Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Moha13
2014-09-18 09:54:48

Plum
"de érdekes módon ez nem zavar...csak azok a fránya ismerősök."
Igen, ez így van nálam is. Próbáltam kipszichológizálni, és arra jutottam, hogy azért fáj, ha a közvetlen környezetünkben lesz valaki babás (család, barátok), mert velük végülis személyes kapcsolatban vagyunk, és egyfajta kudarcélmény, hogy lám, a család többi tagja teherbe tud esni és van gyereke, nekem meg nem sikerül és nekem nincs gyerekem, sőt, azt sem tudom, mikor lesz, vagy lesz-e. És ők ezt tudják...hogy nekik van, nekem meg nincs. Nyilván az, aki az utcán jön szemben, semmit sem tud rólam, így az ő terhessége engem nem zavar, mert ő nem tudja rólam, hogy ebből a szempontból én "kevesebb" vagyok, mint ő...
Erre jutottam. Legalábbis, ha mélyen magamba nézek, ez jön le. HOgy ez egy kudarcélmény, egy mínusz nekem a családtagjaimmal, a barátaimmal szemben...
Moha13
2014-09-18 09:49:43

...a szárított kutyaszarról jut eszembe...
...egy volt tanárom mesélte, hogy neki milyen nehezen jött össze a dolog, és hogy kutya máját(??) vagy valami egyéb belső részét kéne megenni...sajna már nem emlékszem, végül evett-e ilyet, mert régi sztori (vagy 12 éve mesélte), csak azt tudom, hogy jó későn szült, 45 évesen lett egy lánya.
plumeria14
2014-09-18 09:47:28

Én nap mint nap találkozom kismamákkal, hiszen olyan cégnél dolgozom, akik várandósoknak és kismamáknak adnak tájékoztató kiadványokat és csomagokat....de érdekes módon ez nem zavar...csak azok a fránya ismerősök... Na, de ha én egyszer terhes leszek, akkor tutira én leszek a legbüszkébb, legszebb és legfelkészültebb kismama - bocsi csajok :) Érdekes, mert van úgy, hogy egyszerűen nincs kedvem csinosan felöltözni, csak felkapok valamit, ami kényelmes, viszont már nagyon-nagyon várom, hogy kismamaként mindig nagyon kis csinos legyek ;)

A napokban új szót alkottam (kezdtem el használni)...az ovus nyákra (ez nem hangzik ugyebár túl gusztusosan), azt találtam ki, hogy BABANYÁL :) Végül is majdnem olyan, nem?
Beus77
2014-09-18 09:38:35

Plum Moha

Tudom nem vigasztal de én már 3 éve itt tobzódom..Körülöttem is mindenki terhes, vagy már már szült, sőt még olyan is van aki a másodikat...és persze ehhez vágjak jópofát...volt olyan talán egy éve, amikor egy hét alatt 3 vendégemről derült ki, hogy terhes (fodrász vagyok Plum :-) )na akkor azt hittem el dobom az ollóm. De ma már csak legyintek, és jól belevágok a fülükbe :-), nem áám.
Szóval ismerem az érzést.. és mondhatom nem túl jó.Kipróbáltam én is mindent épp csak a szárított kutya szart nem:-) Többek közt a méhpempőt is de nekem sem jött be.
Plum még csak abba gondoltam bele, hogy mi lesz a következő lépés, ha ez nem sikerült.Mert én még csak olyanokat hallottam ,ismerek akiknek nem sikerült elsőre. És inkább nem élem bele magam.. akkor nem fog annyira fájni a csalódás.. tudom ez negatív hozzáállás de már más dologban bevált.
Soha az életben nem kellett ennyit küzdenem semmiért...mindig mindent hamar elértem, ha meg nem akkor hagytam a fenébe..de ehhez nem tudom honnan van még erőm, kitartásom...talán Tőletek...nálam türelmetlenebb ember nincs is a földön.
Azt hittem Ti már nem is lesztek itt (volt amikor nem olvastam a fórumot, gondolván jobb lesz).
Kívánom, hogy most már Ti következzetek!

