Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Bius, a sárgatest a tüszőből alakul ki, tehát akkor is termel progeszteront, ha üres volt, vagy rossz minőségű volt a petesejt, sajnos.
Ha esetleg elkezdesz intenzívebben tornázni, mivel te is vékony vagy, érdemes fehérjeport fogyasztani edzés után, mert így könnyebb az izomépítés (az izomtömeg növelés nagyon jó hatással van a cukoranyagcserére). Én az elején még tovább fogytam, mikor elkezdtem napi 50-60 percet edzeni, mert a szervezetem azt a kevés zsírt és izmot is elbontotta, ami rajtam volt. Mióta iszok fehérjét is, jobb lett az alakom :D
Viszont a cukrom legalább már jó (szoktam otthon mérni). Majd nézetek inzulint is hamarosan.
Bius27
2020-06-26 07:44:06
Köszönöm hogy leirtad, megnézem ezeket, futni és a palnkot csinálom 2 hete, próbálok olyan 150 percet heti szinten aktívan mozogni. Nekem nézték a progreszteron stimu nélkül is, elég magas volt 85 körül, ami alapján ovu volt, most csak azt nem tudom hogy akkor is magas-e a progi ha ovulalok de mondjuk a tüszőbe nincs petesejt, mondjuk a cukor probléma miatt. Mert a.cukorproblema miatt az AMH érték is lehet rossz. Majd megkerdezem a dokit, én nagyjából tudom mikor van ovu tapasztalom a vele jarokat teszteket is csináltam de mégsem sikerült a baba. Mestrualni mindig szoktam.28-30 napra, az inofolcik miatt volt 2x 23 napos. Ja és elkezdtem d vitamint és kromot szedni. Gyógyszert én sem szeretnék megprobalok saját erőből javitani ezen.
Lion86
2020-06-25 23:22:12
Normál esetben, mikor nem vagyok beteg és nem nyár van, szinte minden ciklusom így néz ki.
Lion86
2020-06-25 23:19:54
Egyébként nálunk valószínű, hogy a férjemnél van a gond, mert én már viszonylag rendben vagyok, csak a vírus miatt nem jutottunk el a meddőségibe és várjuk az új időpontot.
Lion86
2020-06-25 23:15:25
Ez változó lehet, hogy kinek melyik mozgásforma válik be.
Nekem heti 2-3x10 perc futás (ilyenkor vigyázni kell, hogy ne essen le a cukrod, én hajlamos vagyok rá), kb. heti 4x30 perc bikram jóga, én ezt csinálom pár hónapja: https://youtu.be/yFtDSWWfYmI. És heti 6x plank (30 days challange plank workout - telefonos alkalmazás szerint). Nem akartam edzőterembe menni, vagy edzőt fogadni, a cardiot nem igazán bírom -vagy inkább nem szeretem- a futás kivételével. Ezeket eszköz nélkül, otthon is könnyen lehet csinálni, eddig jónak tűnik, régóta nem volt anovulációs ciklusom. Az utolsó 2 most hosszabb lett, előtte 32-34 napos volt hónapokig. De már ez is eredmény, hogy nyáron is lett peteérés. Régen volt, hogy fél év is kimaradt a PCOS miatt.
Bius27
2020-06-25 21:25:45
Lion: nekem is ennyi volt az értékem a 120 perces pontosan ennyi nekem is. Igt-m van, inofilic nekem nem vall be 23 napos ciklusom volt minden hónapban tőle amikor ittam. Így azóta nem szedem eroltetnek nekem továbbra is de teljesen bekavart az is. Van egy ismerősöm neki se vált be a meckmorfin rosszabb értékei lettek tőle és hasmenése is van. A tornát hányszor csinálod milyen intenzitásút ami elegendő volt?
Andi198729
2020-06-25 20:05:10
Köszönöm szépen Józsa! Akkor az NK funkciót megcsináltatom abból már csak kiderül valami.igazad van Krizsát illetően.ezen már én is gondolkodtam.nem vesz figyelembe egy nagyon fontos problémát és lehet nekem ezen múlik az egész.
