Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
plumeria14
2014-09-12 10:09:24

szilvita,
van TB támogatott lombik is, ahol csak a szurikat kell fizetni, de azok is sokba kerülnek még 70%-os támogatással is. Stimulálhatóságtól függően 100-200 ezer is lehet szurik ára. A TB támogatott lombik valóban ingyen van, vagyis maga a leszívás és a visszaültetés, de ott 12 hónap a várólista. Mivel én már 37 vagyok és 2 éve próbálkozunk, így én ezt nem szeretném már megvárni, így nekünk a leszívásért és visszaültetésért is fizeti kell, ami 250-350 ezerrel dobja meg a költségeket :( Sajnos ez van! Természetesen, aki ezt nem tudja kifizetni vagy van ideje kivárni az 1 évet, annak ezzel az extra költséggel nem kell számolnia.
A spontán ciklusnál a fagyibabák felengedésének és magának a beültetésnek is van költsége. Ez a szomorú magyar valóság.
popi532
2014-09-12 10:07:26

Elfelejtettem a 27. Cilus napom a rendszer szerint 2.-án volt Pé-m
popi532
2014-09-12 10:05:24

Pluméria14! A korom miatt kelett genetika nekem is azt mondták a vérvétel nem ér semmit.Tüneteim nem nagyon vannak de Emesêvel se volt az égvilágon semmi.Talán az, hogy iszonyú fáradt vagyok ma fel sem akaródzott kelni.Egyébként annyit gondolkoztunk a férjemmel,hogy mi változott az életmódotmban,hogy 8 év után egyszer csak terhes lettem,pedig előtte sem védekeztünk.Lehet ki fogtok nevetni de szinte biztos vagyok benne,hogy a vörösbor az oka ugyanis Emese előtt szinte minden este ittam egy kis vörösbort .Kicsit rá is kaptam.A terhesség alatt természetesen nem de most megint iszogatok 1 pohárral esténként,hátha.Valahol olvastam,hogy vasatagítja a méhnyálkahártyát.
plumeria14
2014-09-12 10:04:21

KatkaManó,
hogyhogy nem én mondhatom meg, hogy mennyit szeretnék visszakapni? Ha már fizetek érte, akkor szeretnék én dönteni erről, persze csak normális keretek között, de én 2-őt szeretnék majd visszakapni...remélem nekem is majd jó sok lesz, amiből lehet majd válogatni. Én úgy vagyok vele, hogy az 1 az elég "lutri"...egy kicsit olyan, mint az inszem spontán ciklusban...nem igazán növeltük meg az esélyeket.
A múltkor beszéltem egy párral, akinek szintén a Forgácsban volt a lombik (a pasinál volt probléma), nekik kettőt ültettek vissza és mind a kettő megmaradt...a csaj most 4 hónapos terhes.
Éva1981
2014-09-12 09:45:22

VeDi84

Azt mondták, ez tökéletes, nem benne van a hiba!

szilvita
2014-09-12 09:40:26

Popi, borzasztó ami történt veled:( Én nem is mertem megcsináltatni a magzatvízvételt, pedig nagyon tukmálták rám a genetikai tanácsadáson, meg is ijesztettek, hogy a korom miatt így-úgy. Meg hogy minek csináltattam kombinált tesztet, semmit nem ér. 1:28000 lett az eredménye....
Nekem a 25-ös teszt 12. napon délelőtt lett pozitív, de a 13. nap reggel is pont olyan halovány és vékonyka volt, és picivel reakcióidőn túl lett csíkos. Sőt, egy másik fajta talán BeSure teszt, amit nagyon dícsértek, totál negatív lett, de nem dobtam ki, és kb. két óra múlva megjelent rajta a csík. Szerintem a 11. napon nekem még nem lett volna pozi a teszt.
Drukkolok neked!

Lányok, nem nagyon értem ezeket a lombikos árakat, most akkor ez nem tb-támogatott? 100ezrek egy spontán ciklusban + szurik? A barátnőmnek ingyen volt, csak a hormonokat kellett fizetni, de akkor volt a stimu is és a leszívás. Szerencsére elsőre összejött neki. Most akkor hogy van ez, mikor fizetős és mikor nem? Sok sikert mindenkinek!
KatkaManó
2014-09-12 09:21:02

Plumeria, nem mi döntjük el mennyit kapunk vissza.
Teljesen spontàn ciklusban ez 100 ezer ft plusz a szuri meg az utro.
plumeria14
2014-09-12 09:13:30

popi532,
nagyon sajnálom, ami veled történt! Azt a mintavételt miért kellett megcsináltatni? Nem akarlak felzaklatni, de ez azt jelenti, hogy hibáztak? Szerintem nem lenne szabad, hogy bármilyen „rutin” vizsgálatnak is ilyen szomorú kimenetele legyen…
Most hányadik ciklusnapon vagy? Bármilyen gyanús tünet? Én sajnos 1 hétig pöttyözgettem az előző ciklusban a mensi előtt – méhpempő kapszulát szedtem, én ennek tulajdonítottam, így abbahagytam, így ebben a ciklusban tiszta vagyok…meglátjuk.

atthemoment,
nyugodj meg, a görbéd így is nagyon szép!

KatkaManó,
azt te döntöd el, hogy mennyit ültessenek vissza? Tehát a fagyis beültetés abszolút spontán ciklusban van? Azt megkérdezhetem, hogy ez a fajta beültetés mennyibe kerül?
VeDi84
2014-09-12 09:07:56

Éva, nektek hogyan értékelte az orvos az eredményt? Mert szerintem nem rossz. Legalábbis a mi vacakabb eredményünkre azt mondta, hogy spontán is összejöhet.
atthemoment
2014-09-12 09:06:17

Popi

Nekem általában 31-33 naposak a ciklusaim. Most is 31 napos lesz, mert a második szakaszom mindig 14 napos, de mivel a múlt hónap elhúzódott ezért 33 naposra rakta a rendszer.
Nekem akkor van menstruáció előtt barnázás, ha elhúzódik a ciklusom, mint pl. múlt hónapban. Amennyivel elhúzódott annyi napot barnáztam.
Sokat nézegettem a teszteket a neten, amiket mások töltöttek fel és azért az az átlag, hogy az ovu után 10-12 napon már halványan pozitív a 10es teszt. Persze ehhez tudni kell, hogy tényleg aznap volt ovu és mindig vannak kivételek is.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!