Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
plumeria14
2014-09-24 12:52:44
 
Adrienn830,
szerintem várd meg, hogy holnap hogyan alakul a hőd és ha feljebb menne, akkor csinálj egy újabb tesztet. Egyébként egyforma érzékenységű a 2 teszt, amit ma csináltál?

maximail,
azért azok az árak, amiket írsz, elég húzósak…nekem az inszem 30 volt és csak egyszer volt Clostys stimu. Mi kerül ennyibe, amikor ti viszitek hozzá az anyagot? :) A PCT gyakran ad fals eredményt, így szerintem ennek ne tulajdoníts túl nagy jelentőséget. Mikor kezded el írni a könyvet? Az előszót vállalom….
Én már többször szemeztem az Inofolic-al, de ahogy talán Moha írta korábban, nem értem én sem, hogy mi kerül benne olyan sokba, amikor csak folsav van benne? 60 tasak 12 ezer forint, ami így 1 havi adagra jön ki, de ha ketten isszák, akkor 1 havi adag már 24 ezer. Egyébként azt mondták, hogy mennyi idő alatt fejti ki a hatását a nőre és a pasira?

Moha,
a Kaáliban nagyon futószalagon megy minden, én csak rosszat hallottam róluk :(
Moha13
2014-09-24 12:41:09
 
maximail
Értem. Emlékszem, hogy volt valami gondod a Kaáli-val, elmesélnéd még egyszer, mi volt ott a gond, ami miatt kiábrándultatok? Azértkérdezem, mert mi ha rászánnánk madunkat, csakis TB-s jöhetne szóba a nagyon szuper anyagi helyzetünk miatt...és ha jól tudom, innen a doki a BMC-be küldene (ezzel van kapcsolatuk). Igaz, hogy nem a Kaáli, de gondolom ezek az államiak hasonlóan működhetnek.
Köszi.
maximail
2014-09-24 12:34:38
 
Még valami!

Issza valaki az Inofolicot? Vagy mio-inozitolt bármilyen formában?
Elsősorban IR-eseknek szokták javasolni, de az MM-ben azt mondják, hogy a mesterséges megtermékenyítések során azt tapasztalták, hogy aki napi 2-t ivott, annál jobb minőségű petesejt termelődött. És ez állítólag a hímivarsejtekre is igaz.
maximail
2014-09-24 12:31:48
 
Köszi, Moha! :-)
A Róbert nem TB-s. Kétféle inszem van, 60 és 80 ezer forintos, utóbbi korszerűbb, állítólag nagyobb az esély vele kicsit. De erre még rájön egy csomó más díj (gyógyszer, vizit díjak, UH, stb...). Csak mi a Kaáliból annyira kiábrándultunk,illetve ragaszkodnánk Szakács doktorhoz az MM-ből, és nem szeretnénk elölről kezdeni az egész kálváriát, hogy azért választottuk ezt. Aztán majd meglátjuk, mondom, már ez is elég nehézkesen indul.

Plum!

Érdekes, amit írsz, mert anno Tapolcán a Kaáliban is kérték ezeket a vizsgálatokat, azt mondták, anélkül meg sem néznek minket, és itt is azt mondták, hogy amíg bizonyos fertőző vizsgálatok, és néhány hüvelyváladékból kimutatható baktérium nincsenek kiszűrve, addig még a stimuláló gyógyszert sem írják fel. (Végül is logikus, csak nem gondoltam, hogy van olyan, ami kenetből 3 hét alatt tenyészik ki...)
Az a bizonyos spermavizsgálat nálunk már meg volt, az MM-ben javasolták.
Szerintem mi már úgy ki vagyunk vizsgálva, hogy tanulmánykötetet lehetne írni belőlünk. Lehetne valami olyasmi a címe, hogy: "Mintaeredmények az ismeretlen eredetű meddőségben"
Bár a PCT tesztünk eredménye rossz lett (50%-os). Emiatt bízom az inszemben.
Adrienn830
2014-09-24 12:05:14
 
Lányok Én konyulok lefelé :( ez nem jó jel inszem utáni 12.napon vagyok, terhességi teszt még negatív, ovu jóstesztként 2 csíkos ezen ez mit takarna szerintetek? Nem hinném hogy pete érésem lenne, Csatolom görbém
plumeria14
2014-09-24 12:01:21
 
Lányok,
a pasivitaminokkal kapcsolatban felmerült bennem az a kérdés, hogy nem lehet az, hogy ezek csak a mennyiségen tudnak változtatni, de magán a problémán, ami a rossz mozgékonyságot okozza nem? Itt is az okot kellene megtalálni, hogy javítani lehessen rajta…de ezt a dokiknak jobban kellene tudni, mert szerintem mindennek van oka.

