Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Neska86
2014-09-07 10:51:58

Sziasztok...hat, en erzem, hogy elrobbanok..ebben a honapban semmire sem volt idom..a legtobbszor keson fekudtunk,vagy eskuvore mentunk, keresztelore, babalatogatoba - azt hiszem ebbol egyre tobb lesz, csak mi ragadtunk itt a tarsasagbol - ezert persze a homet sem tudtam merni rendesen, meg hat amikor idoben fekudtem-keltem, meg akkor sem jutott eszembe...
Es eddig legalabb csak az en munkahelyem volt a gond, es mire azt nagyjabol megoldottuk, erre a ferjem 1.-tol mas varosba kell menjen dolgozni, 120 km...ugzhogy ez azt jelenti, hogy hetfon hajnalban el fog menni es penteken du. hazajon..nesze neked baba-projekt...aaahh, elegem van!! Mintha a Fentiek nem akarnak, hogy osszejojjon, vagy csak ugy gondoljak, hogy nekunk meg nincs itt az ideje..de en ezt valahogy nagyon nehezen tudom elfogadni:(
plumeria14
2014-09-07 10:51:29

Lányok,
azt szeretném kérdezni, hogy bárkinél nézték-e már az NK (natural killer) sejtarányt. A legutóbbi konzultáció alkalmával ez is szóba került az endomókusnál és szerintem a pajzsmirigy gyulladással is összefügg egy kicsit, de még csak most tanulmányozom a témát.
Az emelkedett NK sejtarány és/vagy a fokozott NK funkció a magzat megtapadását gátolja, ismétlődő vetéléseket és beágyazódási zavarokat okozhat.
Akiknek még nem sikerült pozitívat tesztelniük, azok nem tudhatják sajnos pontosan, hogy megtörtént-e a megtermékenyítés és a megtapadással lehet-e a gond vagy maga a megtermékenyítés ütközik nehézségekbe. Bennem már többször felmerült az a kérdés, hogy nem lehet, hogy valami miatt nem tud beágyazódni a megtermékenyített petesejt? De erre a kérdésre eddig sajnos nem kaptam választ.
Aki egy kicsit jobban bele szeretné ásni magát ebbe, azoknak belinkelek egy írást, amit most találtam: http://www.csaladinet.hu/hirek/babaproject/meddoseg_es_lombik/20434/meddoseg_veteles_a_pajzsmirigymukodes_es_az_nk_sejtek_kapcsolata
emikez
2014-09-07 10:09:13

MOHA13 Igen orvos is ezt mondta és betartom a hason fekvést mi mindig forditva csináltuk de hát most már tudjuk hogy kell talán sikereslesz 3 hónapunk vanrá
Moha13
2014-09-07 10:02:43

emikez
Én valahol olvastam, hogy hátrahajló méh kicsit megnehezítheti a teherbeesést, ezért javasolják aktus után a hasonfekvést...úgy elvileg jó irányba mennek. :)
Ja, meg a kutyapózt, és az után is úgy kell maradni.
plumeria14
2014-09-07 09:52:31

Moha,
jól tudod, 37 éves vagyok…és éppen ezért is gondoltam úgy, hogy mégiscsak nekivágok az injekciós inszemnek…ez lesz a 4., de 2 abszolút spontán ciklusban volt mindenféle gyógyszer nélkül, mert hittem abban, hogy velünk minden rendben van és egy kis rásegítés a fiúknak segíteni fog, de nem…tegnap, amikor megjött, akkor megint a kétségbeesés lett úrrá rajtam…fogalmam sincs, hogy mit kell még tennem azért, hogy babánk legyen…elszomorított ez az egész…bár már sok vizsgálaton vagyunk túl, de szerintem ezeket meg kell majd ismételni, mert talán csak 6 hónapig fogadják el a korábbi leleteket…szóval minden kezdődhet elölről, bár ha jól tudom, akkor sok mindenhez elég lesz egyetlen vérvétel, legalábbis remélem.
Szóval a tervem most az, hogy hétfőn jöhet az első Merionalos injekció, megnézzük, hogy attól hány petécském érik és ha ez sem vezet eredményre, akkor jöhet a lombik, ha minden kivizsgáláson túl leszünk és megkapjuk a zöld jelzést. Sajnos a várólista 12 hónap, amit én már nem tudok kivárni, így mindenképpen fizetős lesz.
Tegnap este egy ismerős pár volt nálunk és szóba került ez a téma is és többet között az is, hogy nekem 0 rh -, a páromnak meg A rh + a vércsoportja. Ugye ennek a megtermékenyítéskor nincs jelentősége, csak az első szülés után kell(ene) majd Anti D injekciót kapni abban az esetben, ha a baba nem az én vércsoportomat örökölné? Vagy lehet, hogy rh összeférhetetlenség áll fenn? Ráadásul a csaj egy olyan sztorit mesélt nekem, hogy egy ismerős házaspár esetében a nőre azt mondták, hogy meddő (a pontos diagnózist sajnos nem tudta) és a férjével évekig próbálkoztak közös gyerekkel, majd eltávolodtak egymástól, a csaj félrelépett és terhes lett. Ez hogy van?

jniki82,
Mohanak igaza van, a kor határozza meg, hogy kinek hány inszem kötelező a lombik előtt. Nekem mondjuk már a 3. inszem után megírta a doki az igazolást, de mivel nekem csak egy egyik inszem volt stimulált, ezért esélyt szeretnék adni még egynek, mielőtt nekifutok a lombiknak, mert az eléggé megterheli a szervezetet.
Abban teljes mértékben igazad van, hogy több lelkiismeretes orvosra lenne szükség…de sajnos nincs és abból kell „gazdálkodni”, amit találunk.

ancsika10,
ti melyik intézetbe mentetek? Milyen vizsgálatok voltak lombik előtt és ez mennyi időt vett igénybe? Mi a Forgács Intézetben voltunk már egy konzultáción és ott azt mondták, hogy 12 hónap a várólista. Persze, vannak olyan intézetek, ahol ez kevesebb, de én hozzájuk ragaszkodnék. Milyen stimuláló szurikat írtak fel neked?

