Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
plumeria14
2014-08-24 22:21:00

Moha,
azt nem is mondtam, hogy a pm "problémámra" a válasz egy 144 forintos gyógyszer...azt hittem, hogy rosszul hallok...de valóban annyiba kerül 100 szem. Nekem már 6 hét után levitte 2,77-ről 1,55, a múltkor pedig talán 0,97 volt (január vége óta szedem a bogyót :)
plumeria14
2014-08-24 22:16:50

Moha13,
egyébként egy tündéri pasi, de ezt már korábban is írtam. Amikor kezet fogtunk, rögtön azt kérdezte, hogy miért vagyok ennyire stresszes...akkor kezdtem új munkahelyen...a kezembe adott egy kis kártyát, amit 2 újjal meg kellett nyomnom és a színe mutatta, hogy mennyire vagy stresszes...nos, nekem akkor fekete lett :( Az első kérdése az volt, hogy miért kerestem fel és mi a panaszom. Az első kérdésre egyértelmű volt a válasz, de a másodikra nem tudtam mit mondjak, mert nem volt panaszom, azon kívül, hogy nem estem teherbe...utána feltette a kérdéseit, amik utalhatnak szubklinikus pm problémára (ami nekem is van, mivel nincsenek erős tüneteim, mint pl magas koleszterin szint)...a kérdésekre már nem igazán emlékszem, de azokkal kapcsolatos, amiket atthemoment-nek is írtam. Nekem a pm gyulladás miatt kellett az uh, ez 8 ezerbe került...csinált a tabletjével is egy - talán hőtérképes - felvételt és csak utána jött az uh, mert szerintem nálam indokolt volt. A végén azért megmutattam neki az összes értékemet, amelyet egy táblázatba vezetek...
Nagyon fontos, hogy felkészülten menj hozzá, vagyis írd össze a kérdéseidet, mert csak 30 perc a konzultáció. Én ezeket is végigkérdezgettem és szorgalmasan jegyzeteltem...aztán felírta a recepteket és kifelé menet megmutatta, hogy hány pm-es kismamájuk van, akiknek a babájáról voltak képek kirakva...
Második alkalommal kértem, hogy hagy fogjam meg újra a stressz kártyát, mert éreztem, hogy nyugodt vagyok és láss csodát, a szín fekete helyett zöld lett :) A kontrollon azt mondta, hogy a pm-emmel minden rendben, ez már nem állhat a sikertelenség hátterében...
plumeria14
2014-08-24 22:03:22

atthemoment,
néhány jel: fázékony vagy, diéta ellenére sem tudsz fogyni, pattanásos arc, száraz bőr, törékeny körmök, reggelente nem tudsz enni, hirtelen ezek jutottak eszembe, de rám szinte mindegyik igaz...de sokan nem tudják, hogy ilyen hétköznapi dolgok is utalhat pajzsmirigy problémára.
Moha13
2014-08-24 22:02:06

Plum
Köszi, holnap kérek időpontot. A rendelési díján kívül amit a honlapon találtam mennyit kell még kb. fizetni, pl az ultrahangért? Minden esetben megnézi a pajzsmirigyet? MÉgis miket kérdezett?
Nálam az AntiTPO 32IU/ml, és a felső határ 35, tehát ez elvileg rendben van, viszont januárban 2,965 lett a TSH-m, aztán kicsit utánaolvasgattam, és kidobtam(lecsréltem sima "koszosra") a jódozott sót, meg elkezdtem paradiót enni a szelén miatt, ami fontos a pajzsmirigynek...és így március végén 2,434 lett. Nem tudom, hogy ezt a kis csökkenést én okoztam a változtatásokkal, vagy egyébként is hullámzik ennyit a TSH. Fogalmam sincs. De az biztos, hogy valahogy beleillik a képbe. Azt írják, ha alulműködik, annak egyik jele a fázékonyság, nos, én ma fáztam, pedig 30 fok volt idebenn...jéghideg volt a kezem, lábam, említik a teherbeesés nehézségét, illetve a korai vetélést...most már ez is megvolt...:(
Szerintem le kéne ezt vinni 1 alá, ahogyan manapság ajánlják.
Ha van kedved (akár privátban is) elmesélnéd, hogyan zajlott a vizsgálat és mikről beszélgettetek? Előre is köszönöm!
Egyébként most néztem meg egy interjút vele, szimpatikusnak tűnik. :)
atthemoment
2014-08-24 21:45:30

