Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
FBetti
2021-04-30 12:21:32

Most próbálom az orvost telefonon elérni, hogy mit javasol.
FBetti
2021-04-30 12:20:29

Igen, értem, hát ovulációnak egyenlőre nyoma sincs, de vérzés sincs. :-(
Aznap reggel, amikor a SOTE-ra mentem, elég erősen mindjárt megjön érzésem volt, aztán elmúlt, azóta csak enyhébben érzem néha, de egyenlőre semmi. :-(
Bernadett06
2021-04-30 12:19:55

Dettuska,
Elég kacifántos a Te történeted is! De már egy új ciklust kezdtél! Kívánom, hogy sikeres legyen! Én pedig jelentkezem az én orvosi véleményemmel is!

FBetti,
Oh Szegény! Görbéd tényleg rejtély. Mert ha legalább lenne rajt egy pont ahol eligazodhatnánk. Én mindig kerestem mikor volt feltehetően az ovulációm, onnan kezdtem számolni a kb. 14 napot. Bár a grafikonok most mindenkinek kissé összezavarodhattak. Tényleg kellene Neked is valami segítség, hogy új ciklust kezdhetsz. Mikor mész orvoshoz legközelebb?

Dettuska
2021-04-30 12:07:33

Betti, igen-igen dokival írattam fel :)

sajnos ez a 2x26 tök jól hangzana kiszámításra, de nincs ilyesmi logika a ciklusban ha nincs peteérés sajnos.. ilyenkor ugye egyszercsak vagy mégis lesz egy ovuláció, vagy lesz egy tisztulásos vérzés, de nem függ össze azzal, hogy akkor az "kövi ciklusod szerint" fog bekövetkezni. Remélem így érthetően fogalmaztam meg, amit akartam :)
FBetti
2021-04-30 11:44:20

Én 47. napnál. Bernadett, neked legalább megemelkedett a hőd, a grafikon alapján volt peteérésed (szerintem a 30. ciklusnapon lehetett, ahová a rendszer is behúzta), most egész jól fel is ment a hőd, drukkolok, hogy baba legyen a dologban, nekem végig cikk-cakk. :-((
Dettuska, jó neked, hogy megjött. Mondjuk jó sokára, gondolom, hogy orvos írta fel a gyógyszert, hogy végre megjöjjön.
Nem tudom, hogy mennyit érdemes várni, hogy megjöjjön. Gondoltam, hogy ha kimaradt egy menzesz valamiért, akkor 2x26 nap 52 nap, talán akkorra várható. De igazából fogalmam sincs. Engem is idegesít és már én is gondoltam arra, hogy lehet, hogy valami gyógyszeres rásegítés kellene.
Bernadett06
2021-04-30 10:59:27

Andi,
Novynette (filmtabletta terhesség megelőzésére szolgáló, szintetikus tüsző- és sárgatesthormont tartalmazó fogamzásgátló készítmény. Hatását a peteérés megakadályozásával fejti ki) fogamzásgátlót szedtem 10 évig kb. és fél éve hagytam abba. Rendszeresen volt mellette 28 napra menstruációm. Azóta 35+ naposak a ciklusaim.
Bízom benne, hogy rutin vizsgálat lesz és maximum egy kis segítséggel rendeződik. Igen, ahogy írtad én is próbálok türelmes lenni és leírni a velem történteket, hogy ne érezzék mások egyedül magukat mert én úgy éreztem még Rátok nem találtam!
Dettuska
2021-04-30 10:55:23

Bernadett, amúgy tippjeim vannak.. az előző ciklusnál volt egy closty kúrám, viszont iszonyat magasra feldobta az ösztrogén szintemet, arra gondolok, hogy azt nem tudta a szervezetem letornázni időben, tehát nyilván nem ment a peteérés, erre rájött, hogy elég stresszes időszakom is volt most, ami szintén nem segít..
elkezdtem aztán szedni egy táplálék kiegészítőt, ami segít az ösztrogénszint csökkenésben, meg aztán a norcolutot is.. szóval kíváncsi vagyok mit hoz a mostani ciklusom majd :D

Sajnos a fogamzásgátló nagyon sokszor árt, főleg ha van valami (rejtett) hormonális baj, már akkor mikor felírják, csak nem néznek előtte hormonpanelt, aztán mikor az ember leáll vele, csak pislog, hogy mi történik vele..

Bernadett kíváncsi leszek mond-e valami okosat a dokid!
Andi198729
2021-04-30 10:33:42

Bernadett, fogamzásgátlót szedtél előtte? Akkor valószínű, hogy esetleg az abbahagyás utáni hónap még ilyen, aztán szerintem nagyon gyorsan helyre fog állni a normális kerékvágásba, mert biztosan megszokta a szervezeted, hogy nincs peteérés, bár nem tudom melyik fogamzásgátlót szedted, mert valamelyik mellett van menzesz, és nincs peteérés, de amit nekem lombik előtt egy hónapig szednem kellett az a Lindynette volt, ösztrogént, és progit is tartalmaz, és amellett se menzesz se peteérés nem volt, ezt az adenomyozis miatt kellett szednem.
Akkor a jövőhéten majd megnézi a doki, mi a helyzet, és ha addig nem történik semmi, majd segít hogy megjöjjön a menzesz, hacsak nem vagy terhes ;-) Az is simán lehet, hogy későn volt ovud, ahogy írtad.
Bernadett06
2021-04-30 09:01:19

Lányok,

Szerintem nem vagyok terhes. Pusztán hormonális zavar lehet. De nekem is kinyílt a szemem a magas számok láttán...
Persze bőven, mert állandóan változott a feltételezett ovulációm és kerestem a hosszú ciklus okát. Április 16-án (10 mIU/ml), 20-án (25 mIU/ml), 26-án (10 mIU/ml). Mind negatív.
Kedden reggel orvos előtt csinálok még egyet, nem akarom pocsékolni. De mindig van esély rá, főleg ha 23-án volt az ovulációm, mert 22-én voltunk együtt. Viszont beleélni sem szeretném magam. Tényleg már a menstruációnak is örülnék! Csak történjen valami.
Bernadett06
2021-04-30 08:51:16

Dettuska,

Akkor én még "jól" állok. Nem is sejted, hogy mért húzódott így el?
Én a gyógyszer abbahagyása utáni őrületre gondolok. Kedden megyek orvoshoz, akkor majd beszámolok. Pedig azt mondják, a gyógyszer abbahagyása nem gyakorol akkor hatást a szervezetre. Nem így tapasztaltam... A bőröm fél év után kezd helyreállni. A ciklusom pedig még mindig nem a régi. De legalább megjön a menstruációm.
Minden esetre ez a ciklus eléggé érdekesre sikeresedett mindnyájunknak...

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!