Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Andi:
Fer14 extrat szedi február óta, remélem használ is valamit. Következő hónapban megy megnézetni hogy alakult-e a vitalitásuk a spermáknak.
A doktornő még jó pár vizsgálatot, vérképet kért. Bár a jelenlegi helyzetben csak magán úton tudjuk megcsináltatni úgy gondolom.
Ha rossz az eredmény, akkor marad a lombik.
FBetti
2021-03-25 13:12:18
Sziasztok lányok!
Tegnap voltam dokinál, a következő ciklusban indulhat a vérvétel, páromnak spermavizsgálat lesz. A petevezeték átjárhatósági vizsgálattal szerintem még várok, nem gondolom, hogy első körben ezt is szeretném. A doki látott egy domináns tüszőt, rajta is vagyunk a dolgon, most lesz peteérésem. A miómákat megnézte ő is, azt mondta, hogy nem fog gondot okozni, kifelé növőek. A méhnyálkahártyámra azt mondta, hogy szép (minősége), kicsit vastagabb, mint a múltkor (menzesz előtt volt 6 mm), most 6,6 mm középidőben. A ciklus második felében még vastagodik menzeszig, ugye? Ti hogy tudjátok?
Dorottya, asder, Ágnes, veletek mi van? Ki hol tart?
Andi198729
2021-03-25 11:33:29
Köszönöm szépen Kittycat! Én is emlékszem rád, remélem jól vagytok :)
Szorítok a kistesóhoz, hogy minél hamarabb sikerüljön ;-)
KittyCat
2021-03-25 10:57:09
Andi szívből gratulálok!! Emlékszem ràd, nagyon örülök nektek! ????
Mi a kistesót fontolgatjuk férjemmel, csak most éppen nagy felújításba kezdtünk.
Andi198729
2021-03-25 08:26:53
A vizsgálatokat illetően: minden tb alapon megy, és mindent ott helyben meg tudnak csinálni, a recepción tudtok is időpontot kérni, az alapján, milyen vizsgálatokat kért a doktornő. Ez a lehető legjobb ötlet volt, hogy kitalálták az államis lombikot, mert sokan az anyagiak miatt nem tudták vállalni, és így le kellett mondani a babáról. Mi sem szívesen vágtunk volna bele újabb fél millióért így lutrira, hogy vagy sikerül vagy nem alapon. Ahhoz túl drága, hogy kísérletezgessen az ember. Életem legjobb döntése volt váltani, még jó, hogy megfontolt voltam, és nem ugrottam bele annál a kóklernél. Egyik lombikos társam, akivel májusban lombikoztam, nem volt ilyen megfontolt, hideg fejjel 2 havonta csináltatta az újabb lombikokat. Nálam is erőltette volna az a doki már 2 hónap múlva az újabb lombikot, még jó, hogy nem ugrottam bele, egyrészt nem tudtunk volna 2 hónap alatt annyi pénzt előteremteni, másrészt, a szervezetnek is pihennie kell. Azóta az a lány már még 4 sikertelen lombikon van túl szintén annál a dokinál. Végülis ha ennyi kihajintanivaló pénzük van, csinálják. De minek fizetne az ember irdatlan nagy pénzeket, mikor ugyanaz tb alapon is jár, akkor minek fizetjük a tb-t, mikor nem keveset lehúznak belőle.
Andi198729
2021-03-25 08:17:37
Igen, most már csak ezzel foglalkozom, hogy most már minden rendben, a múlton meg kár rágódni, tanulópénz volt.
A férjed melyik vitamint szedi? Az én férjemnek is ősszel a korábbi normozoospermia helyett astenozoospermia volt, azért, mert dohányzik, az andrológus a Fer14-et javasolta neki, és helyrejött, mert a lombik már hagyományos IVF-el történt, nem kellett injektálni.
Egy bizonyos idő után már tényleg kell az orvosi segítség, mi is 3 évig próbálkoztunk eredménytelenül, lépnünk kellett, mert már untam, hogy minden hónapban ugyanaz a lemez: menzesz, vártam a peteérést, ovuteszt, jó időzítéssel együttlét, várakozás, aztán bumm megjön..ez ment 3 évig! Belefáradtam. Gondoltam, hogy valami akadály lehet, amit ki kellett deríteni.
A lombik amúgy a megbiztosabb beavatkozás, persze az sem 100%, de nagyobb az esélye, mert ott legalább tudja az ember hogy megtermékenyült, hogyan fejlődnek az embriók, és a legerősebbeket, legéletképesebbeket ültetik be, ott már minden azon múlik megtapad-e. A spontánnál, és az inszemnél is, viszont nem tudhatja az ember, megtermékenyült-e a petesejt.
Natus
2021-03-24 22:30:20
Andi:
Teljesen érthető a felháborodásod, de ezt sajnos előre az ember nem láthatja. Sajnos a maga kárán tanul.
De mostmár minden rendben van.
Tegnap voltam a doktornőnél, nagyon szimpatikus és hozzáértő szakember szerintem. Ennyi idő és a leletek alapján mindenképpen javasolta az inszeminációt, a spontán fogantatásra nagyon kevés esélyt lát. De az inszemináció is a férjem spermatogramm vizsgálatának az eredményéhez kötött. Ha nem javult a vitamin szedése óta, akkor csak lombik program lehetséges.