KatkaManó,
már biztos kérdeztem, de tőled is ugyanazt kérdezném, mint ancsikától: melyik intézet, milyen vizsgálatok voltak és ezek mennyi időt vettek igénybe?

Fantasyc,
a progeszteronom szerintem tökéletes, eddig kétszer nézték és az értékek a következők voltak: 48,8 nmol/l és 71,82 nmol/L (referencia tartomány az első esetben – ez 2012 decemberében volt 16,4-59; a második esetben, ami idén januárban volt 5,3-86); vagyis nekem abszolút a felső határhoz közelít. Most éppen az endomókusommal levelezek, aki azt írta (ezt én is olvastam), hogy a barnázást a pm gyulladás is okozhatja…

kedina,
teljesen meg tudom érteni a helyzetedet…ha már így alakult, én is örültem annak, hogy korábban megjött, mert így legalább nem szenvedtem tovább feleslegesen, de a tudat, hogy most sem sikerült teljesen kikészít.
Egyébként én azt gondolom, hogy nekem a méhpempő kapszula kavart most be, mert semmi máson nem változtattam az eddigiekhez képes. Így most ezt kihagyom, mert nem tudom, hogy a Merionallal együtt milyen lenne a hatása és nem szeretnék kockáztatni.

Bocsánat, hogy ilyen hosszú lettem, de tegnap már nem voltam gépközelben :)
emikez
2014-09-07 09:41:55

sziasztok ma igy voltam dokinál nemlátot cisztát ugy hogy nyugot vagyok kaptam gyógyszert erös vérzésre de az is most derültki hogy hátrahajlo méhem, van és igy egy kicsit nehezeb teherbe esni de örülök hogy minden rendben 3honapot még várjunk és ujboli kivizsgálás lesz a páromnak és nekem is
maximail
2014-09-07 07:23:24

Sziasztok!

Olvaslak ám titeket, csak ritkán írok, mert most egy időre próbálom távol tartani magam valamennyire a baba témától. De azért azt figyelem, kivel mi történik, és drukkolok!
Felkeltette az érdeklődésemet a conceive plusz gél, amit valamelyik nap ajánlottatok, mert nálunk a PCT teszt eredménye nem lett a legjobb, vagyis a méhnyaknyákban ellenanyag termelődik ovuláció környékén. És ezt a cikket találtam: Az alsót is olvassátok el!! Egy nőgyógyász nagyon nem ajánlja. :-( Pedig elsőre úgy megörültem neki...

http://www.babatakarok.hu/conceive-termekenyulest-segito-gel
Moha13
2014-09-06 23:41:26

kedina
Látom, keményen rákattantál az antalvali hullámra...:D
kedina
2014-09-06 22:36:07

Plum
Sajnálom...:(
Első nap a fellegekben jártam, mert végre nem pecsételtem, de azért utána csak szarul lettem...
No, bélflóra regenerálása,amit én hasznélok:
Az Emóció,nem ,,csak" a természetes bélflóra helyreállítására kitűnő. Jótékonyan hat a bélbolyhokra is.
Bionom.hu oldalon szoktam venni, de több bioboltban is beszerezhető.Többszörösen fermentált készítmény sérült bélbolyhok esetén nélkülözhetetlen.
Nagyon jó lenne esetleg: pH Green miracle ,,zöld lötyi", Biomega, Prebiotikus rostkoktél, Meggyes csicsóka csoda, Huminiqum.
Bélboholyregenerálás idején, legalább átmenetileg, érdemes az étkezésből a glutén tartalmú ételeket is kiiktatni, már ha van rá kapacitásod..
Jótékony táplálékok:alma, rizs, köles, brokkoli, cékla, mandula, kesudió, lazac, avokádó, sütőtök, szelídgesztenye, fenyőmag, banán (hetente kb. 2-3x, szárm. orsz. Costa Rica), quinoia, gyömbér-a Sonnentor bármelyik gyömbért tartalmazó teakeveréke kiváló-, articsóka, bármelyik vadszárnyas (pld.:fácán), kacsa, édesburgonya, papaya, körte, hajdina, édeskömény.
Növényi tejek közül a rizs és quinoia ajánlott.
Röviden ennyi. Kicsit utána kellett olvasnom, hogy hülyeséget ne írjak.

Fantasyc
2014-09-06 20:41:57

plumeria: sok olyanról hallottam, hogy a lombikra készültek és mire megvolt az időpont, összejött a baba, szóval hajrá!!! :-) Amúgy a progreszteronod milyen??? A barnázás egyik oka lehet ennek a hiánya.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!