A rendszer szerintem még alszik, nekem sem rakta még be:
jniki82
2014-09-18 09:27:15

VeDi,

tudom mit érzel, ezén én is átmegyek nap mint nap!Egy nagy cégnél dolgozom zömében nőkkel és, ha beindúl a baba hullám akkor nincs megállás.Most is sorban születnek a babák.Én meg csak gondolkodom, hogy hol tarthetnék már!
Mikor volt a műtétem is 4 ágyas szobában voltam 2 turnus lánnyal találkoztam.A 6 lányból 4-nek nem kellett a baba.Nekem meg a szívem szakadt meg, hogy éveket szenvedek érte, műtenek meg minden és semmi!
De most próbálom a pozitív gondolkodást!
indhra
2014-09-18 09:18:55

VeDi, sajnos ezt én sem tudom. Én vettem a gyógyszertárban korábban digitálisat (pont erre a célra), de sajnos nem jött be, tök hülyeségeket mutatott :)
De mondjuk sokan azzal mérik... hát ez is egy ilyen dolog...
Én személy szerint jobban bízom a jó öreg hagyományosban.
VeDi84
2014-09-18 09:14:57

Sziasztok Lányok!

Köszönöm, hogy ennyien megosztottátok az érzéseiteket, tapasztalataitokat az "irigységgel" kapcsolatban. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, és itt meg tudjuk beszélni, amit a környezetünk talán meg sem ért!
Fel a fejjel mindenkinek! Ma már kicsit én is örülök a barátnőm pozitív tesztjének! :)

Néhányotok görbéje elég érdekesen alakul. A sok görbe láttán én is kedvet kaptam, hogy újra elővegyem a hőmérőt, és 1 év kihagyás után újra görbét vezessek. Elvileg úgyis holnap/szombaton új ciklust kezdek.
Azt szeretném kérdezni, hogy Ti hol vettetek olyan digitális hőmérőt, ami 2 tizedesjegyet mutat? Én is szeretnék beruházni egy ilyenbe, de tegnap 3 gyógyszertárban is jártam, és nem jártam sikerrel.

Szép napot mindenkinek!
indhra
2014-09-18 09:07:51

Plum, Moha,
igen, tudom milyen rossz lehet "végigasszisztálni" hogy a fórumon jönnek-mennek az emberek, de legalább látszik, hogy előbb-utóbb mindenki sorra kerül, éppen ezért fog eljönni a mi időnk is! :)
Bár itt a fórumon még viszonylag újnak számítok, de sajnos már én is benne vagyok az "iparban" egy ideje, a hátam mögött van már az az egy - másfél éves élesben próbálkozós időszak, ami alatt tulajdonképpen a szárított kutyakakin kívül mindent de mindent kipróbáltam.
Vitaminok tömkelege, terhesvitaminok, gyógyteák, ovutesztek, lúgosítás, nyákfigyelés, hőmérő, pózok, táplálékkiegészítők, ésatöbbi, nem is sorolom tovább... :)
Plumhoz hasonlóan a Méhpempő nekem sem igazán jött be, pedig mindig nagy reményeket fűzök hozzá. Amióta próbálkozunk, csináltam kb. 4 vagy 5 kúrát (most is szedem, bioméhpempő, nem kapszula). Azt aláírom hogy biztosan baromi erős immunrendszer támogató hatása van, és a benne lévő sokféle vitamin és nyomelem hozzájárul és támogatja a szervezet minél jobb működését, de be kell ismerni, önmagában nem tesz csodát.

Moha, így ilyen formában tényleg irigylésre méltó a görbéd, azt nem tudtam, hogy amúgy általában is ilyen szép szokott lenni. Az enyémeim összevisszák (szép magyar kifejezéssel), minden hónapban tök máshogy néz ki, és az ovu is mindig máskor van (10-16 nap között). Rohadt nehéz elkapni. Bár ha elkapjuk sem ér sokat... eddig...
Na majd a kövi hónapban! :))))
Moha13
2014-09-18 09:07:00

Plum
A lényeg, hogy nem adjuk fel! ÉS pár hónap múlva már arról beszélgetünk, hogy ki hányszor hányt és milyen vitamint szed, és hogy már foltként is olyan szép az UH-fotón, hogy ennél szebb foltot életünkben nem láttunk...és akarunk-e kádban szülni...és apás szülés lesz-e...és hogy ki mit látott a 12. heti ultrahangon...és hogy fiú lesz vagy lány...és mi lesz a neve...és ilyenek...
plumeria14
2014-09-18 08:25:34

Moha,
ez így van...sajnos...nem tudunk mit tenni ellene...vagyis minden tőlünk telhetőt megteszünk...mégse :( Én már kipróbáltam azt is, hogy semmit nem teszek...az sem jött be :( Értetlenül állok a dolog előtt!
Én már annyira, de annyira, de annyira nagyon szeretném átélni a várandósággal járó összes "nyavaját", hogy csak na!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!