Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
kedina
2014-07-07 18:12:27

Moha
Olyan szép az a teszt! :))
De ne idegeskedj. Én gyógynövény párti vagyok! Szerintem idd a palástfüvet! Koraszülés megelőzésére is ajánlják, biztos nem ártasz vele!

Ne haragudjatok lányok, de teljesen ki vagyok akadva, hogy a mai asszonyok, nők agyába azt sulykolják, hogy nem maradhatsz terhes csak utroval, nem eshetsz teherbe csak gyógyszerrel, meg lombikkal!! Nők vagyunk bassza meg!! NŐK! Van méhünk, lélegzünk, eszünk szarunk is! Bár utóbbihoz is van akinek gyógyszer kell... Csak kicsit más látásmód kéne a dokiktól.
És képesek vagyunk szülni is! Gátvédelemmel! Ina May Gaskin könyvét ajánlom mindenkinek.
Komolyan az eszem megáll!!! ( Nem rátok vagyok mérges, hanem erre a világra és a hülye orvosokra..)
Edi81
2014-07-07 16:40:16

Köszi mindenkinek!

Jniki gratula!

Én holnap megyek nődokihoz, kórházba, egyelőre még nem privát.

Moha13: a hüvelyi ultrahang miatt ne aggódj, kora terhességnél
még úgy nézik. Szerintem is menj mielőbb orvoshoz, a barnázás
miatt adnak valamit.Én most Utrogestan kapszulát kaptam, segíti a megtapadást. Én sem vagyok gyógyszerpárti, de ezt elfogadtam ha segít. Az első terhességemnél a 9. héten volt barnázás, fenyegető vetélést mondtak. Rutascorbint kaptam, és egy-két nap alatt elmúlt, minden rendben zajlott utána.
kedina
2014-07-07 16:12:04

jniki82
Hű,de jó! Nagy Gratula!!
Lányok engem is vigyetek!!!! :))))))))))) Ennyi kismamát!!! :)

Én azon gondolkozom, h erre a hónapra befejezem a mérést. Na majd meglátom. Csak megint azon kapom magamat h terhesgörbéket nézegetek, amikor tudom, h bármilyen lehet egy terhesgörbe....wááááááááá!
KLANITA
2014-07-07 15:47:56

Moha: elöször is köszi a biztatást! Kiváncsan várom a hnapot!
A vizsgálathoz annyit szólnék hozzá, nem vészes és ne tarts töle! Én 5-6 hetesen mentem elöször és volt vizsgálat és hüvelyi uh! Csodás volt még ha egy pici pötty volt akkor is! Utána minden héten mentem amig pici volt! Ja és az elején sztk-hoz jártam és utána magánhoz! Most megint államihoz járok és szerintem maradok is!
capri
2014-07-07 15:10:11

Moha,
az osztrák dokinőm a mai napig minden alkalommal csinál hüvelyi uh-t (persze nem tart sokáig, csak gyors ellenőrzés).
A kacsa gondolom azért kell, hogy rendesen "belásson" a doki. Nálam azzal vették észre a méhszájpolipot, illetve pár hete azt is, hogy már nincs ott. Ha vérzés van, mindenképp kell, hogy lássák, honnan jön a vér, méhen belülről vagy kívülről. (Aztán van, amikor még így sem találnak rá választ...)
Nyilván mindenki maga dönti el, mi a jó neki, de én a mai napig állítom, ha csak 8 hetesen megyek orvoshoz, nem lenne itt a baba a pocakomban... Az osztrák rendelőben nekem is azt mondták, hogy 7-8. hétnél előbb felesleges menni, mert úgysem látni semmit, de ez - már elnézést - hülyeség! 5+1 hetesen látszott a petezsák, az, hogy méhen belül van, és az is, hogy van mellette egy több mint kétszer akkora hematóma... (Egy hét múlva már a szívpulzálás is egyértelműen kivehető volt.)
Ja, és én is szedtem már ovutól progeszteront (anélkül nem is sikerült volna).
Moha13
2014-07-07 14:53:32

capri
kacsával??? Miért kell a kacsa?
Nem tudom, én valahogy nem akarom a hüvelyi UH-t, egyáltalán nem akarok semmit, ami befelé megy. Csak rendes UH-t.
Olvastam, hogy nálunk azért csinálnak hüvelyit, mert mindenki rohan a dokihoz pozi teszt után és olyan korán még csak a hüvelyi UH-n látni valamit.
KatkaManó
2014-07-07 14:49:24

Moha, barnázgatás lehet a kevés progi miatt. Utrogestan hüvelykúpot adnak vagy vannak tabletta formában.

A nődoki szerintem ilyen kora terhességet egyébként is hüvely UH-val állapít meg. Az miatt szerintem ne aggódj.

Jniki Gratula Neked is !!!! :)))))
Szesen
2014-07-07 14:45:40

SZia Moha!:)

Először is Gratulálok!

Nekem a 7 héten volt barnázásom. Akkor a doki azonnal behívott UH-ra. Volt szívhang így minden rendben volt:)
Én az első pillanattól kaptam utrogestant, így nem hiszem, hogy progeszteron gond volt a dologban.

A sógornőm is most lett anyuka, neki 6 hetesen volt 1x egy kis maszatolása...neki is UH lett a vége és semmi baj nem volt utána, a kicsi itt volt:)

Mindenesetre sokat pihenj! Szedj terhesvitamint és magnéziumot!És persze amit lehet, orvossal beszélj, sokkal jobb mint izgulni mi történik...
capri
2014-07-07 14:34:18

Moha, pont Te is írtál, amíg én. Miért tartasz attól, hogy hüvelyi uh-t csinálnának az sztk-ban? Az nem okoz gondot! Szerintem biztos, hogy csinálnának amúgy, hiszen csak azzal tudják megállapítani a terhességet. Illetve látszódik, ha méhen belül van vérzés (hematóma). És valószínűleg rendes hüvelyi vizsgálat (az a kellemetlen, kacsával) is lenne. Legalábbis amikor én 11 hetesen bementem az ügyeletre kis vérzéssel, ezeket csinálták. De 5 hetesen a magánrendelésen is ugyanez volt!
Moha13
2014-07-07 14:31:13

Olvasgatok a neten. VAn, ahol azt írják, hogy bármilyen barnázás vagy vérzés nem normális terhesség alatt, és van, ahol meg pont az ellenkezőjét, hogy a koraterhességben előfordulhatnak ilyenek, és ha ezekhez görcsök, stb. társulnak, akkor forduljunk orvoshoz.
Eldöntöttem. Holnap hívom a dokit és kérek időpont, és rákérdezek erre is, aztán meglátjuk, mit mond.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!