Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Anitacool, köszi! :) Az nagyon jó lenne! Majd "számon fogom kérni rajtad az edzéstervet". :D :))) Juj, de most jut eszembe, hogy 2 állapotos kismama nem tud tornázni. :D :D Vagy hogy is gondoltad te ezt? Ne nagyon rakd messzire a Kistesó projektet, mert hamarabb ott lesz, mint gondolnád!!!! ;)
Bármiféle segítség, gyakorlat jól fog jönni persze és igyekszem majd ha tudok nem nagyon veszíteni a súlyomból. Kislányom születése után hipp-hopp visszaálltam a kiinduló súlyomra sajnos, pedig szerettem volna ha marad rajtam pár kiló.
Milyen az a magzati szív Uh? Hány hetesen érdemes rá elmenni? Mesélnél róla kicsit többet Anita?
Sajnálom az uncsitesód kicsi Angyalkáját :( viszont örülök, hogy a másik kislegénnyel minden a legnagyobb rendben! :)
14-én megyünk nőgyógyászhoz Uh-ra, 16-án pedig a kombinált tesztes 4D-s Uh-ra és egyben eredményért. Köszönöm, reméljük tényleg úgy lesz. :)
Anita34
2018-02-07 16:58:40
Niki, köszönöm jól vagyok. A fáradtság és álmosság egész napos még most is. Enni jobban tudok, és már nem hányok. Neked vannak még tüneteid? Fáradékonyság, hányinger? Jövőhét szerdán megyek a nőgyógyászhoz a 12. heti Uh-ra, pénteken pedig a kombinált tesztes Uh-ra. Addigra már meglesz a vérvétel eredménye is, így a kettőt együtt tudják majd ott értékelni.
A vérvételkor mondták, hogy a mostani eredményeid torzíthatják a kombinált tesztes értékeidet? Akkor ilyenkor mégis hogy lesz? Mármint tudni fognak megbízható eredményt adni? (ne haragudj, hogy ilyesmit kérdezek, nem akarlak megbántani vele és idegesíteni sem) Gondolom mentek majd a 18-20 hetes magzati szív Uh-ra?
Chill, jaj, így már értem. Akkor arra értette a dokid, ha jól értelmezem a soraidat, hogy kockázatosabb lehet így a terhességed ha teherbe esel, mert létrejöhet hegterhesség is. (mint ahogy Nikinél mondták először)
Remélem minden rendben lesz és nem akadályozza majd semmi a baba érkezését.
Niki111
2018-02-07 16:54:07
Anitacool : ti a Czeizel Intézetben voltatok v az OEP támogatotton ?
Sajnos ez tényleg nagyon gyakori :( sajnálom nagyon . A másik baba is fiú volt ? Az hogy derült ki ?
Anitacool
2018-02-07 16:50:12
Chill, Anita34 természetesen megosztom a blogot, ha összeáll a dolog :-)
Csilla nem tudok neked személyes tapasztalatot mondani a császárral kapcsolatban, de létezik egy fogalom a VBAC (Vaginal Birth after C-section), és rengeteg pozitív tapasztalatot olvasni a császár utáni hüvelyi szülésről. Számtalan ismerősöm döntött emellett, és ha nem volt orvosilag indokolt a beavatkozás, mindenkinek sikerült is. Esetleg olvasgass utána, ha időd engedi! Ha ismered már ezeket az oldalakat, akkor bocsi, nekem csak ez jutott eszembe.
Niki én is voltam a kisfiammal magzati szívUH-on. Engem nagyon megnyugtatott. Tudod, sok probléma megfelelő gyógyszeres kezeléssel meggyógyítható a születés idejére. Engem ez motivált abban, hogy elmenjek. Szerencsére nem volt gond. :-) Mindenképp támogatlak benne, hogy elmenj! Eddig nem mertem leírni, de az unokatesóm is várandós, iker fiúk nőttek a pociban. Az egyikük neki is felszívódott a 12. heti UH-ra :-( De a másik szuper egészséges, már nagyon várjuk :-)
Anita34 ne izgulj, a valódi súlygyarapodás csak most jön :-) Ha meg megszültél és majd már nem szoptatsz, akkor edzünk "együtt". :-) Jövőhéten melyik nap mentek 12. UH-ra? Hadd drukkoljak! De minden rendben lesz! :-)
Niki111
2018-02-07 16:23:39
Chill , nekem 12 éve volt az első császárom . Utána 7 év múlva beindult itthon a kisebbik , de annak is császár volt a vége . Nekem akkor az orvosom minimum 2 év várakozást javasolt , de inkább többet
A heg nem megfelelő gyógyulása okozhat hegterhesseget , amire nekem most gyanakodtak ha emlékszel ra .
