Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Jóóóóóóó reggelt!
Köszönöm mindenkinek a tegnapi hozzászólásokat. Azóta rendeződött a helyzet...a vacsihoz egyszerűen odatettem a tálcára a két bogyót (én már a kettővel is kibékülök, ha a 3 nem megy :D) és magamnak is a tényár mellé az én vitaminomat. Nem mondtam semmit...csak evés közben bevettem, és akkor vettem észre, hogy ő is bevette már előttem a sajátját. Örülök. :)
Plum
Nem mondok semmit a görbédre, jó? :)
tomka
Hát, ha lenne erre receptem, jó lenne. Teljesen megértelek, én is így vagyok. És emlékszem Rád. Te is elhúzhatnál már innen...szorítok, hogy összejöjjön a gyógyszeres dolog. Lehet, hogy csak ez a kicsi hiányzik. :)
(nem vagyok providentes :D)
Megint süt a Napocska...olyan, mintha tavasz lenne. És olyan jó illat van kint. :)
...de hogy hová ugrál ez a hőm?!
plumeria14
2014-09-30 08:05:38
kedina,
tankönyvi görbém már sok volt, de valahogy a vége mindig ugyanaz lett :( Úgy elolvasnám azt a fejezetet a "sorsom könyvében", ami a várandóssággal-anyasággal kapcsolatos ;)
kedina
2014-09-30 08:02:28
Plum, ez már megint egy tankönyvi görbe. Ne kövessé má'!!! :D
tomka
Semmi gond, Ezért (is) van ez a fórum szerintem. De biztos vagyok benne, hogy hamarosan mindenki elhúz innen babázni! Ellenszerem nekem sincs. Szépen ciklusosan megvan mikor borulok ki. Menstruációkor szarul, aztán bizakodón, a peteérés után megint kis aggodalom, hogy mindent megtettem e, aztán megint jól és az utolsó napokban, nyilván a hormonoknak is köszönhetően megint ingerlékenyen. De mozgás mindig jót tesz, ha nagyon feszült vagyok. Bringára fel! :) És a fejjel is fel! :D
Nem osztok most meg grafikont. Semmi érdekes nincs abban, hogy menstruálok..
plumeria14
2014-09-30 07:46:11
Tina82,
érdemes lenne pajzsmirigy hormonokat (TSH, T3, T4, Anti-TPO) nézetned, mert valóban elég alacsony a hőd. Én 3 hónapig szedtem a Premens tablettát, de nekem a pms tüneteket nem szüntette meg. Neked mire javasolta a doki? Ha folyamatosan szeretnéd szedni, akkor a ciklus első napján, ha csak a pms tünetek enyhítésére, akkor ovu után kell elkezdeni szedni. Mióta vezeted a hőd? Korábban a rendszer mikorra tette be az ovut?
tomka,
tudom mit érzel, de hatásos ellenszerem a hangulatingadozásra sajnos nincs. Tegnap óta én is megint ingerültebb, türelmetlenebb vagyok, lehet ez is (már megint) a mensi előszele nálam.
tomka
2014-09-29 22:00:45
(Elnézést az indokolatlanul hosszú hozzászólásért, de ez most kitört belőlem.)
tomka
2014-09-29 21:58:24
Sziasztok,
bár nagyon ritkán szólok hozzá, de rendszeres olvasója vagyok a fórumnak, a régi motorosok talán halványan emlékeznek is rám.
A napokban került szóba, hogy már milyen régóta várakoznak sokan, és hogy mennyire mérhetetlenül frusztráló ez az egész helyzet.
Nos, erről annyit, hogy mi pontosan két éve kezdtünk el próbálkozni, és az azóta eltelt időben minden létező vizsgálatot végigcsináltunk mindkét oldalon - volt spermiogram, 3. és 21. napi hormonsor, ultrahang, IR vizsgálat, endokrinológus, laparoszkópiás "tényfeltárás", és minden eredmény mintaszerű. Az egyetlen eltérés, amit fel tudtak mutatni, az a magas prolaktin szintem volt, de szedek rá gyógyszert, azóta ez is tankönyvi. Aztán persze a tortúra közben minden ismerősömnek gyermeke születik (néhánynak kettő is), így felmerülnek az alternatív gyógymódok, akupunktúra, természetgyógyász, sőt még kineziológushoz is jártam. Az eredmény pedig továbbra is a nagy büdös semmi.
