Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Wow, erikasz, ez igen! Lehet, hogy baba lesz belőle?! :-) Szurkolok
erikasz
2017-12-16 11:44:30
Itt a görbém :) Nemhittem a szememnek reggel 2 szer is mértem és ennyi 36.9 :D
Amandeen
2017-12-16 11:30:24
Anita34, pròbáltad már az ovagraph.com oldalt? Az is pontos, szerintem, és az nagyon sokáig vár, mire behúzza az ovut, sok adatot megvár. Nekem mindig az az oldal húzza be legkésőbb, szeringem 5 emelkedett hőt is megvár. Most pl. az az oldal nekem még mindig nem rakta be az ovut, az összes többi már igen. Szerintem holnap fogja. Kíváncsi leszek, melyik napra. :-)
Anita34
2017-12-16 11:23:10
Amandeen, köszi, szépen leírtad, sokkal szebben, mint én! :)
Niki, a luteálisom 14 nap. E szerint a görbe szerint csak 11 lenne, ha a menzim tényleg 22-én jönne meg. :( Így még azt sem mondhatom, hogy a luteális miatt nem teszi át. A ferti már át is tette még a menzi időpontját is 27-re, ott ki is jön így a 14 nap luteális a 12.-ei ovuval. Ezt az oldalt pedig elég pontosnak tartottam, de most így? A ciklus.hu egy nagy kalap k@ki, de ezt tartottam jónak még a ferti mellett.
Remélem átteszi, hiszen egyértelműnek kellene lennie a bevitt adataim (LH tesztek, hő, nyák) alapján.
És igen, neked tuti, hogy 29-én volt ovud, hogy is tehette 28-ra??!!
Amandeen
2017-12-16 11:15:08
Csajok, igen most szép a görbém. Ma én is 36,7-t mértem. De kár, hogy ez nem lehet terhesgörbe... a behúzott ovu előtt 6-7 nappal voltunk együtt! Ez esélytelen!
De miééért? :( igen, tudom, most azt mondjátok, hogy most készülünk rá, hogy a lehető legtökéletesebb találkozás jöhessen létre, de akkor is.... olyan nehéz a várakozás... 2 elmulasztott/ kihagyott/ kényszerszünetes hónap, az olyan sok, nekem elvesztegetett időnek tűnik.... na, jól van, abbahagyom. Nem nyavalygok itt tovább. Összeszedem magam mindjárt!
Amandeen
2017-12-16 11:04:35
Sushi, lemaradt az előbb, hogy remélem tudtam én is segíteni a magyarázatommal! :-)
Niki111
2017-12-16 10:59:24
Anita34: nézd csak meg a gorbem , h hány napig volt 36,7 ;)
Niki111
2017-12-16 10:58:33
Anita 34: hány napos szokott lenni a lutealisod ? Mert nekem ha megnézed a gorbem egyértelműen 29-én volt az ovu és a gép mégis 28-rá tette , mert a nemvart napját is figyelembe vette és úgy már kijött
Én a fertility friend oldalon is vezetem, ott 29-re húzta be az ovut és aszerint ma a 17. Dpo van , ez az oldal szerint viszont 16.
Tehát szerintem azért nem teszi át neked sem , mert akkor nem úgy jönne ki a lutealis hossza , nem ?
Lion : a második fiam után nekem sem volt nyák , legalábbis nem olyan , mint a könyvekben :)
És igaz 25 napos ciklusom volt , de 8-9. napon volt mar a pé .
Ugyh hajrá ;)
Apára fel :) ezt írtak nekem a csajok és tessék :)
Amandeen
2017-12-16 10:57:32
Lion86, üdv a csapatban! Remélem nem kell majd sokáig görbézned, mert jön majd a baba! :-)
A coverline-hoz fűznék még hozzá valamit. Igen, én is úgy tudom, hogy átlaghőmérséklet, de az ovu előtti szakasz átlaghője. Azt figyeltem meg a különböző görbevezető oldalakon, hogy általában a menzi után mért legmagasabb alaphőre húzzákk be a coverline-t, és akkor jól látszik, hogy mikor megy a fölé ovu után. Igaziból a coverline csak egy segédvonal, és vannak olyan oldalak, ahol írják is, hogy szándékosan kicsit lejjebb húzzák be, hogy ne keltsen pánikot, ha az ovu utáni néhány hő éppen a vonalra vagy az alá esne. A lényeg, hogy ha van ovu látszódnia kell a görbén két jól elkülöníthető szakasznak, az ovu előtti fullikuláris és az ovut követő úgynevezett luteális szakasznak. Ovu után magasabb hőtartományban kell mozogjon a hő az előző szakaszhoz képest.
A luteális szakasz hossza kb. 12-16 nap között mozog. Ennek mindenkinél általában ugyanannyinak kell lennie. Tehát, ha valakinek 14 napos (többnyire ez jellemző az átlagra. Az előre kalkulálásnál a görbevezető oldalak is ennyivel számolnak, hacsak nem állítod át, hogy mennyivel számoljon, valahol ezt meg lehet csinálni, ha biztosra tudod, hogy neked mennyi a luteálisod, akkor pontosabb számításokat kapsz, pl arról mikorra várható a köv. menstruáció időpontja), akkor az nem változik, ha valakinek 16, akkor 16-tal kell számoljon. Így mondjuk meg lehet előre mondani, mikor lesz a nemvárt ideje, ha már egyértelműen látszik a görbén, hogy megvolt az ovu. Pont azért jó ezt tudni, mert ugye nem mind4n ciklus egyforma hosszúságú. Persze könnyű annak, akinek mindig ugyanannyi, könnyű kiszámolnia akkor, hogy mikorra nem várja, de hát mi többen vagyunk, akiknek minden hónapban változik a szám, tehát nem tudok előre kalkulálni. Pl. Volt márt 36 naoos, 21 napos, 23 napos ciklusom is, de ezekben a luteális, azaz második szakasz hossza ugyannyi volt, csak a menzitől az ovuig tartó szakasz hossza az, ami mindig változik, változhat. De amint megvan az ovu ( és erre jó, ha valaki vezeti a görbét, azon látszik, volt-e ovu) nagyjából lehet tudni, hogy mikor lenne a kövi menzi időpontja. Persze a sárgatest elégtelenségre is lehet következtetni, ha 10 nap vagy még rövidebb a luteális, akkor valami baj van, ki kell vizsgáltatni.
Remélem, jól írtam a dolgokat, és így tudtam segíteni.
Anita34
2017-12-16 10:34:09
Lányok, úgy zavar, hogy nem teszi át az ovut 12-re. Nem vittem volna még be elég hőmérsékleti adatot azért csinálja?