Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
agnes9090
2021-03-14 12:42:32

Köszönöm a hozzászólásokat. Nagyon profik vagytok. Augusztusban hagytam abba a gyogyszert 14 ev utan. Kicsit aggodtam is, hogy milyen kovetkezmenyei lesznek a fog.gatlonak ezert voltam dokinal kivizsgáláson, elvileg a hormonok rendben vannak, d vitamin hianyon kivul mas gond nincs, de ezt orvosoltuk. Most lelkesen hőmérőzök, minden reggel kozvetlen ebredes utan szájból. Eléggé feszülnek a melleim ezert kicsit remenykedem, de volt mar ilyen és mégsem lett baba. Ez az elso honap amikor ovu teszttel es hőmérőzéssel probalkoztunk.
Dorottya88
2021-03-14 12:38:58

Köszönöm nektek a válaszokat.
Csatolom a februári görbémet is.
Igen, az biztos gond, hogy megesett az 1 óra eltérés is a napi mérések között. Na mindegy, majd jobban odafigyelek.
asder
2021-03-14 12:04:55

Szia Dorottya,

Szerintem a follikularis fàzisod teljesen rendben van, ha 13-14 napos. Amiatt ne aggódj. En úgy gondolom, hogy ha a 13-14. napon megtörtént az ovulàció, akkor hőd is jó, mert minimum 2 tizedes emelkedés jelenti azt, hogy valóban megtörtént. Ha cikk-cakkos lenne, akkor csak próbàlkozik a pete megérni. Viszont ugye a rendszer azert nem húzta be szerintem az ovulaciót, mert a follikulàris szakaszban voltak magasabb hőmérsékletű napjaid. Amire én gondolok, az az, hogy vagy nem ugyanabban az időben mértél vagy mozogtàl előtte, vagy valami betegség bújkàlt benned. Írtad is, hogy pàr napig nem voltàl jól.
Sajnos egy görbéből nem lehet olyan sok mindent levonni. :(
Nashua34
2021-03-14 12:02:15

Dorottya: amit én látok, az az, hogy világos zöld a termékeny időszak, azaz a program még nem tudta biztosra beirni, mikor volt peteérésed. Ennek oka lehet a kevés adat, illetve a kevés magas hőmérsékletű napok. AZ átlag hőd valahol 36,4 és 36,6 közt van, ehhez képest még csak párszor mértél 36,8-at, ez kevés ahhoz, hogy a rendszer biztosat tudjon mondani. Így annyira nem is lehet véleményt mondani, hogy kevés-e az ovu előtti időszak, UH tudna ebben segíteni, ahol néznek peteérés követést, nyálkahártyá vastagságot, stb. A februári görbéd hogy sikerült? Hátha az beszédesebb :) illetve ha ez a hónap nem sikerülne, próbálj meg minden nap mérni a következő alkalommal.

Pirelli, most látom mi történt, annyira sajnálom! Remélem már jobban vagy, és a lelked is hamar gyógyul!
asder
2021-03-14 11:42:27

Sziasztok

FBetti, hogy érzed magad? Megjött végül? Ha jól szàmolom pont peteéréskor fogsz menni orvoshoz.
Agnes, üdv a csoportban :)

Igen, a hő 2-3 nappal menzesz előtt szokott csökkeni, vagy a menzesz napjàn van egy mélyzuhanàs, sőt van olyan is, akinek a menzesz első 2 napjàn még magas, aztán leesik az alaphőre. Ilyenkor szoktàk azt gondolni a nők, hogy menzesz ellenére talàn babásak lehetnek. Persze, ami lehet, hogy így is van, de nem ez a jellemző. Nekem pl szépen lassan kezd csökkeni, úgyhogy én pl a 2 évem alatt csak egyszer csinàltam terhességi tesztet, mert mindig tudtam, hogy mi lesz a ciklus vége.
A mérést pedig szájban, hüvelyben vagy popsiban ajánljàk. Egyébként ha hüvelyben méred, ott 2 tizeddel magasabb lesz az érték. De nem az számít, hanem hogy ha pl ott kezded, akkor ott is folytasd! Illetve, hogy minden ciklust egy helyen mérj, hogy össze lehessen később hasonlítani. En szàjban mérem màr 2 éve, nekem 2 tizedesig mér és van benne memória funkció, így reggel amikor megmérem, nem kell villanyt kapcsolni, hanem még lehet aludni. :))
Ti mióta próbàlkoztok?
Dorottya88
2021-03-14 11:40:55

