Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Nashua34
2021-05-31 12:53:43

Köszönöm Andi a biztató szavakat! Igazából egyelőre nem kerestem orvost, mkvel előbb meg kell nézni, változott-e valami a vérvétel óta eltelt 8 hónapban. A héten kaptam is időpontot, aztán ha megvan az eredmény, akkor megyek amerre kell. Azt sem tudom, mi ennek a kezelése, gyógyszer, vagy más egyéb is? Mindenesetre nagyon kíváncsi leszek az új eredményre.
Npalmer
2021-05-31 12:47:54

Andi198729 teljesen megértelek, illetve nem teljesen, mert szörnyű, hogy ilyeneken kellett átmenned, minden tiszteletem a tied. Nálunk több baba is "csúszott már be" a családban, és ez nem könnyíti meg a helyzetem. Tudom, hogy ez a két hónap nem hosszú idő, de már évek óta szeretnék, csak nem olyan volt a hátterünk, hogy megtehettük volna, tanultam és két éve végeztem, azóta meg összeházasodtunk és most jött el az idő, de közben tényleg évek óta vágyom rá, és selejtesnek érzem magam, hogy nekünk miért nem jön össze elsőre, mert több ilyen is történt a környezetemben a becsúszások mellett, sőt eddig bárkivel beszéltem mindenkinek összejött a tervezett baba elsőre. Tény, hogy előtte nem biztos, hogy x évig fogamzásgátlót szedtek. Sajnos ez volt életem egyik legnagyobb hibája.
Andi198729
2021-05-31 12:33:29

Pálmaniki, köszönöm szépen :) Bizony, a sokáig tartó próbálkozás lelkileg felőrli az embert, engem is felőrölt lelkileg, már ott tartottam, hogy egyenesen utáltam azokat akiknek sikerült, utáltam a terheseket, meg a kisbabásokat, elzárkóztam tőlük, még a családból is, nem mentem babalátogatóba, mert nem bírtam volna lelkileg, persze azóta mióta én is babát várok, elmentünk látogatóba. Nekem erre rátett az is, hogy 4 évvel ezelőtt az első babánkat 31 hetesen elveszítettük. Tehát egy baba elvesztése, és a sokáig tartó sikertelen próbálkozások erre mind rátettek. Leginkább rossz volt azt látni, hogy én mindent megteszek, jól időzítünk, mégsem jött össze, másoknak meg a családból, ismerősi körből, véletlenül becsúszott, vagy épphogy eltervezték, következő hónapban már teherbe is estek. Ez baromira idegesített, hogy másoknak csak úgy az ölükbe pottyan, és semmit nem tesznek érte.
Npalmer
2021-05-31 11:57:43

Andi198729 Köszönöm a válaszod, kértem is beutalót vércukor vizsgálatra, remélem nem lesz gond és csak "Post-pill pcos"-m van, ami idővel elmúlik. Természetesen mindent meg fogok tenni a babáért, így ha nem jön össze, nem fogok elzárkózni a hormonoktól sem, és nem szeretnék évekig sem várni, mert azt én biztos nem bírnám lelkileg, meglátjuk hogy alakulnak a dolgok :) Bízom a legjobbakban! Minden jót neked!
Npalmer
2021-05-31 11:53:26

Kedves Betti!

Nekem a nőgyógyászom azt mondta, oltás miatt ne függesszük fel a próbálkozást, az endokrinológusom pedig, hogy elegendő egy hónapot várakozni, így én úgy döntöttem, hogy ebben a ciklusban nem fekszünk annyira rá a dologra, de nem is védekezünk., főleg, hogy most már terhesség alatt be is adják mindkettőt. Ez megerősítette az álláspontom. A Pfizer nem épül be a sejtekbe, így ha összejönne így esetleg a baba, gond nem lehetne. A lázas állapottal szokott gond lenni, de amikor megkapom még csak a ciklusom 10. napján leszek, így ekkor még nem lehet baba, illetve azzal szokott gond lenni, hogy beavatkozik a ciklusba sajnos, így össze sem tud jönni abban a hónapban a baba. Laikus vagyok, de elég sokat olvastam a témában, meg egyeztettem a drága magánorvosaimmal :/ (sajnos az államis orvosokban már nem bízom)
FBetti
2021-05-31 11:39:57

Sziasztok!
Niki, én azt olvastam a neten, hogy az oltás után 2-3 hónapig nem ajánlott gyereket vállalni. Én ezért nem is oltattam be magamat.
Andi198729
2021-05-31 09:58:30

Natus, köszönjük szépen, ti hogy vagytok? Hamarosan mész az 1. genetikai vizsgálatra, vagy már túl vagy rajta?

