Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Anita34, szerintem próbáld ki, egy próbát megér.
Érdemes a GYIK-et is elolvasni, ott megmagyarazzák mi mit jelöl. Ha pl. bejelölöd a nyák minőségét, akkor az utolsó tojcsis napra húzza be lila vonallal a Peak fertile day-t, de az nem feltétlenül egyezik meg a Likely fertility day-jel, amit akkor jelöl be, amikor megtörténik a hő emelkedése. Néha a két vonal egybeesik, máskor nem. Ez ne zavarjon össze. Ha pl. van tojcsis nyák ovu napján is, akkor teszi egybe, de van, hogy észlelünk tojcsis nyákot ovu után is, ha ezt is bejelölöd, a Peak-t oda fogja tenni. Ne ezt nézd, nyilván fontosabb az, amikor behúzza az ovu napját. Na, de majd ha kipróbálod, belejössz. :-)
Majd esetleg írd meg a tapsztalataidat azzal kapcsolatban is, hogy nálad beválik-e.
erikasz
2017-12-16 12:56:59
Kira :Ezt szeretem az olyan embert mint te csodállak hogy a természethez fordultál !:D Én sem szeretem a gyogyszert mindeggyikre alergiás vagyok azota természetben keresem ,a megfelelő gyogyfűvet ! Ismerem ezeket a gyogynövényeket ,de mindnek a hatása egyforma .Ezért egyik ciklusban az egyiket a másikban a másikat, nehogy tuladagolás legyen a vége KIRA! Vigyázzni kell velük mert kárt is csinálnak vesében májban ! Most én azt javaslom a palást és a barátcserjét használd ! A következő ciklusban ha lessz következő mert lehet 9 hónapig megsem fog jönni akkor a másikat megbeszéljük jó !
Kira84
2017-12-16 12:49:33
Anita34, igazából nem gondolnám hogy most progi hiányom van mert előző 3 hónapban napi 2ml egység tiszta méhpempőt szedtem, most van a pihenő hónapom, szóval szerintem azért ilyen gyorsan nem ürül ki a szervezetből.Nem volt baj a mensivel sem nem volt előtte sem barnázás sem pecsét. Rendesen megjött, 2 nap erős a 3 nap pecsét volt szóval nekem ez is rövidebb lett a méhpempőtől régebben 5-6 napig is megvolt.
Kira84
2017-12-16 12:44:17
erikasz
A homoktövis több mint száz biológiailag aktív hatóanyagot tartalmaz.
A gyümölcsök gazdagok szénhidrátokban, fehérjében, szerves savakban, aminosavakban és vitaminokban. Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, mely a citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese! A homoktövis gyümölcsében levő C-vitamin koncentrációja magasabb mint az eper, kivi, narancs, paradicsom, sárgarépa, és galagonya gyümölcsében. A nálunk élő gyümölcstermő bokrok közül a homoktövis bogyója tartalmazza a legtöbb C-vitamint (500-900mg/100g). Ezen felül gazdag A-, B1-, B2-, B6-, B8-, B9-, K-, P-, PP- és E-vitaminban. E-vitamin hatóanyagtartalma 202.9 mg/100 g gyümölcs, ez magasabb mint a búza, kukorica és szójabab E-vitamin tatalma. Az olajában nagy mennyiségben mutatható ki alfa-linolénsav (omega-3), linolsav (omega-6), olajsav (omega-9), palmitolajsav (omega-7) cis-vaccénolaj-sav, b-sitosterin (erős koleszterincsökkentő anyag), fitoncidok és nyomelemek.
Az újabb kutatások a vízben oldódó sárga flavonoidokat, az értékes növényi olajokat és zsírokat, valamint kedvező élettani hatását emelik ki. Magas antioxidáns tartalma miatt a mai társadalom elengedhetetlen egészségmegőrző élelmiszerévé vált.
Fűrészpálma..Megakadályozza a DHT szint növekedését, így a PCOS (policisztás ovárium szindróma) ellen jól alkalmazható. Megelőzi a férfias hajhullást, az aknés bőr kialakulását, megakadályozza a libidó csökkenését és a szőrtüsző gyulladást.
Termését az indiánok afrodiziákumként és gyulladáscsökkentőként tartották számon. Ma is számtalan gyógyszerkészítménynek alapanyaga a bogyótermésből kivont illóolaj, amelyet tesztoszteronszint szabályozására, prosztata problémákra, hajhullás ellen vagy asztmás betegek gyógyítására is használnak. A fűrészpálma nagy, mélyvörös bogyói fitoszterolokban gazdag illóolajat tartalmaznak, így csökkentik a vér koleszterinszintjét, bizonyos daganatos betegségek kialakulásának veszélyét, és elősegítik petefészek és a méh működését, a női nemi hormonok termelődését.
Kiváló vizelethajtó- és nyugtató szer, nőknél az emlők fejletlensége esetén is használatos.
A fűrészpálma bizonyos hatóanyagai képesek visszafordítani az emlők tejmirigyeinek sorvadását is.
Eriksz, mondtam az eladónak hogy nekem milyen gondjaim vannak hogy mire akarom szedni, átnéztük együtt és nem talált problémát ara hogy nem szedhetném.Örülnék ha természetes módon tudnám rendbe tenni a PCOT mert elég sok kárt okozott már idáig is és hát a sok hormonos bogyóhoz már nincs kedvem. Hátha természetese úton feltudom tőlteni a szervezetem..