Chill
2018-02-07 16:16:21
Köszönöm szépen mindenkinek a jó tanácsot! Abszolút igazatok van! Nagyon kedvesek vagytok, így ismeretlenül is, és nagyon jól is esett kiírni magamból. De nem jól fogalmaztam, bocsánat. Nem azt mondta az orvos, hogy nem jól forrt össze, csak hogy valahogy akadályozhatja a teherbeeset. (Elmagyarázta de nem tudnám leirni pontosan, furán hegesedett, előfordul azt mondta, ezért kivancsiskodtam hátha van más valaki is) De adjunk neki meg 3 hónapot és ha addig nem lesz baba visszatérünk rá.
Van itt más is aki császármetszés van túl? Esetleg utána már van egy Babóca? Ha igen megosztjatok velem hogy volt :) mennyit vártatok rá, simán szülhet tétel e utána :) minden érdekel. Köszönöm ha erre szán időt valaki!
Niki111
2018-02-07 15:48:53
Anita34: köszönöm
Te hogy vagy ? Rosszullétek ? Mikor lesz nektek a 12.uh ? Megcsinaltatod a kombinált tesztet ? Nekem tegnap levették . A mostani körülmények torzithatjak az értéket . Javasoltak nekünk 18-20 hetesen magzati sziv Uh -ot .
Anitacool : hű 4 baba , atyaeg :) tiszta szívemből drukkolok
Igen én is így érzem , h most nagyon rossz , de ha így kellett lennie , annak súlyos oka van . És inkább most , mint később
Kira : mitől lehet ez a hasfajas ?
Csuti : veled mi újság ?
Zsuzska : szia , üdv itt (újra ) drukkolok
Chill : a császár heg nem megfelelő forradasa mindenképp veszélyes és kockázatos
Először az legyen rendben
Anita34
2018-02-07 15:02:25
Sziasztok!
Niki, örülök, hogy jöttél. Kitartást kívánok és sok erőt a fájdalom elviseléséhez!
:(((
Anitacool, remélem megadod majd a blogod elérhetőségét. :) Nem is rossz ötlet egyébként. Ismerősödéknél 4. baba.....Imádkozom majd értük, hogy minden rendben legyen.
Szép a görbéd, és nagyon örülök, hogy rendeződni látszik. Még ha most Apa nincs is benne a tesóprojektben az tényleg egy megnyugtatás, hogy beállni látszik a ciklusod. Lehet a következő hónapot (vagy még lehet ebben is meggondolja magát) már ki sem hagyná Párod! :)
Zsuzskam: üdv. akkor újra itt! :) Mielőbbi babásodást kívánok! Remélem hamarosan érkezik a Kistesó. Tesódék jól időzítettek. :D
Kira, örülök, hogy jobban vagy kicsit. Nem mész el esetleg az orvoshoz? Ő biztos meg tudná mondani, hogy mitől is van ez a hasfájás, érzékenység.
Chill, sajnálom a történteket. De igaza lehet Anitacoolnak, hogy nem jobb lenne először rendbe tenni a dolgokat és utána érkezne a baba? Tudom, hogy 6 hónap regenerálódás kell, írtad, de mondjuk ha 3 hónapon belül jön a bébi akkor az a heg a mostani állapotában nem fog gondot okozni? Nem lebeszélni akarlak a mostani babavállalásról, csak féltelek. Igaz nem tudom mit befolyásolna ha babás lennél.
Fbara, nagyon erős Csaj vagy, kitartást! Jönni fog a baba. Nagyon szép görbéd volt, ezek után már csak így lesz és a végén ott lesz a pozitív teszt is!
Sushi, hogy vagy? Hogy állsz most? Köszönöm Neked is és a többieknek is az érdeklődést. Már tudok enni, úgy, hogy nem jön vissza. Ha sokat eszem egyszerre akkor van csak bibi. Sajnos így is fogytam 1 kg-ot, de megpróbálom most már visszaszedni. Ma vagyok 11 hetes. :) Jövőhéten megyünk az orvoshoz UH-ra. Remélem minden rendben lesz a Picikénkkel.
Amandeen, ez a görbe nem semmi. :((( Nemsokára vizsgálat akkor? Lehet kellene menzit meghozó gyógyszer, vagy nem is tudom.
