Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65810 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Tina82
2014-08-07 20:24:32
 
Orsi1977
Nagyon szépen köszönöm az információt! Majd konzultálok az orvosommal! Most veszem csak igazán észre,hogy mennyire összetett ez a dolog! :/ Csak kapkodom a fejem... DE igazából a várakozás a legnehezebb!!! De bizakodom ebben a hónapban!! :)
Andika1976
2014-08-07 20:23:05
 
Moha!
FSH:6.29
LH:6.97
E2:182.70
PROL:399.30
TSH:1.210
Anti-müllerian horm:1.6
Ezek a pontos értékeim.Szerinted?
Orsi1977
2014-08-07 20:11:46
 
Tina82
Az anti-TPO vizsgalat kimutatja, hogy jelenleg mennyi antitest van a szervezetedben. Ha jol emlekszem ugy korulbelul 80 alatt az elfogadhato eredmeny. A tul sok antitest sajnos kihathat a meddosegre es a veteles kockazata is joval nagyobb. Az antitestek tulajdonkeppen tamadjak a pm-t.
Ezt persze nem azert emlitettem neked, mert ugy velem, hogy neked ezzel bajod lehet. Csupan ajanlott megnezetni, ha mar egyszer vért csapolnak beloled.
En sem tudtam semmit ezekrol a dolgokrol. Sok eves baba varas utan derult ki, hogy pm gyulladasom es alulmukodesem van. (Persze a legtobb nogyogyasz azt mondta, minden rendben van.... en nem lattam az vizsgalat eredmenyeket). Eddig még nem mertek 1000 alatti anti-TPO-t (volt mar 3 ezer is).
Ezt a netrol olloztam ki neked:
A krónikus limfocitás pajzsmirigygyulladást leírójáról Hashimoto-thyreoiditisnek is nevezik. Gyakori megbetegedés, nőkben gyakrabban fordul elő, mint férfiakban. A betegség jellegzetes tünetei a struma és pajzsmirigy alulműködés. Oka az, hogy az immunrendszer a beteg saját pajzsmirigye ellen úgynevezett antitesteket termel, amelyek folyamatos szövetpusztulást okoznak. Amikor a pajzsmirigy sejtjei közül olyan sok válik működésképtelenné, hogy nem tudja megtermelni a szükséges hormonmennyiséget, kialakulnak a tünetek. Leggyakoribb az aTg (anti-tireoglobulin) és az aTPO (anti-tireoidea-peroxidáz) antitestek jelenléte.
Tina82
2014-08-07 18:23:18
 
Moha13
Nagyon szépen köszönöm! Csak ebbe a várakozásba, bele lehet bolondulni.... és olyan nehezen telnek ilyenkor a napok!

Orsi1977
Még nem csináltak Anti-TPO eredményt! És igazából nem is hallottam még erről! Pontosan mit is néznek ezzel??? Majd mondom az orvosomnak,mert jelenleg nem elérhető,mert szabadságon van! De reménykedem minden nap, hogy hátha most jött el az én időm!! :)

Tesztelni nem teszteltem,mert gondolom még korai lenne!!!
Ugye??
Andika1976
2014-08-07 17:24:47
 
Moha!
A pocim szinte mindig fáj van amikor jobban van amikor kevésvé.Amikor elmúlik,amikor félidőben vagyok,amikor meg fog jönni.
Szedtem premens tablettát de olyan feszült"agresszív"voltam hogy abba hagytam a szedését.Inofolic port,ferrotonne és minden vitamint.A ligetszépe kapszulát még nem szedtem.
Orsi1977
2014-08-07 16:39:34
 
Sziasztok Lányok!
Mar 10 honapja olvasom a forumot (de mar rengteg eve varjuk az elso baba jottet). Oszinten drukkolok mindannyiotoknak. Hajra!
AncsaPancsa tortenete a remenyhozo forumban nagy hatassal volt ram. Kulonosen az ismerosenek az esete... 10 ev, lombik es egyebek utan a mehpempo segitett. :) Erre AncsaPancsaval is csodat muvelt. Igazi siker tortenet.