És bár semmilyen eltérést nem tudnak kimutatni, nincs már jobb ötletem, a következő hónapban indul egy stimulált ciklus (closty+GonalF injekció). Aztán év elején irány a meddőségi központ.
És mindezt úgy, hogy ez alatt a két év alatt tényleg _mindent_ kipróbáltam, eleinte a széltől is óvtam magam, hőmérőztem, vitaminok, kutyagumi, aztán egy idő után besokalltam, mondván hogy az ember mégsem élhet évekig úgy, mintha terhes lenne. De a lényeg, hogy a "miért?" (vagy pontosabban a "miért nem?") kérdésre egész egyszerűen nincs válasz, és ez dühítő, frusztráló és igazságtalan.
Szóval ha esetleg van valami bevált technikátok arra, hogyan lehet kezelni az alkalomszerűen előtörő hangulatingadozásokat, depresszív periódusokat, sértődöttséget és csalódottságot, kérlek ne habozzatok, osszátok meg velem is.
Erika12
2014-09-29 21:55:31
Klanita köszönöm az információt nagyon aranyos vagy.Én is gondoltam nagyobb baj lehet, némelyik szadista módjára vizsgál ! Tisztelet a kivételnek!Halottam már rossz hírét az X-epilnek!Majd jelenkezek ha csináltam még egy tesztet addig is puszi nektek:)
Tina82
2014-09-29 21:42:51
Köszönöm lányok a választ a prolaktinos kérdésemre.
Ma megint voltam az orvosomnál. Megnyugodni teljesen most sem nyugodtam meg,de annyira előrébb jutottunk, hogy felírta nekem is a clostylt!Kíváncsi leszek rá és, hogy lesz e hatása a következő hónapban.
De még most félidőben vagyok elvileg. 13 mm-es tüszőt talált és még egy hét az érésig kb. Tehát legalább kiderült,hogy nekem sem középidőben van peteérésem.
Meg mondta,hogy nyugodtan elkezdhetem szedni a Premens tablettát! Milyen tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban???
A havi görbém pedig így alakul! nem túl alacsony a hőmérsékletem???
Viktória4
2014-09-29 21:40:32
Sziasztok!
Ma voltam dokinál petekukkon.A ciklus 10. napjàn vagyok.Bal oldalon látott egy 12 mm-es és jobb oldalon 2 db 10 mm-es tüszőt.Szerintetek ez jó?Még sosem voltam ilyenen,így nincs tapasztalatom.Köszönöm ha válaszoltok.
Beus77
2014-09-29 20:23:00
jniki
Kb. 7-8 évvel ezelőtt túlműködött a pajzsmirigyem, és akkor mondta a doktornő,(akkor is hozzá jártam) hogy innentől minden évben ellenőrizni kell...aztán kiderült az alulműködés kb. 3 éve. A vizsgálatok: vérvétel, TSH, t3, t4,Anti-Tpo, prolaktin (ebből kifolyólag voltam koponya MRI-n is, kétszerese volt a prolaktinom a felső határénál). De szerencsére az negatív lett. Szedem rá a bromot.
És pajzsmirigy UH.
Köszönöm mindenkinek a tegnapi hozzászólásokat. Azóta rendeződött a helyzet...a vacsihoz egyszerűen odatettem a tálcára a két bogyót (én már a kettővel is kibékülök, ha a 3 nem megy :D) és magamnak is a tényár mellé az én vitaminomat. Nem mondtam semmit...csak evés közben bevettem, és akkor vettem észre, hogy ő is bevette már előttem a sajátját. Örülök. :)
Plum
Nem mondok semmit a görbédre, jó? :)
tomka
Hát, ha lenne erre receptem, jó lenne. Teljesen megértelek, én is így vagyok. És emlékszem Rád. Te is elhúzhatnál már innen...szorítok, hogy összejöjjön a gyógyszeres dolog. Lehet, hogy csak ez a kicsi hiányzik. :)
(nem vagyok providentes :D)
Megint süt a Napocska...olyan, mintha tavasz lenne. És olyan jó illat van kint. :)
...de hogy hová ugrál ez a hőm?!