Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Köszönöm a kérdést, nagyon jól érezzük magunkat, sokat pihenünk :-)
Óránként 0,1-et nő a hő, nem lesz jelentős eltérés ;-)
Niki111
2017-10-28 18:02:17
Hú, akkor most hogy mérjek? :)
De lehet, h van abban ráció , amit Amandeen írt. Csak épp semmi kedvem a férjem is felzargatni hajnali 5-kor mindennap....
Meg nekem felkeni sem. Egy óra alatt az sem biztos, h visszatudnék aludni
Na,még alszom rá egyet :)
Nekem sem releváns most igazából, mert menzi vége, pé csak később
Vagy kiváncsiságból kétszer mérek, h van-e egyáltalán közte különbség.
Mert volt már, h próbáltam ilyet éstök ugyanannyi volt a hőm, 5:55-ko, mint egy óra múlva.
Csuti: örülök, hogy olvasol közben. Láttam a feldolgozott verziót, de azt írják az nem olyan hatásos
Amandeen
2017-10-28 17:57:16
Óraátállítás: szerintem most ebben a ciklusban koràbban kell majd akkor mérni a megszokottnàl, mivel az 1 óra különbség lesz, és az a görbét befolyàsolná, ha nem vàltoztatnànk a mérési időn. Én most ciklus végéig àtàllok egy óràval koràbbra, és a köv. ciklusban térek vissza az eredeti időhöz, hogy minden mérés egyforma időben történjen. Én eddig 6.40-kor mértem, most 5.40-kor kell majd. Szerintem a görbén nem lenne màr valós érték 1 óra különbséggel.
Csuti0925
2017-10-28 16:36:17
Itt vagyok még én is, bőszen olvaslak titeket minden nap, mert tudni szeretném, hogy kivel mi van, csak csendes üzemmódra váltottam.
Anitacool: de jó hogy bekukkantottál. Köszi a gratulációt. Majd írom, hogy mi történik velem.
Cskkrisz: cuki a lányod hozzáállása. De a férfiak úgy látom hasonlóan reagálnak. A párom is vigyorog azóta, kifejezetten látszik rajta, hogy boldog, és ez átragad énrám is. Teljesen megváltozott pozitív irányba.
Niki111: én már nem mérek. De jó kérdés, hogy mi a teendő az óraátállás miatt. Én tuti, hogy a megszokott időben mérném. Tehát ha én reggel 6.20-kor mértem eddig, vasárnaptól is 6.20-kor mérném.
Amandeen: én sok jót, és ugyanennyi rosszat is olvastam a gyógynövényekről, ezért nem mertem foglalkozni vele. Féltem, hogy az amúgy 28 napos szabályos ciklusomat bezavarja.
Nekem 10 mm vastag volt a nyálkahártyám egy hónappal ezelőtt amikor a dokinál voltam, és utána nekem megjött a rendes menzi. Most meg babás vagyok. Azt sem tudom, hogy milyen vastagnak kellene lenni. Lehet hogy rá kellene keresni a neten valahol. Én 7 éve nem szedtem fogamzásgátlót, tehát nálam ez nem volt, hogy bekavarhasson. Csak ízért írom le, hogy velem hogy volt, hátha valaki ötletet merít belőle, mert sajnos tanácsot ezzel kapcsolatban nem tudok adni.
A méhpempőnek van kapszulás formája, így nem lehet érezni a borzalmas ízét. Budapesten a Lehet téri piacon középen a zöldséges rész mellett egy sarki üzletben lehet venni nagyon baráti áron. Egyébként itt van a honlapjuk http://spnextone.hu/termekek/tovabbi_keszitmenyek De szerintem bioboltban vagy ilyen méz készítményeket forgalmazóknál utána kellene nézni, vagy a neten. Én is kipróbáltam a sima formátumot, de mondtam, hogy na ezt én nem fogom tudni szedni. Azóta is ott figyel a teli kisüveg a szekrényben.
