Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Sziasztok csajok!
Segítségért jöttem, hátha valaki tudja ertelmezni ezeket a számokat. Voltam háziorvosnál, és még a tavalyi általános labor eredményét most néztük meg (köszi covid, eltelt mondjuk 8 hónap azóta). Na de a lényeg, hogy alacsony volt a TSH-m, vagyis pajzsmirigy túlműködés. Mutatom az adatokat:
TSH: 0,024 tartomány: 0,27-4,2
Szabad T4: 20 tartomány: 12-22
Szabad T3: 7,4 tartomány: 3,1- 6,8
Szerintetek ez mennyire rossz eredmény? Akkor voltam 10 hónappal a szülés után, így most ismét elküldött vérvételre, hogy megtudjuk, azóta mi a helyzet. Kb kezdenénk a tesó projektet, de félek, hogy ilyen értékek mellett nem fog sikerülni :( rettenetesen megijedtem :(
Andi198729
2021-05-28 08:39:08
Vikóc, legfeljebb augusztusig érdemes várni, az már 1 év próbálkozás lesz, ha addig nem sikerülne, akkor tényleg érdemes elmenni kivizsgálásra.
Ajánlom neked a fasttest.hu oldalt, ott lehet jó árban ovulációs tesztcsomagot rendelni, és úgy ajánlatos tesztelni, hogy délelőtt is egyet, délelőtt is, mert mindenkinél máskor van az lh csúcs. El lehet kezdeni már kb. a 9. naptól, amíg pozitív nem lesz. Én digitálisat is használtam, az egyértelműbb. A csíkosnál az a baj, hogy nem minden esetben lesz ugyanolyan erősségű, vagy erősebb mint a kontrollcsík. Annál úgy kell eldönteni, hogy ez vajon már pozitív, vagy esetleg holnap erősebb lesz, így az ember könnyen elkerülheti az ovut. Persze a digitális drága sajna, de úgy érdemes csinálni, mikor a csíkos teszt kétes pozitív, akkor érdemes leellenőrizni a digitálissal, ott vagy egy kör jelenik meg, az negatív, vagy mosolygó fej, az pozitív.
Vikóc89
2021-05-28 08:28:34
Betti: ugyan csak 1 féle ovutesztet próbáltam, de az nem mutatott semmit. Mondjuk nem patikában vettem...
Vikóc89
2021-05-28 08:27:29
Andi: augusztus óta próbálkozunk. Van már egy 2,5 éves kisfiúnk, aki szintén nehézkesen jött össze 3 év próbálkozás után(orvosi segítség nélkül). Most nem tudunk ennyit várni. Elkezdtük a férjemmel a babaváró tea keveréket. Remélem segít. Ez egy pár hetes procedúra. Ha ez sem jön be, akkor megyek a dokihoz.
Andi198729
2021-05-28 07:52:31
Vikóc ti mennyi ideje próbálkoztok? Egyetlrtek, a hőgörbe és az ovulációs teszt egymást kiegészítik, és pontosabb képet lehet kapni. Persze ezeknek csak akkor van értelme, ha semmi akadályozó tényező nincs, akkor így van esély a spontán teherbeesésre.
FBetti
2021-05-28 07:18:22
Szia Vikóc!
Ha használsz ovutesztet is, akkor pontosabb képet tudsz kapni, h mikor is volt ovud.
Vikóc89
2021-05-28 05:41:36
Szia Betti! Régen görbéztem utoljára, már ki jöttem a gyakorlatból és igazából már az alapok egy részét is elfelejtettem. Ezen az sem segít, hogy fogalmam sincs milyen megfontolásból, de a korábbi ciklusaim alatti méréseknél átrendezte, hogy szerinte mikor volt peteérésem. Ha lesz időm, majd olvasgatok a témában. ????
Vikóc89
2021-05-28 05:30:57
Köszönöm Dorottya és Dettuska!
A programmal volt gond, mert írtam nekik és korrigálták. :)
Andi198729
2021-05-27 17:36:24
Dorottya, ez szuper, nektek is a Noémi név tetszik:) Nekem is csak ez a név tetszik egyedül, nincs is más ami igazán tetszene. Kívánom hogy nektek is minél hamarabb eljöjjön a kis csodátok! De most már az a lényeg hogy jó úton haladsz, az én utam is rögös volt míg idáig elértem.de a cél viszi előre az embert.
Dorottya88
2021-05-27 16:53:58
Andi, gratulálok! Képzeld, nálunk is a Noémi név a nyerő, ha kislány lesz.
Roxi, minden rendben van :-)
Segítségért jöttem, hátha valaki tudja ertelmezni ezeket a számokat. Voltam háziorvosnál, és még a tavalyi általános labor eredményét most néztük meg (köszi covid, eltelt mondjuk 8 hónap azóta). Na de a lényeg, hogy alacsony volt a TSH-m, vagyis pajzsmirigy túlműködés. Mutatom az adatokat:
TSH: 0,024 tartomány: 0,27-4,2
Szabad T4: 20 tartomány: 12-22
Szabad T3: 7,4 tartomány: 3,1- 6,8
Szerintetek ez mennyire rossz eredmény? Akkor voltam 10 hónappal a szülés után, így most ismét elküldött vérvételre, hogy megtudjuk, azóta mi a helyzet. Kb kezdenénk a tesó projektet, de félek, hogy ilyen értékek mellett nem fog sikerülni :( rettenetesen megijedtem :(