Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Moha13
2014-09-05 20:54:52

VeDi84
Én szedek D-vitamint és tudom ajánlani ezt a teljesen természeteset a patikai mindenfélével szemben...
Báránygyapjúból van kivonva, tehát teljesen természetes (a bárány is élve megússza), sokkal jobban hasznosul, mint a szintetikus. Sőt, ha nincs kedved megenni, a bőrödre kenve is felszívódik:
http://internetpatika.hu/Termeszetes-D3vitamin-cseppek-2000NE-50ml
házat linkeltem, mert innen ingyen szállítanak pick pack pontra az egész országban. :)

atthemoment
Nem baj, hogy nem érted a görbét...középidő van, Ti csak szexeljetek! :)
vision
2014-09-05 20:51:01

Bocs, VeDi84 elírtam
vision
2014-09-05 20:49:37

Plumeria, Kedina!
Köszönöm a válaszotokat. Én is abban bízok, hogy a doki nem látta jól.
Devi84,
én nyáron heti 3-szor szedek D vitamint (2000Ne). Télen mindennap szedtem, 1 hónapja 143 nmol/l volt az értékem.

Mi 1 éve szeretnénk kisbabát. Tavaly októberben 7 hetesen elvetéltem. Akkor kiderült, hogy autoimmun pajzsmirigygyulladásom van+ enyhe IR. Ezeket gyógyszerrel sikerült beállítani. Euthyroxot szedek 50 ng, valamint 1000 mg Merckformint. Most vettem Béres szelént. Szed ilyet valaki? Vagy ti milyet szedtek? Eredmények?
Fantasyc
2014-09-05 20:01:05

plumeria, csak felet szedek belőle, el akartam kezdeni magamtól egészet szedni, de lebeszéltetek róla. :-D Teszem hozzá, teljesen igazatok volt. Hétfőt már megvárom, a görbéimet is meg akarom mutatni neki, lehet, hogy a progi szintem alacsony, mert a pé nem olyan szépen kiolvasható.
Én amúgy nem kávézom, semmi káros szenvedélyem nincs, szóval tényleg betartom. :-)
plumeria14
2014-09-05 19:46:07

Fantasyc,
mennyit szedsz belőle? Lehet, hogy a gyógyszer adagon fognak változtatni, mert elképzelhető, hogy nem megfelelő a dózis. Azt mondták, hogy még tejeskávét sem szabad 30 percen belül inni?

VeDi84,
D vitamin hiányra szerintem a D vitamin a jó :)
Fantasyc
2014-09-05 19:30:44

VeDi84: sajnos azt nem tudom, hogy a méhpempőben van-e D-vitamin, de belinkelek egy oldalt, ahol el tudod olvasni, hogy milyen ételekben van sok:
http://dvitamin.tuddmeg.com/d-vitamin-tartalmu-etelek/
Remélem ez is segít valamit. :-)
VeDi84
2014-09-05 18:46:48

Sziasztok Lányok!
Újabb kérdésem lenne: D vitamin hiányra jó a méhpempő? Mivel lehetne növelni? 50,3 mmol/l az értékem, és úgy látom 75 felett lenne megfelelő (bár lehet rosszul értelmezem a leleten? Olyan össze-vissza vannak megadva a tartományok).
indhra
2014-09-05 18:31:08

Sziasztok Lányok! Köszönöm a válaszaitokat :) Elvileg rendben vagyunk mindketten. Végül rászántam magam és rendeltem egy PreSeed-et (9 applikátor van benne). Addig is rajta vagyunk az ügyön kétnaponta, bár elég érdekesen alakul ebben a hónapban a görbém (soha nem volt ilyen egyenes), az ovutesztet 7. napja használom, de zéró/semmi, és a nyákom sem a legjobb :( Sajnos megint beleestem abba a hibába, hogy már most irtó türelmetlen vagyok,pedig a missedab után ez az első próbálkozós hónap, lazítanom kellene... De elég nehéz nem ezen agyalni :( :)

Fantasyc
2014-09-05 18:25:50

plumeria: sajnos tudom, hogy sok. Pontosan 100 napja szedem a Letrox-ot. 8,29-ről indultam, mikor kiderült. ' hónapja 2,86-ra lement, most meg 3,66. Nem értem. Hétfőn megyek endomókushoz vissza, kíváncsi leszek, hogy mit mond. Pedig rendesen szedem éhgyomorra és utána minimum fél órát nem eszek, sőt többet is. Remélem mond valami biztatót.
plumeria14
2014-09-05 18:18:11

Fantasyc,
nem akarlak megijeszteni, de sajnos ez a TSH nem jó, még akkor sem, ha referenciatartományban van, ugyanis a tartományt helytelenül használják Magyarországon - több tanulmány szerint is 2,5-nek kellene lennie a felső határnak, de ha babát szeretne az ember, akkor mindenképpen 1-1,5 körül kellene lennie a TSH-nak.
Nekem 2,77 volt, amikor felkerestem egy endokrinológust, aki gyógyszert írt fel rá, aminek köszönhetően már 6 hét után lement 1,55-re majd tovább csökkent. Szerintem mindenképpen menj el egy endokrinológushoz.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!