Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Nashua34
2019-09-26 13:09:56

Akkor leírom én is a tüneteket. Teszt előtt: nagyon messziről megéreztem az illatokat.11. dpo-nal jártam, amikor tudatosult,hogy az én dohányos orrom ilyenekre képes, el is mosolyodtam magamban, hogy biztos ez egy jel, de nem mertem elhinni. Ugyanekkortól volt a rejtélyes napi egy tüsszentés, a munkahelyemen meg is jegyezték, hogy vicces, mert tényleg több nem volt. Utána olvastam, ritkán, de ez is előforduló tünet. Aztán ami meggyőzött, hogy tesztelnem kell, hogy a hőm nem indult meg lefelé, de persze ez is egyénenként változik. A baba mozgás pedig már a 12. Héttől volt, igaz akkor még csak láttam, ha feküdtem kicsúcsosodott valamelyik irányban a hasam :) a 14. Héttől viszont éreztem is, bár csak én, apa csak a 16. Héttől. Mindenki azt mondja hogy ezek nagyon korai értékelések, de én is viszonylag vékonyabb alkat vagyok, plusz a barátnőm első babája kislány, 18-20 hét körül kezdte érezni, a második most van úton, szintén kisfiú, és ugyanilyen korán mozgolódni kezdett. A kis pasik erősebbek :)
Lion86
2019-09-26 10:41:26

Maryanne, jól rádijeszthetett ez a barnázás, örülök, hogy végül nem lett semmi baj.
Én az első babával a 13.,a másodikkal a 11. héten éreztem a mocorgást. Azt mondta a doki az elsőnél, hogy hát az nem lehet, nagyon korai, de a másodiknál rájöttem, hogy biztos a babát éreztem már az előző terhességnél is. Mivel nagyon vékony vagyok, nem csoda, hogy én ilyen hamar megéreztem :)

Nálam mindkét gyereknél korán jelentkeztek a tünetek, az elsővel már a 14. Dpo után dühkitörések, hányinger, álmosság, csípős, fűszeres ételek iránti vágy. Mellfeszülés egyáltalán nem volt. És korán jött a hányás is, de szerencsére nem sokszor volt.
A kicsivel kevesebb tünet volt, dühkitöréssel kezdődött, aztán fura szédülés és zabáltam a kókuszos dolgokat :D Nagyon erős tejszerű folyásom volt. Mellérzékenység itt sem volt egyáltalán. Mérsékelt hányingerem volt, de hányás sosem. Nagyon hamar jelentkezett a gyomorégés és végig rossz étvágyam volt.
KittyCat
2019-09-26 09:21:48

Edit nekem nem volt semmi tünetem, én egyszerűen elhatàroztam, hogy azon a napon tesztelni fogok éd kész. Utàna semmvoltak olyan igazi tüneteim, megúsztam a rosszulléteket. Annyi, hogy az első kb 12 hétben fáradékonyabb voltam és teszt utàn sokszor aludtam délutàn, pedig sose szoktam. Szintén az első időszakban volt egy kis étvágytalanság, vagy talán enm is ez a legjobb jelző rá. A lényeg, hogy igazából nem tudtam megmondani, hogy mit ennék. :)
Nekem ezek voltak.
Andi198729
2019-09-26 09:14:57

Maryanne, örülök, hogy jól vagytok :) Jól érzed, az a pukkanás a baba mozgása, tapasztalatból mondom, mivel anno ennyi idősen én is éreztem az én drága kis angyalkám mozgását, ami szintén ilyen pukkanás szerű érzés volt. Megírtam a kérvényt a boncolási jegyzőkönyv kiadása iránt, amelyben leírtam többek között, hogy megállapítható a halál pontos oka, valamint kizárható az orvosi hiba, illetve mulasztás. Most már megteszem a megfelelő lépéseket, még ha fel is szakadnak újból a sebek. Ezt is végig kell járni, hiszen ez még nincs teljesen lezárva, csak ha megkapom a jegyzőkönyvet, talán megnyugszom egy kicsit.
Maryanne
2019-09-26 08:45:15

Sziasztok! Csatlakozom az előttem szóló kismamákhoz, én se szeretném mások szívét folyton az örömködésemmel fájdítani. Közbe én is olvasgatlak benneteket. Én hétfőn töltöttem be dátum szerint a 15 hetet, de tegnap voltam UH-n mert néhány napja volt egy kisebb vérzésem és napok óta nem múlt el a barnás folyás, szóval inkább elmentem megnézetni, de szerencsére minden ok, a baba jól van és semmi bevérzés nem látszódik, a méhlepény is jó helyen van, szóval rejtély, hogy mi lehetett, én azt gondolom hogy a méhnyak rész vérzett be kicsit, azt olvastam, hogy terhesség alatt nagyon vérbő lesz ez a terület. Viszont ezen a tegnapi UH-n a méretei alapján már 16 hetesnek mondták. Az én pocim egy kicsit már most látszik, ez biztos alkati kérdés is, kicsit előreálló csípőm van, biztos ezért emelkedik ki már most a pocak.
Örülök, hogy a többi kismama is jól van! :)
Edit, kérdésedre a válasz, nekem rosszulléteim nem voltak a terhesség elején, csak nagyon fáradt és aluszékony voltam. Az első tünet ami feltűnt még mielőtt tesztet csináltam volna az volt, hogy a mellem nőtt és besötétedett a mellbimbóm.
Egyébként mindenki mondja, hogy ilyen "korán" még nem lehet érezni a baba mozgását, de én úgy gondolom, hogy közbe őt érzem, mikor a hasam elejében olyan apró buborék pukkanás érzésem van (és ehhez semmi köze az emésztésemnek :) )
Mindenkinek sok sikert kívánok és kitartást, majd közbe még jelentkezek!
Andi198729
2019-09-25 22:03:09