Erikasz, örülök, hogy jobban vagy. Vigyázz nagyon magadra!
Margaréta, Lion, nagyon szép a görbétek! Drukkolok Nektek!!!!
Anitacool
2018-02-07 14:31:58
Chill gondolkozom is valami ilyesmin, lehet, hogy picit más irányban, de elindítok egy nyilvános fórumot. Egyelőre a részletek még kidolgozás alatt állnak ;-)
Zsuzskam nekem júniusi bogárkám van :-) A szopisztrájk nehéz ügy lehet, de azt gondolom csodálatos vagy, hogy olyan sokáig tudtad szoptatni. A testvéredék írtó precízek :-D Kívánom, hogy nektek is sikerüljön! :-)
Niki, nekem is eszemben voltál folyamatosan. Vegyesek az érzéseim. Tudom pontosan milyen mardosó fájdalom elveszíteni :-( De azt is tudom, ha legalább az egyikük velünk marad... égi boldogság lett volna. Hidd el, hogy ha valami galiba támad, mint ahogy a dokid is pedzegette (kromoszóma rendellenesség, vagy élettel összeegyeztethetetlen), akkor jobb ha minél előbb megtörténik. A barátnőm 20 hetesen kapta a hírt, hogy az egyik baba szívrendellenessége miatt vagy elhal a méhben, amivel veszélyeztetné a testvérét, vagy ha meg is születik, utána meghal. Az utóbbi lett. Nincsenek szavak. :-(
Viszont a másik ismerősöm, akiről meséltem a 3-as ikrekkel, visszament UH-ra, és beindult a 4. petezsákban is a fejlődés. Hatalmas az izgalom és az aggodalom. Mondjatok el egy imát érte, kérlek!
Niki111
2018-02-07 14:23:09
Sziasztok!
Köszönöm a biztató szavakat . Igyekszünk koncentrálni az egészséges babánkra. Ti itt mar többen vesztettek el babát , tudjatok , h milyen érzés
Erika : az a baba amelyiknek mar nincs életjelensége, felszívódik
A múlt heti 2 tizedes hőleesésnek nem gondolnám , h köze van ehhez , mert a baba sajnos legalább 2 hete életképtelen a méretei alapján . Január 15-én voltam ezelőtt dokinal , amikor 19 és 20 mm méretűek voltak . Most pedig 23 mm . Szerintem ha múlt heten elmegyek Uh -ra is Max ugyanezért a hírt kaptam volna . Mar 12 hetes vagyok , az elhalt babát semmiképp nem piszkálják . Gondot nem okoz egyelőre . Missed ab ez szerepel a papiromon , ami ugye a csendes vetélés , leáll a szívműködés, a baba “nyomtalanul “ felszívódik . Azt mondta a dokim semmit nem tudtam volna tenni érte . Maradok mostmár a Honvedban , nem megyek vissza mar a régi orvosomhoz . Kiemelten kezelik az ilyen terhessegeket .
Apukamnak lett egy égi unokája :( a mi kis angyalkánk
Anitacool : eszembe jutottál te is , Kira , Lion és mindenki és így ismeretlenül is nagyon sok erőt adtatok főleg tegnap . Ma mar picikét könnyebb .
Látom szépen alakul az ovud , drukkolok !! Mikor lesz az esküvő ?
Barbi : sajnálom , olvastam , h megjött . Fel a fejjel . Még mindig javaslom a mehpempot . Hitel sikerult ?
Amandeen : még ugyanaz a ciklus ? Jaj nagyon drukkolok , h mostmár vége legyen
Még akartam írni , de most kicsit szétszórt vagyok
Bármiféle segítség, gyakorlat jól fog jönni persze és igyekszem majd ha tudok nem nagyon veszíteni a súlyomból. Kislányom születése után hipp-hopp visszaálltam a kiinduló súlyomra sajnos, pedig szerettem volna ha marad rajtam pár kiló.
Milyen az a magzati szív Uh? Hány hetesen érdemes rá elmenni? Mesélnél róla kicsit többet Anita?
Sajnálom az uncsitesód kicsi Angyalkáját :( viszont örülök, hogy a másik kislegénnyel minden a legnagyobb rendben! :)
14-én megyünk nőgyógyászhoz Uh-ra, 16-án pedig a kombinált tesztes 4D-s Uh-ra és egyben eredményért. Köszönöm, reméljük tényleg úgy lesz. :)