Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Moha, Plum
Köszi! :)
Moha, egyébként ez nem menzi előtti hasmenés. Ez olyan, igazi.. de nem részletezném.. :) Remélem gyorsan jobban leszek.
maximail
2014-09-25 10:23:50
Beus!
Felajánlotta, viszont ezt a vérvételt nem... Akkor még nem akartam belefogni az inszembe, mert nem néztek még IR, illetve egyáltalán nem volt még endokrinológiai kivizsgálás, plusz akkor már utána szerettem volna járni ennek az immunológiai eredménynek. Ezért mentünk tovább az MM-be.
Moha13
2014-09-25 10:20:58
erdibetty
És a férjed spermiumképe rendben volt?
erdibetty
2014-09-25 10:14:09
Atthemoment
Szia. Mi most kb2.5 éve pròbàlkozunk, igaz volt benne néhány olyan hónap, amikor amiatt hogy nem történik semmi, kicsit feladtam, és azt mondtam nem érdekel mi lesz. Màson sem járt az agyam, csak a terhességen,babàn. Aztán kicsit lenyugottam, és most egy 4-5 hónapja megint rààltunk igazán a dologra. Oka szerintem: körülöttem megint egyre több a babàsodò.
A kávéról annyit, én ha iszom is,csak az ìze miatt, meg ha melòba nagyon azt érzem hogy mindjárt elalszom. A férjem sajnos elég sokat iszik kávét, 3-4 lecsúszik, ha nem is mindig. Plusz Cola. Ez a két szenvedélye van,sajnos. De ezen kívül nem alkoholizàl egyáltalán, meg nem dohányzó és én sem, sokat járunk sétálni az erdőbe mert van 2 kutyànk. Uh alapjában véve egészségesek vagyunk.
plumeria14
2014-09-25 09:56:57
kedina,
jobbulást neked!
atthemoment,
ezt azonnal felejtsd el. Nekem a doki egyből mondta, hogy emiatt egyáltalán ne legyen betegségtudatom, mert a gyógyszer nagyon hamar rendezi az értéket és utána is ugyanolyan teljes életet lehet élni, tehát semmiben nem fog téged akadályozni.
Szerintem meg örülni kell annak, hogy ez a „probléma” egy aprócska gyógyszerrel megoldható és nem kell kés alá feküdnöd….
Én kávézok, de cukor helyett eritritet használok és a tejet kevéske tejszínnel helyettesítem. Természetesen szigorúan csak a pm gyógyszer bevétele után 30 perccel.
Én most jöttem haza a 20. napi vérvételről és sikerült elérnem, hogy megkapjam a 3. napi eredményeimet…a kód az volt, hogy pm problémám van, ezért mindenképpen kellene tudnom, hogy most mi lett az eredmény :)
TSH 1,784 mIU/l
FSH 4,4 IU/L (ref. 3,35-21,63)
LH 5,18 mIU/l (ref. 2,39-6,6)
Prolactin 510,8 mIU/l (ref. 25,2-628,5)
Ösztradiol 47,0 pg/ml (ref. 21,0-251,0)
Tesztoszteron 1,34 nmol/l (ref. 0,31-4,51)
A doki adta oda nekem az eredményt és megdicsért, hogy milyen jók az eredményeim. Mondtam neki, hogy ezzel soha nem volt gond...
Januárban a TSH értékem 2,77 volt, májusban 0,74, most pedig 1,784. Nem tudom, hogy mennyire normális egyébként, hogy a Letrox szedése mellett is ennyire ingadozik. Vagy lehet az is bekavarhat, hogy most másik laborban nézték? Írtam B.Cs-nak a családineten, kíváncsi leszek a válaszára.
Ma nem mértem, mert nagyon-nagyon korán kellett kelnem.
Moha13
2014-09-25 09:48:01
atthemoment
Kimaradt a "másrészt"...
Szóval másrészt meg nem lehet túladagolni, mint a normál szelént, ami amúgy túladagolva mérgező.
Moha13
2014-09-25 09:38:44
Jó reggelt!
MA először ébredtem nemlázasan, 36,8. Hát, nem bántam volna, ha föntebb van, de lehet, hogy ez már mensis csökkenés akar lenni...:X
kedina
A hasmenés nálam mindig a mensi előjele...általában előtte jelentkezik 1-2 nappal...de hátha Nálad nem.
atthemoment
Milyen szelént vesz a férjurad? Mert szeretném ajánlani a LactoMicroSel nevűt, ezt egy magyar kutatócsoport készítette a debreceni egyetemen, és probiotikus szelént tartalmaz, ami egyrészt sokkal jobban felszívódik é hasznosul, mint a többi mindenféle (általában a bioszeléneket ajánlják a dokik) szelének. LEhet, hogy nem lesz a patikában, de nekem megrendelték, amikor kerestem, aztán meg fölfedeztem az internetpatika.hu oldalán, ahol olcsóbb, sőt, ingyen szállítanak pick-pack pontokra az egész országban. :)
Többi náthások, hogy vagytok? :)
atthemoment
2014-09-25 09:31:31
Erdibetty
Ti mióta próbálkoztok?
atthemoment
2014-09-25 09:30:38
Erdibetty
Félek attól, hogy azzal, hogy gyógyszert írnak nem oldódik meg. Tényleg miért olyan nehéz teherbe esnünk? Itt akik itt vagyunk tényleg mindenki mindent megtesz az ügy érdekében. Ez már nagyon sokszor volt itt téma, ezért nem is megyek bele, de miért mondják, hogy ne görcsöljünk rá, mikor ennyire nehéz?!Emelem kalapom az előtt aki fél vállról tudja venni.
Az ir.bélszindromát nekem is mondták,2 éve szedték ki az epekövem az epehólyaggal együtt és akkor sem múltak el az emésztési gondjaim.Ekkor mondták azt, hogy ez van. Én erre ligetszépe lágykapszulát szedek minden este lefekvés előtt és azóta jobb.Sokat segített a diéta is, amit mostanában elhanyagoltam, de ma újra belefogtam.
erdibetty
2014-09-25 09:09:04
Atthemoment
Kicsit hasonlóban jártam nemrég, csak nekem tüneteim voltak és eredmények semmi. Majd egy éve elkezdett néha fàjdogàlni de csak finoman, a jobb oldalam, a màjam környékén. Persze rögtön, konkrétan arra gondoltam, biztos a màjam beteg. Elkezdtem mindenféle tisztító kúràt, màriatövis, stb. Teljesen belelovaltam magam, pedig a tompa fàjdogàlàson kívül, semmi jele nem volt annak, hogy beteg lenne a màjam. Emésztés, evés,stb. Minden ok volt. 3 hónap után elkezdtem a dokikat. Körzeti, aki küldött veséshez, gasztrohoz, nőgyógyászhoz, plusz vérvétel vagy 3, meg vizelet. Semmit nem talàltak! A gasztroenterológus Irritàbilis bélszindrómàt írt a papìromra, amire sokszor nem találják az okokat.egyrészt egy ideje probiotikumot szedek( protexin IBS) és megpòbàlok nem is gondolni a dologra, az oldalamra és szinte a tüneteim teljesen eltüntek. Szóval a lényeg, hogy ha nagyon belemerülsz nem jó! Próbálj arra gondolni, van egy aprócska probléma, amit hamarosan kiküszöbölnek és lassan a célvonalhoz értek!!!
Bocsi hogy ilyen hosszú voltam.
Köszi! :)
Moha, egyébként ez nem menzi előtti hasmenés. Ez olyan, igazi.. de nem részletezném.. :) Remélem gyorsan jobban leszek.