Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Lion86
2017-12-16 10:26:37

Köszi mindenkinek :)
Anita34
2017-12-16 10:22:09

Lion, ez igen! :) Ez már erősebb sokkal! Most a napokban várható az ovulációd szerintem. Ettől még lesz erősebb is úgy gondolom! Hajrá, szeressétek egymást pároddal! :) Még nem késtetek le semmiről! Megy a drukk!

Sushi, így már értem, hogy mire gondolsz. A menzi utáni felugrás az semmi, az ovu a 19.cn-on, vagyis dec.10-én volt itt. Nem szokott a menzi után olyan hamar lenni nálam, meg onnan is tudom, mert pont dec.1-én kezdtem a tesztelést (10.cn-on) és akkor még javában negatív volt a teszt. Először amúgy korábbra kalkulálta a gép az ovut, ezért próbálkoztam a tesztekkel lelkesen.
Tudom a várható ovu időpontját és előtte kb.5-6 nappal elkezdem a tesztelést. De volt már olyan is, hogy 3-4 nappal kezdtem el és még még így is éppen láttam a változást. LH tesztek használati utasítóján rajta van ciklushossz alapján, hogy kinek hanyadik ciklusnapon érdemes elkezdenie. De majd ha többször csinálod (ne legyen rá szükséged, mert hamar ott legyen a bébi), úgyis ráérzel majd, hogy mikor érdemes elkezdeni.

Bocsi ha kicsit zavaros voltam.
Lion86
2017-12-16 10:06:03

Már megijedtem, mert tegnap nem tudtunk együtt lenni, de a mai:

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=378IMG_20171216_092138.jpg
Sushi
2017-12-16 10:00:33

Köszönöm a magyarázatot Anita34! Így már világosabb:o)
A két kiugrásra azt értettem, hogy a görbéden én is gondolkodóba estem, hogy melyik nap lehetett az ovud. 10-11 vagy 18-19. Ez utóbbi is nagy le és fel szálló hő. Erre írtam, hogy érdekes:)
Ti mikor szoktátok kezdeni az lh tesztelést? A hő alapján kezditek?
Anita34
2017-12-16 09:58:37

Sushi, azt olvastam, hogy a túl rövid luteális szakasz általában sárgatest elégtelenségre utal és gyógyszerrel tudják kezelni.
Neked 14 napos a görbéd alapján, szerintem nem kell ezen aggódnod! :)
Anita34
2017-12-16 09:49:41

Sziasztok!

Lion, a tesztjeid szépen erősödnek, a 12.15-i tesztjeid tényleg pozinak látszanak. Nekem is volt már olyan, hogy a délelőtti erős pozi volt a délutáni halványabb kicsit, majd az esti ugyanolyan pozi, mint a reggeli. Ez egy napon belül. A mai milyen? Abból tudnánk esetleg jobban következtetni. Jól csinálod szerintem, rá fogsz érezni a dolgokra. És jól mondja Niki, nem törvényszerű, hogy a 23. napon legyen pozi az LH azért mert hosszú a ciklusod. Nekem is van hogy a 19. ciklusnapon volt ovu, de volt már hogy a 14. cn-on. Változó. De ha hamarabb kezdesz tesztelni abból úgyis látni fogod, hogy messze van e még vagy már nem. Ha nagyon-nagyon halvány a T vonal akkor még van idő.

Niki, köszi, csak nekem nem megy feljebb most a napokban a 36.7-től. Tudom, hogy az a lényeg, hogy ne csökkenjen. Reménykedek kicsit. Elhiszem, hogy várod a Keddet. Az már hamarosan itt van. De szuper!

Sushi, köszi! Igen, 10-én erős pozit teszteltem és 11-én is egy ugyanolyat. 12-én már halványodott, negatív volt a teszt. A fertis oldal már áttette az ovut 12-re ez meg még nem. A szerint ez a 4.dpo e szerint már a 6.dpo, na akkor hogy is van ez??? Melyik két kiugrásra érted, hogy érdekes a görbémen?
A coverlinét azt kalkulálja a gép a hőmérsékleted alapján, átlaghőmérséklet jelent. Az előző görbéd alapján én is akkorra mondanám az ovud, amikorra behúzta, 27-re. Majd meg is emelkedett a hőd, és az utána napokban is szépen fent marad, tehát megvolt az ovulációd. A luteális szakasz az ovutól a menzi első napjáig tart. Változó kinek mennyi, általában 14 nap, de lehet 12-16 napig is tartó. Az nem jó ha rövid, mert akkor nem tud létrejönni a terhesség. Ezért kell figyelni, hogy mennyi.

Lányok, javítsatok ki légyszi ha valamit nem jól írtam.

Sushi
2017-12-16 09:14:11

Jó Reggelt! Sziasztok!

Jobbulást a lábadozóknak.
Lányok, Amandeen, Anita34 nagyon szépen alakultok:)
Anita, 11-12-én volt ovud és teszteltél is? Érdekes ez a két kiugrás a görbéden és hogy nem teszi át, ha máskor volt a pé. Vajon miért?
Lányok, a coverline mi pontosan, hol kell keresni és mi a célja? A luteális szakasz hosszát miért fontos a hőgörbén figyelni, mit jelez(het)? Becsatoltam az első görbém. Próbálom elemezgetni:) Elnézést, ha már nektek ez tök egyértelmű, és már volt róla szó korábban....Köszönöm előre is a szakértők válaszát:)
Kitartást a karácsonyi vásárlóknak:)
Kisscsillagh
2017-12-16 08:38:47

Köszi Niki! Remélem jobban vagytok közben! Gyerkőc gyógyulgat?
Lion86
2017-12-16 08:35:04

Nyák alapján meg sajnos nem tudom, mert az mindig ugyanolyan, ezért is gondoltam, hogy nincs pe, de a teszt alapján úgy tűnik mégis van.
Lion86
2017-12-16 08:32:50

Köszi a választ, több helyen olvastam, hogy 40 napos ciklusnál elég a 23.naptól, de a biztonság kedvéért előbb elkezdtem. A reggeli hőm ugyanannyi mint tegnap.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!