Jó hogy beszélünk itt a fórumon Meli és Rosie javaslatára bejelentkeztem dietetikushoz és ahhoz a dokihoz akihez ők is járnak.mivel ő is meddőségis hátha tud valamit tanácsolni.még egy lombikot még bevállalok többet nem viszont azt már úgy vállalom hogy alaposan utánajárok mindennek.
Lion86
2020-06-25 20:00:05
Van egy szokatlanul ronda görbém, mondjuk beteg is voltam mostanában, de csoda hogy egyáltalán volt peteérésem, mert általában májustól szeptemberig nem szokott lenni. Lehet a meleg rossz hatással van a szervezetemre, ki tudja...
Lion86
2020-06-25 19:54:31
Köszönöm Csillag, én is drukkolok neked (és mindenkinek, aki itt van) :)
Meli gratulálok:)
Bius, én a Merckforminról annyit tudok elmondani, hogy nem hogy baba nem lett pár hónap szedés alatt, hanem még az amúgy is ritka peteérésemet is megszüntette. Arról nem is beszélve, hogy állandóan rosszul voltam, hiába XR‐t (elnyújtott felszívódású) írtak fel. Javaslom, hogy csak akkor szedd, ha cukorbetegséget állapítanak meg. Nekem már IGT-m volt (60 perces cukor 12, 120 perces 9 felett), mikor abbahagytam az Inofolicot is (igen, mint kiderült az rontott jelentősen a cukor és inzulin értékeimen) és simán tornával és diétával visszament enyhe IR-be. Ha a cukrod normális volt, "csak" az inzulin magas, ne hagyd rögtön gyógyszerezni magad. Sokkal többet ér a jó edzés és betartott diéta. A legfontosabb, hogy találj egy jó dietetikust, hízhatsz is akár egy jól beállított diéta mellett. Én évekig küszködtem a súlyommal (kóros soványság) és a doki képes volt 160 g CH-ra "ítélni". A 171 centimhez 46 kiló lettem. 4 hónapja 240 g-ra álltam át, magas kalóriatartalmú ételeket eszek és nehezen, de feljött 7 kiló :) Na de itt már kicsit elkanyarodtam.
Ajánlom egyébként mindenkinek (aki még nem találkozott vele) a kalóriabázis nevű alkalmazást. Nagyon könnyű vele számolni CH-t, kalóriát és saját receptet is fel lehet vinni, nem kell papíron kínlódni vele :)
Bius27
2020-06-25 19:15:06
Beallok a sorba én is, sajnos az eredmények alapján rosszabb mint Ír a problémám, terheléses értékem magasak lettek eléggé. Ami talán sosem derült volna ki ha csak a sima vérvételnel nézik a cukrot, mert az jó volt. Most pontosan azt fogják nézni hogy 1-es vagy 2-es típusú-e a cukorbetegségrol van-e szó, a körzeti orvosom ritka típusú cukorbetegség gyanakszik. Mekmorfint emlegették de előtte vizsgatokra van szükség. Kiderult a 0.374-es tsh is nagyon alacsony ha nem kérdezek rá senki nem mondja, így csökkentenem kell a tablettát is. Aki szedte a mekmorfint (talán így kell írni) mennyire időre rá sikerült a baba? Meg AMH szint vizsgálaton gondolkozok.... Mellette próbálok mozogni és dietazbi bár amúgy is vékony vagyok...
Ha esetleg elkezdesz intenzívebben tornázni, mivel te is vékony vagy, érdemes fehérjeport fogyasztani edzés után, mert így könnyebb az izomépítés (az izomtömeg növelés nagyon jó hatással van a cukoranyagcserére). Én az elején még tovább fogytam, mikor elkezdtem napi 50-60 percet edzeni, mert a szervezetem azt a kevés zsírt és izmot is elbontotta, ami rajtam volt. Mióta iszok fehérjét is, jobb lett az alakom :D
Viszont a cukrom legalább már jó (szoktam otthon mérni). Majd nézetek inzulint is hamarosan.