Hgabesz: alakulhat még az a görbe, türelem.
erikasz
2017-10-28 15:45:26
Anitaccool huuu de jó hogy itt vagy !Remélem jől éreztétek magatokat ,kikapcsolodtál?Nekem mindegy az óraállitás,én mindig 23 órakkor fekszem ,kb féltizenkettő elalszom 4 órakkor kelek, de még fekszem a mérés miatt 5.30 ig meglegyen az 5-óra alvás.Én 4 óráttol többet nem alszok sajnos ,nagyon ritka.Én 32 km -ről utaztam be a városba 3.40 kor keltem minden nap ,megszokás.Lehet azért nem jó a mérésem lehet 4 órakkor kellene mérnem az lenne az igazi ?Mit gondoltok ?
Anitacool
2017-10-28 15:19:51
Az óraátállítás miatt én nem fogok korábban kelni, csak megjelölöm megjegyzésben, hogy óraátállítás, hogy tudjam mi miatt lett esetleg magasabb a hő ;-) Nem vagyok ovu környékén, úgyhogy nem lesz releváns úgysem :-)
Cskkrisz
2017-10-28 15:17:45
Amandeen...sajnos a gyógynövényekben nincs rapasztalatom, de sokan számolnak be jótékony hatásról, ártani biztosan nem árt.
Szerintem az óraátállítást hőmérés átállással kell kezelni. Vagyis semmit nem tenni...csak a szokasos időben mérni...szerintem. Én minden nap 5:30-kor mértem...nem hiszem hogy ezentúl 4:30-kor kéne...hiszen az átállítás miatt egy órával majd később kerülünk ágyba...
Anitacool
2017-10-28 15:17:25
Sziasztok! Juhuuu de örülök a babásoknak! Csuti, Cskrisz boldog babavárást nektek! Nagyon sokat írtatok, visszaolvastam mindent. Még egy hétig nem leszek, de nem tudtam kihagyni, hogy bekukkantsak hozzátok! :-)
Elkezdtem a méhpemőt szedni, ovu után fogom az E-vitamint a méhnyálka megvastagítása miatt, a folsav persze megy folyamatosan szünet nélkül. :-)
Csak egy gondolat. A trifázisos görbe azt jelenti, hogy a luteális szakaszban még egyszer felugrik a hő egy szintet. Az első fázis a follikuláris (az alaphő), a második a megemelkedett luteális, és ha itt van még egy ugrás felfelé, akkor jó eséllyel a szervezet turbóra kapcsolta a progeszteron termelést a terhesség megtartása érdekében, ezért még feljebb mehet a hő. :-) Az én babás görbém is olyan volt :-)
Sok sikert mindenkinek a továbbiakban is! Még több pozitív tesztet kívánok csajok!
Cskkrisz
2017-10-28 15:11:06
Niki...biztos lehetsz benne, hogy olvasgatom a fórumot és figyellek titeket, szoritok nektek. Igen...nagyon jó lett volna, ha egyidős terhesek lehetnénk...de hamarosan te is babás leszel és együtt örülünk. A méhpempő segíteni fog!!!
Én az lh tesztet végig lh tesztként csinaltam, mert múlt ciklusbab is volt egy 23. cnapi ovum...de előtte is volt pozitiv...így nem tudtam mikor mi van, mint utólag kiderült a 18. cnapi nem volt igazan pozitiv. Minden du 4 órakor pisiltem és teszteltem. Ebben a ciklusban egyértelmű volt a pozitiv...de csak végig teszteltem. Ovu utáni napokban hómező volt, majd 7-8.dpon megjelent a halvany masodik csik, ami erősödött, 12. dpora egyforma erős lett, 14. dpora pedig erősebb. Nem tudom hogy alakult volna, ha ovu utántól reggeli pisire váltok...
Erika...szerintem se add fel, megérdemlitek a közös babát.
Óránként 0,1-et nő a hő, nem lesz jelentős eltérés ;-)