Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
poisonivy
2016-04-22 15:22:20

Copfos és FarkasnéKata!

Köszönöm a biztatást, és a tanácsokat. Örülök is neki, hogy ilyen bizalomkeltő időpontokat emlegetett a doki, remélem legalább neki végre igaza lesz. Több mint 2 éve várunk már, és ti tudjátok itt a legjobban, hogy milyen nehéz. Ez a diéta is kemény! De mindent megteszek, ami tőlem telik.
BorESZTIKE
2016-04-22 15:10:40

2-3.napja szedek termékenységi vitamint,progreszteron krémet,d3 krémet és folsavat. Mivel vérszegény vagyok vas tablettát is. 29-én megyek laborba ezért.Megkönnyíti ezek a termékek a baba érkezést ha bizonyos idő közönként együtt vagyunk és nem védekezünk? Szeretném a véleményeteket kérni
copfos
2016-04-22 14:47:13

poisonivy, nekem is azt mondta az endo doki, hogy amíg a pajzsmirigy érték nincs rendben, addig érdemes várni. nekem 5,2-ről indult a tsh, nemrég 4,2 volt, most emeltek a pm gyógyszeren és legközelebb nyáron lesz kontrol.
FarkasnéKata
2016-04-22 14:33:54

poisonivy, nagyon köszönöm a válaszod!

Akkor az orvos nem konkrétan az inszemináció ellen szólt, hanem az értékeid figyelembevételével.
Az azért nagyon jó jel, hogy azt mondta, hogy 2- 3 hónap múlva jöhet a baba, az elég közeli, drukkolok!

Biztatásképpen: nekem az inzulinrezisztenciánál segített a 160g- os diéta és a futás. Nem kell sokat, heti 2x1km elég, előtte szobakerékpárral próbálkoztam, az nem változtatott az értékeimen.
Érdekességképpen: szedtem egy ideig Mercformint, az látszólag nálam semmit sem csinált, utána megegyeztünk a gyógyszer- nélküliségben és amikor szigorúan betartottam, onnantól kezdve változott.
poisonivy
2016-04-22 14:16:26

Chill!

Egy éve szedek Letroxot és Bromocriptint is a magas prolaktinra, ez utóbbit már emelte a korábbi endokrinológusom egyszer. Erre most a kecsekméti doki azt mondta, a Letroxot kell megemelni és akkor a prolaktin is helyre jön, arra feleslegesen eszem a gyógyszert.

FarkasnéKata!

Ehhez az endokrinológushoz most mentem először, és miután kikérdezett a tüneteimről, és átnézte a leleteimet, megállapította, hogy nem elég a pajzsmirigy gyógyszerem, ezt megemelte. Akkor mondtam neki, hogy inszeminációra jegyeztek elő, másnap kellene elkezdenem Clostit szedni és injekciózni magamat, amire rávágta: Na ne már!!! Azt mondta, hogy anélkül, hogy a pajzsmirigy be lenne állítva, nincs értelme ennek nekivágni, ráadásul végülis csak a spermiumok bejutását segítik elő (persze azért ez nem teljesen igaz). Szerinte nem lehet úgy építkezni, hogy az első alapozás nincs lerakva rendesen. Szóval nálam nincs semmi más akadályozó tényező, átjárhatóságin semmit sem találtak, így azt mondta, szerinte "csak" a pajzsmirigyem a ludas. Ami nekem nagyon reménykeltő volt az az, hogy azt mondta, ha ez rendeződik, akkor 2-3 hónap múlva illene jönnie a babának.
Voltam terheléses cukor és inzulin vizsgálaton is, erre a meddősgi központban semmit sem mondtak - vagyis annyit, hogy mehet az inszemináció. Ez a doki azonban 160 grammos szénhidrát diétát javasolt és mozgást, egyelőre gyógyszer nélkül. Inkább neki hiszek, remélem nem kell csalódnom benne.
Én szedtem korábban méhpempőt is, nekem nem segített.
FarkasnéKata
2016-04-22 13:33:41

Ági, még1- et kifelejtettem: szívhangtól fogok kapni szteroidot.
Sokan ilyen magas értéknél már előkészítésként is kapják.
FarkasnéKata
2016-04-22 13:30:44

Arivett, addig jó, amíg nem hallasz róla. Nem is akartam ezen a fórumon felhozni, csak azért írtam le, hogy teljes legyen a kép.
A természetes immunitás egyik meghatározó sejtfélesége a természetes ölősejtek, NK (Natural Killer) sejtek. Az NK sejteknek a vírussal fertőzött és a tumorsejtek elpusztításában van szerepe.
Akinél nagyon magas az értéke vagy túlzottan aktív, vetélést okozhat.

Ági,
az én NK% értékeim 26, 29 és 37% voltak és egyik vizsgálat előtt sem voltam beteg.
Az aktivitás rendben van.
Smoflipidet kaptam, a terhesség létrejöttekor pedig ivig- et fogok.
Ági41
2016-04-22 13:26:33

Arivett, nézd meg a googleban.
Szóval az NK egy ölősejt.
Akinek a pajzsmirigye alulműködik, ès magas az Anti-tpo értéke, a szervezet a pajzsmirigyet elpusztítja.
Ebből adódóan az immunrendszer túlműködik. Több az NK lymphocyta, mint a T lymphocyta.
Több az NK ölősejt, ezért a szervezet az embriót idegenként kezeli.
Arivett07
2016-04-22 13:26:17

Kolibri! Szerintem szép ez a görbe, nyugi!
Ági41
2016-04-22 13:21:46

Farkasnèkata, nekem az NK funkció 28%, tegnap kaptam meg az eredményt. Milyen kezelést kaptál?
Nekem február 26-án volt a missed ab.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!