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Régóta próbálkozunk, voltak felemás hónapok, volt mikor csak egyszer sikerült a termékeny időszakban együtt lenni. Meg hasonlók. Viszont most el kezdtem mérni a hőmet, nagyjából február eleje óta. Most márciusban, bár a rendszer a 13.cn-ra tette az ovut, biztosan, 14.napon volt, mert mindig megérzem (másfél órás feszítő érzés alhasban, utána vége a tojásfehérje szerű nyáknak is.) Ezen a napon tudtunk is együtt lenni, illetve a 10.és 12.napokon is.
Meg tudná valaki mondani, hogy rendben van-e ránézésre a görbém? Van pár kimaradt nap, mert nem voltam jól. Kicsit aggaszt, hogy az utolsó menstruációs nap és atermékeny napok között rövid az idő.
El fogok menni orvoshoz, mindenképp. Csak tudjátok biztosan Ti is, ilyenkor nehéz türelmes lenni. Köszönöm és szép napot ????
FBetti
2021-03-14 09:29:24

Szia Ágnes, én azt olvastam, h vagy pár nappal előtte kezd esni a hő, de van olyan is h csak a menzesz napján esik le és addig fent marad. Nekem ez volt az első hőmérős hónapom, úgyhogy sok tapasztalattal nem tudok szolgálni. Szerintem jó az a hőmérő. Én szájban mértem, de a következőt hüvelyben fogom, állítólag az pontosabb. És azt is olvastam, h nem csipogásig kell mérni, hanem 3-5 percig. Úgyhogy ezt rosszul csináltam ebben a hónapban.
FBetti
2021-03-14 09:29:23

Szia Ágnes, én azt olvastam, h vagy pár nappal előtte kezd esni a hő, de van olyan is h csak a menzesz napján esik le és addig fent marad. Nekem ez volt az első hőmérős hónapom, úgyhogy sok tapasztalattal nem tudok szolgálni. Szerintem jó az a hőmérő. Én szájban mértem, de a következőt hüvelyben fogom, állítólag az pontosabb. És azt is olvastam, h nem csipogásig kell mérni, hanem 3-5 percig. Úgyhogy ezt rosszul csináltam ebben a hónapban.
agnes9090
2021-03-14 08:55:59

Sziasztok! Még uj vagyok itt, most tálaltam ra az oldalra. Tanulom az önvizsgálat csinnyat binnyat az orvosom javaslatára. Hőmérőzök is de a digitalis hőmérőm csak egy tizedesjegyig mutat. Szerezzek be egy pontosabbat szerintetek vagy ez is megteszi?
Maris lenne egy kérdésem hozzatok, akik mar régebb ota benne vagytok a babatervezesben. Mikor esik le a hő kb a menstruáció előtt? Csak par nappal előtte vagy mar el kellene kezdeni egy hettel elotte esnie a hőnek? Jovo hétvégén kellene vagyis nem kellene megjönnie.
FBetti
2021-03-13 18:17:44

Szia, köszönöm a kedves szavakat.
Nagyon régóta sportolok. Az utóbbi időben heti két alkalom volt, aztán jött ez a hülye Covid, bezártak a termek, egy időben online órákkal tornáztam, aztán kis időre megint lehetett menni, utána megint bezártak, akkor kimaradt egy pár hónap. Újabban kitaláltam, h elmegyek futni, egy ideje ezt űzöm, heti kétszer.
Az orvoshoz bejelentkeztem, mivel mindkettőnknek az este jó, így két hét múlva kaptam időpontot.
Kellemes hétvégét nektek is!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!