Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
viccbee: ez teljesen egyén függő. Nekem mindig fent van az egekben ovu után, aztán meg lezuhan 36,6 vagy akár 36,4-re is. Nézegettem terhes görbéket, nagyon sok olyan van, akinek 36,7 fölé nem is meg és mégis van babó :) Ne félj ettől, neked máshol van az alaphő. A lényeg, hogy legyen emelkedés az alaphoz képest.
viccbee
2014-06-01 10:22:13
Sziasztok,
Gratulalok en is Szesen! Nagyon jo ilyen sikertorteneteket olvasni.
Mirackle27: Szoritok neked! Eddig jol nez ki! :)
Ennek a MACA-nak meg utannanezek en is! :)
Nekem lenne egy kerdesem hozzatok. Latom mindenkinek az egekben van a homerseklete (az enyemhez kepest), ovulacio korul es utanna.
En most pontosan nem tudom, hogy mikor van, de a hom szerint ma kellene. Ha tenyleg ma van, akkor majd kiderul, mekkora lesz a novekedes. Ez az alacsony homerseklet jelent valamit?
Amellett meg tegnap 1,5 oraval kesobb mertem a homet, mint hetkozben szoktam. 36.6-ot mertem, aztan rajottem, hogy ez az adat nem korrekt igy hiszen nem ugyanabban az idoben merten. Szoval ma reggel megmertem, abban az idoben, amikor hetkoznap szoktam es utanna tovabb aludtam es masfel orara ra is megmertem. Hat igen, 1 fok novekedes volt a ket meres kozott. Szoval igy a tegnapi 36.6-om is biztos kevesebb volt. Miert ilyen alacsony a homersekletem es mi van, ha ovulacio utan sem megy fel 36.8-36.9 korul, mint ahogy a Ti gorbeteken lathato?
Vagy ez egyentol fugg?
miracle27
2014-06-01 10:08:55
maximail: így már értem :)
Moha13: igen, úgy tudom. És a MACA port javasolta az orvos a férjének. És segített :) Nem is kellett nekik menni spermaszám ellenőrzésre, hanem 2 csíkos teszttel ultrahangra :)
plumeria14
2014-06-01 10:07:01
Szesen,
nálam idén januárban derült fény a pm problémámra, amikor megismételtük a hormon profil eredményeket és a TSH-m 2,77 lett. Ez nekem nem tetszett, mert 1 évvel korábban, 1,86 volt, ezért elkezdtem kutakodni. A nődokit is megkérdeztem, hogy nézessem-e meg a t3, t4 és Anti-TPO értékeket, mert én magamtól ennyire jutottam, de ő azt válaszolta, hogy csak kell egy kis pm hormon pótlás, de más vizsgálat nem szükséges. Mindeközben már 1 éve az ő javaslatára szedtem a Femibiont, amivel nem is lett volna gond, de amikor kiderült a pm gyulladásom, azt mondták, hogy ez is közrejátszhatott, mert tilos a jód. Teljesen kivoltam, mert számomra mindez azt jelentette, hogy 1 éve magam ellen dolgoztam! Nálunk anyukámnál derült ki pm alulműködés, így igazából örökletes is lehet – nálam is.
Aztán elmentem az endomókushoz, aki megerősítette a pm gyulladást, de szerencsére a pm alulműködésem még szubklinikus stádiumban van, bár tudjuk, hogy az antitesteket nem lehet már „kiölni”, ezekkel együtt kell élni. Azóta már nem eszem cukrot, mert az is fokozza a gyulladást, most éppen a tejről próbálok leszokni. Számomra ez a nehezebb, mert a kávé nem ugyanolyan tejszínnel és rájöttem, hogy én nem tejeskávét, hanem kávés tejet ittam reggelente…
Pontosan melyik érték igazolta nálad a peteérés nélküli ciklusokat? Kevés volt a progeszteronod? Mennyi volt akkor a TSH-d?
Az általad leírt tünetek egyértelműen pm alulműködésre utalnak…hihetetlen, hogy ez egyik dokinak sem szúrt szemet vagy legalább gyanakodtak volna, hogy továbbküldjenek más szakemberhez. Nálam mondjuk az nehezítette a probléma felismerését, hogy szubklinikus állapotban, amiben én is vagyok, egyáltalán nincsenek tünetek.
Én azt gondolom, hogy egy nő, aki harmóniában él és van egyénisége, annál mindegy, hogy mit mutat a mérleg!
Tényleg nagyon bíztató a történeted és kívánom, hogy legyetek nagyon boldogok a babával!
maximail,
ez szuper jó hír!
Én ma így, holnap reggel a dokinál kezdek tüszőkukkal :)
Moha13
2014-06-01 10:03:56
miracle
Köszi! :)
ÉS náluk is gond volt a spermaszámmal?
maximail
2014-06-01 10:03:52
Miracle!
Szabó Ferenc. Aki itt az oldalon is fent van a tanácsadók között.
miracle27
2014-06-01 09:59:14
Moha13! Nekem az egyik ismerősöm férje is szedte a MACA port. 1 hónapig szedte és a másik hónapba összejött nekik a baba :) Most 14 hetes kismama. Szorítok nektek erre a hónapra!
niki95, KLANITA : szorítok Nektek!
maximail: írtad a Szabó doktort... nem véletlen Szabó János? és nem szegedi?
Én így állok ma... egy picit esett a hőm, de még mindig 37-nél van, és tegnap olyan fura érzésem volt, mint amikor meg akarna jönni. El volt nehezedve a méhem. Szerintetek lehet beágyazódási tünet? Vagy csak már lehet képzelgek... Félidő után nem szoktam ilyet érezni. Holnap kiderül! :)
Moha13
2014-06-01 09:46:51
maximail
Köszi az infót! Klassz eredmények!
Az én férjem most MACÁ-t szed, nekünk januárban 20millió/ml volt, májusban a kontrollon meg 13m/ml, mi most ettől várjuk a javulást, augusztusban lecsekkoljuk, történt-e változás, ha nem, akkor én is megveszem a Fer14-et vagy a Ferulant-ot.
Elvileg a MACA is tele van mindennel, ami kell, nagyon bízom benne. Az eredményről majd én is beszámolok. :)
maximail
2014-06-01 09:23:54
Jó reggelt!
Hátha valakinek érdekes lehet:
A férjem sperma értékei korábban az alsó határon voltak (még határon belül, de neccesen) Másfél-két hónapja Szabó doktor javaslatára elkezdte szedni a FER14-et, és kb. 3 hete mind a ketten esszük a méhpempőt. Most jött meg az újabb eredmény: Az össz. spermaszám felment 51 millióról 71 millióra, az 1 ml-re vetített érték pedig 25 millióról 51 millióra. (Pedig múltkor 3, most meg csak 2 nap megtartóztatás volt előtte.)
Ezt csak azért írtam le, mert ezek a mi személyes tapasztalataink ezekkel a szerekkel. :-)
Ja, és nem szedi "becsülettel". A FER 14-ből csak reggel, a reggel-este helyett, a méhpempőt pedig van, hogy elfelejtjük.
Moha13
2014-06-01 09:08:31
Szesen
Még egyszer gratulálok, és köszönöm, hogy írtál a reményhozóba!!! :):):)