Moha,
a sütőtök állítólag akkor jó, ha egyszer már megcsípte a dér…bár ahogy az időjárás alakul, már nem kell rá sokat várni.

atthemoment
a pm hormonokat megfázás nem befolyásolja, de évszakonként eltérő lehet…gyógyszerrel ugyanazt a hormont juttatják be a szervezetedbe, amit saját maga is előállít, de pm alul- vagy túlműködés esetén nem megfelelő mennyiségben. Nem kell félned tőle, én már január óta szedem.

popi532,
pedig a méret fontos…általában 1-2 mm-t nő naponta és olyan 20-22 mm körül szokott megrepedni. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de az, hogy a mérete a 7. napnak megfelelő egy nagy hülyeség, hiszen valakinek korán, míg másoknak később van ovuja, így a 7. napon nincs átlagosan elfogadott méret.

maximail,
nekem inszemhez nem kellettek ezek az értékek, csak 3. és 21. napi hormonok és átjárhatósági. Amiket te írsz, azok a lombikhoz kellenek.
Én most ugyanúgy vagyok a lombikkal, mint te az inszemmel. Eddig elzárkóztam tőle, de most hogy eldöntöttem jöhet, nem szeretnék hónapokat várni rá, főleg nem úgy, hogy fizetek érte. Az időpontokkal most én is hasonlóan állok, mert sajnos nem tudtak októberre adni időpontot, így csak a november végén kezdődő ciklusomban kezdhetnénk a stimulálást. Én holnap megyek vissza 20. napi vv-re a Forgácsba.
A múltkor olvastam, hogy van egy speciális spermavizsgálat, HBA-teszt a neve. A HBA vizsgálat során az ondóban az élő és jól mozgó hímivarsejtek hialuronsav kötő képességét mérik, ez alapján tudnak a spermiumok petesejtbe történő behatolási képességéről, genetikai integritásukról pontosabb információt nyerni.
Moha13
2014-09-24 11:30:21
 
maximail
NA, akkor egy lépéssel előrébb vagytok! Ugyes vagy! :)
Ez a Róbert klinika egyébként TB-s? Vagy magán? Mennyibe kerül az inszem? (már ha nem TB-s)
maximail
2014-09-24 11:23:20
 
Plum!

Szerintem gyógyszeres lenne, mert azzal pontosabban be lehet határolni az időpontokat, és nekünk amúgy is necces felszaladgálni Pestre. Meg ha már belevágunk, a lehetőségekhez képest maximalizáljuk az esélyeket.

Azt milyen vizsgálattal lehet eldönteni, hogy át tud-e hatolni a spermium a petesejt burkán?
maximail
2014-09-24 11:21:47
 
Végre kértem időpontot, de persze ez sem volt olyan egyszerű... Már most ki is akadtam (mi lesz később). Az orvosom a Róbertben inszeminál, de mint kiderült, lejártak a HIV, Hepatitisz, stb... eredményeink. November 4-ére tudtak hozzá időpontot adni, ami azt jelenti, hogy akkor lehet megújítani az eredményeket, amiből van olyan, aminek 3 hét (magánban) a határideje. Vagyis azt a ciklust már buknánk. (Addig is van még vissza kettő.) Ráadásul akadékoskodtak, hogy 10-től rendel a doki, de labor meg csak 10-ig van, így még vissza is kellene menni egy másik napon vérvételre. (160 km-ről ezt nem egyszerű megoldani, de azt már sokszor tapasztaltam, hogy a rendszer mindenhol a helyiekre van kitalálva. Szerencsére az MM-ben kicsit rugalmasabbak.)
Így végül az MM-be október közepére kaptam időpontot, ott megcsinálja a doki (ott is rendel, csak ott nem tud inszeminálni) az előzetes vizsgálatokat, és novemberre már a kész eredményekkel mehetünk a Róbertbe, ha minden igaz. Attól is féltem, hogy ha novemberben állunk neki, akkor az ovu pont a karácsonyi hétre esne, amikor valószínű senki nem dolgozik, így egészen januárig tolódna a dolog.

Igazából én ebbe fáradtam bele már korábban is, hogy egy logisztikus kutyának a füle ahhoz képest, amit nekem kell véghez vinnem ezekkel az időpontokkal... Ráadásul mindenki értetlenkedik, hogy minek akadékoskodok ennyit az időpontokkal, miért nem jó, hogy jöjjünk vissza ezért két nap múlva, amazért meg a jövő héten. Ja, és tapasztalat, hogy sehol nem rendel egy időben nőgyógyász, andrológus, laboros és biológus. Modnuk az még szerencse, hogy október 16-án mindenképpen mentünk volna Pestre, csak este, így meg reggel kell, de ez már a legkisebb akadály. :-)

Én sajnos ilyen vagyok. Egy darabig egyáltalán nem akarok valamit (mint most az inszemet), aztán belém jön valami, és akkor meg már azonnal szeretném. Tudom, hogy ezen még faragni kell magamban...
popi532
2014-09-24 10:36:00
 
Imádom ezt az automatikus kiegészítést a telómat néha olyan hülyeségeket írok pfffff!
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!