Köszönöm Lion aranyos vagy:) èn is ezt kívánom neked/ nektek;)
Biztos van köze a lelkieknek biztosan benned maradt h.egyedül maradtál a babáddal és ez a lelkedben maradt nem tudtad teljesen feldolgozni. Szerintem sokkal inkább ez az akadálya. Teljesen igazad van az én esetemben is. A dokim nem figyelt rám anno a 29.heten voltam nála uh-n és meg nem fordult be akkor a faros babám pedig nagyobb odafigyelést érdemeltem volna gondolhatta h.baj lehet. És lett is sajnos:( nyugodtan elment szabadságra anélkül hogy rábizott volna egy kollégájára. A boncolásit azóta sem kaptam meg 2 eve pedig ahhoz jogom van. Szerintem megy a sunyizás de azt nem hagyom annyiban kérni fogom. Sztem félnek h.bebizonyosodik az orvosom hibája. Mert ha esetleg hosszú volt a köldökzsinór és nem vette eszre az már orvosi hibának számit.Ha bebizonyosodna és most itt vagyunk küzdünk a babánkért hogy legyen, megesküszöm pert akasztok a nyakába! Vissza sajnos már nem hozná de feleljen érte. Ezért döntöttem egy masik doki mellett kértem Krizsát ajánljon egyet. Ő ajánlotta László dokit mondta h.rá a lányát is nyugodtan rábízná. Mert ha esetleg sikerül a baba bármilyen úton szeretnék egy tapasztalt hozzáértő doki kezeben lenni a dokinöm felé nem lenne meg a bizalom. A férjemnek nem volt szimpi amúgy sem és ő is mondta h.nem figyelt rám.
Lion86
2019-09-25 21:32:28

Szuper az AMH-d Andi :)
Én nem is tudom pontosan, honnan eredhet nálam ez lelki zűrzavar, de biztos az sem használt a helyzetnek, hogy az első férjem a pár hetes babával hagyott ott :(
Az jutott eszembe, hogy nem értem miért nem figyelnek jobban a farfekvéses babáknál, nekem a védőnő is csak annyit mondott, hogy nem jó, hogy a 26. héten még nem fordult be, de nem mondta miért, a doki meg még ennyit se mondott. És havonta egyszer jártam uh-ra. Szomorú, hogy így állnak hozzá és még szomorúbb, hogy sajnos ez a babád életébe került :( Lehet, hogy nálam csak a szerencsén múlott, hogy nem lett baj, mert rövidebb volt a köldökzsinór.
De ez mégegyszer nem történhet meg, bármiért is mérte rátok a sors ezt a csapást, mostmár minimum ikrekkel jön nektek cserébe ;)
Andi198729
2019-09-25 20:15:08

Lion az AMH 3.42 lett. Elküldtem Krizsának irta vissza h.eredmények teljesen rendben. Mar a multkor is mondta h.hormonerték 100 %'os de ha iszok egy kis alkoholt akkor 110% lesz :)
Igazad van Lion jól teszed h.nem szedsz gyogyszert.sztem ha megvan a cukorterhelés én is leteszem.Krizsa is tulzásnak tartja a gyogyszert főleg hogy napi kettőt. Sztem a vitaminok gyógyteak jobban fognak használni neked. Sokszor a gyógyszerekkel csak ártanak aztán meg elkönyvelik h.az ok miatt nem sikerül persze ők mindent megtesznek. Amúgy ebben egyezünk hogy fejben van a baj.Nálam is sajna legfőképpen.félek teherbeesni h.nehogy ugyanazt a tragediat meg egyszer átéljem.és sztem a szervezetem tiltakozik.Krizsa is megallapitott h.maga full stresszes es azert durva h.a vitaminok mellett idegnyugtatót is javasolt.
Lion86
2019-09-25 19:51:07

Ja és azt hiszem nekem nem nőgyógyász meg endokrinológus kell, hanem pszichológus. A szervezetem tiltakozik minden kezelés ellen, szerintem nálam fejben van a baj.
Lion86
2019-09-25 19:47:13

Sziasztok!
Kismamák, én nagyon örülök, ha írtok magatokról, erőt ad, hogy Nektek sikerült. Így könnyebb hinni benne, hogy előbb utóbb hozzánk is megérkezik a csoda. :)

Andi mennyi lett az AMH?

Edit, örülök, hogy jónak tűnik a kezelés, drukkolok, hogy siker koronázza ezt a ciklust :)

Én valahogy most nagyon kiborultam, 1 évig halálra stresszeltem magam. A következő egy évben semleges voltam, de mindent megtettem az ügy érdekében. Minden eddigi kezelés az ellenkezőjét érte el nálam (mint normális embereknél). Már az is eszembe jutott, hogy elkezdek olyan dolgokat enni kiló számra, amik most tilosak a diétában. Hátha akkor végre visszaugrana minden a normális kerékvágásba :D
7-én visszamegyek a dokihoz, de utoljára. Ma elfogyott a Letrox és úgy döntöttem nem íratok a háziorvossal. D vitamint és vasat szedek csak ezután, meg tartom a diétát. A következő ciklusban elmegyek Aviva tanfolyamra, meg iszok gyógyteát, de én végeztem a dokikkal és gyógyszerekkel.
Ha decemberig nem lesz eredmény kérek időpontot a Kaáliba (kb. Februárra adnak majd).

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!