Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Andi198729
2020-04-23 10:24:22

Nagyon szivesen Bius:) figyi az endometriózist azt észre kellett volna hogy vegyék az ultrahangon.egy fiatal kolléganőmnek volt petefészekcisztával együtt sikeresen megműtötték.viszont ez visszatérő így csak lombikkal lehet babájuk. Neki is észrevették és megműtötték. Az ultrahangon az eltérés jól látható.
Bizony minden horribilis összegbe kerül.mondtam is a férjemnek hogy hihetetlen hogy nekünk fizetni kell azért hogy legyen gyerekünk mesterséges úton mikor ez természetes dolog kellene hogy legyen és anno sikerült is spontán. Megérteném ha soha nem lettem volna még terhes. De így hogy voltam most meg lombikra szorulunk, számomra felfoghatatlan. Nincs értelme húzni az időt hiszen 2 évet próbálkoztunk spontán és nem sikerült minden hónap eredménye menzesz volt.még inszemmel sem sikerült.annyira hihetetlen hogy most ennyire meddő lennék? Mikor nem voltam az hiszen teherbeestem anno és a baba egészséges volt nem vetéltem el vele nem volt baja, a köldökzsinórcsavarodás egy baleset volt, rajtam kívülálló ok.
Amúgy az akkori terhességemnél kialakult egy mióma azt leszedték laparoszkóppal teljesen meggyógyult. A meddőségi kivizsgáláson a méhtükrözésen ha nem emlitem h.volt miomaműtetem a professzornak fel se tűnt volna.viszont ezen is gondolkodom hogy lehet ez is befolyásolja a teherbeesést h.már egyszer műtöttek? Viszont ha nem vállalom akkor bajlódnék vele.ha az ott van az még inkább akadályozza a teherbeesést és a beágyazódást.pont azért csináltâk meg a műtétet hogy teherbe tudjak esni. A fene se tudja mi lett volna jó.az biztos nem ha ottmarad mert előbb utóbb gondot okoz.a fiatal nőknél aki babát tervez egyetlen megoldás a műtét, sem gyógyszer sem embolizáció. Amúgy valószinű inkább hogy lelki oka van a sikertelenségnek.mondták is nekem a családban hogy rázzam helyre magam lelkileg mert igy a lombik se fog sikerülni ha nincs a helyén az ember.az is nagymértékben befolyásol.
Bius27
2020-04-23 09:33:58

Andi: köszi, hogy megirtad. Igen azt tudom, hogy sok vizsgálat kell, a férjem megnezette magát már, nála minden ok az alapján, az inszemhez viszont kell egy olyan vizsgálat tőle is amit az ilyen 20 ezres vizsgálat nem tartalmazott. Így ha oda kerülünk neki is újra el kell menni viszont ami tartalmazza azt is az kb 60.000ft-ba kerül,nem akarok hulyeseget írni de valami olyasmi hogy hogyan kötődnek a spermiumok a petesejthez. 3. Napi hormonsor, 21.napi progreszteron ilyenek voltak nekem, minden jó volt akkor. Nekem többször megfordult már a fejemben mi van ha mondjuk endometriozisom van, nagyon erősek a vérzéseim, sokáig tart és van más erre utaló jel is, mindig gyógyszert veszek be amikor megjon annyira fáj. Ez így van mióta mesturalok. Nem tudom, egy gyakorlott nőgyógyász ha nem is tudja 100%-ra megállapítani, de gyanút gondolom észre kellene hogy vegyen. Már minden irányból ultrahangoztak amúgy, több orvosnál is jártam életem sora mindenki szerint minden ok, némi enyhe eltérés van a tsh-nal és ennyi, mikor rakerdeztem azt mondták kezelni sem kell, az endo doki mondta egyedül, hogy kell. A többi dolgokat a verbol ezért sem nézik mert az elkészült eredmények értékei nem indokolják. Brutális összeg mindkettő amit írtál! Azt nem tudom hogy inszeminaciora magán orvos állami beavatkozásra nem adhat beutalot? Én magamhoz jártam de pl peteérés kovetesre is a sürgősségire jártam be amikor mondta menjek és a verveteleket is állami úton csinaltattam, csak ő adott beutalot. A lombik is úgy tudom támogatott valameddig, csak hosszú a várakozás.
Andi198729
2020-04-22 16:57:01

Bius inszemet csak úgy csinálnak ha megvan minden szükséges vizsgálat mindkettőtöknél: férjnek spermavizsgálat,neked átjárhatósági ( nekem méhtükrözés is volt mellette) 3, 21.napi hormonok pajzsmirigy AMH szint cukorterhelés rákszűrés trombózispanel, mindkettőtöknek vérvizsgálat aids hepatitis szifilisz fertőző nemi betegség szűrés.és ha minden rendben akkor kerülhet sor inszemre ha nincs akadályozó tényező.nekünk 110.000 ft-ba került. Nekünk 220.000 ment ki az ablakon.de nem tudhattuk hogy nem fog sikerülni.meg akartuk próbálni.ha szerencsénk lett volna akkor sikerül.de sajna mi ebben szerencsétlenek vagyunk.ugyebár elvesztettük a kisfiunkat most meg hiába próbálkozunk nem sikerül teherbeesni.A lombik még zsebbenyúlósabb 700.000 ft.sikerülnie kell ha bevállalunk ekkora kiadást meg hogy bevállalom a megerőltető hormoninjekciókat.nem azért akarom végigcsinálni hogy menzesz legyen a vége.az ingyen alapjáraton is megjön nem akarok ezért fizetni.
Andi198729
2020-04-22 16:43:21

Köszönöm szépen Natus :) az inzulint mindenképp érdemes ellenőriztetni főként hogy küzdöttél te is inzulinrezisztenciával.sajnos az nagyon bele tud szólni a termékenységbe és lehet hogy ez a ludas amiért nem jön a kistesó.szerintem nézesd meg hogy megtudd hányadán állsz most az inzulinnal és ha esetleg gond van vele akkor meg tudod kezdeni a kezelést.és a második baba is sikerülhet.
Natus
2020-04-22 16:04:48

Andi:
Örülök, hogy erős vagy és elszántan kuzdesz. :) Sok erőt és kitartást kívánok!
Bius:
Sajnálom nagyon, de már az is nagyon jó hogy visszaáll a menstruációd.

