbra is, így az 50 mg Letroxot is. Lassan 4 hónapja szedem, de én hamar megszoktam.
Dzsudzsa
2014-05-20 20:43:35

Moha!
Nekem az IR miatt a a tej délelőtt tiltólistán van. A már említett Aviván is elhangzott, hogy a tej nem jó. Én egy időben mandulatejet vettem kávéhoz, azonabn az is nagyon drága. A dietetikus pedig kávétejszínt mondott. Reggel azzal ihatom a kávémat, mert az nem lövi fel a cukromat. Én teljesen leálltam a tejről (kivéve sajt, és heti 2x3x natúr joghurt, ami engedélyezett). NAgy kávé imádó vagyok, de csak kávétejszínnel napközben is.
Úgy van, ahogy mondod, valamit valamiért.
Dzsudzsa
2014-05-20 20:38:58

Nono0602!
A görbéd nagyon szép. Még így is, hogy a fele hiánycikk :)
Szerintem korai volt! Legalább 2 napot várjál még, és reggeli vizeletből nézzed.
A görbe alapján lehet bizakodni szerintem :)
Hajrá!

Lányok!
Nekem is többen ajánlották a paleolit táplálkozást. Állítólag IR-nél is nagyon hatékony.
Azonban nekem a horror árak mellett (lisztfélék, tej...) az volt a gondom, hogy mivel vigyem be a kellő szénhidrátot? Ha egy rúd kenyeret megennék, sem biztos, hogy megvan a 30 CH reggelire. Az Aviva tornán is ezt ajánlgatták + a gluténmentes táplálkozást. Én akkor nagyon utánanéztem, de nekem ezek elég szélsőséges diétának tűnnek. Az én életritmusom mellett nem kivitelezhető. Nem beszélve az árakról!
Moha13
2014-05-20 20:35:58

jniki
Én mindig azon a véleményen vagyok (pedig volt nekem is mindenféle korszakom, vegetárius is voltam diákkoromban), hogy a túlzott szélsőség sosem jó.
Az viszont igaz, hogy az embernek a tej teljesen felesleges, és inkább káros, mint hasznos tápláléka. A régen agyonsulykolt dolog, hogy a tej élet, erő, egészség, már rég megdőlt. A tehéntej elnyálkásítja a szervezetet, ami daganatképződéshez vezethet. Erről már több táplálkozással kapcsolatos könyvben olvastam, de még semmit sem tudtam ezekről, amikor jó pár éve barátnőmnél valami kis göböt találtak a hónaljában és kiműtötték, ezután a doki gyakorlatilag megtiltotta a tejtermékeket, kivéve a savanyítottakat, mint kefír, joghurt...elgondolkodtató. Van egy könyvem, abban konkrétan azt írják, hogy a női szervezetnek különösen nem tesz jót a tejfogyasztás, a különféle miómák és egyéb nőgyógyászati daganatok képződésének veszélye miatt.
A kukoricaliszt mostanában nekem is mozgatja a fantáziámat, pont a napokban nézelődtem, hogy miket lehetne készíteni belőle. És ami meglepő, kukoricaliszt egyáltalán nem drága ( a tönkölyhöz képest pl., amit használunk, mert a sima fehér búzaliszt aztán tényleg semmire nem való), a lidl-ben láttam a múltkor, 200 Ft körül volt (250 alatt ha jól emlékszem).
Csak ennyit akartam elmondani.
ÉN is imádom egyébként a kakaót, a tejeskávét, de valamit valamiért alapon csak ritkán iszok ilyet, van, hogy hónapokig nem, csak amikor nagyon megkívánom...és igyekszem ritkán megkívánni...:P :)
jniki82
2014-05-20 19:09:42

Hát csajok olvasgattam én ezt a paleo diétát!Addig nincs is semmi gond, hogy megehetsz mindent, köeretnek persze csak zöldség a krumli és a hüvelyesek kivételével.De és itt a nagy de, lisz helyett pl. kukorica liszt, vagy a tej helyett a szójatej egy vagyon.Én viszont szeretem a tejet!
Ez nem olyan egyszerű mint ahogyan mindenhol írják!
Csillka te hogyan csináltad?
csillka
2014-05-20 18:06:01

jniki82
Köszönöm, kedves tőled!
Én 2 hónapig diétáztam, mert várandós lettem, így fokozatosan visszatértem a minden-evésre.
Nagyon sokan ajánlják a paleo táplálkozást mint megoldást.

Én ezt a fórumot végigolvastam, az elejétől a végéig, jó néhány napba telt, és sok mindent megéltem amíg elolvastam, Láttam magam előtt a szomorú jövőmet, de a végére érve azt érzetem a félelem és az önsajnálat csak rontani fog az állapotomon. Sok szomorú sorsot és esetet olvashatsz ott végig.
Engem az élet összehozott egy nővel aki szintén ilyen problémával küzdött, és ő elmesélte, hogy mennyi idő után, és hogyan lett várandós. Az olyan nagy lendületet adott nekem, hogy ha neki sikerült nekem is fog. Nagyon sokszor gondoltam rá amikor mélyponton voltam.

http://endometriozisforum.forumo.de/endometriozis-forum-f2/?sid=308e00879594d4f71b4cff6641d8dd6c

Ezen az oldalon, sok hasznos infó van, ha még nem ismernéd:

http://glutenmentesen-egeszsegesen.com/

Kedina,
őszintén kívánom, hogy Te is átéld ezt az érzést!
Húst ettem, nem sokat de ettem.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!