Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Dorottya88 pár nappal előttem jársz! Újra olvasva még inkább értelmet nyertek a hozzászólásaid számomra. Megyünk előre!
Bernadett06
2021-05-04 20:49:29
Lányok,
Hazaértünk a 70mm-es cystammal együtt és több kicsi társával. PCOS-t diagnosztizáltak. Illetve 180g-os CH diétára fogtak. Én is NORCOLUT-ot kaptam holnaptól 10 napig 2x1. Tapasztalatotok van a gyógyszerrel? (A korábbi hozzászólasokat olvastam róla.) Esetleg tanácsaitok nekem?
Dettuska
2021-05-04 16:06:00
Dorottya, én szintén PCOS-IR kombóval vagyok, nekem tavaly ez még nem IR, hanem IGT volt, ami már konkrétan majdnem diabetesz, de azota sokat javultam! :)
Bernadett nagyon varom neked mit mond a doki!
Képzeljétek nálam is vannak fejlemènyek, jövőhéten megyek lapariszkópos átjárhatóságira, illetve csinálnak egy perefészek drillinget is! Egyreszt orulok, hogy ilyen hamar lett idopont, masreszt azert kicsit felek is.. sose volt semmilyen mutetem, se altatás.. :) de legalabb haladunk valamerre, par dolog le lesz tudva az oktoberi sote idopontunking :)
FBetti
2021-05-04 10:31:08
Bernadett,
jó, hogy nem vagy elkeseredve, a hőd nagyon biztatóan fent van, lehet, hogy csak később lesz pozitív a teszt, sok olyat olvastam, hogy csak később lett pozitív a tesztje, majd írd meg, hogy mit látott a doki.
Dorottya88
2021-05-04 09:39:28
Köszönöm a kedves szavaitokat. Ma már lépéseket tettem és megvettem az Inofolicot és a D-vitamint. Letöltöttem aplikációt, ami a szénhidrátot is számolja, gondolkodom az időszakos böjtben. Utána olvastam, IR-t szépen javít. És végülis van még 3 hetem, hogy a vizsgálatig javíthassak magamon.
Puszi és ölelés nektek, olvaslak Titeket és nagyon szurkolok mindannyiótoknak!
Andi198729
2021-05-04 09:37:49
Dorottya, én is csak biztatni tudlak! Én szintén ir-es vagyok, 2018 őszén diagnosztizálták. Sajna nem jó orvosoknál jártam, szedették velem a merckformint, lefogytam 20 kg-ot, és így már kórosan sovány lettem, de az inzulin csak nem javult, mígnem 2020 júliusában eldöntöttem: irány Tűű doktor, ha valaki segíteni tud, az ő. És segített is! Elhagyatta velem a merckformint, és csak a galvussal kezelt, dietetikushoz is elmentem, akivel együtt dolgozik, ő is segített a megfelelő ch mennyiség bevitelében, és 3 hónap múlva helyreállt az ir-em, a korábbi 14-es alap inzulinom 4.3 lett, a terhelt érték ami 130-ra felugrott korábban, a normál elfogadható 50-es terhelt érték lett. Azonkívül Tűű doktor fedezte fel a hashimotomat, és azt is kezelésbe vette.Tehát nekem alapból 4 problémám van. ir, hashimoto, tormbózishajlam, és adenomyozis.
Most is szoros kontroll alatt tart Tűű doki, havonta járnom kell vérvételre, ellenőrzi a pajzsmirigy értékeimet, és reggelis terhelésre is mennem kell.
Tűű doktort csak ajánlani tudom, bár Pesten rendel, de megéri hozzá eljönni, legalább egyszer, aztán meg lehet oldani a távkonzultációt. Mi is távkonzultációban konzultálunk. Sokmindenkinek segített már, hogy anya lehessen. Nehéz bejutni hozzá, mert rengeteg páciense van. Nincs szabad hely, viszont írni kell a központnak, ha van lemondás, akkor szóljanak, Nekem is így sikerült bejutnom hozzá.
Bernadett06
2021-05-04 08:38:35
Dorottya88,
Eléggé ijesztő amiket írtál.. Jó, hogy próbálsz pozitív maradni! Ahogy FBetti is írta ezek csak feltételezések, majd a vizsgálati eredmények adnak pontos választ! Számos siker történetet lehet ezek mellett a betegségek mellett is olvasni! Na igen, a diéta egy mumus, de megvan a motivációd! A várva várt gyerekekért mindent IS!
FBetti, a reggeli (10mlU/ml) tesztem negatív lett. Nem vagyok elkeseredve! Várom az esti orvosi vizsgálatot.. Holnap reggel végre beszámolhatok én is, mi történik bennem.
FBetti
2021-05-03 22:56:21
Dorottya, örülök, h sikerült találnod egy szimpatikus dokit. Ha kiderül, h mi a baj, az már fél siker, kezelni fogjátok és utána már nem lesz gond. Próbálj meg mindent pozitívan nézni. Igen, vannak nők, akik több problémával állnak szemben, lehetne rosszabb is. Menni fog a diéta, hiszen a babáért és az egészségedért meg fogod tenni, végig fogod csinálni. Erős vagy, hidd el!
És ezek a problémák nem zárják ki, h sikerüljön a baba, több olyan esetet olvastam, ahol ilyen betegséggel babásodtak, higyj benne, h neked is sikerül!
Ja és még csak a gyanúja merült fel, várd meg a vizsgálatok végét, ne gondolj egyből a legrosszabbra. Csak pozitívan!
FBetti
2021-05-03 22:42:59
Köszönöm Lányok a drukkot! Én is szorítok Nektek!
Most többen is egy reményteljes várakozásban vagyunk. :-))
Bernadett, szerintem korán teszteltél, a holnapi nagyon esélyes egy pozitív tesztre. Majd írd meg az eredményt.
Véletlenek nincsenek véleményem szerint, próbálok a belső vezetésre figyelni, a belső sugallatokra szerintem érdemes hallgatni. :-))
Dorottya88
2021-05-03 22:11:41
Sziasztok, lányok! Bernadett, FBetti, nagyon drukkolok nektek és mindenkinek!
Igen, ma voltam orvosnál, jó pont, hogy szimpatikus a doki, laza s minden.
Viszont sajnos nem túl jók az eredmények, PCO és IR gyanús vagyok... A bal oldali petefészekben cysztikus képlet, a jobboldaliban pedig PCO szerű. Inofolicot, D vitamint (nagyobb dozisút, mint eddig), Aspirint kell szednem. És 180 grammos szénhidrát diétát kell csinálnom. Következő ciklus 3-6.napján hormonlabor, terheléses cukor mérés.
Tudjátok, ettől féltem a legjobban.... PCOS ÉS IR. Bár nem mondtam ki hangosan, mégis megteremtettem. Viszont azt is tudom, hogy ha én okoztam, helyre is tudom hozni. Most kicsit magam alatt vagyok, de összeszedem magam. Tudom, hogy ennél sokkal gázabb szituban vannak nők, de lelkileg akkor is megvisel. Sosem voltam modell alkat (plusz size talán :-)), kövér sem vagyok, de tudom, hogy a diétázás nem megy nagyon nekem. Bár most van egy sokkal komolyabb célom: az egészségem és a kisbabánk.