De még így is jó pár vizsgálatot el kell végezni, ami előfeltétel a protokoll szerint. Ezeket lehet tb alapon csináltatni?
Andi198729
2021-03-23 07:59:31
Natus, inszemináció akkor van első körben, ha nincs akadályozó tényező egyik félnél sem, csak esetleg kell egy kis rásegítés. Ha van akadályozó tényező, pl. endometriózis, lezárt petevezetők, súlyosabb sperma gondok, pl. kevés a szám, nagyon csökkent mozgás, akkor az inszemináció fölösleges próbálkozás, ott rögtön lombik van első körben. Nálunk is így volt, az összetett problémák miatt, rögtön lombik lett.
Vesztergom Dóráról is jókat hallottam, ő is nagyon jó orvos, jó kezekben lesztek :)
A Sote-n nincs semmi anyagi vonzat, minden teljesen ingyenes, a vizsgálatok, a beavatkozás, az ultrahangok, sőt, még a méreg drága szurikat is pár száz Ft-ért tudtam megvenni, mert azok is támogatottak. Nagyon bánom, hogy nem ide jöttünk első körben, hanem pazaroltuk az időnket hozzá nem értő dokira, és így egy csomó pénzünk elment, összesen 720.000 Ft, és ennyi pénzért, és majdnem egy év alatt sem az inszemmel, sem a lombikkal nem tudott eredményt felmutatni. Legszívesebben szó szerint leverném rajta a kihajintott pénzt, mert nem végezte el azt a feladatot, amivel megbíztuk, és itt nem arról van szó, hogy egy orvos csodákat tud tenni, hanem az a bajom, hogy ennyi pénzért igenis joggal elvárt lett volna, hogy mindent alaposan kivizsgáljon, és kezeljen, hogy sikerüljön, hiszen csak ennyin múlott. Nem a vállát kellett volna vonogatnia, és meggyőzni arról, hogy nincs semmi bajom, csak belém magyarázzák. A sikertelenségekre meg csak annyit tudott mondani: sajnálom.. Hát az nekem édes kevés, mert egyrészt rengeteg pénzbe került, és dühítő volt, hogy azt a pénzt feleslegesen dobtuk ki, nem beszélve a lelki összezuhanásról, mit éreztem akkor, hogy még ez sem akar sikerülni, akkor hogyan tovább. Itt végre jó kezekbe kerültem, amikor kiderült az adenomyózis is, akkor totál kétségbe estem, hogy nem elég az eddigi problémák, még ez is ráadásnak, egy fiatal doktornő 3D uh-zott, de szólnia kellett a főorvosnak, mert nem tudta azonosítani elsőre, akkor a Sote főorvosa Sipos megfogta a kezem, és mondta nyugodjon meg, most pihentetni kell a szervezetet 1 max 2 hónapig, utána mehet a lombik, alkalmas a méhem az embriótranszferre, teherbeesésre, és kihordásra, mondták is ott az asszisztensek, hogy ezt higgyem is el neki , mert amit Sipos doki mond az szentírás. És igaza lett :)
Natus
2021-03-22 21:36:56
Köszönöm ha segítesz. :-)
Igen, senki sem érti hogy nincs még kistesó ha az első természetes úton sikerült, és miért gondolkodunk a lombikon/inszemináción.
Következő ciklusomban férjem újra megy spermavizsgálatra, ha annak is rossz lesz az eredménye, akkor nem szenvedünk tovább a spontán fogantatással.
Első körben inszemináción kell átesni ugye, és bizonyos alkalom után lehetséges csak lombikra bejutni?
Az új nőgyógyász, akihez holnap megyek ő is a Sote Arc-on van, Dr. Vesztergom Dóra. Róla esetleg hallottál valamit?
Ezeknek a kezeléseknek milyen anyagi vonzata van, ha ezt megkérdezhetem. Mert magán úton ez sajnos a jelenlegi budget-ba nem férne bele... :-(
Natus
2021-03-22 21:36:53
Köszönöm ha segítesz. :-)
Igen, senki sem érti hogy nincs még kistesó ha az első természetes úton sikerült, és miért gondolkodunk a lombikon/inszemináción.
Következő ciklusomban férjem újra megy spermavizsgálatra, ha annak is rossz lesz az eredménye, akkor nem szenvedünk tovább a spontán fogantatással.
Első körben inszemináción kell átesni ugye, és bizonyos alkalom után lehetséges csak lombikra bejutni?
Az új nőgyógyász, akihez holnap megyek ő is a Sote Arc-on van, Dr. Vesztergom Dóra. Róla esetleg hallottál valamit?
Ezeknek a kezeléseknek milyen anyagi vonzata van, ha ezt megkérdezhetem. Mert magán úton ez sajnos a jelenlegi budget-ba nem férne bele... :-(
Fer14 extrat szedi február óta, remélem használ is valamit. Következő hónapban megy megnézetni hogy alakult-e a vitalitásuk a spermáknak.
A doktornő még jó pár vizsgálatot, vérképet kért. Bár a jelenlegi helyzetben csak magán úton tudjuk megcsináltatni úgy gondolom.
Ha rossz az eredmény, akkor marad a lombik.