Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
popi532
2014-09-12 15:52:57

Íziszm!nem lehet feldolgozni! Sírva kelek és fekszem.Az a legszörnyűbb ,hogy a gyerekeim előtt meg kell játszanom hogy minden ok!
plumeria14
2014-09-12 15:26:07

KatkaManó,
az az érdekes, hogy én már teljesen rápörögtem a két babára…korábban talán már írtam, hogy van egy kolleganőm, aki már 3-szor álmodott nekem ikreket és múltkor a körmösöm is azt mondta, hogy azt érzi, nekem ikreim lesznek :) Mondjuk ezzel már tényleg megbarátkoztam, de ez azt jelenti, hogy lombikkal fog összejönni…nekem most ez egy olyan dolog, ami tartja bennem a lelket és az erőt, hogy ne adjam fel. Ti is 12 hónapot vártatok anno az első lombikra vagy akkor még rövidebb volt a várólista?

szilvita,
nem, nem mindenhol ilyen hosszú a várólista, de én a Forgácsban szeretném, mert róluk eddig csak jókat olvastam…a többinél vegyes volt a felhozatal. KatkaManóval teljes mértékben egyetértek…én is ragaszkodom hozzájuk! Remélem a fentiek is így akarják és még ebben az évben meglesz a lombik és vele együtt a babák is…
IziSzM
2014-09-12 14:43:04

Jaj Popi, ez szornyu!!! El sem tudom kepzelni ezt hogy lehet feldolgozni :( elhiszem hogy egy uj baba sokat segitene, en a 8. heten veteltem el es ez is eleg megterhelo, nemhogy megszulni ot, latni aztan elvesziteni. En szerencsesnek erzem magam, mert mar van egy kislanyom, o rengeteg erot ad, nelkule biztos osszezuhantam volna. Kivanom hogy ez babas ciklus legyen neked, hatha ez kicsit kitoltene az urt, bar a kislanyodat elfelejteni nem lehet es nem is szabad, o mar Angyalka!
Dzsudzsa
2014-09-12 14:11:04

Szilvita!
Te hányadik hétnél tartasz? Valahol együtt lehetünk. Én 15,3 hét :)
Én is betöltöttem már a 36-ot. Mi az integrált tesztet csináltattuk. Volt vétvétel a 12. héten, megyek majd 1 bő hét múlva ismét. Azt hiszem csak a 2. vérvétel után lesz eredmény. A te eredményed gyönyörű, gratulálok!!! Hasonló szépet kívánok nekünk is :))
A magzatvíz mintavételt én sem csináltatom meg. A genetikus azt mondta a korionbolyhokból vett minta még veszélyesebb. Azt is mondta, hogy akkor kellene csak ezeket a beavatkozásokat elvégezni, ha nagyobb az esély a sérült babára, mint a vetélésre a beavatkozás következtében. Ezt mindig mérlegelni kell, és én teljesen egyetértetettem vele. Mi most a prenatesten gondolkozunk. Nagyon drága. Azonban anyai vérből szűr, nem magzatvízből !!! Megvárom az integrált eredményét. Viszont 20. hétig meg kelle csináltatni a prenatestet is.
Szóval a zebracsíkok után is van min törni a fejünket!!
jniki82
2014-09-12 13:19:27

Beus77,

köszi szépen!Örülök, hogy kellemesen csalódtál a dokiban én sem hallottam róla túl jókat!
Érdekelne kit tudnál még ajánlani, bár lehet maradok a sajátomnál.Nem olyan egyszerű ezt eldönteni!Egyébként erre laksz valahol?
szilvita
2014-09-12 12:37:53

Igen, tudom, erzsébeti vagyok, úgyhogy én is néztem, mint lehetségest, ha nem jön össze a baba. Elképesztő, hogy milyen árak vannak, azt tudtam, hogy a gyógyszereket ki kell fizetni, na de hogy még a többit is?
Akkor karácsonyra pozitív tesztet nektek:)
KatkaManó
2014-09-12 12:19:13

Nem mindenhol 1 év a várólista, de legalább fél év.
De ez egy elég neves Intézet, jó statisztikai adatokkal.
szilvita
2014-09-12 11:28:37

Bocs, BMC akart lenni
szilvita
2014-09-12 11:25:04

Plumeria, és az egy év mindenkinek egy év? És mindenhol? Barátnőméknek (mondjuk 5 éve volt)kb. decemberben kezdődött a kivizsgálás, a fiúnak rossz volt a cucca, nagyon, kellett vitamint szednie 3 hónapig, hogy egyáltalán a lombikot meg tudják csinálni, többször vmi baci is volt benne. Így áprilisra lett meg a beültetés. Össz-vissz 4 hónap volt, az első konzultációtól, úgy hogy közte voltak az ünnepek. A BMO-ba.
KatkaManó
2014-09-12 11:25:02

Szilvita, így van ahogy Plum mondja.

Az OEP támogatott lombik kb. 450 ezer ft, de 1 év a várólista.
A fagyasztott embriós beültetés is lehetne OEP támogatottra csinálni, de annak akkor elveszik egy lehetőség az 5-ből.

Szerencsére a 100 ezer ft ki tudjuk fizetni, de a 450 ezer az elég megterhelő lenne. Így nekem volt 3 lombikom, de ebből csak 1 volt OEP támogatott.

Plum, azért nem lehet róla dönteni, mert fiatal vagyok és egészséges azt mondták. Szándékosan nem generálnak ikerterhességet, mert azért az anyának és a babáknak se túl jó sokkal nagyobb a kockázat mint egy babával.

De a 2. sikertelen után már ők mondták, hogy mehet a 2 embrió.

Neked a korod miatt (bocsi :) ) de lehet, hogy megengedik elsőre is a 2 embriót. Általában 35 fölött lehet.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!