Én május elején megyek 21. napos vérvételre az endodoki kérésére. Remélem azzal jutunk vmire és tud a doki valamit mondani mit csináljak. Cukorterhelesen is gondolkodom, hogy csinaltassak mert többször érzem hogy valami nem oké. De annyi ideig meg nem szeretnék zárt térben ülni több emberrel...
Ebben a hónapban csak homerozok, semmilyen tesztet nem veszek, nem időzitunk semmit sem : D
Bius27
2020-04-22 15:03:35

Köszönöm Andi! Neked is borzasztóan nehéz lehet! Hihetetlen dolgok ezek... Én Budapesttől kb 200km-re élek, így sajnos budapesti orvoshoz nem tudok eljarni. Maganhoz jártam eddig is itt, de amikor a pajzsmirigy eredményére azt mondta nem kell vele foglalkozni, az endo doki meg hogy igen, inkább eljottem tőle, pedig neves orvosnak számít itt. Mondjuk így sem sikerül már 2ltobb mint 2 hónapja szedem a gyogyszert rá. 3x clostin már túl vagyok, de akkor nem volt kezelve a pm-em, most kezelve csak csak vérvétel hiányában eredményeket nem tudok. Ezért is remélem ha elmegyek most nőgyógyászhoz hátha elintezni mégis megnézzek. Inszemen meg nem dolgokoztunk, magán orvos által hogy kell vele számolni, mennyibe kerül?
Andi198729
2020-04-22 12:02:36

Bius amikor ittam az inofolicot nekem is 23-24 napos ciklusaim lettek.amikor már nem ittam akkor lett ismét 26-27-28 napos. Most is ittam a hónapban 30 nap utan jött meg viszont amiatt mert inszemináció volt és progeszteront használtam és az nem engedi hogy megjöjjön. Mikor negativ lett a teszt utána nem adagoltam és igy 2 napra rá jött meg.
Ez a járványhelyzet sokak életét megkeseríti sajnos de nem mindenütt kell várni. Az én orvosom dr.Krizsa Ferenc dolgozik. Konzultációra a Róbert Egészségközpontba lehet hozzá menni beavatkozásokat a Róbert kórházban / Nyírő Gyula kòrházban/ csinál. Még ha nem is akar mindenki feltétlenül ott csináltatni beavatkozást mert ott minden fizetős mivel magán de addig is konzultációra el lehet menni hogy milyen vizsgálatok szükségesek. Tudom sok helyen leállás van pl.vérvételek stb.nem egyszerű most a helyzet.
Bius27
2020-04-22 08:37:19

Ja és ezt elfelejtettem: aki írta hogy neki nem vált be az inofolcik, mi volt a tapasztalata, miért nem? Nekem megnőtt az étvágyam, ami rám fér, és a ciklust rövidítette le, úgy néz ki mióta nem szedem vissza is fog állni. Maradt meg néhány tasak mit lehetne vele kezdeni, más esetleg megihatja szerintetek?
Bius27
2020-04-22 08:27:35

Köszönöm lányok! Sajnos így alakult, már próbálom féken tartani magam amikor biztató is a dolog, hogy ne legyen akkora a csalódás, de így sem jó érzés azért. Ez volt a legszebb görbe, a többi ehhez képest egy ossze-visszasag volt. Nálam sokszor ez van hogy fel megy a hő 37-re és kb csak a menstri napján csökken egy picivel de még menstrikor is elég magasakat merek, ma is 36,9. A gondom az hogy ezen kívül egyetlen ciklusban sem volt egyértelműen megallapithato az ovu, mert nincs olyan hogy leesik drasztikusan és utána hirtelen fel, ezen kívül ugrálni is szokott. Még nem jött meg rendesen, remélem ma már fog, hogy túl legyek rajta. Pár fontos vizsgálat kapujában jártam amikor bekovetkezett ez a járvány így ez is bosszant, mire elindultak volna a dolgok most hónapokig nem tudok vele haladni. Munka szempontjából is tok nyugodt vagyok, itthonról dolgozok 1,5 hónapja, alig van munka is, előtte a munkára fogtam, mert szoktam stresszelni miatta. Ma felhivok egy magán nogyogyaszt és ha van rá lehetőség elmegyek hozzá valamikor. Nyáron 32 leszek, egyre jobban zavar ez is, esküvő után nem akartunk meg babát, nyáron leszünk 3 éve házasok, és lassan 1 éve próbálkozunk, persze voltak olyan hónapok amikor nem tettük oda magunkat annyira. Kitartást kívánok mindenkinek! Ha van fejlemény jelentkezek! :)
rosie
2020-04-22 07:29:16

Andi ...igen a stressz...nagyon nagyon alattomosan rombol....sőt továbbmegyek ...simán lehet az az ok! Én nagyon drukkolok nektek!

Ma így állok...Lányok,hogy vagytok?

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!