Plumeria14

Mik azok a jelek?Mik utalnak betegségre?
plumeria14
2014-08-24 20:30:20

MOha,
én leletekkel mentem, de nem a doki miatt csináltattam, hanem fordítva, mert nekem sem tetszett a 2,77-es TSH értékem és olvastam arról, hogy ez önmagában nem elég, kell hozzá a t3, t4 és Anti-TPO...na nekem ez utóbbival volt problémám, ezért jelentkeztem be Balázs Csabához. A leleteimre nem igazán volt kíváncsi, de a beszélgetés után (olyan kérdéseket tett fel, amelyek utalnak a betegségre), közel hasonló értékeket mondott ő is. Ő évekig volt egy laboratórium vezetője és ő nem leletekkel, hanem páciensekkel foglalkozik :) Vagyis egy lelet önmagában még kevés, ahhoz látnia kell az illetőt, mert egyéb árulkodó jelek is lehetnek. Ultrahanggal megnézi a pajszmirigyet, mert abból látszik a gyulladás mértéke, alakja, ezért külön kellett fizetni :(
Ha eldöntötted, hogy hozzá szeretnél menni, akkor minél előbb jelentkezz be, mert elég sokat kell várni.
BVeronika
2014-08-24 19:00:58

Moha13, igen, èn is gondoltam már rà, hogy iràny a doki. Adok mèg egy hónapot magunknak, és utàna bejelentkezem.
Moha13
2014-08-24 18:21:24

atthemoment

Én a 10. sikertelen hónap után voltam nőgyógyásznál magánrendelésen, és ő kérte a hormonsort. Minden rendben volt, de a TSH-m 2,9 lett, amire ő azt mondta, rendben van, mert ugye 4,6 a felső határ, de én ragaszkodtam, hogy elküldjön endokrinológushoz, így beutalt, de sajna az az endodoki csak legyintett erre az értékre, szerinte rendben van. Basszus, mindenütt azt írják, hogy 1 körül normális egy 20-onéves embernek. A 4,6 felső határban benne vannak a 70-80 éves emberek is. Tehát attól, hogy nekik ez normális, nekem így 28 évesen nem az, főleg, hogy babázódáshoz még lombik előtt is leviszik 2 alá. Szóval el fogok menni másik endodokihoz is.
HA meddőségibe mentek, valószínűleg ott is az 1 év kivárását fogják javasolni, talán magándokival jobban jártok..ez van, ha fizetsz, joggal kérhetsz is, ha meg nem, akkor csak legyintenek, hogy ráérsz még...:X
NEkem az endodoki amikor elsírtam magam (épp olyan időszakom volt, hogy már ki voltam bukva ettől az egésztől) azt mondta, hogy mit vagyok úgy oda, van még jó 10 évem szülni...basszus...majd amikor ő pl. nagyon éhes lesz, akkor neki is mondják azt, hogy majd 2 hét múlva kaphat enni, mit van úgy oda...:X

Plumeria

Találtam jó kis cikkeket a pajzsmirigyről, talán még nem olvastad ezeket:
http://rt3mellekvese.blog.hazipatika.com/2014/01/13/10-dolog-amivel-megovhatjuk-pajzsmirigyunk-egeszseget/
http://rt3mellekvese.blog.hazipatika.com/2013/09/16/pajzsmirigy-laborertekek-ertelmezese/

Nagyon gondolkodom azon, hogy a napokban bejelentkezem dr. Balázs Csabához. Valahogy nem hagy nyugodni a gondolat, hogy mégiscsak a pajzsmirigyem okozhatja, hogy több mint 1 év után sikerült csak teherbe esnem, és akkor is missed ab lett a vége...félek, hogy ha megint összejön és megint ez lesz ki fogok bukni, ezt is nagyon nehezen viselem, még most is rámjön néha a beborulás és sírok...:X
Jó lenne, ha már kész leletekkel menék, vagy majd ő ott beutalgat? Akkor azokért fizetni kell külön, vagy benne vannak a vizsgálatban?
FBAndi
2014-08-24 18:05:48

Köszönöm lányok a hozzászólásokat! Remélem nincs semmi gond velem, ilyen egyenes görbém még nem volt... Na de majd kiderül, most már a napokban emelkednie kell(ene) a hőmnek, nem?

KLANITA, a görbéd milyen? Ott nem tudod megállapítani, hogy mikor lehetett az ovud? De ha 3 napig pozitívat mutatott az nem lehet rossz :) Remélem kihasználtátok ;)

Gratulálok az új kismamának én is!! :)
erdibetty
2014-08-24 17:59:36

Sziasztok. Gondoltam írok pár sort. Ritkán jelentkezem, de folyamatosan olvaslak benneteket. Gratula a babàsodòknak!!! A többieknek pedig kitartást!!!! Mi màr kb 2 éve várjuk a csodát, de még várat magára. Elvileg minden rendben van,nekem ugyan progit kell szednem még azthiszem 1 hónapig. Jelenleg még 3 napom van a nemvàrtig. Nagyon reménykedem, mert most ùgy voltunk együtt, ahogy a nagykönyvben le van írva. Ìgy alakult, és még az ovu tesztem is stimmelt, uh most talàn...

Ja és Csatlakoznék az előttem szólókhoz. Ne várjatok túl sokáig a vizsgálatokkal. Jobb minél hamarabb tudni, ha esetleg probléma van.
Ui: brahibòl 3 napja megmérem a hőmet esténként is, de legalább 1.5 òràs nyugi után. Tegnap, tegnapelőtt 36.9 volt, most 37.1. Szerintetek???

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!