Anita34
2017-12-16 12:26:40
Ha viszont Erikasznak lesz igaza, akkor tényleg még csak ovu volt és tökéletesek a hőid. Ha holnap szépen felmegy akkor tuti, hogy az ovu miatt. Drukkolok nagyok Kira!
Anita34
2017-12-16 12:24:17
Sziasztok!
Amandeen, köszi a tippet, azt még nem próbáltam. De lehet ki is fogom, ha neked jó a véleményed róla. Ne légy elkeseredve, a kiskatonák amúgy nagyon sokáig kibírják odabent. Ha mégsem történt meg a találkozó akkor pedig fel a fejjel és ismét előre nézz! Fogd fel ezt egy kicsi pihinek, regenerálódásnak. Tudom, könnyű ezt mondani.....
Erikasz, ez igen! Nagyon szépen emelkedik a hőd! Drukkolok nagyon, ebből még baba lesz a végén! :)
Kira, igen, eddig jól néz ki, csak az a baj, hogy a végén mindig lezuhan a hőm.
Erikasz is írta Sushinak, hogy neki volt már olyan terhesgörbéje ahol hőleesés volt és utána visszament. Úgyhogy a leesésre ne alapozz. Nem tudom mennyire kell felmenjen, de neked ovukor is alacsonyabb volt úgy látom. Ahhoz képest szépen emelkedett. Máskor is ennyi ovu után a hőd?
Szerintetek a Kira görbéjénél mennyire kell megemelkedettnek lennie? Nem lehet, hogy esetleg kevesebb a progeszteron és ezért nem megy feljebb? Bocsi Kira, nem bántásból írom ezeket, csak értelmezni szeretném a görbédet és tanulni belőle.
A tüneteid viszont ígéretesek, sosem lehet tudni.... :)
Én most egy ideje enyhe menzi szerű "hasfájást" érzek. Tudom, hogy lehetetlen, még akkor is ha esetleg lenne valaki mert ez még csak a 4.dpo. És hol van még a nem várt? Jó ég, milyen tüneteket fedezek még addig fel magamon, wwwwwáááááááááááá.
erikasz
2017-12-16 12:18:05
Kira : Most történt meg az ovud szerintem,!:) Ha jól mértél ! A palástfű a Barátcserjével és a terhes vitaminnal együtt tökéletes ,a barát az agyalapi mirigyre hat és azt a hormont csinálja , amire a szervezetnek éppen szükség van nem kell megijedni !:D A másikkettöt nem ajánlom együttes használatra Jó !!!!!!
erikasz
2017-12-16 12:06:42
Amandeen : Kitudja csak a jó Isten !:D De tegnap rosszul lettem ,gyengeség fogott el ,lezuhant a vérnyomásom 90-65 volt pulzus is 60 mp .A Pert nemtudom csak igy jelölni .Neked gyönyörű a görbéd ,mondtam hidj benne :)
Kira84
2017-12-16 12:01:57
Sziasztok lányok, hát ez a mai mérés teljesen összezavar,.Furcsa minden érzékeny mell,,viszket a mellbimbóm ez nagyon fura és mind a kettő, nekem nem szokott ilyen lenni,Tegnap vagyis ma hajlani 1 kor a párom úgy gondolta huncutkodni akar,fura volt az is valahogy más volt, a párom is megjegyezte neki is más érzés volt.Nagyon csúszós voltam jobban mint bármikor,én ezt nem értem...
eriksz... A málnát már nem iszom mert azt hitem megvolt már a pém, igy kb 3-4 napja csak a palástfüvet iszom,amit talán változtattam, hogy most Pocaklakó vitamint szedek meg . Homoktövist. Fűrészpálma kapszulát, meg Barátcserjét, de ezeket még csak most kezdtem 2 napja..
Lányok látom van pár igéretes görbe, Anita34 .. nagyon szép a tiéd is.
Amaden fel a fejjel tudom nagyon nehéz,de utána már csak jobb lehet.
erikasz
2017-12-16 12:00:00
Sushi: A coverline 36.6 neked még jóval magassabban van a hőd !:D Az azt a célt szolgálja ha a hőd mig felette van addig még esélyed van a babára ,mert ha alá zuhan az menszit jelenti hamarosan megjön ! De az sem törvényszerü mert nekem lezuhant és vissza felment ,mikor terhes lettem :) Üdvözölek közöttünk :D
Érdemes a GYIK-et is elolvasni, ott megmagyarazzák mi mit jelöl. Ha pl. bejelölöd a nyák minőségét, akkor az utolsó tojcsis napra húzza be lila vonallal a Peak fertile day-t, de az nem feltétlenül egyezik meg a Likely fertility day-jel, amit akkor jelöl be, amikor megtörténik a hő emelkedése. Néha a két vonal egybeesik, máskor nem. Ez ne zavarjon össze. Ha pl. van tojcsis nyák ovu napján is, akkor teszi egybe, de van, hogy észlelünk tojcsis nyákot ovu után is, ha ezt is bejelölöd, a Peak-t oda fogja tenni. Ne ezt nézd, nyilván fontosabb az, amikor behúzza az ovu napját. Na, de majd ha kipróbálod, belejössz. :-)
Majd esetleg írd meg a tapsztalataidat azzal kapcsolatban is, hogy nálad beválik-e.