Pálmaniki, a policisztás petefészkeket okozhatja inzulinrezisztencia, voltál terheléses cukorvizsgálaton? Az kideríti. Nemrég óta próbálkoztok, még ne ess kétségbe, elhiszem, hogy az ember természetes úton szeretne babát, és szeretné megkímélni magát a sok hormontól, de én egyáltalán nem bántam azt a sok hormont, mert itt van a mi pici lányunk a pocakban, előtte 3 évig próbálkoztunk, és ha nem vágunk bele, akkor még mindig ugyanott tartanánk, próbálkozunk, megjön... Ha az ember ilyen sok időt próbálkozik sikertelenül, belefárad, hogy semmi eredmény, és tényleg úgy van már vele, hogy mit számít a sok hormon, csak segítsenek végre, hogy sikerüljön, főként úgy, ha olyan akadály van, ami miatt nem lehet spontán. Ha arra kerülne sor, akkor se félj a hormonoktól,a baba mindent megér! De persze szorítok, hogy spontán sikerüljön!
Npalmer
2021-05-31 08:50:28

Kedves Lányok!

25 éves vagyok, 160 cm és 51 kg :D 2020. november 11. napján szedtem be az utolsó fogamzásgátló tablettát, amit előtte kb. 8 évig szedtem. Arra sajnos egyáltalán nem emlékszem, hogy előtte milyenek voltak a ciklusaim, de gondolom, ha gond lett volna, emlékeznék. Két ciklus óta próbálkozunk a férjemmel, mind a két alkalommal a menstruáció várható napja előtt 2-3 nappal lettek nagyon érzékeny pozitív terhességi tesztjeim, de aztán megjött. Konkrétan egy teszt erősen pozitív kb. folyamatosan, a predictor early. Van valakinek tapasztalata ezzel a teszttel? Megfogadtam, hogy soha többet nem használom, mert biztos rossz, és használom inkább a kevésbé érzékenyeket, amik még nem lettek pozitívak, a nemvárt után. De azért aggódom is, hogy mi van, ha a hormon-háztartásom még így 6 hónap elteltével sem állt helyre, és elindul folyton valami, de nem tud úgymond befejeződni a folyamat. Mivel még nem régóta próbálkozunk, orvoshoz emiatt még nem szeretnék menni, illetve lehetőleg természetes úton szeretnénk babát tekintettel a fogamzásgátló okozta nehézségekre, amiért lehetőleg tartózkodnék a mesterséges hormonoktól. Miután abbahagytam magán nőgyógyászhoz és endorkinológushoz járok, mert voltak gondok a ciklusaimmal, de talán most úgy látszik, hogy rendeződik. A legelső normális, amikor próbálkoztunk, 31 napos volt, a mostani pedig 35 napos, talán ez egy jó irány. Az orvosok szerint nincs gond velem, policiszták vannak a petefészkemen, de a nőgyógyász szerint legyek türelmes és elmúlnak, a hormonháztartás felborulása okozta őket. Nagyon bízom benne, hogy tényleg csak erről van szó és idő kell. Van itt olyan, aki sok év tablettaszedés után hasonló cipőben járt? Mennyi idő múlva sikerült a baba? Én úgy érzem próbálok mindent megtenni az ügy érdekében: étrendet váltottam, heti háromszor tornázom, premenst szedek, kb. a 10 naptól a 25. napig kétnaponta együtt vagyunk a szerelmemmel, elkezdtem vezetni a hőm és figyelem a méhnyaknyákom, illetve jövő hónapban szeretnék ovulációs tesztet is csinálni. Ebben a hónapban nem látom értelmét, mert most fogom kapni a 2. oltást és elvileg ilyenkor megváltozik a ciklus sajnos. (Orvosom javaslatára mertem beadatni, aki azt mondta nyugodtan adassam be a Pfizert, nem lehet gond belőle a babára nézve). Nagyon várjuk a babót. Egy dolgon kellene még valahogy változtatnom, hogy ne 99%-ban erre gondoljak, de ez nagyon nehezen megy, főleg abban a kb. 2 hétben :(
Natus
2021-05-30 22:33:47

Roxi: Gratulálok! :-)
Andi:
Nagyon örülök, hogy minden rendben a picivel. Gyönyörű nevet választottatok Neki!
Andi198729
2021-05-30 09:34:25

Nashua, nem kell megijedni, kezeléssel nem lesz semmi akadálya a teherbeesésnek. Az én pajzsmirigyem is most terhességnél enyhén túlműködik.
Találtál endokrinológust? Ha még nem, ajánlom neked Tűű doktort, ő rövid idő alatt és kiváló szakértelemmel megoldja a problémát! Az inzulinrezisztenciámat és hashimotomat is ő kezelte.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!