Tina82 persze, hogy remenykedhez :) Szep a gorbed. Azert a legkozelebbi pajzsmirirgy vervetelnel kerjel Anti-TPO eredmenyt is. Vagy azt is neztek?

Remelem nemsokara kapunk hirt pozi tesztrol. Ki lesz a kovetkezo?!
Moha13
2014-08-07 15:37:12
 
Andika
Ez csak egy fél hormonvizsgálat volt. Ahhoz, hogy teljes képet kapjon a doki, kellett volna a 21. napi is. Persze ők jól elvannak maguknak, mert nem az ő életük, nem az ő idejük megy el a próbálkozással...ez a legkönnyebb, azt mondani, hogy "próbálkozzanak".
A hasad csak akkor fáj, mielőtt megjön? MErt akkor ez lehet "normális"...erre egyébként szokták ajánlani a ligetszépeolaj kapszulát, megszünteti a premenstruációs gondokat.
Babatervezéskor is ajánlják, ha valakinek nincs elegendő nyálkája, de ilyenkor csak ovuig szabad szedni, ovu után bezavarhat ha esetleg megtörtént a megtermékenyülés, mert méhösszehúzódásokat okozhat. Szóval babatervezéskor csakis ovuig. Én is szedtem...talán most megint elkezdem.
Andika1976
2014-08-07 15:23:56
 
Moha
amikor a hormon vizsgálat megvolt azt mondta a doki minden tökéletes és inkább többet legyünk együtt kettesben.A többit le sem írom mert olyan hosszú lenne,hogy be telne az egész fórum.:-)))))))
Andika1976
2014-08-07 15:19:42
 
Moha13!
A hasfájásom kb szülés óta van az az 6 éve.Voltam hasi UH,hüvelyi UH-n és "mindenhol minden rendben".A férjem is átesett a vizsgálaton kb:másfél éve.Most ismét nagyon fáj a pocim bár szombatra várom a menszeszt vagy ha optimista vagyok akkor a babyt!
Moha13
2014-08-07 14:05:59
 
Andika
NEm értem, miért csak a ciklus 3. napján néztek hormonokat, elvileg a 21.-en is kéne, abból látszana pl. a progeszteronszint.
Ha állandóan fáj a hasad, mindenképp kéne egy nőgyógyászati ultrahang, nincs-e valami ciszta pl. Endometriózis jele is lehet a fájdalom. ÉN úgy vagyok vele, hogy ha valami fáj, a szervezet jelezni próbál, hogy valahol valami nincs jól...mert ugye ha jól lenne, nem fájna.
A helyedben én biztos kérnék egy UH-t, és hormonsort is 3. és 21. nappal. :)
A párodat egyébként néztétek már? Spermavizsgálatra gondolok...manapság általános a pasiknál, hogy kevés van vagy lassú, vagy egyéb...és ha esetleg gond van, és nem szervi eredetű, ezen könnyen lehet segíteni vitaminokkal. :)

Tina
Szerintem ha most rendeződni látszik a pajzsmirigygond, nincs más hátra, mint várakozni, mert bármikor összejöhet most már. Szurkolok! :)

FBandi
Hát...most megint ilyen barnás valamim van. 23-án megjött, megvolt 4-5 napig, aztán átváltott barnázásba, majd múlt hétvégén együtt voltunk és másnap megint "megjött". Teljesen olyan volt, mintha megint megjött volna. Azóta folyamatosan csökken a mennyiség, meg úgy tűnik, megint átcsapott barnázásba tegnap óta...
...a dokim nem elérhető, mert szabin van 20-ig. Hát...egyszer csak eláll...addig is eszem vitaminokat, van benn vas is, csak nem vérzek el...:D
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!