Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
KatkaManó
2014-09-06 19:25:21

sziasztok !

Plum sajnàlom :( De Mohànak igaza van. Kezdjètek el a vizsgàlatokat mert az is hosszú folyamat...

Ancsika szurkolok neked nagyon. Nekem most a 3. lombik nem sikerült...de nem adom fel. Októberben lesz a következő fagyasztott embriós beültetès.

Az inszemek nem kötelezőek ha orvosi indoka van. Nekem se volt. Ha jól tudom akinek endoja van az is kihagyhatja.

Szurkolok mindenkinek kitartàs ! :)

ancsika10
2014-09-06 18:46:00

Sziasztok Lányok!

Moha és Plum talán emlékszik rám mert kb. velük együtt tévedtem ide.Mi is sajnos még a babára várók táborát erősítjük.Jövő hónapban lesz 3 éve hogy próbálkozunk:(nálunk "csak"az a probléma hogy az egyik petevezetőm hiányzik de a hormonok a spermakép is kiváló.Voltunk immunológiai és genetikai vizsgálaton is ott is minden rendben.Olvasom hogy érdeklődtök a lombik felől én saját magunkról tudok tapasztalatokat mondani.Én 29 vagyok a kedvesem 39.4 inszemináción vagyunk túl és utána jelentkeztünk a lombikra.kb fél év a várólista a tb támogatott beültire.Persze a fizetősök előbbre kerülhetnek. 2 hét múlva kezdjük a szurikat.Ha valakinek tudok segíteni nyugodtan kérdezzetek szívessen válaszolok .
jniki82
2014-09-06 18:31:03

Moha,

elolvastam amit találtál!Azt hiszem a gond nem csk a páciensekben van hanam az orvosokban is.Sokkal több Czeizel dokira lenne szükség és nem mint genetikus hanem mint nőgyógyász.Olyanra akik tudják, hogy mit csináljanak és csinálják is.Mert valjuk meg a dokik többsége nagyon könnyen leráz azzal, hogy várj és lombik!Itt az én orvosom.A műtét után élből rávágta a lombikot és jött természetesen is.És ha őszinte akarok lenni magamhoz is és elsősorban magamhoz, ha visszamegyek hozzá nem tudom mennyire szorgalmazza, hogy próbáljuk meg kideríteni a miérteket.Mert lehet, hogy tényleg egy beteg baba volt, de mi van ha nem!?
Moha13
2014-09-06 18:07:25

Na, keresgéltem ezt az inszemes dolgot és beleakadtam ebbe a Czeizel inerjúba a lombikról:
http://www.hetek.hu/hatter/201306/czeizel_endre_genetikus_a_felesleges_lombikkezelesekrol

Moha13
2014-09-06 17:59:51

jniki
Igen, úgy tudom, kötelező, de kortól függ, hogy mennyi, ha jól emlékszem, 35 alatt még 6 kötelező, 35-től már csak 4? illetve ha jól emlékszem, és 40 fölött talán 1...de nem tudom, ennek utána kellene nézni valahol a neten. De biztos van itt valaki, aki képben van...:)
jniki82
2014-09-06 17:50:53

Moha,

pont ezen gondolkodtam én is.Ha most bejelentkeznék lenne egy kis időm és ezalatt mé össze is jöhet.Igaz én fiatalabb vagyok mint Plum, de engem az endó aggaszt, hogy azmiatt nem jön össze.
A lombik előtt kötelező az inszem?
Moha13
2014-09-06 17:34:41

Most néztem meg...nekem ez a 19. ciklusom. :(
Moha13
2014-09-06 17:32:52

Plum
Sajnálom, hogy megint megjött...és ezt már olyan sokadszor írom...:(
Olvastam, amiket írtál és kicsit beleképzeltem magam a helyedbe. Elmondom, mire jutottam...ha nem baj.
Ha jól emlékszem, Te már a 37-38 körül jársz, ugye? Ha nem, akkor bocs...:)
Mert ha én itt tartanék, én is bevállalnám a lombikot (persze a kötelező inszemek után), mert nagyon félnék a korom miatt, hogy esetleg teljesen kifutok az időből...és elképzelhetetlennek tartom, hogy ne legyen gyerekem.
Szóval...én úgy gondolom, igazad van, ne várjatok év végéig, hanem tegyetek meg mindent, hogy mihamarabb lombikközelbe kerüljetek, mert ugye az is idő, hosszúak a várólisták, és amíg kivárjátok, még mindig simán összejöhet természetesen...ha viszont nem, akkor nekiindulhattok...:)
plumeria14
2014-09-06 15:43:47

popi532,
köszönöm a drukkot, de sajnos megjött :(
Most csak azért vagyok dühös, mert tök mindegy, hogy mit csinálok a ciklus során, mérem a hőm vagy sem, csinálok-e ovu tesztet vagy sem, foglalkozom-e a témával vagy sem, amikor megjön, az pont ugyanolyan dühítő, egyáltalán nem számít semmi...sajnos már reggel éreztem, hogy ingerültebb vagyok...
Most lehet, hogy felülírom a korábbi döntésemet, miszerint türelmesen várunk még az év végéig, de amikor megláttam, hogy a 25. ciklust kezdtem el, úgy döntöttem, hogy ebben a ciklusban megpróbálom a Merional injekciós tortúrát...így legalább (ha lombikra kerülne esetleg a sor), akkor legalább tudni fogom, hogy milyen hatással van a szervezetemre egy a szuri és nem a félmillás lombiknál kelljen ezzel kísérleteni.

Adrienn,
jól emlékszem, hogy te is inszemre készülsz most? Neked első alkalommal mikor kell tüszőkukkra menned az injekciózás mellett?
popi532
2014-09-06 14:35:11

Nekem februárban 5.-én kellett volna megjönnie és 2.-án barnázás kis vérzés is volt azt hittem megjött de másnapra semmi 5.-én pedig pozitív lett a tesztem,úgyhogy van még remény.Drukkolok neked.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!